xxxinkaxxx 28.05.07, 08:44 to szeroko reklamowana nowość do nosa... w postaci pudru, ktory zastosowany do nozdrzy blokuje podobno dostep alergenom ktos wyprobowal? lekarze niestety nie maja zdania ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malika5 Re: Nosaller--- ma ktoś doświadczenia????? 29.05.07, 10:14 Ja wypróbowałam na moim synku 3 letnim. Według mnie to rewelacja. Katar z którym nie mogliśmy sobie poradzić przez parę tygodni (Rhinocort, potem Buderthin, potem Flixonase) ustąpił po 1 dniu! Psikam mu 3 razy dziennie, najpierw wodą morską, żeby oczyścić, a po chwili tym. Czasem ma zatkany nos, ale jest dużo, dużo lepiej niż było. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx malika5 30.05.07, 15:38 zastosowałaś na własną rękę czy lekarz polecił? kiedy ja opisałam lekarzowi (mniej więcej) zasadę działania, to usłyszałam że to przynieść więcej szkód niż pożytku, ponieważ śluzówka musi pracować, a 'oblepianie' czymkolwiek włosków w nozdrzach nie pozwala im na pracę tylko, ze ja sobie tak myślę, że te sterydki pakowane kilogramami do nozdrzy mojej małej też chyba tej śluzówce specjalnie nie robią dobrze, a za to na alergię mają wpływ bardzo ogranczony, przynajmniej u nas rozumiem, że po zastosowaniu nosalleru odstawilas wszystko inne? na ulotce jest ostrzezenie ze wszystko inne moze nie dzialac po zastosowaniu nosalleru, czy tez zaryzykowalas i dawalas (przez pewnie czas) i to i to? Odpowiedz Link Zgłoś
malika5 Re: malika5 31.05.07, 08:12 Pytałam się mojej lekarki o ten lek, ale powiedziała, że nie ma żadnych doświadczeń z tym więc nie wie czy działa. Powiedziała mi że jest nieszkodliwy dla śluzówki i tak samo jak wodę morską mogę go stosować ile chcę. Nie odstawiłam innych kropli. Mały ma tak silną alergię, że boję się tego zrobić teraz w okresie pylenia. Jeżeli chodzi o krople do nosa to nasz dzień wygląda tak(( - rano- najpierw Sterimar, czekam parę minut i daję Flixonase, czekam ok. 15 min i daję nosaller - południe i wieczór najpierw Sterimar i za kilka min. Nosaller. Wcześniej dostawał Flixonase 2 razy dziennie, a i tak było tragicznie, po prostu cały czas płynący katar. Teraz przytka mu się czasem nosek, ale kataru w ogóle nie ma, a przecież stężenie pyłku traw ciągle rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
agata9991 Re: Nosaller--- ma ktoś doświadczenia????? 30.05.07, 13:43 też się zastanawiam nad tym preparatem Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynabobak Re: Nosaller--- ma ktoś doświadczenia????? 31.05.07, 09:13 u mnie nie działa Odpowiedz Link Zgłoś