IP: *.* 08.09.02, 07:30
Cześć, jestem mamą już 7-tygodniowej Zuzi. Córka ma skazę białkową i do tego wszystkiego przyplątał się refluks, który podobno jest często "partnerem" skazy. Zuzia jest karmiona piersią w związku z czym jestem na dość silnej diecie eliminacyjnej. Wszystko bym przeżyła, nawet to, że jedzenie śni mi się po nocach. Ale ataki refluksu pojawiające się około 18.00 i trwające do 21.00 są już męczące dla nas wszystkich. Lekarz przepisał Zuzi Debridat, ale on niewiele pomaga. Proszę jeżeli znacie jakieś sposoby, aby pomóc dziecku z refluksem, to mi o nich napiszcie.Pozdrawiam, Agniecha z Zuzanką
Obserwuj wątek
    • Gość: Anett Re: Refluks IP: *.* 10.09.02, 14:17
      Niedawno dosc duzo bylo wspominane na forum. Zajrzyj do wczesniejszych postow.Pozdrawiam,Aneta
      • Gość: ganeta27 Re: Refluks IP: *.* 19.09.02, 00:14
        godnym polecenia jest też lek o nazwie cordinax - jedynym minusem tego leku jest niestety to, iż należy go podawać ok 20 minut przed jedzenie. Lek ten podaje się odpowiednią miarką w zależności do wagi dziecka. Niestety jednak głównym działaniem w refluksie jest wysokie ułożenie dziecka po karmieniu przez dłuższy cas - godne polecenia wyższe ułożenie materacyka u wezgłowia lóżeczka. Niestety zabiegi wszystkie mają za zadanie zmniejszenie refluksu - pełne wyleczenie jest długotrwałe. Godne polecenia przy przechodzeniu do karmienia butelką są mieszanki antyrefluksowe np. bebilon ar lub eufamil ar. zawierają one maczkę chleba świętojańskiego - zagęszcza się pod wpływem soków żołądkowych. Zyczę jednak jak najdł€ższego karmienia piersią i cierpliwości w postępowaniu z refluksem żołądkowo-przełykowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka