Dodaj do ulubionych

Cropoz G lub Nalcrom

IP: *.* 25.08.02, 07:32
Czy ktos z Was stosował bądż nadal podaje swojemu dziecku Cropoz G w saszetkach lub Nalcrom(kromoglican disodu)- Tego drugiego do końca nie jestem pewna nazwy. Co o tym sądzicie?Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: czarnotka Re: Cropoz G lub Nalcrom IP: *.* 25.08.02, 18:33
      Czesc Iza!Stosowałam Cropoz G w saszetkach u mojej córeczki, która jest alergikiem (uczulenie na dużo pokarmów, wysypka). Lekarka przepisała jej ten lek, ponieważ zaczęła mieć bóle brzucha spowodowane uszkodzeniem śluzówki przewodu pokarmowego przez alergeny. Przyniosło to skutek, ale leczenie trwało w sumie ok. 3 miesięcy. Podobno ten lek nie skutkuje u wszystkich. Ja oceniam go dobrze.Pozdrawiam - Agnieszka
      • Gość: Marta_B Re: Cropoz G lub Nalcrom IP: *.* 25.08.02, 20:38
        Natomiast u nas, ten lek nie skutkował w ogóle, ani jeden ani drugi. Tak więc co dobre dla jednego nie musi wcale być dobre dla drugiego. Dopóki nie spróbujesz, nie dowiesz się czy jest dobry czy też nie.Niewiele pomogłam, ale pozdrawiam-Marta,mama Dawidka z alergią, AZS-em i na dodatek z gronkowcem.
        • Gość: 26042000 Re: Cropoz G lub Nalcrom IP: *.* 28.08.02, 18:00
          Ja również podaję mojemu Łukaszowi Cropoz G, który przepisał alergolog. Jest on alergikiem wziewnym i pokarmowym (max). Stosuję go ok. 3- m-ce i wydawało mi się ,iż początkowo jakoś lepiej skutkował, choć na pewno nie tak , jakbym się tego spodziewała po przeczytaniu ulotki załączonej do leku. Jeden plus jaki dostrzegłam to : wcześniej robił b. luźne kupki teraz "normalne". Jeśli chodzi o skórę, to akurat u niego nie ma poprawy. Byłam jeszcze ciekawa ile razy podajecie ten lek i w jaki sposób, ponieważ również spotkałam się z różnymi wersjami. Ja 3xdziennie do jedzenia lub picia. Ale dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Potwierdziły one w większości, iż żaden z leków nie odbębni roboty za Nas.Pozdrowienia. Iza
    • Gość: jaha Re: Cropoz G lub Nalcrom IP: *.* 25.08.02, 22:26
      My bralysmy nalcrom okolo Bozego Narodzenia (Dziecie mialo 8m-cy). Przez trzy tygodnie Magdzie nic nie bylo. W Wigilie zjadlam sporo nowych rzeczy (do tej pory jestesmy na diecie), niestety po tym czasie cos sie zalamalo i Magde calutka zsypalo. Potem jeszcze raz probowalysmy ale reagowala wysypka. Uczulila sie na sam preparat niestety. Dla pocieszenia moge tylko powiedziec, ze wszyscy lekarze straszyli nas ze dziecko bedzie mialo bardzo powazna alergie i w ogole, masci sterydowe i inne leki na okraglo. Sprobowalysmy homeopatii, ostra dieta i powoli, mimo namow roznych osob co najmniej co 7 -10 dni cos nowego. Mowili ze jestem glupia i za bardzo sie przejmuje. Ale teraz Magda ma sliczna cere. Jemy bardzo duzo i probujemy dalej.Glowa do gory i pozdrawiam.Aga
    • Gość: Madzia2002 Re: Cropoz G lub Nalcrom IP: *.* 26.08.02, 07:44
      mojemu synkowi nalcrom pomaga, coprawda bierze go juz od pol roku ale wysypka sie zmniejszyla, czasami nie ma wcale,i najwazniejsze nie swedzi juz go skora, i skora wyglada teraz ladnie a nie jak kiedys....:-), ale slyszalam ze nie kazdemu dziecku ten lek pomaga, warto sprobowac, wez recepte od lekarza na 30 kapsulek / cale opakowanie zawiera 100 kaps. i kosztuje ok.180zł niestety :-( / - mozna tak !!!! bo bez sensu wydawac tyle forsy jak nie zadziałą....i wykup w aptece tylko tyle, po dwóch tygodniach jak bedzie poprawa to wykupisz calosc....jeśli mieszkasz w warszawie to moge Ci podac adresy aptek gdzie mozna tylko wykupic pare tych kapsulek / nie wszystkie apteki sie na to zgadzaja, ale na cale szczescie trochę ich jest / pozdrawiam Magda mama 13.mies. darka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka