Dodaj do ulubionych

Mam problem z moim alergikiem

15.05.07, 19:47
Jestem mamą 3 latka,od stycznia borykamy się z zapaleniem zatok i uszu.Syn
jest alergikiem na kurz roztocza i sierś zwierząt.Lekarz twierdzi że tak
będzie bo Papik jest alergikiem po wczorajszej wizycie u laryngologa mam dośc
wszystkiego Patryk dalej ma zapalenie uszu i zatok i znów antybiotyk do nosa
tydzien temu skończył 14 zastrzyków(BIOFUROKSYM).Prosze o namiary do dobrego
alergologa i laryngoloa ze Szczecina będe bardzo wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: Mam problem z moim alergikiem 16.05.07, 08:23
      Nie jestem z Szczecina wiec nie moge nikogo polecac.

Osobiscie nie wierze takim przepowiedniom lekarzy. Moj syn w wieku niecalych 3
      lat rowniez mial ciagle zapalenia ucha, powodem byly przeziebienia zlapane w
      zlobku i powiekszony trzeci migdal, ktory spowodowal, ze w uchu szybko doszlo do
      zakazenia. Bylismy wtedy na specjalistycznych badaniach w Hiper-Super-Osrodku.
      Im wyszlo, ze to juz wlasnie taki alergik i przepisali Zyrtec. Nie wiem, czy
      Zyrtec w tym pomogl, bo potem byla wiosna i dzieci mniej chorowaly. Latem inna
      bardziej zdecydowana lekarka kazala wyciac trzeci migdal. No potem bylo pieknie,
      ale zaczely sie problemy ze skora. Po dlugich wedrowkach po lekarzy doszlismy
      m.i. do tego, ze pokarmy maja decydujace znaczenie w przypadku mojego syna.
      Terazniejsza lekarka wrecz twierdzi, ze prawdopowobnie wtedy wystarczyloby
      odstawic mleko i mleczne potrawy.

Wiec dla mnie podstawowym pytaniem to 'Co dziecko je' ?
    • mami7 Re: Mam problem z moim alergikiem 16.05.07, 08:48
      też pokombinowałabym z dietą. u nas sporo pomogło odstawienie nabiału.
      katary trzeba nauczyć się szybko tłumić, niestety te przedłużające się prowadzą
      do dziwnych rzeczy.

a z innej beczki, robiłaś dziecku wymaz z gardła i nosa?
      • angelika9910 Re: Mam problem z moim alergikiem 16.05.07, 11:59
        Patryk bierze zyrtec cały czas w styczniu brał szczepionke uotparniającą przez
        6 tygodni kiedyś miał robione wymasy zgardła i nosa a nawet z oskrzeli jezdzimy
        do laryngologa który ma certyfikatów całą ściane,wczoraj oświadczył lekarz że
        może oguchnąc dzisiaj w nocy wymiotował,znów idziemy do lekarza syn był już na
        diecie. Patryk nie je dużo nabiału jedynie kakao pije bo nic innego niechce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka