IP: *.* 07.04.02, 21:29
Dziewczyny napiszcie co robić.Julcia ma 2 lata i 8 miesięcy i od urodzenia problemy głównie ze skórą.Po urodzeniu skóra jej się strasznie łuszczyła i przez pół roku miała nieustające infekcje oczu.Karmiłam ją 9 miesięcy, a potem był nutramigen.Teraz ma szorstką skórę na nogach i rękach,pokrzywkę na plecach,malinowe policzki(potwornie suche) i ciągły katar.Nie mogę patrzeć jak się męczy.Zrobiłam jej testy z krwi i wyszło, że wszystko w porządku.Lekarz powiedział, że mam poczekać, aż organizm sam skonkretyzuje co go uczula.PomocyDoda
Obserwuj wątek
    • Gość: Hermiona Re: Pmocy!!! IP: *.* 07.04.02, 22:28
      W żadnym wypadku nie czekaj,bo może się to źle skończyć. Idź do DOBREGO alergologa, na pewno zapisze dla Twojej córeczki leki przeciwuczuleniowe. Testy nie zawsze wykazują alergię, a czasem wykazują, a nie ma objawów.Jak najszybciej znajdź lekarza, bo dziecko się męczy i może się gorzej rozwijać, nie mówiąc o tym, że lada chwila z takiego stanu może zrobić się alergia wziewna i astma. Nieważne w tej chwili, co uczula, leki i tak dostaniesz te same, więc nie rozumiem tego lekarza.
      • Gość: Madzia2002 Re: Pmocy!!! IP: *.* 08.04.02, 08:47
        smaruj raczki i nozki maścia DIPROBASE po niej skora stanie sie mieciutka jak u niemowlaka ..... co do reszty to tylko dobry alergolog pomoze!!!!!
    • Gość: Elik Re: Pmocy!!! IP: *.* 08.04.02, 09:28
      Oj ci lekarze, ręce opadają!Widocznie córka ma alergię niezależną od poziomyu IEG.Nie wiem czy robiłaś testy na poszczególne alergeny pokarmowe i wziewne.Mam córkę 2,3 latka i wysypki od 3 tygodnia życia.Byłyśmy (bo jak karmię ciągle piersią) na różnych dietach, z przerwami , kiedy wtąpiłam w celowość tych wszystkich diet.Jako metodę diagnostyczną polecam Bicom, u nas sprawdził się bardzo dobrze. To znaczy nie byliśmy na testach z krwi, ale odkąd stosujem się ściśle do diety i wyłączyliśmy z niej te alergeny które wyszły tą metodą jest bardzo dobrze.Niestety wyszedł też kurz i pleśnie, a to też może powodować wysypki, nie tylko pokarmy. Okazało się że mała oprócz mleka i jajek,cytrusów, kakao, jest uczulona także na miód,fasolę, cukier. Z tym ostatnim to jest tak że może powodować zaostrzenie alergii. Okresowo jak mała jest niespokojna z powodu wysypek stosujemy niestety elocom- maść sterydowa. Myślę, że warto też znaleść dobrego lekarza homeopatę, my leczymy Olę u pediatry - homeopaty od roku, ale jestem średnio zadowolona eżeli chodzi o prowadzenie leczenia alergii , więc wybieramy się do innego. Zajrzyj do Salonu i wyszukaj w wyszukiwarce Bicom, ostatnio też sporo jest informacji o homeopatii. Chyba na Zdrowiu, któraś z dziewczyn polecała to leczenia, tytuł wątku homeopatia. Ja byłam z małą u alergologa( ponoć dobrego) dwa razy. Prowadziłam zeszyt diety, ale pani alergolog nie wiedziała ,że w drożdzówkach jest mleko, leki chemiczne pogarszały sprawę , na testy nie chciałą dać skierowania. Powodzenia, jak chcesz pisz na priv.
    • Gość: Doda Re: Pomocy!!! IP: *.* 08.04.02, 13:00
      Dziewczyny!Dzięki za odzew bo już zaczynałam myśleć, że to ze mną coś nie tak.Zabieram się do rozwiązywania problemu.Doda
    • Gość: Natalka Re: Pmocy!!! IP: *.* 12.04.02, 10:35
      Mam tego typu problem od jakiś 10 miesięcy. Jedynie eliminacja alergenów z diety, ciągłe natłuszczanie - Linoeparol, czysta wazelina, kąpiele w Balneum Hermal lub Linola powodują że jakoś w miarę dobry stan skóry się utrzymuje. Tak poza tym tylko dobry alergolog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka