Dodaj do ulubionych

Krostki na twarzy - jak długo?

IP: *.* 20.02.02, 20:39
Jak długo utrzymują się na buzi krostki? Jestem w trakcie eliminowania poszczególnych składników z mojej diety, ale nie wiem ile dni muszę odczekać żeby dowiedzieć się czy akurat na to jest uczulona. Martynka ma miesiąc, karmie ją piersią a moja dieta przedstawia się nader ubogo: kurczak, ryż, ziemniaki, pietruszka, marchewka, buraczki, chleb, wędliny drobiowe oraz margaryna i już naprawdę nie wiem, z czego mogę jeszcze zrezygnować.Pozdrawiam Aga i Martynka
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilka Re: Krostki na twarzy - jak długo? IP: *.* 21.02.02, 00:56
      Nie pamiętam dokładnie ale ta pitruszka mnie zastanowiła i zdaje się, że może uczulać. Do jadłospisu możesz dołączyć jeszcze makaron i płatki zbożowe śniadaniowe z witaminami bo przy takiej diecie to padniesz Ty a później pokarm.A tak poza tym to sie dowiedz czy te krostki są napewno wynikiem uczulenia lub skazy. Bo może sie tak zdarzyć, że maleństwo ma zwykłe potówki a Ty się katujesz.Powodzenia.
    • Gość: GosiaC Re: Krostki na twarzy - jak długo? IP: *.* 23.02.02, 19:17
      Podpisuję się pod poprzednim listem. Sprawdź,czy krostki to uczulenie. Wydaje mi się, że przy alergii jest raczej szorstkość skóry z zaczerwienieniem i to taka trochę wypukła. No, ale może się mylę, więc nie mówię na 100%. U mojego, chyba wtedy trzytygodniowego, MIchała też zaczęła występować wysypka i od razu został przez położną i pediatrę zakwalifikowany jako alergik, a krostki, bez dokładniejszego przyjrzenia się, jako skaza białkowa. Tylko, że ja też, tak jak i Ty teraz, byłam na bardzoo rygorystycznej diecie - bez mleka, wszystko gotowane itd.No i kiedy wysypka zaczęła rozszerzać się z policzków na czoło i główkę aż do pleców poszliśmy do innego lekarza i okazało się to bakteryjnym zakażeniem skóry. Dostał antybiotyk w maści nadmanganiam potasu do kąpieli i wszystko ustąpiło w ciągu tygodnia. A wyglądał już tak okropnie,że mówiliśmy na niego Kostropaty :-).Teraz ( ma 2 lata) ma podejrzenia astmy oskrzelowej, ale wysypki już więcej nie dostał.PozdrawiamGosia
    • Gość: AgaP Re: Krostki na twarzy - jak długo? IP: *.* 27.02.02, 00:52
      Dzięki za rady na szczęście czerwona kaszka zniknęła z buzi, ale pozostały jeszcze duże czerwone krostki podejrzewam, że to potówki, na razie walczymy z nimi mam nadzieję, że z dobrym skutkiem.Pozdrawiam Aga i Martynka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka