Dodaj do ulubionych

szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD

07.02.07, 01:44
Witam.
Jestem mamą 4,5letniego Kubusia u ktorego w grudniu 2006r zdiagnozowano DMD.
Poszukuje rodziców ktorych synkowie też mają taką diagnozę i chcą sie
podzielić swoimi dośwadczeniami."nie ukrywam bardzo mi na tym zależy"

pozdr asia
Obserwuj wątek
    • angelika.sztajnke Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 07.02.07, 13:04
      Witaj Asiu na forum:)
      jestem mamą 12 i pół letniego Patryka z DMD.
      moje GG: 6421531,
      blog o Patryku: patryksz.blog.onet.pl

jeśli masz ochotę pogadać zapraszam,
      Angelika
    • gruchotka Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 07.02.07, 17:47
      Witaj!
      Sporo informacji znajdziesz na forum.
      Ja jestem mamą dwójki z DMD, Dominika 5,1 lat i Mata 6,3 lat. Z chęcią
      podzielę się naszymi doświadczeniami. Najlepiej drogą mailową, chociaż
      mam też GG 5021608, jak wolisz.
      Pozdrawiam
      Honorata
      • asiaw11 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 07.02.07, 18:18
        Bardzo ciekuje za szybką reakcje z Waszej strony.
        W dniu kiedy z mężem usłyszeliśmy diagnoze w Warszawie na Banacha świat nam sie
        zawalił na łeb....Pewnie- jak nie jednemu z Was...Teraz jest troche lepiej bo
        wiem,że nie jesteśmy z tym problemem sami.. Dzięki...

Mój nr gg 2621168

pozdr Asia
        • szamiatala Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 08.02.07, 19:27
          W kwietniu Fundacja Pomocy Chorym na zanik mięśni ze Szczecina organizuje
          turnus dla nowozdiagnozowanych. Uczestnictwo nic nie kosztuje a można się wiele
          dowiedzieć. Będą lekarze, rehabilitanci, psycholog a nawet ja.Warto spróbować
          się załapać.
          Strona fundacji www.miesnie.szczecin.pl/index.php
          • asiaw11 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 08.02.07, 23:00
            Tak wiem juz nawet wysłałam potrzebne dokumenty.A czy ktoś z Was tez był na
            takim turnusie?.Moze macie jakieś namiary na fundacje prócz tej w Szczecinie do
            której można się zapisać lub stowarzyszenia ;bo nie wiem narazie jak mam to
            wszystko załatwić.Do której sie zgłosić.

pozdr Asia
            • szamiatala Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 09.02.07, 10:26
              możesz szukać czasamia warto, ale jedyna która działa to Szczecin
              • asiaw11 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 09.02.07, 11:28
                Mam jeszcze jedną prośbe...
                Napewno byliście na niejednym turnusie rechabilitacyjnym i macie doświadczenie
                w tych sprawach na co mam zwrócic uwage przy wyborze takiego turnusu.
                Może macie jakiś wykaz takich ośrodków.

pozdr Asia
            • soul33 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 09.02.07, 15:22
              Jest tez Polskie Towarzystwo Chorób Nerwowo-Mięśniowych. Teraz chyba jednak nie organizują turnusow rehabilitacyjnych, zawsze jednak moze sie to zmienic, wiec warto sprawdzac.

ul. Św. Bonifacego 10, 02-914 Warszawa
              tel./fax. (022) 642-75-07
              e-mail: ptchnm@idn.org.pl
              www: www.idn.org.pl/tzchm/

Na turnusie rehabilitant dobiera cwiczenia odpowiednie dla danego dziecka. Wiekszosc z nich bedziesz potem mogla wykonywac z synem w domu.

Turnus umozliwia przede wszystkim poznanie ludzi i zdobycie informacji. Oraz daje szanse na miło spedzony czas :)
              • agina_ania Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 09.02.07, 21:13
                Ja znam osobą którą jest chora na DMD. Jest to 10letni chłopak, który już
                niestety porusza się na wózku inwalidzkim.
                Mój e-mail: ag_ania@interia.pl
                Z góry dziekuje za kontakt
                • dominik376 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 12.02.07, 16:18
                  Witam
                  Mam syna w wieku 17 lat i mogę podzielić się moim doświadczeniem.
                  Mój adres dominik376wp.pl
                  • asiaw11 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 13.02.07, 13:33
                    Wielkie dzięki że tak wiele z was chce się podzielić swoją wiedzą i
                    doświadczeniem związanym z tym wrednym DMD.
                    Niestety narazie nie możemy uporać się z brakiem rehabilitantów mających
                    chociaż minimalną wiedze jak Kubusia rehabilitować.
                    Czy Wy też mieliście takie problemy z rehabilitantami?

Miłego dnia Asia
                    • dominik376 Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 13.02.07, 16:02
                      Witam Asiu.
                      Niestety muszę cię zmartwić,z brakiem rehabilitantów borykam się już od 13 lat.
                      wszyscy do których się zwracałem mówili mi to samo, że mam nie robić nic na
                      siłę, jeśli Dominik [mój syn]niechciał ćwiczyć to nie robiłem nic.
                      W Szczecinie można dostać kasetę video z ćwiczeniami, odsyłam Cię do nich.
                      Pozdrawiam
                      Krzysztof
    • stachkw Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 13.07.07, 18:55
      Witam
      Jestem ojcem 9 letnigo syna zdiagnozowanego rok temu na DMD.
      Szukam kontaktów z rodzicami chłopców chorych na DMD najlepiej z podkarpackiego,
      świętokrzyskiego i lubelskiego.Inni też mile widziani i słyszani na GG i Skype.
      GG 6517814. Skype kwstach.

P.S.
      Pozdrowienia dla wszystkich z pierwszego turnusu w Wągrowcu.
      • yabe Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 14.10.07, 21:31
        Witam
        Mój mail yabe@wp.pl
        mam syna lat 7 z DMD
        Pozdrawiam Michał
    • b.ma.gda Re: szukam kontaktu z rodzicami chlopcow z DMD 15.10.07, 13:00
      Witam Jestem Magda mój synek ma jak narazie podejrzenie DMD badania
      genetyczne nie potwierdziły teraz czekamy na biopsje. Bartek ma 4
      latka rozwija się prawidłowo ma tylko złe wyniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka