mouse1001 25.02.07, 21:30 Czy ktoś leczyłó candidę nystatyną u 2,5-latka? Jakie były rezultaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkaro Re: candida i nystatyna 26.02.07, 10:30 Właśnie wczoraj skończyłam podawać mojej 5-miesięcznej córeczce nystatynę. Miałam najpierw spróbować z probiotykami, ale mała tak się męczyła po nocach, że nie mogłam na to patrzeć.Bałam się, że probiotyki mają opóźnione działanie. Wiesz co, przez ten czas poczytałam tu trochę i żałuję, że tak zrobiłam, bo niektóre mamy z powodzeniem leczyły candidę samymi probiotykami. Chociaż z drugiej strony u nas jest znaczna poprawa, dziecko zaczęło spać, mniej budzi się z płaczem, co było wcześniej normą. Jeszcze mamy problemy skórne, ale mam nadzieję, że to ostatnie tchnienie grzyba. Życzę powodzenia i zwalczenia tego paskudztwa, obojętnie jakimi środkami! Odpowiedz Link Zgłoś
madaj7 Re: candida i nystatyna 26.02.07, 12:16 Ja leczyłam 10 miesięczne dziecko ( candida albicans +++ ) Nystatyną. Po leczeniu - kontrola i wyhodowała się Candida tropicalis++ ????? Pózniej dawaliśmy ogromne ilosci lacidofilu i Enterolu i pomogło w kolejnych badaniach było już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aisha78 do: madaj7 26.02.07, 12:32 Witam Mogłabyś powiedzieć ile podawałaś probiotyków i jakie.Synek 5 m-cy ma candidę++ .Od kilu dni podaje mu probiotyki , na początku raz teraz dwa razy dziennie , ale może trzeba jeszcze więcej.Nystatynę wykupiłam , ale na razie poprobuję bez niej. Odpowiedz Link Zgłoś
aisha78 Re: do: madaj7 26.02.07, 12:34 Przepraszam oślepiło mnie ) Wiem co podawałaś , ale ile? )) Odpowiedz Link Zgłoś
mouse1001 Re: candida i nystatyna 26.02.07, 21:54 Napisz proszę, w jakich dawkach dawałaś probiotyki. Ja daję codziennie 2 razy enterol i 2 razy lacidofil. I jak długo je podawałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
puszek111 Re: candida i nystatyna 27.02.07, 19:13 Czasami po Enterolu wychodzi Candida tropicalis lub jakaś tam inna jeszcze. U nas wyszły dwie różne u obu dziewczynek i Pani gastrolog kazała powtórzyć badania jakiś miesiąc po odstawieniu Enterolu. Wtedy już nic nie wyszło u żadnej. Co do probiotyków, wystarczy sama dieta: odpowiedni jogurt, kapusta kiszona, ogórki kiszone, świeże warzywa i jak najmniej słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mouse1001 Re: candida i nystatyna 27.02.07, 21:57 Z tą dietą u nas to jest tak, że jogurtu mu nie wolno, kapusty kiszonej i surowych warzyw do dzioba nie weźmie. Jedyne, co przejdzie to ogórki kiszone w każdej ilości. No i do słodyczy nie ma jakiegoś pociągu specjalnego. Zresztą, na diecie bezmlecznej odpadają czekoladki, ciasteczka etc. Odpowiedz Link Zgłoś