Dodaj do ulubionych

Jak odróżnić potówki od alergii?

IP: *.* 10.05.02, 12:40
Byłam pewna, że to coś w mojej diecie spowodowało rozszerzenie wysypki z buzi na rączki, nóżki, brzuszek i plecy, a dermatolog twierdzi że to potówki. Natomiast tam gdzie tych krosteczek nagromadziło się dużo i zaczerwieniło się uznała za coś innego. Kąpiemy w nadm. pot. i smarujemy łagodną papką na zamówienie, a krosteczek na plecach więcej (tyle że nie czerwone). Dziecko w domu tylko w pieluszce, jak śpi przykryte ręcznikiem, na spacer body na krótki rękaw - chyba nie jest przegrzane. Jak odróżnić, co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: matilda Re: Jak odróżnić potówki od alergii? IP: *.* 10.05.02, 13:29
      Potówki u mojego synka wyglądały jak pęcherzyki. Nie były czerwone tylko białawe. Pojawiały się tylko na karku i pachwinach.
    • Gość: gentaro Re: Jak odróżnić potówki od alergii? IP: *.* 26.05.02, 17:22
      Ja mialam ten sam problem i lekarka zalecila kapiele w wywarze z bylicy pospolitej. Zadzialalo super i moj syn ma znowu gladka skore, a wczesniej pokryty byl taka kaszka, ktora na nogach byla biala, a na rekach, piersi, twarzy czerwona. Obsypany byl caly z wyjatkiem plecow. Dodatkowo zrobilismy testy alergiczne i wyszlo, ze nie jest na nic uczulony, ale ma tendencje do bycia alergikiem wiec i tak uwazam na to co jem. Ale bylice polecam.
      • Gość: marudzik Re: Jak odróżnić potówki od alergii? - do gentaro IP: *.* 27.05.02, 10:18
        W jakim wieku synek miał robione testy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka