Dodaj do ulubionych

alergia na kurz.odczulanie .pomozcie!

05.03.07, 14:04
moje dziecko ma alergie na kurz lekarka przepisala jakies zastrzyki
odczulajace tylko nie wiem czy to pomoze a moze jest inna metoda.czy ktoras
mama wie cos na ten temat
Obserwuj wątek
    • merlinka2 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 14:37
      moja córka jak sie urodziła to była uczulona na kurz
      pamiętam {minęło 8lat}powynosiłam dywany ,koce, firany i te inne rzeczy na
      których siadał kurz{z domu}wycierałam kurze non stop, podłogi też szorowałam dwa
      razy dziennie
      dostawała wtedy Clemastin syrop
      teraz skończyła 8 lat i po alergii nie ma ani śladu
      • aw12345 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 15:09
        A ile lat ma Twoje dziecko? Moja 5-latka okazala sie tez byc uczulona na
        roztocza. zastanawiamy sie nad odczulaniem. Czy to jest bardzo bolesne i
        klopotliwe?
        • grazka0909 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 06.03.07, 17:00
          mój syn ma 7 lat jeszcze go nie odczulałam wiec nie wiem czy są bolesne,ale
          dzisiaj pani doktor powiedziała ze na razie nie bedziemy odczulac bedziemy
          czekac do wrzesnia bo roztocza najbardziej szaleja w okresie grzewczym
        • jusytka Mój Mały był odczulany 18.06.07, 09:38
          Mój Mały był odczulany - nie jest to bolesne - sa to maleńkie zastrzyki
          podskórne, kłopotliwe może i tak. Odczulać moze tylko alergolog przy szpitalu,
          a więc w małych miejscowościach to niemożliwe. Po zastrzyku trzeba pół godziny
          odczekać i pokazać się lekarzowi, by mógł sprawdzic czy wszystko jest OK. Na
          pewno warto się poświecic, bo to jedyna skuteczna forma walki z przyczynami
          alergii, a nie tylko z jej objawami - nie wymyslono innych.
          • majka995 Re: Mój Mały był odczulany 18.06.07, 09:57
            Mój 7 letni synek jest odczulany na roztocza. Bierze podjęzykową szczepionkę.
            Nie jest to ani bolesne ani kłopotliwe, tylko jedynym minusem jest to że nie
            mozna zapomniec o podaniu dawki. Szczepionka nazywa sie Staloral 300. Narazie
            nie ma efektów leczenia, ale odczulamy sie dopiero 3 miesiące
            Pozdrawiam
    • patyk.od.zosi Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 17:32
      czy moze jestes z w-wy?

i twoja pani doktor to dr s.?

jesli tak - to jej wszyscy pacjenci maja alergie na kurz - i na to ich odczula

wrrrrrrrrrrrrrrrr
      _______
      pozdr.,
      patyk
    • izatka Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 18:23
      Czasami pomaga, czasem nie. Zastrzyki odczulające podaje się w ściśle określonych dawkach (rosnących) i zawsze po kontrolą lekarza w poradni. Jeżeli dziecko ma potwierdzoną alergię na roztocza (testy skórne + objawy kliniczne + ew. swoiste immunoglobuliny) to można spróbować. Zastrzyki są podskórne, bądź śródskórne.
    • omamamia1 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 06.03.07, 17:29
      u nas po odczulaniu(niejednokrotnym) była poprawa ale nie na długo niestety sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka