Dodaj do ulubionych

Pomocy! Nienawidzi nutramigenu

IP: *.* 06.12.02, 12:57
Dziewczyny, pomóżcie, może któraś miała taki sam problem. Otóż muszę dokarmiać małą(ma 3 mies.), a ona pluje nutramigenem i...dalej wrzeszczy z głodu. Jest podejrzenie skazy białkowej i dlatego to mleczko. Raz w desperacji dałam jej NAN HA i oczywiście wypiła. Może znacie tego typu mleczko( wiem, że jest ich kilka na rynku), które dzieci lepiej znoszą.Może Bebilon pepti- za przeproszeniem-tak nie śmierdzi?Kamila
Obserwuj wątek
    • Gość: akl Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 06.12.02, 13:27
      Ja osobiście nie karmię nutramigenem, ale wiem ze na forum mamy b. wiele razy pisały na ten temat. Wpisz w wyszukiwrakę hasło nutramigen tam znajdziesz pomoc.Pozdrowionka.
    • Gość: MelaBlonda Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 06.12.02, 18:39
      Może próbuj mieszać ze swoim mlekiem?
    • Gość: agata25 Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 10.12.02, 08:54
      Ja przez dwa dni dosładzałam nutramigen 1 łyżeczką glukozy, potem mały się już przyzwyczaił i pije ze smakiem to obrzydliwstwo :)pozdrawiamAgata
    • Gość: em Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 11.12.02, 16:42
      Ja mojemu małemu też dosładzalam to "mleczko", tylko na początku 3 duże łyżki glukozy (najmniejsza dawka cukru z jaką nutramigen nie lądował na mojej twarzy). Stopniowo, dodając coraz mniej glukozy, w ciągu 10 dni doszłam do nutramigenu bez cukru. I od tamtej pory minęło 10 miesięcy, a nutramigen jest ulubionym posiłkiem.
    • Gość: DorotaK Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 18.12.02, 11:48
      Czesc,Moja 13 miesieczna coreczka jest na Nutramigenie od 5 miesiaca zycia. Mieszkam w Norwegii, ale wtedy bylysmy na "urlopie" u Babci w Polsce. Na poczatku tez bylo trudno ja przyzwyczaic do tego swinstwa. Wkoncu jakis znajomy lekarz powiedzial, zeby doslodzic glukoza. Musialam jej sypac 2 i pol lyzeczki na 150 ml, aby bylo zjadliwe. Gdy wrocilysmy do domu, to tam w puszce byla ulotka, aby dosladzac 1 lyzeczke na 100 ml, ale z czasem zmniejszac.Lekarz tez zalecil stopniowo zmniejszac to dosladzanie, aby uniknac pruchnicy butelkowej. I tak w ciagu tygodnia, zmniejszajac o pol lyzeczki dziennie, skonczylysmy z dosladzaniem. Teraz pije Nutramigen tylko rano i wieczorem.Rano samo "mleko", a wieczorem zageszczam kleikami (pszenny lub ryzowy) - wypija 260 ml.Dzieki Bogu od tygodnia zaczelismy wprowadzac posilki mleczne, do tej pory nic sie nie dzieje (tfu,tfu).Zycze powodzenia.
    • Gość: madzia23 Re: Pomocy! Nienawidzi nutramigenu IP: *.* 21.12.02, 17:17
      Droga Kamilko!! Moj synus rowniez nie chce pic Nutramigenu. Pluje nim dalej niz widzi. Ma siedem miesiecy i do patego miesiaca byl karmiony tylko piersia. Ale juz nie mam swojego mleka wiec musialam przejsc na mleko modyfikowane. Skaze bialkowa odziedziczyl po mnie.Problem z nietolarancja tego pysznego mleka rozwiazalismy w ten sposob, ze przszlismy na Babilon pepti. W smaku jest podobny do NAN HA i nie smierdzi tak jak Nutramigen. Dziecko pije je z checia i bez zadnych sterujacych sytuacji.Pozdrawiam i zycze powodzenia w walce z alergia.Magda mam Dawidka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka