01.12.08, 11:17
Mam do Ciebie pytanie czy wprowadzałas juz mleko krowie? bo nam lekarka
powiedziala zeby raz dziennie dawac dziecku bebilon ha dodam ze syn ma
skonczone 6 miesiecy je nutramigen no i ma skaze, aa ja nie wiem co mam robic
dawac czy nie?
Obserwuj wątek
    • ruda.2 Re: do ruda.2 01.12.08, 11:36
      naprawdę? mnie lekarka powiedziała, że jeszcze dłuuugo nie. no i ketotifen min.
      rok... mam nadzieję, że to minie... że nie pozostaniemy w bliskim kontakcie z
      wziewami i lekami na alergię..
      ja na razie daję tylko nutramigen, zaczynam wprowadzać marchewkę i cafam, bo nie
      wiem, czy to po niej, czy po hydrolizacie te krostki na buzi. dodam, że zdarzają
      się one również, gdy je tylko mleko. używamy emolientów, w jelpie piorę, ale
      jest go tam znikoma ilość, płukań wiele. podnoszę go przez pieluszkę, żeby nie
      ocierał się o mnie, zmian zero, aha, odkurzanie i sprzątanie, zmiana pościeli,
      osłonek też nie przynosi efektów(bo to może roztocza), jemu potrzebne inne
      mleko, ale zgasili mnie, że elementarnego nie dostaniemy, już tu gdzieś pisałam,
      chyba spróbujemy z sojowym. lekarki odradzają, ale cóż robić. trzeba próbować...
    • 1-patka Re: do ruda.2 01.12.08, 11:41
      dzieki, za odpowiedz, kurcze chyba pojde jeszcze do innego pediatry na konsultacje
      • ruda.2 Re: do ruda.2 01.12.08, 11:45
        ale po tym nutrammigenie minęło? poprawiła się skórka, zmiany zeszły? ja
        lekarzem nie jestem, ale kurcze wg mnie nawet jeśli po hydrolizacie objawy
        ustąpiły, w wieku 6 mcy za wcześnie na zmianę. masa znajomych dzieci ma skazę,
        mleczko zmieniano im trochę później. a mam sugestię, zapytaj Pani Doktor na
        forum karmienie butelką. jest bardzo rzeczowa i konkretna. może Ci coś podpowie.
        pozdrawiam
        • 1-patka Re: do ruda.2 01.12.08, 11:47
          tak zniknelo , smarowalam jeszcze przez 3 dni po razie mascia niestety sterydowa
          i zeszlo, dziekuje za sugestie zaraz napisze,pozdrawiam
    • zona_mi nieśmiało przypominam, 01.12.08, 18:50
      że wiadomości prywatne (do rudej, do krysi, do zony itp) piszemy
      na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka