Dodaj do ulubionych

Zajęcia dla dwulatka

28.08.13, 12:01
Witam,
Jak w temacie poszukuje miejsca gdzie organizowane są zajęcia dla dwulatkow. Coś w rodzaju mini przedszkola. Kilka razy w tygodniu, po kilka godzin. Znalazłam coś podobnego w Tajemniczej Wyspie, moze ktoś chodził tam z maluchem i chciałby sie podzielić opinia?
Obserwuj wątek
    • sylwiabajkowe Re: Zajęcia dla dwulatka 29.08.13, 13:53
      Będą organizowane takie zajęcia w Ząbkach, okolice Szwoleżerów.
      Nie będzie to tzw. bawialnia tylko prawdziwe zajęcia. Ruszają już od października.
      Jest określony limit miejsc, docelowo jedna grupa ( do 14 dzieci).
      Nie będzie więcej grup, więc o przyjęciu zadecyduje kolejność zgłoszeń.
      Codziennie w godz. 9:30-12:00 , koszt 280zł za cały miesiąc.
      Świetny pomysł przygotowania dziecka do funkcjonowania w grupie.
      Zajęcia podzielone są na bloki tematyczne (rodzice otrzymują plan)
      np. "muzyka, taniec, śpiew", "językowe zabawy bąbelków", etc.
      preschoolkids@tlen.pl
      • martutita Re: Zajęcia dla dwulatka 29.08.13, 15:56
        Super! Jestem bardzo zainteresowana. Proszę o nr tel.
    • elisabe Re: Zajęcia dla dwulatka 29.08.13, 22:22
      moje dziecko nie chodziło do klubiku, ale czasem wchodząc na salę zabaw widziałam zajecia w tajemniczej wyspie. dzieci siedziały w koleczku, coś czytano, rysowanie i jakieś prace plastyczne, bawiły sie zabawkami. zajecia konczyly sie skakaniem w pileczkach. dzieci przynosiły własne jedzenie i w normalnych warunkach, przy stole jadły. plusem jest to, ze miejsce jest ogolnodostepne, zawsze mozesz wejsc i zobaczyc co sie dzieje, bez domofonu, umawiania, trudno mi ocenic jakosc tych zajec, fajerwerkow nie było. Raz na jakiś czas moglabym zostawiac tam swoje dziecko. Sala zabaw to atrakcja dla dziecka i dzieci pewnie chetnie tam chodzą.
    • aness83 Re: Zajęcia dla dwulatka 05.09.13, 21:40
      Witam,
      Też miałam ten problem, nie raz potrzebowałam zostawić gdzieś małego na godzinę dwie, żeby coś załatwić. Znalazłam właśnie tajemniczą wyspę i wybrałam się tam z dzieckiem, żeby zobaczyć jak to wygląda i wyglądało to tak: wybraliśmy się po południu, była jedna pani i nie było wcale dzieci; małemu spodobało się tam i uważam, że dla takiego dwulatka jest tam bezpiecznie. Poszliśmy drugiego dnia, żeby zobaczyć jak to wygląda w czasie "mini przedszkola" i wyglądało to tak: część dzieci chyba już zjadła i szalała, część jeszcze jadła, pani stała nad jednym dzieckiem i krzyczała : ty sieroto masz 3 lata i nie potrafisz sam jeść, a dziecko płakało; potem wszystkie dzieci biegały, szalały, tłukły się, a panie w najlepsze sobie gadały i nie zwracały na nie uwagi, chyba że jakieś zaczęło mocno płakać to wtedy no co Ci się znowu stało? byłam tam ponad godzinę i nie zauważyłam, żeby ktoś z nimi czytał czy w ogóle się zajął. Ja już tam więcej nie poszłam, jeździłam na inne sale razem z małym i tak się zraziłam, że nie chciałam już go nigdzie zostawiać. Potem trafiliśmy do Maciarenki i tam spędziliśmy 2 godziny, było też mini przedszkole i tam był taki spokój - ale to może też zależy jakie dzieci; pani malowała z nimi farbami, rysowali. Podczas jedzenia pani pomagała jeść dzieciom. Bardzo miła i fajna, wiem, że sama ma małe dziecko bo z nią rozmawiałam i tak jakoś się zgadałyśmy. Zostawiłam go tam raz na 2 godziny i wszystko było ok. Za drugim razem nie było tej młodej pani tylko takie starsze; jak po niego przyszłam siedział w kącie za karę bo ugryzł kolegę, a robi to kiedy ktoś coś mu zabiera, więc nie broniąc go myślę sobie, że po prostu nie widziały całej sytuacji i trochę niesłusznie tak go ukarały. Więcej już go tam nie zostawiłam.
    • magdam_pl Re: Zajęcia dla dwulatka 30.09.13, 14:22

Ja zapraszam Was na zajęcia Fundacji Mamy Wołomin - do pobliskiego Wołomina.

Od 3 lat prowadzimy darmowe spotkania klubu mam, gdzie przychodzą rodzice z dziećmi od 0 do 3 lat (oraz panie w ciąży). dodatkowo przy dofinansowaniu Starostwa Powiatowego, w najbliższy poniedziałek ruszamy z zajęciami dla maluchów: Grupy Zabawowe dalszy ciąg cyklu Pobawmy się razem, który otrzymał kilka dni temu Statuetkę Złotego Słonecznika za najlepsze zajęcia dla dzieci w kategorii Ruch w aglomeracji warszawskiej!

Koszt udziału w Grupie Zabawowej to 40 zł za 10 zajęć!

Zapraszamy

Magda Filaber
      • martutita Re: Zajęcia dla dwulatka 30.09.13, 14:33
        Super!!!!!!
        Niestety trzeba do Wołomina dojechać:-( A na ta chwile auta dla siebie nie mamy.
        Dziękujemy jednak za info!
        A może ktoś coś wie o takich zajęciach tu, w zabkach? Kilka osób pisało ze takie zajęcia maja być organizowane i cisza:-(
        • magdam_pl Re: Zajęcia dla dwulatka 30.09.13, 16:02
          W Zabkach działają dziewczyny jako Mamy Ząbki Musialabys poszukać na facebooku Kiedyś realizowaly cotygodniowe spotkania klubu mam

Magda

PS Będziemy jeszcze ruszać z zajęciami w Zielonce ale to tez dla Ciebie pewnie bedzie kłopotliwe by tam podjechac :(
        • magdam_pl Re: Zajęcia dla dwulatka 30.09.13, 17:37
          W Zabkach działają dziewczyny jako Mamy Ząbki Musialabys poszukać na facebooku Kiedyś realizowaly cotygodniowe spotkania klubu mam

Magda

PS Będziemy jeszcze ruszać z zajęciami w Zielonce ale to tez dla Ciebie pewnie bedzie kłopotliwe by tam podjechac :(
          • megi2511 Re: Zajęcia dla dwulatka 06.10.13, 00:14
            Ja też szukam jakichs zajęć, tylko żebyśmy mogły bawić sie razem bo narazie jesteśmy na etapie - tylko z mamą, i najlepiej jakby coś się działo po południu bo rano niestety pracuję, a chciałabym żeby mała poobcowała więcej z dziećmi. Jak to będzie wyglądało w Zielonce?
            • magdam_pl Re: Zajęcia dla dwulatka 06.10.13, 19:24
              Co do Zielonki, to wstępnie organizujemy 2 spotkania w bibliotece przy ul. Długiej: 24 października oraz 14 listopada w godzinach przedpołudniowych - spotkania po to by się poznać, porozmawiać z innymi mamami z dziećmi, będzie o ty m, jak spędzać czas z dzieckiem. na razie tyle wiem. szczegóły wkrótce

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka