Dodaj do ulubionych

Czy tylko maści z hormonami i antybiotykiem łagodzą objawy alergii?

IP: *.* 14.02.02, 12:26
Witam serdecznie.Jestem mamą pięcimiesięcznego alergika , karmię go piersią. Jestem na diecie bezmlecznej , nie jem też jajek. Mój Kuba cały czas ma szorstkie czerwone policzki.Pediatra zaleca smarować buzię małego Oxykortem A i maścią Locoid Lipocream.Czy stosowanie tych preparatów przez kilka miesięcy nie zaszkodzi dziecku? Proszę o pomoc, może te specyfiki można zastąpić czymś innym?
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: Czy tylko mas´ci z hormonami i antybiotykiem ?agodza˛ objawy alergii? IP: *.* 14.02.02, 14:32
      Rany boskie! Jasne, ze zaszkodzi!!!Nie sluchaj sie pediatry, idz do alergologa!!! (ew. dermatologa) Takie zmiany doskonale lagodzi masc robiona w aptece z cholesterolem - jest najlepsza - (przepisuje ja alergolog) i mnostwo innych: krem E-45 w aptece bez recepty, zwykla masc z wit. A, masc Lipobase bez recepty. Te masci, ktore masz, nadaja sie tylko w razie ostrych zmian do krotkotrwalego stosowania, max. pare dni, cienka warstwa.zycze owocnej wizyty u alergologa!!!!
      • Gość: Teresa Re: Czy tylko mas´ci z hormonami i antybiotykiem ?agodza˛ objawy alergii? IP: *.* 14.02.02, 15:24
        Serdeczne dzięki za informacje.Już cztery miesiące szpikowałam swoje maleństwo tym oxykortem, i to co dzień.tego drugiego kremu jeszcze nie używałam gdyż zaniepokoiły mnie informacje na ulotce że może on spowodować zachamowanie wzrostu u dziecka. Pozdrawiam.
    • Gość: gepik Re: Czy tylko maści z hormonami i antybiotykiem łagodzą objawy alergii? IP: *.* 16.02.02, 01:41
      Czesc Jestem mama Blanci ktora tez ma alergie . Na ostre zmiany na twarzy i uszach lekarka zalecila mi ELOCOM masc (tez hormonalna ) po trzech dniach zmiany ustapily . Jako krem pielegnacyjny do skory alergicznej stosuje TOPIALYSE. Elocom jest dobry ale doraznie w czasie bardzo duzych zaostrzen, wystarczy raz posmarowac nieduza jlosc i starcza na tydzien. Blanca ma 7 miesiecy i od 3 miesiecy stosuje tylko Topialyse , to wystarcza. Powodzenia pozdrawiam Gaba
    • Gość: Elik Re: Czy tylko maści z hormonami i antybiotykiem łagodzą objawy alergii? IP: *.* 17.02.02, 00:35
      My stosujemy maść z cholesterolem, robioną w aptece. Jest zdaje się na wazelinie i oprócz cholesterolu znajoma farmaceutka dodała odrobinę anestezyny, która działa znieczulająco. Pytałam naszej lekarki i była za. Maść stosujemy na szorstkie swędzące zmiany.W naszym przypadku jest bardzo skuteczna. Do tej pory co 1-2 tygodnie musieliśmy smarować elocomem. Nie będziemy jej nadużywać rzecz jasna także, tak na wszelki wypadek. Ola ma 2 latka, jesteśmy(obie) na dietce bezmlecznej bezjajecznej itp. , leczymy homeopatią i jest jako tako. Pozdrawiam.
    • Gość: Martita Re: Czy tylko maści z hormonami i antybiotykiem łagodzą objawy alergii? IP: *.* 18.02.02, 14:14
      Mój Michał ( 10 miesięcy też alergik- czekamy na wyniki testów)"przetestował" już Elocom, maści robione, Cutivate. Okazało się że najlepiej na Jego skórę "robi" Diprobase lub Lipobase. Do kąpieli używamy Oilatum i mydełka tej samej firmy. Do tego niestety codziennie na noc Zyrtec - ale skóra jest cudownie gładka.I oby taka została !
    • Gość: Teresa Serdecznie dziękuję IP: *.* 18.02.02, 15:33
      Dziękuję wszystkim mamom, które wykazały zainteresowanie moim postem.Dzisiaj wysłałam męża do apteki po Lipobase, zobaczę jak to podziała na buzię mojego Kubusia. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka