Dodaj do ulubionych

PRZEDSZKOLE DLA ALERGIKA

IP: *.* 08.01.03, 21:19
Drogie emamy, pomóżcie. Moje dziecko ma alergię pokarmową. Czy myślicie, że w normalnym publicznym przedszkolu będą go karmić jak wszystkich - mlekiem, miodem itp., czy alergicy dostają inne posiłki? A może lepiej posłać go do przedszkola prywatnego? Nie wiem, co zrobić. Ostatnio koleżanka opowiadała mi, czym karmią w przedszkolu jej dziecko i włos mi się zjeżył...5 razy dziennie mleko( zupa mleczna, kakao, zabielana ogórkowa itp.). Podzielcie się swoimi przemyśleniami i może doradzicie jakieś dobre przedszkole... Jestem z Warszawy. Pozdrawiam. Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: elzkul Re: PRZEDSZKOLE DLA ALERGIKA IP: *.* 09.01.03, 11:03
      Wiem, że w Warszawie jest przedszkole dla alergików, bo również szukałam. Jest na Żoliborzu, chyba na Mickiewicza, ale nie jestem pewna. Ponieważ to jest bardzo daleko od nas, więc i tak nie zdecydowałabym się wozić tam malucha. Oddaliśmy go do prywatnego przedszkola, na Hynka i byliśmy bardzo zadowoleni. Pani spisała nasze zalecenia, podawała mu lekarstwa, które musiał brać. Z pewnych względów przenieśliśmy dziecko do publicznego przedszkola i już widzę nawrót objawów alergii. Tam nie ma szans na utrzymanie dziecka na diecie. No, może przesadzam, są, ale musiałabyś pewnie przygotowywać mu posiłki sama i dawać do przedszkola. Tak robiła moja znajoma. Jeśli masz jakieś pytania, to pisz na elzkul@wp.plPozdrawiam - Ela
      • Gość: szwedka Re: PRZEDSZKOLE DLA ALERGIKA IP: *.* 09.01.03, 12:24
        To przedszkole to być może "nasze" :-) przedszkole PAŃSTWOWE na Popiełuszki 3a. Chodzą do niego dzieci "normalne" i z alergią. Te alergiczne (np. mój syn uczulony na wiele rzeczy: mleko, jaja, gluten) dostają specjalne posiłki.Nawet bezglutenowy chleb jest pieczony w przedszkolu.Przedszkolem jestem zachwycona - z powodów i dietetycznych, i edukacyjnych.Przedszkole dla alergików jest też na Leonarda 6/8 i Koszykowej (nie znam numeru).Jeśli dziecko jest uczulone na mało produktów (np. tylko na mleko), to może iść do "normalnego" z przykazaniem, czego nie może jeść, ale w naszym przypadku byłoby to niemożliwe - za dużo jest tych zakazanych rzeczy.
    • Gość: zeta Re: PRZEDSZKOLE DLA ALERGIKA IP: *.* 10.01.03, 16:02
      Dobre przedszkole jest na ul.Koszykowej . Chodzi tam synek mojego szefa . Jeśli chcesz wiedzieć coś więcj to daj znać . Popytam , ale odpisać mogę dopiero w poniedziałek.Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka