luty71 20.03.07, 23:43 Czy homeopatycznie można pomóc w przypadku nasilonych zmian skórnych i świądu? Czy znasz może jakiegoś dobrego homeopatę (najlepiej pediatrę)w Katowicach? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kerstink Re: do czakaka 21.03.07, 07:42 Dostalam na zmiany skorne masc grafitowa, poszukaj pod haslem GRAPHITES w google. Rece po tym nie sa ladne, ale przestaje swedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
czakaka odp od czakaka 21.03.07, 09:02 Niestety nie znam nikogo w Katowicach, a Bielsko może być, bo tam mam sprawdzoną osobę? My na razie jedziemy na propolisie na skórę, rewelacyjnie po prostu ( a były sterydy w tym hydrokortizon i inne robione i Elocom też) z dużo gorszym skutkiem. Od poniedziałku zaczynamy II turę balsamu i dieta. Czytam forum candida i póki co idzie Citrosept a potem poszukam coś więcej w tym kierunku. Praktycznie przestałam leczyć alergię, -))), leczymy przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: odp od czakaka 21.03.07, 21:47 dziękuję kerstink - poczytam. Poproszę o namiary na Bielsko. Strasznie się ostatnio miotam - stan skóry mojego synka znowu bardzo się pogorszył, było już tak dobrze - kiedy pozbyliśmy się glisty myślałam, że skończyły sie nasze problemy z alergią (najpiekniej było po pierwszej turze balsamu), a teraz wygląda na to, że jesteśmy w punkcie wyjścia. I właśnie miotam się między opcją pt.:dobry alergolog a dobry homeopata. PS a czy u Was jest candida? U nas nie ma przerostu - przynajmniej nie było pół roku temu a teraz nie ma żadnych objawów ze strony układu pokarmowego tylko skóra w opłakanym stanie i świąd znowu wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
czakaka Re: odp od czakaka 22.03.07, 11:13 hej namiary na Bielsko poślę za kilka godzin. Moja siostra leczyła dzieci. lekarz, trudno go złapać w stanach ostrych (mieli wysokie, wyniszczające gorączki), ale inne osoby chwaliły, możesz spróbować. Do twojego postu. My właśnie mamy przerwę w balsamie daję citrosept (w dość dużej dawce) , mam zamiar jeszcze jakiś probiotyk a potem znowu balsam. U na skórę propolis poszukaj mój wątek po autorze, rewelacja jeśli nie ma uczulenia, dawałam równoczśnie z balsamem. Co wyszly wykwity, to propolis, czytam, że maść propolisowa jest równie skuteczna. Taaak, zdecydowanie u nas jest kandida i teraz studiuję wszystko co o niej napisano polecam Janusa, chyba bardziej niż forum candida (jak to forum). Zabieram się za dietę, w międzyczasie szukam lekarza. Żadnych objawów, a ile dziecko ma lat? umie ci juz powiedzieć, że go boli bo może boleć od urodzenia i dziecko nie wie, że może być inaczej. Szkoda, że matki nie mają szkoleń w temacie "czytania" kupy, bardzo by mi się przydało. Napisz co mały je i pije, jak śpi, czy miał antybiotyk i w jakim wieku, czy miałaś grzybicę pochwy, np w ciąży. Odpisuję też na priva. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
luty71 Re: odp od czakaka 22.03.07, 13:22 napiszę na priva wieczorem jak już całe towarzystwo szczęsliwie zaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: do luty71 21.03.07, 22:15 pediatra homeopata jest np.w Będzinie, pracuje w przychodni i prywatnie również przyjmuje. Moje dziecko było tylko raz w czasie infekcji , więc jak leczy alergię nie mam pojęcia. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: do luty71 22.03.07, 15:01 firmy.pf.pl/jedrusiak_maria_gabinet_pediatryczno-homeopatyczny_details_4581754_168.html Odpowiedz Link Zgłoś