mamaoli_65 29.12.06, 12:24 Dostałam od ąlergologa ten krem,dermatolog natomiast dała mi dla dziecka Protopic.Z tego co czytam ten drugi jest dość mocny,ale nie znalazłam nic o Advatanie.Proszę dajcie jakieś informacje jeżeli go stosowałyście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatekb1 Re: Krem Advatan 29.12.06, 13:28 advantan to steryd podobno najnowszej generacji podobno najlepszy tak mi pediatra mowila ale nie uzywalismy Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: Krem Advatan 29.12.06, 14:51 Advantan to silny steryd, słabszego stosować nie mozecie ? www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Europejska_klasyfikacja_kortykosterydów Odpowiedz Link Zgłoś
mamaoli_65 Re: Krem Advatan 29.12.06, 21:50 Dziękuję za odpowiedz.Alergolog mówiła mi,że nie jest to steryd tylko tańszy zamiennik Elidelu.Informacja o mocy tego kremu trochę mnie przeraziła,ale nie mam wyjścia.Przed świętami miałyśmy trochę kłopotów ze skórą,które ładnie minęły bez kremów.Ale na świeta nie chcąc robić babci przykrości[bo przecież to nic takiego]dałam małej lizaka.To co się stało na wieczór....Płakać mi się chciało nad własną głupotą.Wykupiłam ten krem[bo niesteroidowy hm..]i po mału mija.Więc zostaniemy przy nim do poprawy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pokonewka Re: Krem Advatan 03.01.07, 17:17 Mamo Oli, to Protopic jest zamiennikiem Elidelu, nie tyle tańszym, co łatwiej dostępnym, bo można dostać go bez recepty. A po silnym sterydzie to zawsze skóra się ładnie wygoi... tylko kosztem działań ubocznych. Dlatego takich leków w miarę mozliwości lepiej unikać, a jeśli już są konieczne, to stosować tak krótko i tak rzadko jak to możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś