12.11.09, 16:57
słuchajcie dowiedziałam się, że bedę musiała nosić okulary sad n ajedno oko mam
0,4 a na drugie 0,8 sad Czy będę mogła nosić soczewki ? Czy uważacie że okulary
obrzydzają człowieka ?? JA NIE CHCE NOSIĆ OKULARÓW crying cry
Obserwuj wątek
    • q. Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:00
      będziesz mogła nosić soczewki, o ile nie masz astygmatyzmu. a chyba nie.
      nie panikuj, okulary to nic strasznego, nie obrzydzają człowieka, kupisz sobie jakiś modne-i-seksowne i będzie.
    • sunsmile_ Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:02
      noszę do czytania i komputera itp .
      okulary sąą spokoo wink
    • lauren.x3 :) 12.11.09, 17:02
      Przecież jest wiele fajnych oprawek do okularów big_grin

Osobiście gdy bym miała nosić to bym sobie Ray Bany kupiła ;d
      • effie.caligaris Re: :) 12.11.09, 17:05
        no, to prawie żadna wada, wyobraź sobie że ja mam po -5 na każdym, i co ty na
        to? że bez okularów nic nie widzę? to mi tu nie rób problemów że nosić okulary
        będziesz, bo powinnaś się cieszyć, że jeszcze cokolwiek widzisz!
      • bouche2 Re: :) 12.11.09, 17:14
        wygrałam Ray Bany w Tymbarku big_grin
    • monikajb Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:03
      Kurcze ja jak sie dowiedziałam że mam nosic okulary to myślałam że to będzie
      koniec świata!! Wg nie chciałam!! Ale teraz mam, nawet takie fajne ^^ Maja
      oprawkę tylko na górze i jest ok big_grin A poza tym: masz małą wadę! Ja aktualnie mam
      -2.75! I okulary będę musiała nosić do końca życia tongue_out A jak nie będziesz nosiła
      okularów to nie polepszy ci się wzrok tylko wada pogorszy! I będziesz miała jak
      ja! sciana Ponosisz kilka miesięcy i zobaczysz - nie będziesz już musiała. Mam
      nadzieję że pomogłam kiss piwo
    • fistaszek_xd Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:05
      Sama kiedyś chciałam nosić okulary. Teraz juz nie, bo musiałabym bez przerwy je czyścić
      xd Ale ogólnie to ja lubię ludzi w okularach i traktuję je tak samo jak te bez. Np. moja
      najlepsza kumpela nosi. I uważan, ze wygląda teraz ładniej, niż bez nich. Więc może Tobie
      też będzie do twarzy w szkiełkach?smile
    • maniaulaa03 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:06
      dzięki, trochę mnie pocieszyliście sad
      A czy nie jest przypadkiem tak , że trzeba nosić najpierw okulary a potem można
      dopiero soczewki?
      • effie.caligaris Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:09
        nie. możesz od razu soczewki. o ile nie masz tzw. 'suchego oka', co ci to
        uniemożliwi.
    • selina...gomez Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:08
      Tez bym nie chciała ;DD
      • gwiazdeczka123 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:11
        Ja mam okulary, ale prawie ich nie noszę bo to bardzo mała wada
        Okularyy nie obrzydzja jesli dobierzesz ładne pasujące do twarzy oprawki wink
    • lara12 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:10
      no coś ty.?
      okulary są super.!
      czasem przeszkadzają, ale rzadko to się zdarza;]
      wiem, bo noszę.!
      bez nich jestem ślepa jak kret;P
      i wiesz co.?
      teraz nawet na wf ich nie zdejmuję, bo wszyscy mi mówią, że w nich mi ładniej.!
      wybierzesz sobie jakiś fajny, trendy model i będzie super, zobaczysz.!
      • natalia2097 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:19
        Chyba żartujesz ja od 1 roku noszę okulary i teraz bez nich jestem jak bez prawej ręki
        moje dobrze dobrane ładnie podkreślają moje rysy twarzy.A co do wady to nie jest duża
        bo ja mam 12,5 lat i wieeele gorszą wade i wlaśnie w środę idę odebrać drugie okulary
        ponieważ wzrok mi poleciał.A co do soczewek to przynajmniej mój okulista mi powiedział
        ze soczewki dobiero gdzy wada wzroku się mniej więcej ustabilizuje czyli mniej więcej po 18
        roku życia
        Trzymaj się i wybierz sobie ładne oprawki ktore podkreślą twoje walory a zatuszują
        niedoskonałości
    • kasia036 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:15
      Moim zdaniej okulary nie sa zle , a co do soczewek to nie wiem , ale nie mart sie nie bedzie
      zle wink
      • honey__ Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:23
        też się bałam.
        wadę masz małą bardzo, porównując do mojego -1.25 .
        u mnie kolega w klasie ma +7.36. ma grube bardzo szkla.
        oprawki są fajne, ja teraz sobie takie beznadziejne wybralam ale żanych innych nie było, a nowych potrzebowałam. noś jak najprędzej się da, może wyleczyć na zero. mi się pogarsza.
        soczewki sobie kup albo jak masz pieniądze to sobie na leczenie laserowe idź. ja bym musiala z 7 razy to podejrzewam, że ty może dwa. przynajmiej tak się dowiedziałam.
    • gienia.powraca Re: Pmocy ;( 12.11.09, 17:25
      ojej , jaki koszmar . musisz nosić okulary - idź się powieś , seryjnie . ja , jak się
      dowiedziałam , że muszę nosić aparat na teeth , to zagroziłam rodzicom , że się potnę jak
      Demiś , cnie , i ustąpili i nie muszę . kiss
    • paula14 :) 12.11.09, 17:33
      Ja też mam wadę wzroku ale 0.25.Okulistka powiedziała że jak będę gorzej
      widziec to wtedy dopiero przepisze mi okulary bo po co mam narazie się męczyc.big_grin
    • zigii Re: Pmocy ;( 12.11.09, 18:00
      okulary są kól, póki sama je będziesz lubić. wg mnie glassy zawsze dodają uroku.
    • maniaulaa03 Re: Pmocy ;( 12.11.09, 18:06
      Będę wyglądała jak brzydula ;/ bo mam jeszcze aparat na zęby stały i do tego to
      glassy sad
      przynajmniej nie mam takiej fryzury xPP
      • jarelo Re: Pmocy ;( 12.11.09, 18:29
        uh. niecierpie swoich okularów. to siara, moimz zdaniem, chłopcy nie latają za tobą ani nic.
        dlaego oszukuje swoich starych i do szkoły nie ubieram i juz. a praktycznie wzrok mam
        wyleczony. w domu nosze, i jest równo ; p aparat jest coolwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka