Dodaj do ulubionych

do czakaka

20.03.07, 23:43
Czy homeopatycznie można pomóc w przypadku nasilonych zmian skórnych i świądu?
Czy znasz może jakiegoś dobrego homeopatę (najlepiej pediatrę)w Katowicach?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: do czakaka 21.03.07, 07:42
      Dostalam na zmiany skorne masc grafitowa, poszukaj pod haslem GRAPHITES w
      google. Rece po tym nie sa ladne, ale przestaje swedzic.
      • czakaka odp od czakaka 21.03.07, 09:02
        Niestety nie znam nikogo w Katowicach, a Bielsko może być, bo tam mam
        sprawdzoną osobę? My na razie jedziemy na propolisie na skórę, rewelacyjnie po
        prostu ( a były sterydy w tym hydrokortizon i inne robione i Elocom też) z dużo
        gorszym skutkiem. Od poniedziałku zaczynamy II turę balsamu i dieta. Czytam
        forum candida i póki co idzie Citrosept a potem poszukam coś więcej w tym
        kierunku. Praktycznie przestałam leczyć alergię, -))), leczymy przyczyny.
        • luty71 Re: odp od czakaka 21.03.07, 21:47
          dziękuję kerstink - poczytam.

Poproszę o namiary na Bielsko. Strasznie się ostatnio miotam - stan skóry
          mojego synka znowu bardzo się pogorszył, było już tak dobrze - kiedy pozbyliśmy
          się glisty myślałam, że skończyły sie nasze problemy z alergią (najpiekniej
          było po pierwszej turze balsamu), a teraz wygląda na to, że jesteśmy w punkcie
          wyjścia. I właśnie miotam się między opcją pt.:dobry alergolog a dobry
          homeopata.
          PS a czy u Was jest candida? U nas nie ma przerostu - przynajmniej nie było pół
          roku temu a teraz nie ma żadnych objawów ze strony układu pokarmowego tylko
          skóra w opłakanym stanie i świąd znowu wrócił.
          • czakaka Re: odp od czakaka 22.03.07, 11:13
            hej
            namiary na Bielsko poślę za kilka godzin. Moja siostra leczyła dzieci. lekarz,
            trudno go złapać w stanach ostrych (mieli wysokie, wyniszczające gorączki), ale
            inne osoby chwaliły, możesz spróbować.
            Do twojego postu. My właśnie mamy przerwę w balsamie daję citrosept (w dość
            dużej dawce) , mam zamiar jeszcze jakiś probiotyk a potem znowu balsam. U na
            skórę propolis poszukaj mój wątek po autorze, rewelacja jeśli nie ma uczulenia,
            dawałam równoczśnie z balsamem. Co wyszly wykwity, to propolis, czytam, że maść
            propolisowa jest równie skuteczna.
            Taaak, zdecydowanie u nas jest kandida i teraz studiuję wszystko co o niej
            napisano polecam Janusa, chyba bardziej niż forum candida (jak to forum).
            Zabieram się za dietę, w międzyczasie szukam lekarza.
            Żadnych objawów, a ile dziecko ma lat? umie ci juz powiedzieć, że go boli bo
            może boleć od urodzenia i dziecko nie wie, że może być inaczej. Szkoda, że
            matki nie mają szkoleń w temacie "czytania" kupy, bardzo by mi się przydało.
            Napisz co mały je i pije, jak śpi, czy miał antybiotyk i w jakim wieku, czy
            miałaś grzybicę pochwy, np w ciąży. Odpisuję też na priva. Pozdrawiam!

• luty71 Re: odp od czakaka 22.03.07, 13:22
              napiszę na priva wieczorem jak już całe towarzystwo szczęsliwie zaśnie.
    • 5_monika Re: do luty71 21.03.07, 22:15
      pediatra homeopata jest np.w Będzinie, pracuje w przychodni i prywatnie również
      przyjmuje.
      Moje dziecko było tylko raz w czasie infekcji , więc jak leczy alergię nie mam
      pojęcia.
      pozdr
      • luty71 Re: do luty71 22.03.07, 13:23
        tez poprosze o namiar - dziękuję
        • 5_monika Re: do luty71 22.03.07, 15:01
          firmy.pf.pl/jedrusiak_maria_gabinet_pediatryczno-homeopatyczny_details_4581754_168.html
          • luty71 Re: do luty71 22.03.07, 20:37
            dziękuję bardzo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka