Dodaj do ulubionych

i co robić?

IP: *.* 04.04.02, 21:05
Witajcie dziewczyny Jestem alergikiem i moje dzieci równiez niestety :( , więc staram się unikać alergenów i co za tym idzie wszelkiego rodzaju wysypek...ale to co ma na szyji i policzkach mój 10-cio miesięczny Maciek, przyprawia mnie o zawrót głowy.Tuż przed świętami jego policzki stały sie nadmiernie czerwone, szczególnie w czasie snu i zaraz po wstaniu z łóżeczka, a na dodatek szyjka pełna jest krostek , czerwonych jak nie wiem co i nijak z nimi sobie nie radzę...dodam, że jest jeszcze na cycu, więc staram się uważać na to co jem, zresztą córka starsza przechodziła skazę białkową :gun: Smarowanie maściami , w tym Elocomem, daje marne skutki, nawet podawanie ketotifenu tez...Odstawiłam nawet dzisiaj jabłko, poczekam więc na rezultat. Od dwóch dni nie podaję mięska w zupkach, bo może to kurczak albo indyk...Nie mam juz pomysłów co robić i czym to smarować....czy któraś z Was miała nagle taki problem? Na dodatek moja 5-cio letnia Kasia od dłuższego czasu ma strasznie suchą skórę i smarowanie balsamami , kąpanie w Balneum i odczulanie nie pomaga...buuuuu. Nie wiem juz co robić....Małgosia z opadniętymi rękoma
Obserwuj wątek
    • Gość: bridgett Re: i co robić? IP: *.* 05.04.02, 12:31
      Cześć,tak czytam i sobie nyślę, że to może alergia kontaktowa od pościeli? Może być od proszku, w którym pierzesz, albo od samej poduszki bądź kołderki, jeśli mają wypełnienie z pierza lub wełny. A jeśli to nie to, to zrób dziecku badania, na co jest uczulone. Uważaj też na maści - usuwają na krótko tylko objawy a mają różne skutki uboczne.PozdrawiamMonikaS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka