Dodaj do ulubionych

Prezydent uhonorował radiowców z podziemnej Sol...

16.10.11, 20:20
Pan Antoni Monach jest również gorzowianinem i również został uhonorowany Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Nie rozumiem więc dlaczego Gazeta Wyborcza wymienia precyzyjnie tylko "swoich" dziennikarzy którz według niej zasługują na wyraźne podkreślenie?Czyżby w GW znów znalazł sie jakiś kretyn który próbuje robić gradację ważności ludzi i rztelnych informacji? Mam nadzieję na poprawkę do istniejącej notatki prasowej ze strony redakcji.
Obserwuj wątek
    • Gość: jona BRAWO IP: *.access.telenet.be 16.10.11, 21:37
      czyzby andy do megaloman bagietka?
      MOJE GRATULACJE.......Kiedy te audycje (robiliscie, nadawaliscie) czasem co niektorzy traktowali to jako dobra zakazana zabawe i NIGDY nie mysleli,ze kiedys nadajde takie czasy,ze prezydent bedzie wyroznial, dziekowal.....Szkoda,ze nie nagrodzono calego "pierwszego garnituru" (rowniez tych nieobecnych w PL)
      • e_werty Re: BRAWO 16.10.11, 21:54
        nie nagrodzono calego "pierwszego garnituru"

... ty to raczej w mundurku?
        • Gość: jona Re: BRAWO IP: *.access.telenet.be 16.10.11, 22:38
          e_werty malo wiesz....kiedy w mundurku to w mundurku :-) Do pierwszego garnituru nigdy nie nalezalam ale znalam i dopiero po kilku latach "pokapowalam sie" dlaczego znalam :-)Stare czasy....mlodosci i dobrze,ze teraz mlodym nawet trudno sobie wyobrazic jak to bylo 25 lat temu...Super,ze Prezydent nagrodzil chociaz wybrancow
      • Gość: ant Re: BRAWO IP: *.gorzow.mm.pl 16.10.11, 22:03
        Ile razy ??
      • Gość: gorzowiak A ja się pytam - gdzie Ciutki?! IP: 77.242.227.* 16.10.11, 22:18
        Szkoda, że zapomnieli też o Kazimierzu Sokołowskim.
        • Gość: jona Re: A ja się pytam - gdzie Ciutki?! IP: *.access.telenet.be 16.10.11, 22:47
          Wybrali wolnosc w USA :-)) i na forum zagladaja z oddali:-)). Nie oni jedni, ale pewnie byla ograniczona ilosc medali :-). Nie tylko KS (on chyba juz w przeszlosci byl uhonorowany?)ale wielu innym to wyroznienie nalezaloby sie. Pod tym linkiem pare innych "zasluzonych" nazwisk
          gorzow89.org/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=35&Itemid=2
      • andy54 Re: BRAWO 17.10.11, 12:07
        Nie wiem jona co w Twojej czasami chorej główce kwitnie? Tak sie składa że jestem całkowicie apolityczny odwrotnoie niż Ty. Pisząc o Panu Monachu miałem tylko na uwadze jego nieprzeciętne zaangażowanie w pracę z podziemnym radiem Solidarność i jednoznaczne do dziś stanowisko odnośnie niepodległości i wolności Polski od zawsze.Pisząc jakiekolwiek sugestie na mój czy też jego temat, zastanów sie najpierw bardzo mocno czy znasz temat? Poza tym pozdrawiam bez urazy.
        • Gość: LUD Re: BRAWO IP: *.gorzow.hypnet.pl 17.10.11, 16:41
          Wybrali wolność w USA, a tam protesty wobec najbogatszych. Zapraszają Wałęsę, żeby ten strajk spacyfikował
        • Gość: jona Re: do andy IP: 91.194.202.* 17.10.11, 17:24
          "Nie wiem jona co w Twojej czasami chorej główce kwitnie?"
          i to a wiec twoj pierwszy post i drugi jeszcze raz powtarzam przypomina mi majaki bagietki. Mialam okazje osobiscie znac wielu z tej grupy i temat znam dobrze (trudno mi oceniac czy lepiej od ciebie, bo nie mam pojecia kim jestes i na ile ty znasz ten temat :-))
          Wielokrotnie juz uhonorowano tego czy tamtego "walczacego w latach 80" a o niektorych (moim zdaniem tych,ktorym naprawde nalezalo sie) zapominano...I tu mam na mysli np MS
          I stop bo twoje posty nie sa godne tego tematu......
          • Gość: wisnia Re: BRAWO!!! IP: *.opera-mini.net 17.10.11, 18:19
            Wielki szacunek dla nich za to co robili dla nas wszystkich kosztem wlasnym i swoich rodzin.
            • klodawa1952 Re: BRAWO!!! 17.10.11, 19:43
              Gość portalu: wisnia napisał(a):

> Wielki szacunek dla nich za to co robili dla nas wszystkich kosztem wlasnym i s
              > woich rodzin.
              Wielki szacunek dla tych wyroznionych i tych niewyroznionych. Odwazni ludzie. Ryzykowali wiele.
            • Gość: po bitwie Re: BRAWO!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 19:53
              I Ty wiśnia, tak z czystym sumieniem ładujesz?
              Ty może przejedź się na parking Hotelu "Stilon", zaparkuj i po lewej stronie masz były robotniczy Hotel Stilonu. Wejdź na podwórko tego kompleksu i pogadaj z jego mieszkańcami. To nie takie trudne.
              • Gość: emsiziomal TW jona! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 22:04
                "Mialam okazje osobiscie znac wielu z tej grupy i temat znam dobrze (trudno mi oceniac czy lepiej od ciebie, bo nie mam pojecia kim jestes i na ile ty znasz ten temat :-)) "

No to sprawa się rypła. Chłopaki wiedzą kto sypał.:)
                • Gość: jona Re: TW jona!-emsiziomal-to sa powazne oskarzenia!! IP: 91.194.202.* 18.10.11, 11:03
                  Panie emsiziomal za twoja wypowiedz z 17/10 o 22.04 i ta wyzej z 18/10 o 9.19h jezeli natychmiast mnie nie przeprosisz bedziesz mial problemy. Rozumiem czytajac wiele twoich postow,ze nie jestes NORMALNY. Jednak to nie znaczy,ze na publicznym forum mozesz sobie pisac co chcesz
                  TW Jona i twój tekst "No to sprawa się rypła. Chłopaki wiedzą kto sypał.:)" to sa PUBLICZNE OSKARZENIA MOJEJ OSOBY. Rozumiem,ze masz na te oskarzenia konkretne dowody. Nie mogę sobie pozwolic, żeby jakis "chlystek" pisal publicznie takie oskarzenia
                  Pewnie nie będzie trudno ciebie znalezc skoro znasz prywatnie prawie wszystkich z mlodszego pokolenia radiowcow. Jeszcze raz ci powtarzam, ze dla mnie to nie sa zarty tylko POWAZNE OSKARZENIA pod moim adresem. Pewnie musisz mieć "mocne" dowody skoro nazywasz mnie (nomen omen) kombatantki walki o wolność i demokrację. Nigdy nia nie bylam i nigdy nie afiszowalam się swoja dzialalnoscia (oj jak ty malo wiesz).Jeszcze raz przeczytaj moje posty-gratuluje chlopakom, których znam osobiscie,a szczególnie Markowi, bo chyba poraz pierwszy wyrozniono go.
                  A wiec teraz czekam na Twoja reakcje. Skoro masz dowody na TW Jona to pisz smialo w tym temacie. Jeżeli nie - czekam na oficjalne przeprosiny. W obecnych czasach z Belgii nie daleko do Gorzowa, w którym będę już wkrotce
                  Masz 24h na reakcje,moj post traktuje bardzo powaznie
              • Gość: wisnia Re: BRAWO!!! IP: *.opera-mini.net 17.10.11, 22:23
                Tyle lat minelo a ludzie zamiast byc im wdzieczni, za to co robili dla nas wlasnym kosztem...
                tylko pier... glupoty zeby ich oczernic. To najbardziej mnie boli! Ale coz - zyjemy w takim kraju...
                jedni robia to z zawisci, inni z zazdrosci a inni z przyzwyczajenia po komunistycznym systemie.
                Wszedzie sa podzialy. Ale mimo ze urodzilem sie na przelomie systemow duzo slyszalem o gorzowskiej opozycji i za to SZACUNEK DLA NICH!!!

• Gość: wisnia do emsiziomal IP: *.opera-mini.net 17.10.11, 22:53
                  Hey emsiziomal
                  Jesli nie jestes prowokacja SB i tym podobnego scierwa...
                  mozliwe ze wiesz co piszesz.... bo jesli nawet tak jest - to watpie ze byl to ktos z
                  w/w Ekipy odznaczonych Jarka i Zbyszka czyli Ciutkow, Bigola itd.
                  Oni byli najmocnijsi! A takich grupek bylo wiele w niejednej organizacji. Niejeden
                  konfident, niejedna prowokacja... wiele przeszkod i podzialow. Poszli w rozne strony...
                  ALE ZAWSZE ZOSTAJE HISTORIA!!!!!
                  • Gość: myrox Re: do emsiziomal IP: 204.45.133.* 18.10.11, 01:00
                    banda gó...arzy bawiących się w wojenkę a teraz chcą żeby ich po dupie lizać.Pogonili komuchów a w zamian przywlekli czarn ku.... z Watykanu które do dzisiaj okupują naszą piękną ojczyznę.
                    • Gość: emsiziomal Re: do emsiziomal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:19
                      Z młodszego pokolenia "radiowców" znam prawie wszystkich. Znam ich prywatnie a nie z działalności opozycyjnej. W przeciwieństwie do (nomen omen) kombatantki walki o wolność i demokrację , która obecnie mieszka w Belgii, ja nie mam aspiracji afiszowania się działalnością opozycyjną.
                      Tak jak i młodzi ludzie, którzy wtedy starali się coś zrobić. Szanuję ich też za to, że dają sobie radę w życiu biznesowym wspierając się wzajemnie i utrzymując z sobą kontakty.
                      • Gość: wisnia Brawo!!! Precz z komuna!!! IP: *.opera-mini.net 18.10.11, 10:45
                        I tak fajnie ze przeszledl ten artykul przez "michnikowska" cenzure -hehe-
                        bo czerwona "gl" nawet o tym nie wspomniala ;(
                        Aaaa... ktos wie co sie dzieje ze skurw...ynem Zysnarskim? Kiedys musi
                        zaplacic za wszystkie krzywdy jakie wyrzadzil niewinnym ludziom!

• Gość: jona Re: do emsiziomal -powazne oskarzenia!!! IP: 91.194.202.* 18.10.11, 11:00
                        Panie emsiziomal za twoja wypowiedz z 17/10 o 22.04 i ta wyzej z 18/10 o 9.19h jezeli natychmiast mnie nie przeprosisz bedziesz mial problemy. Rozumiem czytajac wiele twoich postow,ze nie jestes NORMALNY. Jednak to nie znaczy,ze na publicznym forum mozesz sobie pisac co chcesz
                        TW Jona i twój tekst "No to sprawa się rypła. Chłopaki wiedzą kto sypał.:)" to sa PUBLICZNE OSKARZENIA MOJEJ OSOBY. Rozumiem,ze masz na te oskarzenia konkretne dowody. Nie mogę sobie pozwolic, żeby jakis "chlystek" pisal publicznie takie oskarzenia
                        Pewnie nie będzie trudno ciebie znalezc skoro znasz prywatnie prawie wszystkich z mlodszego pokolenia radiowcow. Jeszcze raz ci powtarzam, ze dla mnie to nie sa zarty tylko POWAZNE OSKARZENIA pod moim adresem. Pewnie musisz mieć "mocne" dowody skoro nazywasz mnie (nomen omen) kombatantki walki o wolność i demokrację. Nigdy nia nie bylam i nigdy nie afiszowalam się swoja dzialalnoscia (oj jak ty malo wiesz).Jeszcze raz przeczytaj moje posty-gratuluje chlopakom, których znam osobiscie,a szczególnie Markowi, bo chyba poraz pierwszy wyrozniono go.
                        A wiec teraz czekam na Twoja reakcje. Skoro masz dowody na TW Jona to pisz smialo w tym temacie. Jeżeli nie - czekam na oficjalne przeprosiny. W obecnych czasach z Belgii nie daleko do Gorzowa, w którym będę już wkrotce
                        Masz 24h na reakcje,moj post traktuje bardzo powaznie
                        • Gość: emsiziomal Do jony. Poważne przeprosiny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:24
                          Niniejszym chciałbym jak najserdeczniej przeprosić panią jonę za zamieszczenie wpisu na forum GW. Oświadczam także, że nie jestem w posiadaniu jakichkolwiek dowodów, że robiła cokolwiek i kiedykolwiek.
                          Nie potrafię także wypowiedzieć jak bardzo mi przykro z powodu, iż w/w pani poczuła się w jakikolwiek sposób poruszona moim wpisem.
                          Biorąc jak najbardziej poważnie ostrzeżenia pani jony, wyrażam wyrazy skruchy i proszę o wybaczenie. Mam nadzieję, że jako gorliwa katoliczka, pani jona wybaczy mi moje pochopne słowa.
                          Chciałbym także , w trosce o dobre imię pani jony, wyrazić rzeczywistą i szczerą skruchę za wszystkie moje poprzednie wpisy na forum , które mogły w jakikolwiek sposób pozostawić cień na nieposzlakowanej opinii o pani jonie.
                          Mam nadzieję , że w wielkości swego ducha i pani jona czuje sie usatysfakcjonowana moimi szczerymi przeprosinami.
                          Z poważaniem:emsiziomal
                          • Gość: emsiziomal Zapomniałem dodać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 11:45
                            ...że przepraszam także 19 000 000 bytów albowiem po wpisaniu w wyszukiwarce hasła "jona" wyszło mi tyle wyników. Zatem przepraszam wszystkich!!! W tym także: JONA Technologie bezdotykowe (cokolwiek to oznacza).
                            • Gość: jona przeprosiny przyjete IP: 91.194.202.* 18.10.11, 12:26
                              1/Przeprosiny przyjete
                              2/Pania nie jestem, tak jak ty od wielu lat uzywam tego samego pseudo na forum
                              3/Tak, twoje dwa posty sprawily mi wyjatkowa przykrosc, gdyz nijak maja się do owczesnej rzeczywistosci. Nigdy nie uwazalam się ani za kombatantke,ani za liderke, z wiadomych przyczyn o których owczesni mlodzi liderzy dobrze wiedzieli. Jednak staralam się robic wówczas swoje….Nie wiem w jaki sposób to przyczynilo się do owczesnych sukcesow liderow,ale pewnie dzieki mojej osobie nieraz udalo im się zmylic smutnych panow. Na pewno nie ponioslam wielkich strat za swoje przekonania, ale mój ojciec z tego powodu musial isc na wczesniejsza,przymusowa emeryture, a ja na egzaminie maturalnym z WOSP zostalam poinformowana przez owczesna vce dyrektorke,ze za dzialalnosc otrzymuje nizsza ocene. Pozniej owa pani była dyrektorem szkoly i dalej mam zal do pewnych instancji,ze nigdy nie pociagnieto jej do odpowiedzialnosci za jej zachowanie jako vce dyrektor. Również nigdy nie wyciagnieto zadnych konsekwencji co do szkolnego konfidenta, który wiele krwi napsul moim kolegom z klasy, (mnie bal się, bo nieraz dostal w gebe) a obecnie jest, no nie wlasnie sprawdzilam w necie i doznalam szoku ze koles jest wazna persona w LUW; Oki, wola boska… przy jednym temacie wyszedl drugi…SZOK…..
                              4/Jestesmy doroslymi ludzmi i odpowiadamy za swoje czyny i slowa. Oki, wielu frustratow wykorzystuje internet do anonimowego obrzucania blotem innych osob. Ale sa pewne limity….
                              Oki emsiziomal wkurzyles mnie strasznie tymi pomowieniami,ale przy okazji spowodowales,ze dowiedzialam się,ze najwieksza pchla, która donosila na mnie i moich kolegow obecnie sprawuje bardzo wazna funkcje w LUW.A wiec proszę uwazaj w przyszlosci na swoje slowa i juz nie gniewam sie.
                              Przepraszam chlopakow,ze w "ich" temacie sa zbedne watki.I jeszcze raz GRATULUJE (szczegolnie MS ktory zawsze byl w cieniu KS :-)
                            • Gość: login_t Re: Zapomniałem dodać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 12:56
                              Gość portalu: emsiziomal napisał(a):

> ...że przepraszam także 19 000 000 bytów

A co tam z odbytami?
                          • Gość: wisnia "emsiziomal" na kolana przed "jona" i blagaj!!! IP: *.opera-mini.net 18.10.11, 12:27
                            emsiziomal - po co ci to bylo?
                            W dupie byles i gowno widziales!!!
                            To byla - chermetyczna ekipa - gdybys cokolwiek o nich wiedzial
                            (jak sie chwaliles wczesniej intrygancie) -nie zaczynalbys wojny z "jona",
                            ktora - jak powszechnie wiadomo - jest jedna z nielicznych osob,
                            ktora moze na ich temat cokolwiek powiedziec!

• Gość: jona STOP, powrot do tematu IP: 91.194.202.* 18.10.11, 12:52
                              BARDZO PROSZE o powrot do tematu, a nie jakies przekamarzanie sie. To jest temat chlopakow, ktorzy dawno temu nie mysleli,ze kiedys doceni sie ich dzialalnosc. Wiem, czasy zmienily sie i nie mozna zyc przeszloscia i patrzec w przyszlosc,ale to jest nasza gorzowska historia. W jakis sposob jestem emsi wdzieczna,ze mnie wkurzyl,co pozwolilo mi odkryc czym obenie zajmuje sie najwieksza szuja i pchla mojej klasy.Jestem w szoku.....bo kolesia nie tylko bali sie uczniowie,nauczyciele ale i dyrektorka,a teraz .... szkoda gadac
                              Please powrot do tematu.......
                              • thebird2 powrot do tematu 18.10.11, 13:17
                                ktorzy dawno temu nie mysleli,ze kiedys doceni sie ich dzialalnosc.

Celne zdanie . Nie mielismy pojecia że czerwoni upadną i rozwali ich radio Bodnara i jego kolegów .
                                Wczesniej się Boidnar na swoim składaku(rower ,to dla szczyli) rozwali niż przyszło nam do głowy ,że taki bedzie skutek .
                                A medale na klapę ,hohoho
                              • Gość: wisnia Re: STOP, powrot do tematu IP: *.opera-mini.net 18.10.11, 13:22
                                Jestem za!
                                Jono - prosze daj chociaz mala podpowiedz kim jest ten konfident!
                                Zalosne ze "takie cos" ma prawo bytu....
                            • Gość: emsiziomal Re: "emsiziomal" na kolana przed "jona" i blagaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 13:16
                              "W dupie byles i gowno widziales!!!"

Wiesz jak to jest z autopsji?

?To byla - chermetyczna ekipa - gdybys cokolwiek o nich wiedzial
                              > (jak sie chwaliles wczesniej intrygancie) -nie zaczynalbys wojny z "jona", "

Z panią joną żadnej wojny nie zaczynałem. Z tobą tez nie zacznę ....bo i po co?

"jona",
                              > ktora - jak powszechnie wiadomo - jest jedna z nielicznych osob,
                              > ktora moze na ich temat cokolwiek powiedziec!"
                              >

Oj , oj...proszę nie prowokuj......Ja tam powszechnie niczego nie wiem, nie chcę wiedzieć !
                              A nawet jak bedę wiedział...nie powiem:)

• Gość: wisnia znajdzmy tego konfidenta z LUW IP: *.opera-mini.net 18.10.11, 13:53
                                hey emsiziomal - dajmy sobie juz spokoj, bo choc przesadziles obrazajac "jone"
                                przysluzylo sie to grubszej sprawie!

Teraz moim zdaniem powinno sie upudlicznic nazwisko tego urzednika LUW,
                                jesli skrzywdzil kogokolwiek!!!
                                • Gość: emsiziomal Gwoli ścisłosci...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 14:24
                                  Ja pani jony, jak myślę, nie obraziłem ani słowem, ani uczynkiem , ani zaniedbaniem. To, że pani jona poczuła się urażona przykro mi. To, że SZCZERZE przeprosiłem, wynika z faktu, iż Mama uczyła mnie żeby być miłym w stosunku do starszych , i do kobiet, i do starszych kobiet
                                  Pani jona użyła natomiast sformułowania:
                                  "Panie emsiziomal za twoja wypowiedz z 17/10 o 22.04 i ta wyzej z 18/10 o 9.19h jezeli natychmiast mnie nie przeprosisz bedziesz mial problemy. Rozumiem czytajac wiele twoich postow,ze nie jestes NORMALNY. "

Informuję, iż publiczne nazwanie kogoś publicznie NIENORMALNYM kwalifikuje się pod art.216 &1 KK
                                  Ale, ja "tą razą " nie czuję się oczywiście urażony i przeprosin nie żądam. Może gdyby tak powiedziała pani jona na mnie to i owszem. Ale emsiziomal sie tym nie przejmuje.
                                  • Gość: jona Re: STOP IP: 91.194.202.* 18.10.11, 14:31
                                    chlopaki dajcie sobie spokoj tu i w tym temacie. Czy kazdy temat na tym forum musi byc skopany. Emsi nie czuje sie starsza kobieta :-))
                                    Wisnia daj sobie spokoj z detektywistycznym dochodzeniem, bo tylko sam sobie mozesz zaszkodzic. Niech zajma sie tym odpowiedni ludzie,z ktorymi juz nawiazalam kontakt. Ten koles byl kiedys niebezpieczny i wielu ludziom zrobil wiele zlego. Celowo nie podaje nazwiska ani czym zajmuje sie, choc jestem w TOTALNYM SZOKU i wierze, ze nic nie dzieje sie tak sobie....WOLA BOSKA
                                    • Gość: pikobello Re: STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 19:23
                                      Sprawa widzę jest poważna bo chodzi o "podziemną ( podławkową?) działalność opozycyjną w trzeciej klasie ogólniaka czy cóś.
                                      • Gość: login_t Re: STOP IP: *.t-mont.net.pl 18.10.11, 19:37
                                        Gość portalu: pikobello napisał(a):

> Sprawa widzę jest poważna bo chodzi o "podziemną ( podławkową?) działalność opo
                                        > zycyjną w trzeciej klasie ogólniaka czy cóś.

Na tyle poważna, że tych trzecioklasistów wsadzano do prawdziwego więzienia.

Z prawdziwymi klawiszami, spacerniakiem, grypserą i prawdziwymicw...ami w łaźni.
                                        • Gość: pikobello Re: STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 21:33
                                          login_t: Przecież mówię, że poważna!
                                          Na wszelki wypadek wyjaśniam, że wtedy miałem lat około czterdzieści, w Solidarności byłem i nawet byłem w jakiś władzach Związku na kakimś bylejakim szczeblu. Z dzieciakami się nie zadawałem. Pracowałem na zmiany i za bardzo czasu nie miałem na ganianie się po ulicach.
                                          • Gość: wisnia JONA - imie i nazwisko ZNAM :) po tylu latach! IP: *.181.171.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 22:45
                                            mam Cie droga "Jono" hehehee...
                                            i Ty wiesz, ze ja wiem :D
                                            moglbym obalic niektore Twoje teorie, twierdzenia itd.
                                            HEHEHEHEE
                                            ...choc przez tyle lat - co widuje Cie na
                                            forum "jono" - choc sam bywam naprawde bardzo rzadko
                                            zawsze sie zastanawialem kim jestes piszac np szczegoly o bliskich mi osobach :D
                                            A teraz WIEM KIM JESTES!!!!!!! I TY WIESZ ZE JA WIEM :P
                                            • Gość: jona Re: STOP wisnia IP: *.access.telenet.be 18.10.11, 23:00
                                              i co jaka masz z tego satysfakcje???Ze zabawiles sie w detektywa???Az tylu lat potrzebowales:-)?Chyba napisalam ci w innym miejscu o tym.Z wieloma forumowiczami utrzymuje kontakty na priva.A to jest forum i prosze zebys nie bawil sie w partyzantke i zachowal formule tego miejsca. Juz kilka razy i w tym watku pisalam ci-odpusc sobie, nie rob niepotrzebnego zametu i szumu,a obalac to sobie mozesz butelke pod blokiem.STOP glupiemu zachowaniu, bo to nie jest ani odpowiedni czas ani temat.A poki co to twoje wpisy swiadcza o twoim .... zachowaniu
                                          • Gość: jona Re: do pikobello IP: *.access.telenet.be 18.10.11, 23:01
                                            twoj post swiadczy o tobie, ze moim zdaniem jestes typem czlowieka ktory wszystko zawsze najlepiej wie i ...z dzieciakami nie zadaje sie,bo jest najmadrzejszy
                                            • Gość: wisnia JONA... znam jej imie i nazwisko.... i tajemnice! IP: *.181.171.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.11, 23:27
                                              JONO ja moge sie ujawnic z imienia i nazwiska bez problemu,
                                              bo moge byc odpowiedzialny za swoje slowa, a to co pisze...
                                              to wiem - a jak nie wiem to nie pisze!!!
                                              Przez kilka ladnych lat zawsze gdy pojawiaja sie artykuly z osobami
                                              mi bliskimi - ty zawsze jestes na forum i komentujesz... ZAWSZE!!!
                                              Ja nie mam na to czasu i nie lubie tego.
                                              Nie zamierzam (poki co) ujawniac twoich danych,
                                              choc mimo wszystko wiele razy przesadzilas i wiesz o tym!!!
                                              A dlaczego - wiem tylko Ty i ja.
                                              Dlatego badz grzeczna dla mnie, bo nie chce mi sie wracac do tego co bylo...
                                              ale bede mial na Ciebo oko.
                                              Pozdrawiam.
                                              • Gość: jona Re:do wisni-STOP IP: 91.194.202.* 19.10.11, 09:59
                                                hahaaaa juz ci napisalam dzieciaku ze twoje prawdy z drugiej reki uslyszane od twoich bliskich kompletnie mnie nie interesuja i mam je gleboko.Masz prawo do wlasnego zdania (ktore wyrobiles sobie na podstawie opinii jak piszesz swoich bliskich) bo chyba sam nie mozesz pamietac 1986-1988 wowczas rodziles sie i pozniej miales 2 latka.Przeczytaj dokladnie DEFINICJE SLOWA FORUM. Jest to forum otwarte i bede pisala co chce i kiedy chce.Jestem zawsze na forum,a wiec skoro tak twierdzisz to tez musisz tu byc :-) A wiec skad to nastepne stwierdzenie twoje "Ja nie mam na to czasu i nie lubie tego."? Problemy z wlasna rozdwojona jaznia?
                                                Masz swoje prawdy i to jest twoje prawo. Swoje zdanie nt owczesnych czasow mozesz miec tylko na podstawie opowiesci twoich bliskich,a nie na podstawie swojej autopsji.Jest cos takiego jak moja,twoja,ich prawda....Odpusc sobie detektywie i swoja energie uzyj w innym miejscu. I bardzo uwazaj (ty od tego momentu badz grzeczny) bo to ty rozpoczeles bawic sie w detektywa,co moze tylko tobie zaszkodzic. I swoje prawdy wsadz w ksiazki.....i takiego jezyka uzywaj w stosunku do swoich bliskich a nie do mnie, bo dla mnie nie jestes ZADNYM PARTNEREM w tej dyskusji (autopsja a nie bajki czy prawdy innych licza sie).Przeczytaj swoje posty wyzej-sa tak samo prostackie jak ten do mnie. To nie sa twoje sprawy tylko obecnie powazny problem i pozostaw go duzo madrzejszym od siebie,a w innym miejscu wyrzuc swoje frustracje.TO nie czas ,miejsce i temat na takie dyskusje
                                                • Gość: pie Re:do wisni-STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 11:04
                                                  Odezwała się uczennica ogólniaka co podsłuchiwała starszych odrabiając lekcje.
                                                  Po prostu rewolucjonistka!
                                                  • Gość: wisnia 3..2..1.. start - rewolucja! IP: *.180.196.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.11, 15:45
                                                    pie masz racje hehe
                                                    dodatkowa rewolucje to "jona" ma we wlasnym zoladku...
                                                    jak tylko napisze cokolwiek Slawek Wieczorek lub Robert Baginski hehe
                                                  • Gość: jona Re:start - rewolucja! :-)) IP: 91.194.202.* 19.10.11, 17:10
                                                    Az mi lepiej... lepiej rozumiem ciebie skoro dwaj wymienieni powyzej sa dla ciebie przykladami :-)) a moze i bohaterami :-)
    • Gość: A(n)tena Re: Prezydent uhonorował radiowców z podziemnej S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 17:27
      Czasami mi się zdaje , że ta opozycja czyli Solidarność miała władzę nad SB i całymi strukturami PRL-u.
      Reżim to był w Rumunii, Albanii , Chinach, Korei Pn. Tam za coś takiego jak nielegalne radyjko była kulka , albo zesłanie.
      U nas ? Wszyscy mają się dobrze.
      Mennica nie nadąża dłubać nowych orderów jak dla opozycjonistów tak i tych z drugiej strony - klapa, order, kasa-klapa, order, kasa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka