grazka0909 05.03.07, 14:04 moje dziecko ma alergie na kurz lekarka przepisala jakies zastrzyki odczulajace tylko nie wiem czy to pomoze a moze jest inna metoda.czy ktoras mama wie cos na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
merlinka2 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 14:37 moja córka jak sie urodziła to była uczulona na kurz pamiętam {minęło 8lat}powynosiłam dywany ,koce, firany i te inne rzeczy na których siadał kurz{z domu}wycierałam kurze non stop, podłogi też szorowałam dwa razy dziennie dostawała wtedy Clemastin syrop teraz skończyła 8 lat i po alergii nie ma ani śladu Odpowiedz Link Zgłoś
aw12345 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 15:09 A ile lat ma Twoje dziecko? Moja 5-latka okazala sie tez byc uczulona na roztocza. zastanawiamy sie nad odczulaniem. Czy to jest bardzo bolesne i klopotliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka0909 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 06.03.07, 17:00 mój syn ma 7 lat jeszcze go nie odczulałam wiec nie wiem czy są bolesne,ale dzisiaj pani doktor powiedziała ze na razie nie bedziemy odczulac bedziemy czekac do wrzesnia bo roztocza najbardziej szaleja w okresie grzewczym Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Mój Mały był odczulany 18.06.07, 09:38 Mój Mały był odczulany - nie jest to bolesne - sa to maleńkie zastrzyki podskórne, kłopotliwe może i tak. Odczulać moze tylko alergolog przy szpitalu, a więc w małych miejscowościach to niemożliwe. Po zastrzyku trzeba pół godziny odczekać i pokazać się lekarzowi, by mógł sprawdzic czy wszystko jest OK. Na pewno warto się poświecic, bo to jedyna skuteczna forma walki z przyczynami alergii, a nie tylko z jej objawami - nie wymyslono innych. Odpowiedz Link Zgłoś
majka995 Re: Mój Mały był odczulany 18.06.07, 09:57 Mój 7 letni synek jest odczulany na roztocza. Bierze podjęzykową szczepionkę. Nie jest to ani bolesne ani kłopotliwe, tylko jedynym minusem jest to że nie mozna zapomniec o podaniu dawki. Szczepionka nazywa sie Staloral 300. Narazie nie ma efektów leczenia, ale odczulamy sie dopiero 3 miesiące Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 17:32 czy moze jestes z w-wy? i twoja pani doktor to dr s.? jesli tak - to jej wszyscy pacjenci maja alergie na kurz - i na to ich odczula wrrrrrrrrrrrrrrrr _______ pozdr., patyk Odpowiedz Link Zgłoś
izatka Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 05.03.07, 18:23 Czasami pomaga, czasem nie. Zastrzyki odczulające podaje się w ściśle określonych dawkach (rosnących) i zawsze po kontrolą lekarza w poradni. Jeżeli dziecko ma potwierdzoną alergię na roztocza (testy skórne + objawy kliniczne + ew. swoiste immunoglobuliny) to można spróbować. Zastrzyki są podskórne, bądź śródskórne. Odpowiedz Link Zgłoś
omamamia1 Re: alergia na kurz.odczulanie .pomozcie! 06.03.07, 17:29 u nas po odczulaniu(niejednokrotnym) była poprawa ale nie na długo niestety Odpowiedz Link Zgłoś