valentino75 10.02.08, 10:53 Znalazłam w sklepie tylko gazowaną, czy to o tą wodę chodzi, czy tez szukac niegazowanej? Wydaje mi się, że gazowanej to się nie gotuje ale moge się mylic i narazie gotuję na tej gazowanej zupe dla dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halszka111 Re: nestle jodła 10.02.08, 13:45 Ja tylko gwoli uściślenia, bo sama długo nie mogłam znaleźć: to jest woda Nestle Aquarel wydobywana z otworu o nazwie JODŁA - nazwa Jodła jest wołami napisana z tyłu na etykiecie. Zapewne najlepiej niegazowana, powinna być do dostania, to dość popularna woda jak mi się zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
valentino75 Re: nestle jodła 10.02.08, 15:11 Tak, dokładnie o ta wode chodzi, tylko,że akurat niegazowanej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: nestle jodła 10.02.08, 21:16 jesli nie mozesz kupic niegazowanej Nestle aquarel...to kup inną wodę. Wod wysyconych CO2 nie należy odgazowywac i gotowac szczegolnie dla małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: nestle jodła 10.02.08, 23:43 Gazowana mieści się w przedziale kwaśnym. Wszystko tylko - nie gazowana. Nie kupuj więcej gazowanej. Pls. Odpowiedz Link Zgłoś
valentino75 Re: nestle jodła 11.02.08, 20:56 Oki, dziękuję za odp, myslę, że to ważna inf dla innych mam, aby nie zrobiły tego błędu, kt. ja zrobiłam Odpowiedz Link Zgłoś
puella1983 Re: nestle jodła 09.03.08, 15:52 a moze zrób jak ja teraz jest promocja nestle aquarel w 11 litrowych baniakach. nie trzeba taszczyc do domu i jeśli masz kartę BP to pakiet startowy dają za 1 zł w nim 22 litry + urządzenie dozujące ( czy jak to się tam nazywa ) Odpowiedz Link Zgłoś
sonia30live Re: nestle jodła 10.03.08, 11:15 ja mam ten baniak z kranikiem, super sprawa dla całej rodzinki, rzeczywiście koniec z targaniem zgrzewek Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: nestle jodła 10.03.08, 22:35 pokażcie jak to wygląda? ja zastanawiam się tylko nad jednym. po co gotować na tej wodzie skoro i tak produkt końcowy nie bedzie miał ph powyżej 7??? czy w ogóle ktoś sprawdził jakie ph ma polecana woda po przegotowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia30live Re: nestle jodła 11.03.08, 07:30 Tutaj masz linka www.darnatury.pl/pl/65/System_DAR_NATURY.html Po wczorajszym artykule na onecie co zawiera kranówka, antybiotyki i inną chemię jeszcze bardziej cieszę się, że to mam Odpowiedz Link Zgłoś
terra-incognita Re: nestle jodła 09.03.08, 21:09 wiecie co. w sumie to wiem,że woda gazowana jest generalnie niezdrowa,ale dlaczego to się nigdy nie zastanawiałam...chyba rzeczywiście zakwasza organizm. . a wracając do wątku. ja stosuję tylko wody z atestem ( np.: aquarel, gerber, mama i ja) od czasu gdy moj adaś dostał biegunki po wodzie z biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
koralina5 Re: nestle jodła 13.03.08, 08:42 Woda niegazowana niskomineralizowana jest z pewnością bezpieczniejsza dla naszych pociech, do takich nestle należy. Ja stosuję zarówno do przygotowania mleczka, jak i zupek.. i do dopajania malucha.. i nie miał nigdy problemów z brzuszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś