Dodaj do ulubionych

mleko owcze

IP: *.* 03.09.02, 12:50
Witam :)Jestem mamą rocznego Andrzejka. Synek ma uczulenie objawiające się krostkami na rączkach i (mniej) na kolankach. Dokarmiam go piersią, więc obydwoje jesteśmy na diecie. Od dawna zrezygnowaliśmy z "krowy" i jajek, uważamy na owoce, nie jemy pomidorów. Od kilku dni odstawiłam również mąkę, bo mimo wszystko krostki są. Mniejsze, ale są. Poza tym na szczęście żadnych innych objawów :) Pi kilku dniach bezmącznych jest jakby znowu lepiej...Najbardziej brakuje mi żółtego sera... No i właśnie: mleko krowie odpada, mleko kozie również. A owcze? Wiecie może, czy uczula tak samo? Czy może jednak można?Liczę na Wasze głosy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: q1313q Re: mleko owcze IP: *.* 03.09.02, 16:38
      Ja bym sie nie napalala. Czytalam, ze mleko wszystkich zwiarzat kopytnych uczula jednakowo. Tzn. w kazdym jest podobny rodzaj tego bialka, ktore jest najsilniejszym alergenem.
    • Gość: halina Re: mleko owcze IP: *.* 03.09.02, 17:59
      To jest tak samo, jak z kozim. Jesli dziecko jest uczulone na kazeine, to bedzie na pewno uczulone na mleko wszystkich kopytnych. Jesli ma alergie na krowie i kozie to z duzym prawdopodobienstwem tez na owcze. Poza tym mocno powatpiwalabym w mozliwosc kupienia niefalszowanego mlekiem krowim owczego sera. Chyba, zes z gor i masz znajomych bacow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka