ulfa 29.06.08, 13:12 Co w tej chwili może uczulać dzieci "z powietrza"? Wiosną są to jakieś pyłki roślinne, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 13:41 dąb,trawy,szczaw,grzyby,pokrzywa pyli i to mocno moje dzieci też zdychają Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 14:19 Dzięki. Ja nie wiem, czy moj ma alergię, ale... jak już pisałam w wątku wczorajszym, małemu leje się z nosa od tygodnia, nic nie pomaga, a od wczoraj zaczął kichać... całymi seriami. I tak sobie myślę, że może jednak cos go uczula. Czy coś podajesz swoim dzieciom, żeby im było łatwiej? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
maultier1 Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 20:57 U mojego z rana ataki kichania a wieczorem drapanie. Rano i wieczorem daje zyrtec i jak narazie to pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 21:22 A ile kropli zyrtecu dajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 21:47 ulfa napisała: > A ile kropli zyrtecu dajesz? Hmmm... tyle ile zaleci lekarz?? Tak mi się wydaje, ale może ja się nie znam i Zyrtec i inne antyalergiczne leki można sobie ot tak, jak witaminę C łykać, wg wskazań jakiejś obcej pani z forum internetowego Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 30.06.08, 12:15 Pytam, żeby porównać. Mój mały ma brać po 5 kropli 2 razy dziennie jak ma któryś z wymienionych przez lekarza objawów. Do tej pory były to tylko skórne historie. A witaminy C też nie daję bez konsultacji z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 29.06.08, 23:14 5 lat, 20 kg dostaje 10 kropli Zyrtecu raz dziennie w seriach miesięcznych. Alergia pokarmowa w postaci AZS. Nie wiem czy przy alergii wziewnej są takie same dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: Pytanie do mam "potwierdzonych" alergików 30.06.08, 13:36 www.alergen.info.pl/kalendarz/index.html Pylenie się odbywa prawie okrągły rok. Teraz najbardziej pylą trawy. W tym roku pylenie jest bardzo silne i np. mój mały w zeszłym roku nie reagował wcale, a w tym od 3 czy 4 tygodni najchętniej urwałby sobier kinola Psikam mu w nos regularnie Cromosolem (na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś