da.killa Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? 28.11.02, 21:12 Jest. Pod Gnome: GnuGadu Pod KDE: Kadu Dla terminala: EKG I jeszcze coś tam było, ale to najważniejsze. Zresztą - pogooglaj sobie :) Link Zgłoś
Gość: kell Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.11.02, 00:09 gaim.. jak mogles zapomniec o gaimie:) wg mnie to jedyny i najlepszy im.. dlatego, ze ma obsluge protokolow jako wtyczki, wiec mozna siedziec na icq, gg, aim, yahoo, jabber, tlen (i cala masa innych badziewii).. gaim.sourceforge.net i oczywiscie obowiazkowo kompilowac z gtk2:) Link Zgłoś
da.killa Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? 29.11.02, 01:50 Gość portalu: kell napisał(a): > gaim.. jak mogles zapomniec o gaimie:) > wg mnie to jedyny i najlepszy im.. dlatego, ze ma obsluge > protokolow jako wtyczki, wiec mozna siedziec na icq, gg, > aim, yahoo, jabber, tlen (i cala masa innych badziewii).. > gaim.sourceforge.net Pamiętałem o nim tutaj: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=37&w=3717897&a=3721592 :) > i oczywiscie obowiazkowo kompilowac z gtk2:) Nie tak obowiązkowo... gtk2 nie mam, miąłem przez chwilę, razem z całym GNOMEm 2, ale jak dla mnie zbyt niestabilne, Nawet ukochany program mojej kobity, Aisle Riot, portafił segfaultnąć.... :( Poczekam na GNOME2.2 mniej więcej i porzuce wersję 1.4, a zresztą - i taK iCEwm RZĄDZI! Link Zgłoś
Gość: kell Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.11.02, 02:30 niestabilne? zartujesz. uzywales gotowca, czy sam kompilowales? gnome2 u mnie jest stabilne jak 2tonowy glaz, zadnych zwisow,padow komponentow (czasami nautilusowi sie cos nie podoba, ale to moja wina, bawie sie w testowe 2.1).. zreszta w 2.0 to jest przyjemnosc uzywania, nautilus jest nieziemsko szybki (az sie przyjemnie uzywa i nawet czasem sie przydaje:), aplikacje gtk2 korzystaja z unicode, raz na zawsze oddala sie problem jezykow, mozesz wyswietlac wszystkie znaki o jakich pomarzysz, lacznie z japonskimi i arabskimi krzaczkami (jednoczesnie, bez zmian strony kodowej).. i programy, ktore sa rozwijane tylko na gtk2.. balsa, pan, xchat, testowy gimp1.3, swietny gedit2.. i troche tego jest.. pobaw sie jeszcze kiedys polecam.. a teraz czas wracac do algorytmow.. ehh niech juz bedzie weekend! Link Zgłoś
da.killa Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? 29.11.02, 03:24 Gość portalu: kell napisał(a): > niestabilne? zartujesz. uzywales gotowca, czy sam > kompilowales? Gotowca z Mdk9.0 (przez chwilę miałem całe Mdk9.0, ale powiedziałem mu dziekuję). Kompilować samemu mi się nie chce... :/ > gnome2 u mnie jest stabilne jak 2tonowy > glaz, zadnych zwisow,padow komponentow (czasami > nautilusowi sie cos nie podoba, ale to moja wina, bawie > sie w testowe 2.1).. zreszta w 2.0 to jest przyjemnosc > uzywania, nautilus jest nieziemsko szybki (az sie > przyjemnie uzywa i nawet czasem sie przydaje:), To prawda - Nautilus dostał solidnego kopa. > aplikacje > gtk2 korzystaja z unicode, raz na zawsze oddala sie > problem jezykow, mozesz wyswietlac wszystkie znaki o > jakich pomarzysz, lacznie z japonskimi i arabskimi > krzaczkami (jednoczesnie, bez zmian strony kodowej).. i > programy, ktore sa rozwijane tylko na gtk2.. balsa, pan, > xchat, testowy gimp1.3, swietny gedit2.. i troche tego > jest.. pobaw sie jeszcze kiedys polecam.. > a teraz czas wracac do algorytmow.. ehh niech juz bedzie > weekend! Spróbuję może znowu... chociaż nie mam czasu za bardzo... chyba poczekam na gotowe .rpmy z Gnome2.2 :))) Link Zgłoś
Gość: L@rs Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? IP: *.earth.pl / 192.168.2.* 29.11.02, 06:40 Gaim jest wbudowany w Red Hata 8.0 :) Link Zgłoś
Gość: pollak Re: czy jest GAdu-gadu pod linux? IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.11.02, 16:33 Gość portalu: JS napisał(a): > jak w temacie EKG - bije na głowę wszystko. Nie potrzeba nawet żadnych ciężkich iksów odpalać. Link Zgłoś