Dodaj do ulubionych

Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowocz...

IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.04, 23:42
Prezydent Tadeusz Jędrzejczak poprosił prezesa Mirosława Łukomskiego. A
prezes nie dał się długo prosić, ale ma warunki.

Prezydent to wytrawny gracz. Gdy opozycja myśli że już wygrała, to on znowu
wysuwa z rękawa tą samą atutową kartę uwiązaną na gumce.

Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 23.04.04, 01:16
      Hey znachor,
      Mam nadzieje ze tzw "opozycja" nauczyla sie czegos i tym razem zostawi
      Jedrzejczaka w spokoju.
      Facet wie co robi. To widac.
      Pozdrawiam
      • Gość: znachor Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 10:19
        Witaj Bernardzie!

Masz rację. Facet wie co robi. To widać.

Pozdrawiam.

• Gość: Bernard Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 25.04.04, 22:24
          Hey znachor,
          Te same slowa....inne mysli.
          Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 23.04.04, 02:46
      Nie koniec jeszcze!!! Kino ma być i basta!! Kopernik i Słońce do lamusa- gdzie
      ich miejsce od dawna!!!
      • Gość: mariusz Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 08:43
        I mam nadzieje ze tym razem wreszcie zdecyduja sie zeby wybudowac to kino na
        pl.grunwaldzkim.
        • blic Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo 23.04.04, 10:36
          Gość portalu: mariusz napisał(a):

> I mam nadzieje ze tym razem wreszcie zdecyduja sie zeby wybudowac to kino na
          > pl.grunwaldzkim.

Miejmy nadzieję, że wybudują w takim miejscu, którego nie będzie musiał
          blokować wojewoda.
        • Gość: znachor Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 10:36
          mariusz napisał:
          > I mam nadzieje ze tym razem wreszcie zdecyduja sie zeby wybudowac to kino na
          pl.grunwaldzkim. <

Przecież to akurat już tamtym razem zdecydowali i nie chcieli od tego odstąpić.

Ja mam nadzieje, że tym razem zdecydują się postępować legalnie, zgodnie z
          prawem. Najpierw zmiana przeznaczenia terenu i odszkodowania. Później wycena i
          sprzedaż terenu na przewidziany planem cel.

• Gość: Konował Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.04, 22:17
          Mam nadzieję, że w końcu zapomnieli o tej idiotycznej lokalizacji na pl.
          Grunwaldzkim.
      • Gość: znachor Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 11:26
        Anna napisała:
        > Kino ma być i basta!! <

Przecież tu nie chodzi o kino tylko o wydłubanie najcenniejszego terenu w
        mieście za śmiesznie niską cenę. Ten teren jako "plac miejski" jest prawie
        bezwartościowy. Po zmianie przeznaczenia na "budowlany - handel usługi" wartość
        wzrośnie nawet stukrotnie.

Jeżeli nie ma planu, lub w planie nie jest precyzyjnie określone przeznaczenie
        i sposób użytkowania terenu to po wybudowaniu "kina wielosalowego" może się
        okazać, że w pięciu salach będzie handel, a w jednej kino, albo wogóle nie
        będzie kina bo tak się akurat właścicielowi opłaca. Właściciel ma prawo
        użytkować teren zgodnie z własnymi potrzebami, jeżeli nie jest to sprzeczne z
        planem miejscowym.

Najczęściej wydłubywanie terenu odbywa się według schematu zielonogórskiego.
        Inwestor "A" z którym prezydent rozmawia kupuje tanio grunt miejski i otrzymuje
        obietnicę zmiany przeznaczenia. Gdy procedura zmiany przeznaczenia jest już
        zaawansowana następuję sprzedaż terenu z olbrzymim zyskiem inwestorowi "B" z
        którym prezydent nie chciał rozmawiać. Następuje zmiana przeznaczenia terenu.
        Następnie wszyscy się dowiadują, że właścicielem jest inwestor "B". Z zasady
        jest to koncern zagraniczny, który buduje wyłącznie duże centra handlowe, a
        najlepiej ze stacją benzynową.

• Gość: nicelus Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 12:06
          Rzeczywiście tu nie chodzi o kino! Przeczytajcie:

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,2036532.html

"W centrum Stargardu rozpocznie lada chwila budowę dużego obiektu usługowo-
          handlowego. W nim też, według pierwotnych planów miało być kino, ale Mirosław
          Łukomski już z się z tego wycofał."

"Modehpolomo ... działa ekspansywnie: grudniu np. przejęła po atrakcyjnej cenie
          w wieczyste użytowanie dwie działki w centrum Szczecinia przy Bramie Portowej."

• Gość: znachor "Wszystko na sprzedaż." IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.04, 11:44

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2034129.html

• marek_p Słówek kilka, wróbla ćwirka 23.04.04, 17:45
        Wybrałem się na spacer na Plac Grunwaldzki w niedzielę. Pogoda marzenie.
        Nie zauważyłem, żeby ten skwarek był zbytnio oblegany, no owszem fontanny
        w czasie upałów mają swoich wielbicieli.

Wojska w Gorzowie już nie ma, więc wielkich defilad zwycięstwa chyba
        organizować się nie będzie.

Kamienice, może poza jedną, do perełek architektonicznych zaliczyć raczej
        trudno. Czasem tramwajem jadę, ostatnio facet tam płyt słuchał, na tym placu.
        O kiblach pomilczmy... no, kurde, ten plac nie jest superwizytówką naszego
        miasta.
        Wiem, że wpuszczenie tam inwestora to łatwe dla władz miasta rozwiązanie,
        bo będzie zrobiony pożądek i nie za miejskie pieniądze, za długo oczekiwane
        przez gorzowian multikino parę punktów władze zbiorą.

Jestem za tą inwestycją, choć widzę też i minusy.

To co klub Razem dla Gorzowa opowiada, że przyjdzie inwestor (kiedyś) i zrobi
        multikino w takim miejscu, gdzie miasto sobie życzy... to z zasadzie prawda,
        tylko KIEDY ??

Ile pięknych premier przyjdzie nam jeszcze oglądać w trącącym myszką kinie ?

POZWOLIĆ BUDOWAĆ, ale nie dać się inwestorowi wykiwać !
        Tyle, na razie, na ten temat.
        • Gość: Konował Re: Słówek kilka, wróbla ćwirka IP: *.gorzow.mm.pl 25.04.04, 22:23
          Miasto bez placów to sypialnia.
          PS. Doprowadzanie placu do ruiny przez zarząd miasta budzi słuszny sprzeciw.
    • Gość: Obserwator Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.04, 18:45
      Jak imć Surmacz wraz ze swoimi oszołomami pozwoli... gdziekolwiek by nie było
      słyszę veto...
      • Gość: znachor Re: Firma Modehpolmo chce budować w Gorzowie nowo IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.04, 06:15
        Bzdury piszesz. Przecież jak miejscowy plan zagospodarowania przewiduje
        multikino to nikt nie ma prawa veta. Jeżeli nie przewiduje, albo nie ma planu
        to słuszne prawo veta mają sąsiedzi. Takie jest prawo i tak jest dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka