Dodaj do ulubionych

Uwazajcie z Elidolem

15.07.03, 22:51
Pelna nadzieji wrocilamm wczzoraj wieczorem z apteki wieczorem, kupilaamm
Elidol. Wykapalam, po kapieli posmarowalam tymm kremmem miejscowo cienka
warstwe i spokojnie usnela gabi.Bylo to o 21.

O 22 zaczely sie placze, krzyki, a skora stala sie okropnie palaco czerwona.
O 23 babcia wezwala pogotowie sad((( Gabi dostala zastrzyk, hormon
odcczulajacy, ponowna kapiel majaca na celu zmyc mmasc, po ktorej nastapila
taka reakcja uczuleniowa sad(((

Dzis jest dobrze, ale jak wspomne sobie wczorajszy horror.........
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Uwazajcie z Elidolem 16.07.03, 05:09
      Nic nie jest doskonale, szkoda ze akurat Wy musialyscie sie o tym przekonac.
      Jednak w instrukcji jest napisane ze moze wystapic niepozadana reakcja.
      • mgurniak Re: Uwazajcie z Elidolem 16.07.03, 07:14
        po pierwsze nie ELIDOL a ELIDEL
        po drugie w skutkach niepożądanych jest DOKŁADNIE napisane że w pierwszych
        dniach smarowania mogą wystąpić objawy zaczerwienienia, zwiększenie swędzenia
        itp.Objawy te ustają po 4 dniach i do końca jest już O.K. Mojego synka smaruję
        elidelem juz od kwietnia CODZIENNIE , i synka jego skóra wygląda jak u zdrowego
        dziecka NARESZCIE. Pomimo wystapienia skutków niepożądanych smarowałam
        dalej....te bardziej zaczerwienione plamy w tych pierwszych dniach swędziały go
        w czasie kąpieli....więc miałam o tyle dobrze, ze szybko go umyłam i był
        spokój. ALE wreszcie są przespane noce, brak świądu, czysta skóra REWELACJA.
        • rena27 Re: Uwazajcie z Elidolem 16.07.03, 11:37
          wiem ze Elidel a nie Elidol, pomylilam sie ale swietnie ze po pierwse nie
          omieszkalas mnie o tym poinstruowacc , a po drugie nie bylo to samolecznictwo
        • mamcia3 Re: Uwazajcie z Elidolem 17.07.03, 08:11
          mgurniak napisała:

> po pierwsze nie ELIDOL a ELIDEL
          > po drugie w skutkach niepożądanych jest DOKŁADNIE napisane że w pierwszych
          > dniach smarowania mogą wystąpić objawy zaczerwienienia, zwiększenie swędzenia
          > itp.Objawy te ustają po 4 dniach i do końca jest już O.K. Mojego synka smaruję
          > elidelem juz od kwietnia CODZIENNIE , i synka jego skóra wygląda jak u zdrowego
          >
          > dziecka NARESZCIE. Pomimo wystapienia skutków niepożądanych smarowałam
          > dalej....te bardziej zaczerwienione plamy w tych pierwszych dniach swędziały go
          >
          > w czasie kąpieli....więc miałam o tyle dobrze, ze szybko go umyłam i był
          > spokój. ALE wreszcie są przespane noce, brak świądu, czysta skóra REWELACJA.

Chyba trochę przesadziłaś, bo powinnaś wiedzieć, że jak jest silna reakcja alergiczna (dostała zastrzyk hormonalny) to chyba nie powinna dalej smarować. Myślę, że Twoje maleństwo (na szcczęście) nie miało aż tak silnych objawów ubocznych. Pozdrawiam i cieszę się ,że Tobie się udało.
    • mgurniak Re: Uwazajcie z Elidelem 17.07.03, 08:31
      rena
      u mojego synka skóra robiła się natychmiast czerwona w kontakcie z wodą.Po
      posmarowaniu rano potem wieczorem było O.K. Dopiero nastepnego dnia jak na
      wieczor chciałam synka wykąpać nie chciał usiąśc w wannie, krzyczał ...nozki
      zrobiły się czerwone jakby oparzone, ale po wyschnięciu ciałko posmarowałam po
      kapieli ponownie i wszystko zbladło - nie swedziało, przspał całą noc i
      następnego dnia sytuacja nie powtórzyła się....na całe szczęście...i tak jest
      do tej pory.
      sory za ten ELIDOL ale jak jakas nowa dziewczyna przeczyta taka nazwe a nie
      słyszała nic o elidelu to moze byc zakrecona jak brzmi prawidłowa nazwwa tego
      kremu.....
    • jana_mama_misi Re: Uwazajcie z Elidelem 19.07.03, 22:07
      Rena,
      ja sama stosuje elidel do twarzy, bo odkad skoczyłam karmić nie moge z nia
      dojść do ładu. I wiem jak to faktycznie piecze, w cieple dni to mozna "kota
      dostac", a jak sloneczko poswieci, albo zasne na twarzy to rekacja jest
      podobna jak u twojej coreczki. Mowie ci to z wlasnego doswiaczenia.

Po pierwsze, nie rezygnuj z elidelu, to jest naprawde skuteczny lek. Smaruj
      dzieciatko stopniowo, nie na raz cale ciałko i wszystkie zmiany, wybierz sobie
      kawaleczek ciałka, na poczatek najlepiej takie "w calkiem dobrym stanie" i
      tylko tam smaruj, az się calkiem zagoi.

Druga sprawa, nie ubieraj dziecka zbyt cieplo jak smarujesz elidelem, jak sie
      cos zalozy na posmarowane miejsce to piecze duzo bardziej. Najlepiej jak
      miejsce posmarowane bedzie "nieubrane". I lekko przykryte w nocy.

Po trzecie, jak smarujesz miejsca w gorszym stanie, z ranami, to na poczatek
      staraj sie ich nie moczyc w wodzie w dlugiej kapieli, tylko wycieraj mokra
      pieluszka te miejsca zeby umyc. I zaraz potem elidel. Albo po kapieli najpierw
      wetrzyj w cialko łagodzacy nawilzajacy krem, a jak wyschnie to dopiero elidel.
      Do czasu az miejsce bedzie w lepszym stanie, bo elidel jest najskuteczniejszy
      zaraz po kapieli.

Pozdrawiam Jana
      • rena27 Re: Uwazajcie z Elidelem - do Jany 22.07.03, 22:02
        Droga Jano,

sstosujey elidel juz prawie tydien i malutka go akceptowala. krem rzeczywiscie
        pomaga, skura czystaa, jedynie teraz bede pracowc nad nawilzaaniem i
        natluszczaniem, czyli wieczorem po kapieli elidel, rano elidel, po godzinie
        masci natluszczaajaace i nawilzajace oraaz w ciagu dnia masci i znow na wieczor
        od nowaa kapiel itd...
        Na dzien dzisiejszy jest swietnie

Bogu dzieki

smile
        • rena27 Re: Uwazajcie z Elidelem - do Jany 22.07.03, 22:03
          skóra (przez o z kreską)

ups.......
          • rena27 Re: Elidel jest swietny!!! 29.07.03, 23:11
            gabi ma piekna skore, nie swedzi jej, nie ma sladu alergii!!! Elidel to
            rewelcja!!! to co pisalam wcesniej bylo pochopne! treba czasu na efekty!
            • nati26 Re: Elidel jest swietny!!! 30.07.03, 05:06
              ja smaruje swojej corce buzke elidelem od 2 tygodni i zabardzo poprawy nie ma
              wiec nie wszystkim pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka