Dodaj do ulubionych

Wątki esbeckie

15.09.12, 11:02
Byłem wczoraj w gorzowskiej redakcji Gazety i stanowczo oświadczyłem, że nie będę w żaden sposób angażował się w wątki zakładane przez Sławomira Wieczorka.

Nie życzę sobie pogróżek żadnej ze stron konfliktów, które wybuchają na tych wątkach.
Nie życzę sobie straszenia mnie sądami i innych nacisków.
Nie będę robił ani za sędziego, ani za rozjemcę. Podjęta jakiś czas tego lektura tych wątków uświadomiła mi, że ich obecność jest złą wizytówką dla naszego forum i antyreklamą dla Gorzowa.
Zwróciliśmy się wraz z Pretty do administratorów agory o stworzenie podforum "Gorzów wczoraj i dziś", miałem też nadzieję, że ktoś z wiedzą prawniczą i zacięciem historycznym podejmie się opieki na tą działką. Odpowiedź była negatywna. Ja temu zadaniu nie podołam, mam zbyt łagodną naturę.

Nie czuję się przyspawany do funkcji społecznego opiekuna forum. Z chęcią, w miarę swoich możliwości, dalej będę pełnił tę funkcję, ale absolutnie nie dam się wmanipulować w gierki tych co żyją wyłącznie przeszłością.
Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: Wątki esbeckie IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 15.09.12, 11:21
      Niestety, lustracja w Polsce zostala przeprowadzona w sposób skandaliczny. Efektem jest brak jakiejkolwiek publicznej refleksji na ten temat. Z jednej strony ubecy i ich kapusie są biskupami i redaktorami wplywowych gazet, z drugiej strony porządni ale uwiklani kiedyś ludzie odżegnywani od czci i wiary. Wywijasy jakie wykonuje Walęsa i aparat sprawiedliwości wokól niego to najlepszy przyklad.
      Nie bylem swiadom jakiejś gry nacisków i pogróżek prowadzonej wokól obecności Wieczorka na Forum. Jego posty bywają męczące i lopatologiczne, ale nie one jedne i nie one są najgorsze.
      Chowając je do jakiegoś podforum i, nie ukrywajmy, umarzając je, bierzesz udzial w tej grze po stronie (no, zgadnij czyjej).
      Calkiem dodatkowo bierzesz udzial w zamiataniu tematu UB pod dywan, co, jak już wiemy, niszczy jakąkowiek dyskusje na ten temat, zabija wolność slowa i poglębia polaryzację. Bo polaryzację poglębia nie dyskusja i bluzgi tylko jej brak i napinanie się dwóch stron konfliktu, każdej z osobna.

Forum Wyborczej ma charakter publiczny i w takich miejscach dyskusja taka powinna się rozwijać.
    • e_werty Re: Wątki esbeckie 15.09.12, 14:26
      stanowczo oświadczyłem, że

...wystarczy nie czytać wpisów sygnowanych Wieczorkiem...
      Wolę poranki - zawsze są mądrzejsze od wieczorków!
      • Gość: JONA Re: Brawo IP: *.access.telenet.be 15.09.12, 15:21
        BRAWO MAREK i GW-w koncu madra decyzja. Tak,wiele osob wycofalo sie z tego forum wlasnie przez to ze jest tu bagno i ciagle to samo....Ciagle padaja 2 nazwiska facetow, bo jednego matka byla pielegniarka a drugiego ojciec w sluzbach.Najlepsze jest to,ze pisze o tym wieszcz towarzysz W,ktory w zaden sposob nie uczestniczyl w tamtych wydarzeniach...albo jakis debil podpisujac sie anonimowo.Wielokrotnie rozmawialam z ludzmi,ktorzy zwiazani byli z opozycja i tez czytaja GW.Najczesciej reakcja byla jedna-daj sobie spokoj z gowniarzami......To jest zwykla prowokacja, bo jak kilkakrotnie podpowiadalam konkretna sytuacje (konfident i donosiciel, przez ktorego wiele osob w mojej szkole i klasie ucierpialo zajmuje kierownicze stanowisko w LUW i to od informacji...) to "S" miala sie tym zajac,a skonczylo sie na obiecankach.A wiec..... BARDZO DOBRA DECYZJA. Lepiej zajac sie problemami wspolczesnymi miasta,bo jest ich sporo..... a wlasnie dzieki ich naglosnieniu i mediom mozna cos osiagnac.Moim zdaniem najwazniejszym problemem obecnie to SZPITAL
        • Gość: Lolo Re: Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 21:02
          Gość portalu: JONA napisał(a):

> BRAWO MAREK i GW-w koncu madra decyzja
          Ale jaka decyzja? :)) To jakieś oświadczenie Marka P. którego nikt w Gazecie nie oczekiwał i mało kogo obchodzi. Marek P. wkroczył i stanowczo oświadczył :)) He,he
          • Gość: jona Re: Brawo IP: *.access.telenet.be 15.09.12, 21:23
            jego decyzja-admina....Swego czasu wkurzalo mnie ,ze to forum rzadzi sie swoimi prawami i admin jest tylko wpisany na gorze....A tu prosze...zmiany,oby byly respektowane i przestrzegane
            • Gość: Lolo Re: Brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 10:42
              Gość portalu: jona napisał(a):

> jego decyzja-admina..
              he,he, toż własnie zdecydował, że nie będzie się angażował :)) Od stanu poprzedniego różni to się tym, że teraz stanowczo- he he, to oświadczył. Wieczorek mało mnie obchodzi, Marek za to śmieszy.
    • Gość: ,. Znów ja zrozumiałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.12, 22:11
      że admin umywa ręce i ma na wszystko wyjeba.ne czyli dalej burdel na forum
    • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 15.09.12, 22:20
      marek_p napisał:

> Nie życzę sobie pogróżek żadnej ze stron konfliktów, które wybuchają na tych wą
      > tkach.

Groźby padały (vide: relacje Pana Redaktora Piotra Żytnickiego z procesów, grożącym mi jawnie pobiciem i w sposób zawoalowany śmiercią, Pana Krzysztofa Sz., syna kapitana Służby Bezpieczeństwa Edwarda Szczerbickiego) i padają z jednej tylko strony.
      Ostatnio zacytowałem tylko fragment książki "Twarze gorzowskiej bezpieki". Na wystawie pod tym samym tytułem byli obecni dziennikarze "Gazety Wyborczej".
      • Gość: gość Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 15.09.12, 23:00
        slawek_wieczorek napisał:
        > Groźby padały (vide: relacje Pana Redaktora Piotra Żytnickiego z procesów, groż
        > ącym mi jawnie pobiciem i w sposób zawoalowany śmiercią, Pana Krzysztofa Sz., s
        > yna kapitana Służby Bezpieczeństwa Edwarda Szczerbickiego) i padają z jednej ty
        > lko strony.
        > Ostatnio zacytowałem tylko fragment książki "Twarze gorzowskiej bezpieki". Na w
        > ystawie pod tym samym tytułem byli obecni dziennikarze "Gazety Wyborczej".

Jeśli ktoś panu grozi to należy to zgłosić odpowiednim organom i niech one tym się zajmują. Ja jakoś nie mogę dostrzec tych gróźb w ostatnim czasie. Kiedyś były i załatwił to pan w sądzie. Może nikt tego panu nie powiedział to ja panu napiszę: tak często epatuje pan tym w jakim to jest pan i pana znajomi jesteście zagrożeniu, że gdyby to była prawda już od kilku lat nie byłoby pana i tych znajomych na świecie.
        Aha. Przypominanie co jakiś czas o "wielkiej krzywdzie" wyrządzonej panu przez Krzysztofa Sz., syna SB-ka Szczerbickiego jest zwykłym nękaniem tego człowieka. Zapewniam, że ani nie jestem owym Krzysztofem Sz., ani jego kolegą czy znajomym (nie łudzę się też, że pan i pana kolesie i tak w to nie wierzycie, tak jak nie wierzycie w wypadek samolotu pod Smoleńskiem). Jest pan panie Wieczorek niewiele lepszy od dawnych SB-ków czy ZOMOwców. Panu nie wystarcza kara nałożona przez niezawisły sąd. Pan musi jeszcze dołożyć swoje. czerpnie pan jakąś chorą satysfakcję, że ktoś z panem przegrał i musi pan jeszcze tego leżącego człowieka dodatkowo skopać. Tak jak to robili ZOMOwcy
        • Gość: adwokat Re: Wątki esbeckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 10:37
          Ty się lepiej Rychu zajmij własną rodziną.
          • Gość: jona Re: do adwokata IP: *.access.telenet.be 17.09.12, 12:32
            a ty jestes takim tchorzem czyli nikim,ze co jakis czas powtarzajac te slowa musisz podpisywac sie anonimowo???????????????????????Szkoda mi takich idiotow
            • Gość: :-) do jona! IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.12, 12:38
              ===>
              > a ty jestes takim tchorzem czyli nikim,ze co jakis czas powtarzajac te slowa mu
              > sisz podpisywac sie anonimowo???????????????????????Szkoda mi takich idiotow
            • Gość: login_t Re: do adwokata IP: *.noc.fibertech.net.pl 17.09.12, 12:46

> a ty jestes takim tchorzem czyli nikim,ze co jakis czas powtarzajac te slowa mu
              > sisz podpisywac sie anonimowo?

Ojciec niczym, matka niczym, a ja jestem motorniczym.

Jona to Twoje nazwisko?
              Jakieś portugalskie?
            • Gość: nicelus Re: do adwokata IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.12, 13:06
              jona napisał(a):

> sisz podpisywac sie anonimowo???????????????????????Szkoda mi takich idiotow

A ty to jak, jeżeli nie anonimowo. Jedynie Sławek Wieczorek ma odwagę podpisać się imieniem i nazwiskiem.

• Gość: do nicelusa Re: do adwokata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 19:01
                Wychodzi na to, że ten bezrobotny wieloletni z wioseczki spod miasta jest twoim idolem.
                • Gość: nicelus Re: do jony IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.12, 20:30
                  do nicelusa napisał(a):

> Wychodzi na to, że ten bezrobotny wieloletni
                  > z wioseczki spod miasta jest twoim idolem.

No widzisz, "spod miasta", a potrafi bezbłędnie po polsku coś sensownego napisać. Ty z miasta i nie potrafisz, ani z sensem, ani bezbłędnie.

:D

PS. W języku polskim "bezrobotny wieloletni" to nie jest zupełnie to samo co "wieloletni bezrobotny". "Bezrobotny wieloletni", to bezrobotny mający już wiele lat, a "wieloletni bezrobotny", to bezrobotny już od wielu lat.

• Gość: do nicelusa Re: do jony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 21:00
                    Ty zajmij się lepiej swoją rodziną a ode mnie się odwal.
        • Gość: Śląska Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.12, 20:19
          Kiedyś Ryszard Rachlewicz podpisywał sie z imienia i nazwiska.
        • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 18.09.12, 21:42
          Księdza Sylwestra Zycha, któremu przez całe lata 80. ub. w. esbecy i zomowcy grozili śmiercią, zamordowano już w tak zwanej Wolnej Polsce. I w takim też kraju ginęli przypadkowi wędkarze, którzy byli świadkami wrzucania ciała Księdza Jerzego Popiełuszki na tamie we włocławku.
          W Gorzowie Wlkp. były esbek w centrum miasta w 1995 roku deską zmasakrował Olgierda Popiela - działacza podziemnego Ruchu Młodzieży Niezależnej.
          Warunkiem skutecznego chrześcijańskiego przebaczenia jest żal za grzechy i skrucha wyrządzającego ongiś krzywdę. Czy jednak moje przebaczenie z chrześcijańskiego wymiaru jest ważne, skoro już po zakończonej sprawie sądowej, spotkany przypadkiem na ulicy syn esbeka, do którego nie odezwałem się ani słowem, zaczął mi ubliżać?
          Jestem przyjacielem Pani Teresy Majchrzak z Poznania, której 19-letniego syna w stanie wojennym zamordowali zomowcy. Esbecy na pogrzebie nie pozwalali otworzyć trumny. Organizowałem z nią rocznicowe spotkanie w Gorzowie Wlkp. w Parafii Katedralnej. Nad pomnikiem-głazem obok kościoła przy ul. Fredry w Poznaniu, upamiętniającym śmierć Piotra Majchrzaka, zatrzymałem się 3 września w drodze z Gdańska z uroczystych obchodów 30-lecia "Solidarności Walczącej" i 32. Rocznicy Podpisania Porozumień Sierpniowych. U Państwa Majchrzaków jestem przyjacielem domu: goszcząc w Stolicy Wielkopolski posilają mnie kawą i obiadem, proponują nocleg.
          Proszę się podpisać z imienia i nazwiska, a ja zabiorę Pana do nich, gdyż oni wcale nie wiedzą, iż wcale nie jestem lepszy od dawnych esbeków czy zomowców.
          • Gość: hiro z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrześcija IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 21:51
            i mają żałować za grzechy!
            > Warunkiem skutecznego chrześcijańskiego przebaczenia jest żal za grzechy i skru
            > cha wyrządzającego ongiś krzywdę. Czy jednak moje przebaczenie z chrześcijański
            > ego wymiaru jest ważne, skoro już po zakończonej sprawie sądowej, spotkany przy
            > padkiem na ulicy syn esbeka, do którego nie odezwałem się ani słowem, zaczął mi
            > ubliżać?
            coś chyba tę czeską chlasz? popij krajową:-)
            • slawek_wieczorek Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze 18.09.12, 21:55
              Gość portalu: hiro napisał(a):

> coś chyba tę czeską chlasz? popij krajową:-)

Lubię Becherowkę.
              Lecz teraz Książęce Pszeniczne.
              • Gość: hiro Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 21:59
                pasteryzowane czy nie? gówna z chemią nie pij!
                • slawek_wieczorek Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze 18.09.12, 22:08

> pasteryzowane czy nie?

Pasteryzowane.
                  • Gość: hiro Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 22:22
                    to po dwunastym nie pij więcej żeby cie jutro na balonik rano nie złapali!;-)
                    • slawek_wieczorek Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze 19.09.12, 00:13

> to po dwunastym nie pij więcej żeby cie jutro na balonik rano nie złapali!;-)

Ledwo piąte...
                      • Gość: gość Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 07:06

> Gość portalu: hiro napisał(a):
                        >
                        > > to po dwunastym nie pij więcej żeby cie jutro na balonik rano nie złapal
                        > i!;-)
                        >
                        > Ledwo piąte...

I na dodatek alkoholik
                        • slawek_wieczorek Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze 19.09.12, 22:40
                          Gość portalu: gość napisał(a):

> I na dodatek alkoholik

W Wielki Post, począwszy od Środy Popielcowej, skończywszy na pierwszym dniu Świąt Wielkiej Nocy, od lat nie piję. I wytrzymuję próbę. Bywały nawet nieudane przekupstwa. To nie jest silniejsze ode mnie.
                          A teraz ARGUS - naturalnie mętne z dodatkiem słodu pszenicznego.
                          • Gość: gość Re: z tego postu zrozumiałem tyle:esbecy to chrze IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 23:04

> Gość portalu: gość napisał(a):
                            >
                            > > I na dodatek alkoholik
                            >
                            > W Wielki Post, począwszy od Środy Popielcowej, skończywszy na pierwszym dniu Św
                            > iąt Wielkiej Nocy, od lat nie piję. I wytrzymuję próbę. Bywały nawet nieudane p
                            > rzekupstwa. To nie jest silniejsze ode mnie.

Nie dość, że alkoholik to jeszcze kłamca.
          • Gość: jona Re: Do obywatela W IP: *.access.telenet.be 19.09.12, 11:10
            Czy ty na prawde masz nas za ciemnoty nieznajace najnowszej historii Polski??? Jestem pewna,ze tak jak ja zna ja wielu forumowiczow, a jak nie znala to juz od ciebie 10000 razy dowiedzialo sie, choc ta interpretacja jak np dotyczaca lotu smolenskiego jest w twoim wydaniu..... Fajnie,ze znasz duzo ludzi,ale te watki i to forum nie jest po to,zeby ciagle o tym czytac.To najpierw bylo smutne, potem smieszne,a teraz po prostu glupie-opisy typu ugoszcza mnie kawa obiadem i dadza nocleg...kogo to tutaj obchodzi...
            • Gość: hiro Re: Do obywatela W IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 11:14
              jona idziemy na wódke do czaru prl-u?
              ja poważnie pytam
      • klodawa1952 Re: Wątki esbeckie 15.10.12, 06:08
        Jesteś tu czysty Sławek jak łza.
        Oczywistym jest,że grożby padały tu na forum a być może też w inny sposób ale ze strony tych ubeckich i komunistycznych pomiotów. Taka ich natura:(
        • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.12, 11:28
          klodawa1952 napisał:

> Jesteś tu czysty Sławek jak łza.
          > Oczywistym jest,że grożby padały tu na forum a być może też w inny sposób
          > ale ze strony tych ubeckich i komunistycznych pomiotów. Taka ich natura:(

Dokładnie. W całości popieram.

• slawek_wieczorek Historyk? 15.09.12, 22:36
      W filmie "Popiełuszko. Wolność jest w nas" jest piękna scena:
      Sędzina prowadząca w stanie wojennym rozprawę przeciwko organizatorom strajku w Hucie "Warszawa" pyta jednego z członków publiczności, który sumiennie notował, kim on jest.
      - Jestem poetą - odparł.
      - A nazwisko?
      - Zbigniew Herbert.
      Po sali sądowej przeszedł szmer.

Podobnież na przesłuchaniu przez NKWD określił się wybitny rosyjski twórca żydowskiego pochodzenia Josif Brodski.
      - Ale kto Pana zaliczył do grona poetów? Kto Was nauczył pisać te wiersze? - nie ustępowała enkawudzistka.
      - A kto mnie zaliczył do grona ludzi? Myślę, że to od Boga.

Z braku, działających równie sprawnie choćby u naszych zachodnich i południowych sąsiadów instytucji, za zachętą Księcia Poetów "wyznaczono mi z łaski poślednią rolę kronikarza".
      • klodawa1952 Re: Historyk? 21.10.12, 07:00

> W filmie "Popiełuszko. Wolność jest w nas" jest piękna scena:
        > Sędzina prowadząca w stanie wojennym rozprawę przeciwko organizatorom strajku w
        > Hucie "Warszawa" pyta jednego z członków publiczności, który sumiennie notował
        > , kim on jest.
        > - Jestem poetą - odparł.
        > - A nazwisko?
        > - Zbigniew Herbert.
        > Po sali sądowej przeszedł szmer.
        Przypomńiałeś. Dziękuję.
        > Podobnież na przesłuchaniu przez NKWD określił się wybitny rosyjski twórca żydo
        > wskiego pochodzenia Josif Brodski.
        > - Ale kto Pana zaliczył do grona poetów? Kto Was nauczył pisać te wiersze? - ni
        > e ustępowała enkawudzistka.
        > - A kto mnie zaliczył do grona ludzi? Myślę, że to od Boga.
        Piękne :)
    • Gość: josner Re: Wątki esbeckie IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.09.12, 22:36
      Mi tam wątki wieczorka nie przeszkadzają.. bo tam nie zaglądam. Widocznie niektórych to kręci i podnieca. Jakby się wieczorek nie starał i tak nie przerobi forum Gazety Wyborczej na forum sympatyków Radia Maryja, czy coś w tych klimatach.
      Pozdrawiam
      josner
      • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 15.09.12, 22:44
        Gość portalu: josner napisał(a):

> Jakby się wieczorek nie starał i tak nie przerobi fo
        > rum Gazety Wyborczej na forum sympatyków Radia Maryja, czy coś w tych klimatach
        > .

Kim posłużył się Król Władysław Jagiełło walcząc z Zakonem Najświętszej Maryi Panny (sic!)? - Poganami!!!
        A o Zbrodni Katyńskiej Wolny Świat dowiedział się od... niemieckich nazistów.
        • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.namao.albertacom.com 16.09.12, 06:39
          Hey,
          :):):):):)
          • blic JeDŻejczak dobry 16.09.12, 09:53
            Cześć, Beniu, zimowy ptaku migrujący na forum w miesiącach chłodnych.

Ad rem, rzuciłem okiem w sumie chyba na osiem postów napisanych przez SWieczorka. W tym te powyższe. Przypadkowo je zobaczyłem i nie mam zamiaru wracać.

Jestem szczerze zaskoczony istnieniem potrzeby zajmowania jakiegokolwiek stanowiska.
            Nie ma obowiązku czytania wszystkiego na forum. Dosyć wygodne jest pod tym względem.
            • Gość: login_t Re: JeDŻejczak dobry IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 16.09.12, 11:15
              blic napisał:

> Nie ma obowiązku czytania wszystkiego na forum. Dosyć wygodne jest pod tym wzgl
              > ędem.

Ale jest pokusa przystrzygania forum by byŁo Ładną Wizytówką.
    • Gość: my Człowieku ogarnij się jakie wątki esbeckie IP: 192.71.245.* 16.09.12, 12:07
      Ile masz tych wątków o esbekach jeden dwa trzy .Reszta to patologiczna nagonka na dwóch ludzi którzy z tym wspólnego nic nie mają a czasami także na Bagińskiego i Jone. Pięknie raczki umyłeś od problemu pozazdrościć. I jeszcze do tego założyłeś wątek który będzie służył do obsrywania innych przez skretyniałych z nienawiści oszołomów.
    • slawek_wieczorek Nie piszmy o tramwajach! 16.09.12, 15:49
      Bo to wątek wyjątkowo historyczny i polityczny. A nóż ktoś nawiąże do motorniczej Henryki Krzywonos, która ośmieliła się zastrajkować w tramwaju, a podczas rewizji ciężarną kobietę zomowcy bili pałką po brzuchu tak długo, aż poroniła...
      • Gość: jona Re: STOP IP: *.access.telenet.be 16.09.12, 21:19
        Gosc bardzo dobrze i kulturalnie opisal sytuacje i podsumowal obywatela W.A ja (tak troche z powodu skrzywienia pol-zawodowo-socjologicznego) napisze SWOJE-ten czlowiek jest chory, nic nie osiagna i mysli,ze poprzez nagonke jeszcze cos osiagnie.....A ze trafil na ludzi "cool" to dalej i ciagle pastwi sie tu na forum......Ale uwazam,ze kazdy normalny forumowicz (nie anonim czy trol) powinien juz dawno ppowiedziec STOP (dosc tej historii w wydaniu obywatela W), dosc reklam z bagietkowego bloga czy portalu e-gorzow.Piszmy w koncu o terazniejszosci i o wszystkim co nam lezy na watrobie.....na temat Gorzowa. A on ze swoimi wyrwanymi z kontekstu cytatami interpretowanymi na swoja modle.... niech idzie.... do lasu grzyby zbierac.
        PS. Co do moich postow-pisze od zawsze pod swoim nickiem i wcale nie oczekuje,zeby ktos popieral moje mysli i zdanie,ale i "olewam" krytyke anonimow i troli
        • jaibrat Re: STOP 16.09.12, 22:10
          Też tak uważamy! Ja i mój brat traktujemy za oczywistą oczywistość potrzebę nawet zbanowania obywatela W.
          Sztucznego podbijania wątków zakładanych przez tego podmiejskiego obywatela W mamy dość.
          Inaczej mówiąc ( pisząc?), znudziło się nam z bratem tego W i jego wątpliwych, bo nie z autopsji a z trzeciej ręki zasłyszanych wiadomości czytać.
          • slawek_wieczorek Re: STOP 16.09.12, 22:22
            Do tej pory był choćby jaitata (Krzysztof Sz. i kapitan SB Edward Szczerbicki).
            • Gość: / Re: STOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 22:26

> Do tej pory był choćby jaitata (Krzysztof Sz. i kapitan SB Edward Szczerbicki).

A u ciebie ty i nocnik he he
            • Gość: jona Re: do obywatela w IP: *.access.telenet.be 17.09.12, 12:37
              Czy ty musisz powtarzac sie i ciagle to samo?????? Zebys nie byl chory to na prawde rzygac by sie chcialo. Podobno twoj ojciec byl alfonsem a wiec i ty wystajesz pod dworcem w Gorzowie????Czy to prawda???? Co chorego osobnika moze pociagac w malych chlopcach?
              • Gość: dream Re: do obywatela w IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.12, 12:48
                Czy ty musisz powtarzac sie i ciagle to samo?????? Zebys nie byl chory to na prawde rzygac by sie chcialo. Podobno twoj ojciec byl alfonsem a wiec i ty wystajesz pod dworcem w Gorzowie????Czy to prawda???? Co chorego osobnika moze pociagac w malych chlopcach?

No proszę proszę ciekawe rzeczy
                • Gość: nicelus SB-ckie wątki są potrzebne. IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.12, 13:33
                  dream napisał(a):

> No proszę proszę ciekawe rzeczy

SB-ckie wątki są potrzebne, bo przypominają o SB-ckich metodach.

• Gość: nd Re: SB-ckie wątki są potrzebne. IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.12, 13:43
                    Gość portalu: nicelus napisał(a):
                    SB-ckie wątki są potrzebne, bo przypominają o SB-ckich metodach.

Po twoich wpisach niemiecki pajacu widać że dobrze cię w tym SB wyszkolili
              • Gość: nicelus Jona - czar PRL-u! IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.12, 14:01
                jona napisał(a):

> Podobno twoj ojciec byl alfonsem ...

• Gość: login_t Re: do obywatela w IP: *.noc.fibertech.net.pl 17.09.12, 14:38

> Podobno twoj ojciec byl alfonsem a wiec i ty wystaj
                > esz pod dworcem w Gorzowie????Czy to prawda????

Jona, słowo alfons było modne, gdy Ty tam stałaś.
                Obecnie się mówi menedżer. Albo ochroniarz.
                • Gość: jona Re: do logina IP: *.access.telenet.be 17.09.12, 15:25
                  Tak i ty mnie widziales,a moze byles moim alfonsem :-))) Za to wieksza kara jak za sam nierzad.... :-))) wg polskiego katolicyzmu....
                • Gość: sponsor Re: do obywatela w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 15:29
                  A Jona to brukselska sponsorantka.
                  • Gość: jona Re: do sponsora IP: *.access.telenet.be 17.09.12, 19:04
                    tak masz racje... ciebie sponsoruje,ale po co od razu na forum o tym.... :-)))
                  • Gość: adwokat Re: do obywatela w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 19:55
                    Ty, sponsor, lepiej zajmij się swoją rodziną .
                • marek_p Re: do obywatela w 18.09.12, 12:06
                  Gość portalu: login_t napisał(a):

> ... słowo alfons było modne, gdy Ty tam stałaś.

No login_t - dziwię się, Ty przecież jesteś gościem na poziomie.
                  W wątku esbeckim szatan przez Ciebie przemawia. Walcz z tym!
                  • Gość: jona Re: do obywatela w IP: *.access.telenet.be 18.09.12, 12:09
                    Czlowiekiem na poziomie jest jak jest soba...A tutaj jest login_t :-))) i nie musi byc "na poziomie".Ja tez nie jestem soba w tym temacie i postanowilam sprowokowac,aby obywatel w poczul jak inni nieslusznie ciagle nagabywani lub oskarzani przez niego lub jemu podobnych anonimow moga poczuc sie.....ale jak ktos ma na siebie skore niedzwiedzia lub wielblada to pewnie i tak to go nie ruszy....
                    • Gość: koksu Re: do obywatela w IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 12:22
                      Teraz w wątku założonym przez admina mamy jeden wielki nocnik. Zapraszam wszystkich do odlewania się. Siebie nawzajem też możecie obsikiwać - uwaga na nogawki !!!!!!
                    • Gość: nicelus Re: do jona IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.12, 16:04
                      jona napisała:

> Ja tez nie jestem soba w tym temacie

Strach pomyśleć jakie plotki wymyślasz gdy jesteś sobą.

• Gość: jona Re: do nicelusa IP: *.access.telenet.be 18.09.12, 19:34
                        To nie plotka,bo napisana i podpisana... historyjka w stylu tych tworzonych przez obywatela W.A ty nicelus jestes taki atrakcyjny i sexi w swoich postach,ze tylko o tobie marzyc i tworzyc plotki :-))))))))))))))))
                        • Gość: nicelus Re: do jony IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.12, 20:35
                          jona napisał(a):

> A ty nicelus jestes taki atrakcyjny i sexi w swoich postach,
                          > ze tylko o tobie marzyc i tworzyc plotki :-))))))))))))))))

Aż strach pomyśleć, co by było, gdybym był sobą!

• Gość: nicelus Jona jonizuje? IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.12, 16:11
                    marek_p napisał:

> W wątku esbeckim ...

Chyba Jona jonizuje ten wątek na opinie dodatnie i ujemne, bez żadnych pośrednich.

• Gość: z Sikorskiego Re: Jona jonizuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 16:38
                      Ja przez szacunek do smutnych rocznic nie biorę udziału w dyskusji z tzw. nocnikiem.
                      Własnie minęła rocznica ucieczki Rządu wraz z Naczelnym Wodzem za granicę przez Pipidliszki czy cóś.
                      • slawek_wieczorek Re: Jona jonizuje? 18.09.12, 21:03
                        Gość portalu: z Sikorskiego napisał(a):

> Ja przez szacunek do smutnych rocznic nie biorę udziału w dyskusji z tzw. nocni
                        > kiem.
                        > Własnie minęła rocznica ucieczki Rządu wraz z Naczelnym Wodzem za granicę przez
                        > Pipidliszki czy cóś.

Rzeczywiście to smutne, że po 17 września 1939 roku Sowieci zainstalowali takich jak Pan Peerelczyków.

niezalezna.pl/33002-kalectwo-polskiej-pamieci
                        • Gość: hiro Re: Jona jonizuje? IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 21:05
                          tej ! a ty ku... nie przesadzaj! trzymaj poziom! znaczy pion:-)
                        • Gość: hiro do czego to doprowadzają te uniwerki trzeciego wie IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 21:08
                          z sikorskiego ma 90 lat a popie... po necie jak junior z deską!
    • Gość: hiro a co tu ku... się dzieje? IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 20:55
      was nie można na kilka dni pozostawić bez opieki ?okno było otwarte? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • marek_p Re: Wątki esbeckie 19.09.12, 11:14
      Widzę, że wątek esbecki wciąż na topie.
      To wątek, w którym topicie przyszłość Gorzowa w imię waszych bóli z przeszłości.
      Człowiek zawsze ma jakiś wybór lepszy lub gorszy.
      • pan_hrabia Re: Wątki esbeckie 19.09.12, 17:17
        Marku, to nie jest wątek esbecki tylko watek o wątkach esbeckich.
        • Gość: hiro Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.12, 17:20
          cenzor wie co zakładał!
      • pan_hrabia Re: Wątki esbeckie 19.09.12, 17:27
        Pierwszy raz wszedłem na „wieczorkowe” klimaty. I od razu mam kilka uwag do pana Sławka. Zwłaszcza, w sprawie jego pojmowania chrześcijaństwa. Jako katolik, coraz częściej mam w naszym kochanym kraju uczucie jakbym był heretykiem. Nie nawracam więc, ale przedstawiam mój pogląd.

Myślę, że Sławek_Wieczorek trochę pomylił w tym wypadku przebaczenie z odpuszczeniem grzechów. (w wypowiedzi o tym, że jak tu przebaczać, gdy kiedy ubek (syn ubeka - sic!) mu ubliża)

To WŁASNA pokuta jest wtedy prawdziwa, gdy się okazuje SAMEMU skruchę i naprawia krzywdę.
        Natomiast przebaczenie wychodzące od ciebie (Sławka Wieczorka), o ile uważasz się za chrześcijanina, powinno być bezwarunkowe.
        Pierwsze co do głowy przychodzi, to słowa o nadstawianiu policzka. Ale to banał. Przytoczę więc fragment z Mateusza:
        Piotr podszedł do Niego i zapytał: "Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy?" Jezus mu odrzekł: "Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy”.
        Sławku, z twoich słów wynika, że do takiej nieskończoności jeszcze ci daleko.
        Ja uważam, że w dzisiejszej Polsce, wielu spotkała niesprawiedliwość, wielu zaś nie spotkała zasłużona kara.
        Tylko że chrześcijańskie zasady nie mają z tym nic wspólnego i się na nie powołuj.
        Chrześcijańskie wartości pozwalały i pozwalają nie postępować tak, jak postępowali ubecy czy esbecy.
        Ale nie dają ci prawa wmawiania sobie, że jesteś kimś lepszym.
        Teoretycznie ostatnie kamienowanie powinno odbyć się 1967 lat temu. A tak się nie stało, paradoksalnie dlatego właśnie, że nikt z nas nie jest bez winy. Jak sądzisz inaczej, to chyba mylisz Ewangelię z Żywotem Briana.

To moje zdanie. Niekoniecznie z nim się pewnie zgadzają wszyscy polscy biskupi
        A to ktoś mądrzejszy ode mnie:
        Jan Paweł II o chrześcijańskim przebaczeniu mówił m.in. : (...) chrześcijańskie przebaczenie nie oznacza po prostu tolerancji, ale jest czymś więcej. Nie jest równoznaczne z zapomnieniem o złu ani też — co byłoby jeszcze gorsze — z zaprzeczeniem zła. Bóg nie przebacza zła, ale przebacza człowiekowi i uczy nas odróżniać sam zły czyn, który jako taki zasługuje na potępienie, od człowieka, który go popełnił, a któremu On daje możliwość przemiany. Podczas gdy człowiek skłonny jest utożsamiać grzesznika z grzechem, zamykając przed nim wszelką drogę wyjścia, Ojciec niebieski zesłał na świat swego Syna, aby otworzyć wszystkim drogę zbawienia. Tą drogą jest Chrystus: umierając na krzyżu odkupił nas z naszych grzechów.
        (...) Potrzebne jest dziś chrześcijańskie przebaczenie, które daje nadzieję i ufność, a zarazem nie osłabia walki ze złem. Trzeba udzielać i przyjmować przebaczenie.
        Człowiek jednak nie będzie zdolny przebaczyć, jeśli najpierw nie pozwoli, by Bóg mu przebaczył, i nie uzna, że potrzebuje Jego miłosierdzia. Będziemy gotowi odpuścić winy innym tylko wówczas, gdy uświadomimy sobie, jak wielka wina została odpuszczona nam samym.
        • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 19.09.12, 22:30
          Dziękuję za tę, dawno już nie czytaną, roztropną wypowiedź. Po seriach postów z prymitywnymi wulgaryzmami, płynącymi z wiadomego środowiska, to coś budującego.
          Synowi esbeka dawno wybaczyłem. Poznani przeze mnie na żywo, przy okazji przeróżnych biesiad, forumowicze, dopytywali:
          - "Dlaczego się odwołujesz od i tak skazującego go wyroku? Dlaczego mu nie odpuszczasz?" itp.
          Ale Krzysztof Sz., syna kapitana SB, Edwarda Szczerbickiego, lżył moją rodzinę. Wiele z tych, nasyconych okropnymi wulgaryzmami wątków, zostało usuniętych przez moderatorów, mimo iż ja, paradoksalnie, sam o to nie zabiegałem, pragnąc, by ludzie poznali brutalność i chamstwo środowisk esbeckich. A osoby postronne, wyczytujące niestworzone rzeczy, a znające stan faktyczny, iż posiadam brata i siostrę, mogły mniemać, iż sama wiedza o ich istnieniu, nadaje wiarygodności prezentowanym wiadomościom (zapewniam Pana, iż moja siostra nigdy nie trudniła się nierządem).
          W 1995 roku z Mariuszem Zbanyszkiem, będącym bohaterem artykułów "Lista Zbanyszka" i Kazimierzem Sokołowskim, wybrałem się na spotkanie z Janem Pawłem II do przygranicznego Skoczowa. Podczas podróży Mariusz zwrócił uwagę, że, paradoksalnie, sekularyzacja Czechów, pomogła im w skutecznym przeprowadzeniu lustracji i dekomunizacji. Oni nie dali sobie wmówić, że komunistyczni zbrodniarze to "biedni, schorowani staruszkowie ciągani po sądach."
          • Gość: . Re: Wątki esbeckie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.12, 22:47
            Fobii nie zabije się sumieniem panie hrabio fobie trzeba leczyć
          • Gość: jona Re: Wątki esbeckie IP: *.access.telenet.be 20.09.12, 11:11
            Dlaczego wspominasz Mariusza i Kazia z nazwiska???Pewnie wielu Kazia zna ze slyszenia kiedy to odmowil sluzby wojskowej.Mariusza-mniej.Ja znam obu dobrze i tu i teraz moge ci powiedziec,ze choc nie zgadzalam sie czasem z ich pogladami to zawsze potrafilismy dyskutowac normalnie szanujac zdanie drugiej strony. Niestety z toba nie mozna prowadzic dialogu,bo ty wedlug twojej chrzescijanskiej, katolickiej TWOJEJ mysli przesiakneles nienawiscia.... do wszystkiego co SB-ckie i z tamtych czasow.... krzewisz ducha nienawiscie we wszystkich swoich postach
            • nocnik40 Re: Wątki esbeckie 21.09.12, 13:21
              Niestety z toba nie mozna prowadzic dialogu,bo ty wedlug twojej chrzescijanskiej, katolickiej TWOJEJ mysli przesiakneles nienawiscia.... do wszystkiego co SB-ckiei z tamtych czasow.

Przecież na nocnika spokojnie możesz mówić ubek bo to takie same ścierwo tylko współczesne
        • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.12, 12:47
          pan_hrabia napisał:

> Pierwszy raz wszedłem na „wieczorkowe” klimaty.
          > I od razu mam kilka uwag do pana Sławka.

> Sławku, z twoich słów wynika, że do takiej nieskończoności jeszcze ci daleko.

> Tylko że chrześcijańskie zasady nie mają
          > z tym nic wspólnego i się na nie powołuj.

> Ale nie dają ci prawa wmawiania sobie, że jesteś kimś lepszym.

Czytam i widzę, że jednak Tobie takie prawo dają?

> Piotr podszedł do Niego i zapytał: "Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli
          > mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy?" Jezus mu odrzekł:
          > "Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy”.

Masz prawo przebaczyć bratu który wystąpił przeciw Tobie, ale nie masz prawa przebaczać w imieniu księdza Popiełuszki i wielu innych pomordowanych przez funkcjonariuszy UB i SB, którzy to funkcjonariusze, też tu na tym forum, żałują, że nie mogli wymordować więcej.

PS. Nie rozumiesz do końca cytatu który zamieszczasz. Przeczytaj uważnie jeszcze raz:

"On daje możliwość przemiany"

• Gość: nd Re: Wątki esbeckie IP: *.free.aero2.net.pl 28.10.12, 17:55
            A za kogo ty niemiecki durniu chcesz tu uchodzić . Sam jesteś jebany ubek i bolszewik bo tak się zachowujesz . Najgorsze jak takie coś jak ty chce umoralniać innych i mówić im jak maja żyć. Czyli powiem ci po Polsku i jak patriota S.P.I.E.R.D.A.L.A.J.
    • sympatyk.z.sld Re: Wątki esbeckie 21.09.12, 14:07
      A kto ma o tym pisać? Żaden z naszych się tego nie podjął. No to podjął się pan Sławomir Wieczorek. Tylko że on to pisze z pozycji faszystowskich. Ale dobrze, że w ogóle pisze, że ktoś przypomina nazwiska zapomnianych bohaterów. A co robi ta gazeta? Promuje nierobów i warchołów. Przy okazji kolejnej rocznicy wielkich przestojów w pracy w skutek których ucierpiała socjalistyczna gospodarka podaje jakieś relacje z odznaczeń nierobów. A dlaczego nie przypomina o tych, którzy odblokowywali zakłady pracy? Nie porozmawia z żonami żołnierzy, milicjantów i funkcjonariuszy Służby Bezpieczeństwa najbardziej patriotycznej organizacji w Polsce Ludowej? Nie zapyta o ich nieprzespanych nocach, gdy tych warchołów trzeba było siłą zapędzać do pracy. Tu jest promowany przekaz tylko z jednej strony.
      Faszyzm nie przejdzie!
      Socjalizm zwycięży!
      • Gość: Jan Re: Wątki esbeckie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 19:57
        Masz rację. 15 sierpnia weterani LWP składali kwaity pod pomnikiem żołnierzy radzieckich. I oni się tego nie wstydzą. Zamiast klęczeć przed sukienkowymi poszli pod pomnik naszych wyzwolicieli. Dobrze że Wieczorek przypomina nazwiska naszych, bo tu aż zionie od promowania solidaruchów.
        • Gość: major Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.12, 18:55
          Tak trzymać.
    • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 04.10.12, 00:08
      Gdy na przełomie sierpnia i września gościłem w Trójmieście na uroczystych obchodach 30. rocznicy "Solidarności Walczącej" i 32. podpisania Porozumień Sierpniowych, dzielącego hotelowy pokój przyjaciela z Zielonej Góry zapytałem o wszechobecny w środowisku dawnej esbecji (a nawet ich potomków) wstyd. Oto mordercy księdza Jerzego Popiełuszki pozmieniali nazwiska i miejsca zamieszkania, zaś znany z tego Forum syn esbeka i milicjantki po dekonspiracji i udowodnieniu zasług w oparciu choćby o ogólnie dostępne w okresie PRL materiały, zwyczajnie zamilkli.
      - Oni wiedzieli na co się godzą. Wiedzieli, że są kanaliami. Wiedzieli, że za cenę przywilejów będą krzywdzić, a nawet mordować.
      Stąd powszechny w tym środowisku alkoholizm.
      • Gość: Bernard Re: Wątki esbeckie IP: *.namao.albertacom.com 04.10.12, 04:39
        Hey wieczorek,
        Na piwo nie zaprosili,....i stad ta zlosc...
        Przyzwyczaj sie...
        Ciebie nigdy i nikt zapraszac nie bedzie....
        :(:(:(:(:(
        • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.12, 06:55
          Bernard napisał(a):

> Hey wieczorek,
          > Na piwo nie zaprosili,....i stad ta zlosc...
          > Przyzwyczaj sie...
          > Ciebie nigdy i nikt zapraszac nie bedzie....
          > :(:(:(:(:(

Wieczorka zaprosi znacznie więcej osób niż ciebie, a więc wpis całkowicie nietrafiony. Kombinuj dalej.

:D :D :D

• Gość: gość Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 04.10.12, 08:00

> Stąd powszechny w tym środowisku alkoholizm.

Samokrytyka?
        • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.12, 08:15
          gość napisał(a):

> Samokrytyka?

Pamiętasz jeszcze wyraz "samokrytyka" z zebrać partyjnych?

PS. Samokrytyka się skończyła wraz z PZPR. Teraz rolę oczyszczającą spełnia alkoholizm.

• Gość: gość Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 04.10.12, 16:49

> gość napisał(a):
            >
            > > Samokrytyka?
            >
            > Pamiętasz jeszcze wyraz "samokrytyka" z zebrać partyjnych?
            >
            > :D
            >
            > PS. Samokrytyka się skończyła wraz z PZPR. Teraz rolę oczyszczającą spełnia alk
            > oholizm.

A niby o czym napisałem? Kto na tym forum wszem i wobec wypisywał ile to wódki wypił z Bukowskim i innymi? Co tylko się z kimś spotkał to od razu wódeczka i wódeczka. Niby zapraszali a to tylko próba zapomnienia kto pomagał mamusi zostać dyrektorką przedszkola.
            • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.12, 18:39
              gość napisał(a):

> A niby o czym napisałem?

Masz typowe dla alkoholików skrzywione widzenie świata.

• Gość: hiro Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 04.10.12, 18:42
                >
                > Masz typowe dla alkoholików skrzywione widzenie świata.
                czyli ty też i 95% polityków?
              • slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 04.10.12, 23:55

> Masz typowe dla alkoholików skrzywione widzenie świata.

Jedną ze sprawdzonych i skutecznych metod leczenia chorób psychicznych, spotykających się z początkową agresją badanych, jest uzmysłowienie obłąkanym ich duchowego schorzenia.
                • Gość: gość Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.12, 07:49
                  > Jedną ze sprawdzonych i skutecznych metod leczenia chorób psychicznych, spotyka
                  > jących się z początkową agresją badanych, jest uzmysłowienie obłąkanym ich duch
                  > owego schorzenia.

Znasz to z autopsji?:)
            • Gość: adwokat Re: Wątki esbeckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 11:51
              Ty się lepiej Rychu zajmij własną rodziną.
            • Gość: sport Re: Wątki esbeckie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.10.12, 12:44
              Próbujesz odwrócić uwagę od własnej mamusi milicjantki?
              • Gość: lekarz Re: Wątki esbeckie IP: *.gorzow.mm.pl 08.10.12, 13:00
                Gość portalu: sport napisał(a):

> Próbujesz odwrócić uwagę od własnej mamusi milicjantki?

Nie od Surmacza milicjanta
                • Gość: sport Re: Wątki esbeckie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.10.12, 13:34
                  No to odwracanie uwagi ci wychodzi.
    • slawek_wieczorek Piłem z... esbekiem 11.10.12, 00:27
      Podczas uroczystych obchodów 30-lecia Solidarności Walczącej i 32. Rocznicy Podpisania Porozumień Sierpniowych na dziedzińcu Zarządu II Portu Gdynia popiłem z... byłym esbekiem - Marianem Charukiewiczem. W przeciwieństwie do moich gorzowskich adwersarzy "pracy" w owej zbrodniczej organizacji... wcale nie zaprzecza!

"Od 1973 kapitan SB"

www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=Marian_Charukiewicz
      • Gość: hiro no i co? bolało? ja bym się wstydził ale........ IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.12, 11:13
        jak człowiek jest najebany to różne rzeczy robi.........wali gardło z byle kim i byle gdzie.........
        ja też nieraz popijam z menelami i nie wiem kto kim był:-) nawet z tobą bym pochlał i jak się domyślam byłoby co najmniej śmiesznie:-))))))))
        to nie wstyd napić się z kimś!!! a co za róznica z kim byle nie z pedofilem mordercą i szmatą!
        mussisz sobie wmówić ,że to szanowany złodziej był...........
        • slawek_wieczorek Re: no i co? bolało? ja bym się wstydził ale..... 12.10.12, 00:06
          Na palcach jednej ręki policzyć można esbeków, którzy stanęli po stronie dobra: wspomniany już Marian Charukiewicz, Adam Hodysz z Gdańska i Kazimierz Sulka z Suchej Beskidzkiej. Z tym ostatnim, który ocalił przeznaczonego przez Służbę Bezpieczeństwa do likwidacji księdza Adolfa Chojnackiego, planowałem pojednawcze spotkanie po latach w Gorzowie Wlkp. z Anną Walentynowicz, którą w podkrakowskim Bieżanowie zakuwał w kajdanki. Na przeszkodzie stanęła jednak tragiczna śmierć niezłomnej suwnicowej...
          • e_werty Re: no i co? bolało? ja bym się wstydził ale..... 12.10.12, 12:41
            planowałem pojednawcze spotkanie

... pojednawcze chlanie?

Żenujące wyznania na temat chlania...
            Dorabianie ideologii do patologii!
            • Gość: hiro Re: no i co? bolało? ja bym się wstydził ale..... IP: *.gorzow.mm.pl 12.10.12, 12:45
              dlaczego wspieranie budżetu narodowego nazywasz patologią?
              • slawek_wieczorek Re: no i co? bolało? ja bym się wstydził ale..... 14.10.12, 21:24

> dlaczego wspieranie budżetu narodowego nazywasz patologią?

Polmos to główne źródło dochodu PRL...
            • slawek_wieczorek Re: no i co? bolało? ja bym się wstydził ale..... 14.10.12, 21:23
              e_werty napisał:

> ... pojednawcze chlanie?
              >
              > Żenujące wyznania na temat chlania...
              > Dorabianie ideologii do patologii!

Tak to Pan odebrał. Niestety - mylnie!
              I jak czułby się Chrystus, skarcony za swój pierwszy cud?!...
          • Gość: Bernard Widzial takze zdobrych sb-kow... IP: *.namao.albertacom.com 20.10.12, 04:47
            Hey,
            Nasz forumowy Wieczorek kocha wszystkoch ktorzy z nim wypic zechca albo przynajmniej go "uznaja...
            Kiedys wychwalal i na spotkanie zapraszal z asem sowieckiego GRU ktoremu w drodze ( autor Akwrium) zarabiania na odczytach po drodze do Gorzowa bylo..
            A podobno sowieci i ich agenci to mieli w jego opinii byc zli ludzie...
            Okazuje sie ze nie sa...
            Teraz znalazl bylego sb-ka ktory pozwolil Wieczorkowi pare wodek sobie postawic i prosze... dobry sb-ek..
            Wniosek...
            Byli milicjanci i sb-cy , agenci KGB czy GRU nie powinni walczyc z Wieczorkiem..
            Stawiac mu drinki i bedzie ich kochal i wychwalal kazdego..
            Jak to stare powiedzenie mowi: Wszystko zalezy od tego z kim sie spi i pije...
            Po dobrym "rabaniu" i dobrym piciu hitlera matke Terese mozna zrobioc...
            Sie znaczy...Wieczorek moze..
            I to sa jaja
            he he he he he
            • Gość: hiro gazeta polska IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.12, 17:13
              www.youtube.com/watch?v=rEteWBBzE84&feature=related
              • Gość: hiro Re: gazeta polska IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.12, 17:18
                www.youtube.com/watch?v=Q3T6FeybS10&feature=related
                po każdym otwarciu wchodzi coraz mniej napisu .........
    • Gość: nicelus Re: Wątki esbeckie IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.12, 09:51
      Tylko znając historię można zrozumieć czas obecny oraz budować prawą i sprawiedliwą przyszłość.

„Vergessen ist Gnade und Gefahr zugleich.“
      (Zapomnieć jest łaską i zarazem niebezpieczeństwem.)
      Theodor Heuss (1884-1963), niemiecki polityk (FDP) i pisarz, 1949-59 prezydent.

• slawek_wieczorek Re: Wątki esbeckie 28.10.12, 00:08

> [i](Zapomnieć jest łaską i zarazem niebezpieczeństwem.)

Pamiętam o zbrodniach komunistycznej bezpieki.
    • Gość: Maciek Re: Wątki esbeckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 21:13
      bit.ly/Rm7mJE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka