Dodaj do ulubionych

Jajka przepiórcze

IP: *.* 20.05.02, 07:53
Witam wszystkie e -mnamy i ichb dzieciaczki.Mam pytanie do mam alegików. Czy jajka przepiórcze mogą uczuilać? Czy komuś sie to zdarzyło? Mój mały dostał wczooraj jajeczniczkę z tych jajeczek, na odrobinie margarytny (wg składu bezmlecznej). Po paru godzinach brzydka kupka, bóle brzucha, skóra calusieńka czerwona, wysypki właściwie brak, ale całość wyglądała na ciężkie poparzenie słoneczne. Jakby zlene bąble, ale raczej nie wypełnione żadnym płyne. Nie wyglądał tak od roku, odkąd odsawiliśmy mleko i różne jego prep[araty zastępcze. Nie spaliśmy do 4 rano, strasznie sie męczył choć podałm mu Zyrtedc i Clemastin, tylko to miałam. No i Elocom. Nic innego nwego nie jadł. Dzięki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiap. Re: Jajka przepiórcze IP: *.* 20.05.02, 12:13
      Ja sama nie mam doswiadczen z jajkami przepiorczymi, nigdy ich nie podawalam. Wedlug literatury, tez, niestety moga powodowac reakcje alergiczna. I dlatego ja nie probowalam, balam sie ryzyka.Pozdrawiam i zycze szybkiego ustapienia objawowKaska
    • Gość: halina Re: Jajka przepiórcze IP: *.* 20.05.02, 18:28
      Chyba nie ma pokarmu, ktory by na pewno nie mogl uczulic. Moim skromnym zdaniem, to nie bylo najlepsze, podawac dziecku od razu cale jajka i to pewnie pare na raz, tak jak przy kurzych, zoltko jest mniej alergizujace od bialka. Ja od jakiegos tygodnia probuje z jajkami przepiorczymi - zaczelismy od cwiartki zoltka, co drugi dzien wiecej. I w sumie nie wiem - jakichs sensacyjnych objawow nie ma, ale mam wrazenie, jakby skora zrobila sie mniej gladka, zwlaszcza na plecach. Po kurzych jajkach, Lena tez bardzo sensacyjnych objawow nie miala, tylko lekka wysypke i szorstkawa skore. I badz tu czlowieku madry i piz wiersze...Pozdrawiam
    • Gość: Jana Re: Jajka przepiórcze IP: *.* 28.05.02, 22:33
      Misia jest uczulona m.in. na białko jaja kurzego. Kilka miesięcy temu miała kiepską morfologię i dawałam jej żółtka przepiórcze co drugi dzień. I niestety też uczulają. Nie było specjalnych sensacji, ale po 2 godzinach nowe zmiany na karczku i wokół ust. Z wielkim żalem odstawiłam.Pozdrawiam Jana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka