Dodaj do ulubionych

ELIDEL - kiedy efekty

26.11.03, 09:54
Szanowne koleżanki
Chciałabym zapytac jak długo trzeba czekać na efekty stsosowania kremu
Elidel. Smaruje swoje egzemy na rekach od piątku i jak na razie nie widze
poprawy. I drugie pytanie czy można smarować sie kremem Elidel częściej niż
dwa razy na dobę?
Bede wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • mgurniak Re: ELIDEL - kiedy efekty 27.11.03, 07:33
      na efekty trzeba czekac ok.2 tygodni. a smarowac mozna TYLKO 2 razy dziennie
      najlepiej rano i wieczorem.
      • imzd Re: ELIDEL - kiedy efekty 02.12.03, 10:18
        mojemu dziecku zmiany zchodzą po kilku dniach z Elidelu jesteśmy bardzo
        zadowoleni
    • kerstink Re: ELIDEL - kiedy efekty 02.12.03, 12:10
      Stosuje u dziecka i efekty wraz z Claritine sa szybkie. Ale u niego na plecach.
      Ja mam podobny problem na rekach jak ty, i mi nie starczylo cierpliwosci by
      czekac na pozytywny efekt. Rece przeciez na okraglo sie myje, wiec ja niestety
      musze stosowac Elocom w tych najgorszych chwilach, raz dziennie maximum 3 dni,
      potem natluszczac czym sie da (nie kazdy krem dla kazdego). I jakos od jakiegos
      czasu z moim problemem zyje. Coraz dluzsze sa te stany spokoju (3 tyg. ?), potem
      sie znowu nasila swiad. Zdecydowanie sie polepszyl stan cery na rekach odkad
      wrocilam do pracy, bo tyle co w domu tu nie myje rak.
      K.
      • inezco Re: ELIDEL - kiedy efekty 02.12.03, 13:53
        Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Doczekalam się w koncu efektów stosowania kremu
        Elidel, używam od ponad tygodnia i stan mojej skory na rekach sie poprawil.
        Mam jednak watpliwosci czy egzema na rekach + swiad nie sa sygnalem ze w moim
        organizmie jest cos nie tak. A moze to tylko efekty naszej cywilizacji?
        Zrobilam sobie morfologie, mocz i kal i wszystko teoretycznie ok. Mam lekko
        podwyzszone limfocyty, ale tylko na gornej granicy : 45.
        Lekarze dermatolodzy tak naprawde sa bezradni, mam wrazenie ze nie chca drazyc
        problemu, to przykre. Szczerze powiedziawszy to forum jest dla mnie wieksza
        skarbnica wiedzy na temat alergii niz nie jeden lekarz.
        • kerstink Re: ELIDEL - kiedy efekty 03.12.03, 09:06
          U mnie rozni lekarzy stwierdzili, ze to tak naprawde alergia kontaktowa. A z
          rekami ciagle ma sie kontakt z czyms. Powody sa podobno genetycznie, czyli tak
          juz po prostu mam i musze z tym zyc. Byc moze u ciebie jest podobnie. Nie mialam
          tego zawsze, mniej wiecej w szkole sredniej zaczelam miec drobne plamki w
          zgieciach kolan, lokci. Okresowo przeszlo. Pozniej znowu, przeszlo po Zyrtecu.
          Pozniej znowu przeszlo i przestalam brac Zyrtec. Pogorszylo sie mniej wiecej pol
          roku po urodzeniu synka, no bo mialam ciagly kontakt z woda, proszkiem itd. I od
          tego czasu jest fatalnie.
          Tez kiedys myslalam, ze moze to jakas alergia pokarmowa, lub brak witamin i
          mineralow. Wyprobowalam duzo roznych rzeczy, skonczylo sie jednak na unikaniu
          kontaktu z woda i proszkami/plynami, smarowaniu, zalozeniu zima rekawiczek (bo
          zaczela mi pekac cera). Doszlo nawet do tego, ze nie moge uzywac dowolnego kremu
          do ciala i twarzy, szamponu, kosmetykow dla dzieci bo to wszystko musza dotknac
          moje rece. Nie zmywam naczynia, jesli moze to robic ktos inny, unikam na kazdym
          kroku.

K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka