maj55 16.03.07, 22:12 macie doświaczenia w stosowaniu w/w? -- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueluna Re: Parfenac 16.03.07, 22:34 Mam - swietne. W przypadku bardzo silnych i zaostrzonych zmian sobie nie radzi i trzeba je przytepic czyms mocniejszym - ale do zmian takich juz wyciszonych i slabszych - rewelacja. Na szczescie juz nie musimy uzywac Jak kazdy lek - moze uczulac, moze podrazniac, moze nie dzialac. Ale u nas dzialal, u znajomych tez. Odpowiedz Link Zgłoś
faniafania Re: Parfenac 17.03.07, 13:26 Mam, sprawdza sie rewelacyjnie. Odstawilismy calkowicie sterydy. Nie wiem jak sobie bez niego poradze, ale stosujemy juz prawie pol roku i trzeba bedzie pewnie zrobic przerwe. A skad jestes? Moge Ci dac troche Parfenac salbe do sprobowania. My uzywamy fettsalbe, czyli tlusta masc, bo zwykla jest za malo tlusta dla nas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
portoo Re: Parfenac 17.03.07, 21:14 www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=1882 Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Parfenac 19.03.07, 08:56 dzięki dziewczyny, udaŁO mi się sprowadzić Parfenac błyskawicznie, miałam szczęśćie bo akurat stan skóry córki był taki, że lada moment musiałabym użyć sterydu. Posmarowałam wieczorem, a rano ręce blade, bez opuchlizny, swędzenie zniknęło. Następnego dni nie było już tak idealnie ale porównując do stosowania sterydów,to trak Majka wyglądała po 3 dniach stosowania sterydu. Potwierdzam, sprawdza się. Odpowiedz Link Zgłoś
bbbeti Re: Parfenac 19.03.07, 09:15 Tylko przykro się robi, że niektórzy żerują na chorobach innych(w tym wypadku dzieci) - chodzi mi o osobę która sprzedaje Parfenac na allegro...w trzykrotnej cenie z tego co się orientuje... Odpowiedz Link Zgłoś
katyna1 Re: Parfenac 20.03.07, 09:05 jest możliwośc sprowadzenia córa ma Neurodermis i ponoć na to parfenac dziala najlepie iprosiłabym również o skład, nie musi być po Polsku(córa jest uczulona na wiele baz) Odpowiedz Link Zgłoś
maj55 Re: Parfenac 20.03.07, 09:41 ULOTKA Parfenac maść (Fettsalbe) Substancja czynna: bufexamac Skład 1 g maści zawiera 50 g bufexamac. Inne składniki: Propylenglycol, mieszanka Macrogol-1000-ester kwasu tłuszczowego (C14-C16)-alkohol tłuszczowy (C14-C16), biała wazelina Bufexamac jest niesterydowym powstrzymującym zapalenie lekiem do stosowania na zewnątrz skóry. RIEMSE Arzneimittel AG An der Wiek 7 17493 Greifswald – Insel Riems Obszar zastosowania Egzema, zapalenie skóry, np. zastojowe zapalenie skóry (?), kontaktowe zapalenie skóry, świerzbiączka. Aby rozpocząć terapię w bardzo ostrej fazie, powinien najpierw zostać zastosowany kortikoid. To samo dotyczy ostrego rzutu (?). Rozpoczęcie stosowania maści Parfenac powinno być dostosowane do indywidualnych potrzeb. Przygotowanie maści jest przede wszystkim zgodne z procesem hyperkeratotischen w chronicznym lub zaostrzonym stanie. (?) Przeciwwskazania Kiedy nie powinni Państwo stosować maści Parfenac? Zastosowanie maści Parfenac nie jest wskazane w przypadku znanej nadwrażliwości na bufexamac albo inny składnik preparatu (np. propylenglycol). W powyższym przypadku, mogą Państwo użyć Parfenac Fettsalbe tylko pod określonymi warunkami i wyłącznie z ważnej przyczyny. Na co muszą Państwo uważać w ciąży i w czasie karmienia piersią? Na temat ryzyka w czasie ciąży, jak również podczas karmienia piersią, nie zostały przedstawione żadne pewne badania kliniczne. Dlatego spodziewane użycie powinno być rozważone w stosunku do ryzyka. Negatywne efekty nie były jak dotąd zaobserwowane i również nie zostały potwierdzone w oparciu o szybkość wchłaniania, jak i rezultaty eksperymentów na zwierzętach. Badania w tym kierunku nie są oczekiwane. Jakkolwiek, podczas ciąży i karmienia piersią nie powinno być używane więcej niż 10 g preparatu dziennie. Karmiące piersią nie powinny używać leku w okolicach klatki piersiowej, aby uniknąć przyjęcia go przez dziecko. Środki ostrożności w przypadku użycia Jakie środki ostrożności muszą zostać zachowane? Parfenac Fettsalbe jest przeznaczony do używania wyłącznie na zewnętrzną skórę. Parfenac Fettsalbe nie powinien być stosowany w okolicach oczu. Na co muszą Państwo uważać w ruchu drogowym, jak również przy pracy z maszynami i w pracy bez pewnego zatrzymania? Nie ma znanych skutków oddziaływania na kierowców i operatorów maszyn. Wzajemne oddziaływania Jakie inne leki wpływają na działanie Parfenac Fettsalbe? Nie ma żadnych znanych interakcji z innymi lekami. Instrukcja, rodzaj i czas trwania dozowania Jak dużo i jak często powinien być stosowany Parfenac Fettsalbe? Zalecane dozowanie: 1-3 razy dziennie smarować Parfenac Fettsalbe na chore części skóry. O ile to możliwe, wcierać Parfenac Fettsalbe w zmienione chorobowo miejsca. W stanach zaostrzonych korzystne będzie stosowanie leku pod opatrunkiem okluzyjnym. Jak długo powinien być stosowany Parfenac Fettsalbe? Maść może być używana nieprzerwanie nawet przez dłuższy czas (maksymalnie 6 miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś