Dodaj do ulubionych

chalwa i sezamki

IP: *.* 20.02.02, 10:54
no wlasnie, co z nimi? mozna je jesc karmiac piersia dziecko ze skaza bialkowa? niby nie ma tam mleka, ale wole sie upewnic, bo odstawilam tez inne rzeczy, np. orzechy. sezamki to nasionka ale orzechy to tez nasionka, nie? wrrrrr, mam karuzele w glowie, hehe
Obserwuj wątek
    • Gość: asia.d.d Re: chalwa i sezamki IP: *.* 02.03.02, 14:40
      wedlug mnie nie ma Tam co uczulac,bo w skladzie nie ma zadnych sTandardowych alergenow i nawet nie ma konserwantow-mowie o sezamkach,chalwy nie sprawdzalam bo nie lubie.Swoja droga swietny pomysl z Tymi sezamkami dla udreczonej dieta matki.Pozdrawiam
      • Gość: halina Re: chalwa i sezamki IP: *.* 02.03.02, 19:32
        Ja w kazdym razie jem od czasu do czasu sezamki, a Mala normalnie reaguje na najmniejsza ilosc mleka. Sezam je zreszta sama w postaci wafli ryzowych z sezamem, ma 11 miesiecy. Ale to troche nietypowy alergik - po mleku straszna wysypka,po jajku tez (na szczescie nie, jesli ja jem), a cytrusy je bez najmniejszego problemu, z czego najwiekszym przysmakiem sa skorki od mandarynki ("organizowane" oczywiscie na wlasna reke, np. z kosza na smieci ;))Sezam jest w ogole dobrym pomyslem dla "bezmlecznych", bo ma duzo wapnia. Z chalwa nie probowalam.
    • Gość: Jana Re: chalwa i sezamki IP: *.* 05.03.02, 16:58
      Ja sie przejechałam właśnie na sezamkach. Jestem uzależniona od nabiału i słodyczy, więc jak okazało się że Misia ma skazę białkową i muszę odstawić jogurty, wspaniałe serki waniliowe i moje ukochane krówki - byłam załamana. Po 3 tygodniach rygorystycznej diety wpadłam na pomysł, że może sezamki, ich skład wyglądał tak niegroźnie. Odważyłam się tym bardziej, ze Misia miała robione testy i na sezamki nic nie wyszło. Wiem że testy krwi nie są zbyt wiarygodne i właśnie po sezamkach moje "Słoneczko" przemieniło się w "Truskaweczkę". Więc zalecam ostrożność (ja zjadłam od razu 3 paczki).Pozdrawiam wszystkie udręczone dietą mamy Jana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka