05.03.07, 09:37
Czy któraś z Was stosowała Beneflorę u 10miesięcznego dziecka ?
Obserwuj wątek
    • onion75 Re: Beneflora 05.03.07, 09:53
      moja corka zaczela brac beneflore jak miala mniej wiecej 9.5 msc.
      Zalecenie alergologa.
      • bbbeti Re: Beneflora 10.03.07, 12:07
        Moze ktoś wie czy Beneflore można podać 3 miesięcznemu dzecku???
        • ula233 Re: Beneflora 10.03.07, 17:50
          a czemu chcesz podawac bez konsultacji z lekarzem ??
          • bbbeti Re: Beneflora 10.03.07, 21:25
            Probiotyk podaje jej od dawna, ale chciałam zmienić na inny,zwłaszcza że ten
            jest z prebiotykiem, a co do lekarzy to szkoda gadać - niektórzy nawet nie
            wiedzą co to dicoflor... Poza tym na wszystko machają ręką, że "to nic"
            i "przejdzie" i "nic jej nie jest". Moja córka ma problemy z brzuszkiem,
            alergią i sama na własną rękę szukam ewentualnych przyczyn, robie prywatnie
            badania itd. Lekarze traktują mnie jak histeryczkę i pukają do głowy kiedy im
            sugeruje zrobienie badań dziecku. Najłatwiej powiedzieć, że to skaza,
            że "kiedyś" przejdzie i że nic nie można na to poradzić. Przestałam liczyć na
            lekarzy.
    • beatle1 Re: Beneflora 11.03.07, 19:22
      Jas zaczal ja dostawac , jak skonczy 9 miesiecy - ale to tam kazala dr Sieradzka
      • micka72 Re: Beneflora 11.03.07, 20:10
        to racja, większość lekarzy nie ma pojecia o probiotykach. Mojemu dziecku
        kazali podać lakcid, na moją sugestię, że dziecko ma skazę-pan dr kazał podać
        TRILAC. Dobre co!
        • na4 Re: Beneflora-2 pytanie 13.03.07, 08:47
          w informacji na ulotce jest napisane, że można rozpuszczać w wodzie lub w
          jogurcie. W jogurcie nie możemy a w wodzie dziecko nie chce pić takiego
          roztworu. Czy można poprotu wsypać go do np. musu owocowego ?
          Czy łaczy się podawanie beneflory z dicoflor30?
    • aneta_szu Re: Beneflora 13.03.07, 08:50
      mój synek pije beneflore odkad skonczył 7 mcy-zalecenie lekarza
      • m_golightly Re: Beneflora 13.03.07, 10:03
        moja córka zaczęła brać beneflorę mając niespełna 3 miesiące, po szpitalu miała
        przerost candidy i oprócz nystatyny lekarz kazał probiotyk - trilac(!) lub
        lacidofil, u dziecka ze skazą oczywiście, sama spędziłam w aptece chyba godzinę
        i razem z farmaceutką studiowałyśmy ulotki szukałając czegoś co by się nadawało,
        i trafiłyśmy na beneflorę, wtedy nowość, po kilku tyg nasz pediatra
        przestudiował ulotkę, którą mu przyniosłam i mnie pochwalił...

jeśli chodzi o sposób podawania to rozpuszczałam pół łyżeczki dziennie z
        minimalną ilością wody i podawałam łyżeczką

teraz moja mała ma 14 mc i dostaje dicoflor 30, który wsypuję jej do musu owocowego

co do stosowania obu specyfików jednocześnie uważam, że to przesada
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka