aniawaw21 24.08.09, 15:57 Witam Chciałam się dowiedzieć czy ktoś może mi polecić jakieś bardzo dobre kosmetyki do pielęgnacji skóry alergicznej.Chodzi mi o żele i emulsje do kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagabaga92 Re: Kosmetyki do kąpieli 24.08.09, 17:59 Z droższych: Emolium, z tańszych, lecz naturalnych (choć to ani nie żele ani nie emulsje): naturalny ocet jabłkowy lub sól fizjologiczna (skórka po nich mięciutka i gładziutka, że ho ho ) Odpowiedz Link Zgłoś
lilimama77 Re: Kosmetyki do kąpieli-do jagabaga92 20.09.09, 05:47 Czy mogla bys mi napisac gdzie mozna zaopatrzyc sie w naturalny ocet jablkowy?, wiele pozytywnych opini slyszakam o nim. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jagabaga92 Re: Kosmetyki do kąpieli-do jagabaga92 20.09.09, 22:48 Ja kupuję w Rossmannie (to na razie jedyny jaki znalazłam, który jest naturalnie mętny i nie zawiera pirosiarczynu sodu E223). Odpowiedz Link Zgłoś
angie_everhart Re: Kosmetyki do kąpieli 04.09.09, 11:11 ja ci polecę kosmetyki organiczne Essential Care (sa sprzedawane w necie, ale widziałam je tez ostatnio w Douglasie). Nie zawieraja zadnych chemicznych skladnikow, wiec sa ultra delikatne. Maja super mydlo/szampon dla dzieci, bardzo delikatne do alergicznej skory, ale jednoczesnie takie ktorym mozna dziecko umyc (w przeciwienstwie do Oilatum, ktore sie raczej maze). W przypadku mojego synka okazalo sie, ze były lekiem na cale zło, tzn. zmiany na skórze minęły bezpowrotnie i okazalo sie, ze nie były spowodowane pokarmem, ale wlasnie kosmetykami z drogerii czy apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: Kosmetyki do kąpieli 19.09.09, 10:22 Z najbardziej przyjaznych alergikom wymieniłabym emolium, balneum hermal, skarb matki. Oilatum i inne pochodne wcale nie okazały się takie super - mojego syna uczulają. Ale mimo wszystko najlepiej dobrać coś do własnych potrzeb bo co jednemu służy innemu nie musi. Ja raczej przy emolium zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: Kosmetyki do kąpieli 20.09.09, 12:05 my ostatnio odkryliśmy babydream z rossmanna extrasensitive baby-oel. oparte na olejku migdałowym i nasioach z dzikiej róży (ekstrakt). bez parabenów itp. 6 składników. super się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak9910 Re: Kosmetyki do kąpieli 27.09.09, 21:44 po długim uzywaniu emolium spora poprawa skóry po oliatum plus przy zaognieniach a teraz oliatum soft Odpowiedz Link Zgłoś
olaleman1983 Re: Kosmetyki do kąpieli 09.10.09, 20:02 Ja również bardzo sobie chwalę balneum hermal oilatum uczulał mojego synka ponieważ mały był uczulony na parafine a balneum hermal jej nie zawiera Odpowiedz Link Zgłoś
amelkas6 Re: Kosmetyki do kąpieli 10.10.09, 22:43 My uzywamy od 1,5 roku do mycia tylko mydełka sebamed dla niemowląt, drogie ok. 22 zł., ale na długo wystarcza, a po kąpieli euceryna na wodzie destylowanej lub balneum baby i skóra jest gładka i miękka jak u przysłowiowego niemowlaka Odpowiedz Link Zgłoś