pablos05 02.02.06, 17:24 JEST JEST JEST:) Nareszcie-rusza budowa przyszlej perelki tego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 17:37 "...Na razie nie wiadomo, czy przymusowy postój opóźni oddanie mostu do użytku, które planowano na listopad..." ... wiadomo... opóźni... teraz maja wtłumaczenie... to dalczego maja sie spieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 17:48 hey pablos Przyszla perelka tego miasta?????/ To co bylo i jest teraz perelka???????:) No po remoncie GW stanie sie nawet ladnym misastem. Gdyby tylko jeszcze poprawili te ulice i chodniki, obdrapane kamienice i wyburzyli cale centrum miasta, wymienili 20letnie autobusy i tramwaje na nowsze to bedzie nawet calkiem do przejechania w 30 min bez wstretu miasto:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 18:12 Gość portalu: zg napisał(a): "...To co bylo i jest teraz perelka???????:)..." Perelka jest caly kompleks Nowego Miasta z kwartalami secesyjnych kamienic...Takiej dzielnicy nie macie.Niewazne,ze jest strasznie zaniedbana,ale jest...Poza tym zaczynaja sie remonty (w tym roku oprocz remontow instalacji, odbeda sie tez remonty 38 elewacji kamienic,m.in. tych z Nowego Miasta). "...No po remoncie GW stanie sie nawet ladnym misastem." Mala poprawka-bedzie bardzo ladnym miastem:D "...Gdyby tylko jeszcze poprawili te ulice i chodniki, obdrapane kamienice i wyburzyli cale centrum miasta, wymienili 20letnie autobusy i tramwaje na nowsze..." Chodniki i ulice nie sa w takim zlym stanie (no moze ulice w nie najlepszym,ale chodniki sa w dosc dobrym stanie). Wszystko sie zmieni po 2007 roku,kiedy bedzie otwarta Zachodnia Obwodnica-wtedy wiekszosc pieniedzy zostanie przeznaczona na budowe deptaku w centrum miasta,dokonczenie budowy trasy alternatywnej wyprowadzajacej calkowicie ruch ze scislego centrum oraz na drogi,ktore sa w najgorszym stanie)...Nie wiem,czy wiesz,ale do 2013 roku ma powstac nowa trakcja tramwajowa oraz maja zostac zakupione nowe tramwaje i autobusy niskopodlogowe. Mam pytanko: w ZG nie ma ani jednego starego autobusu (bo ze tramwaju nie ma,to wiem;D )?? Cetrum nie trzeba wyburzac (no moze ten blok zamykajacy Lutycka),wystarczy je przebudowac poprzez nowe plomby budowane na dzialkach obecnie niezabudowanych, odnowe elewacji blokow itp. To powinno wystarczyc,aby gorzowianie polubili swoje "Stare Miasto". "... to bedzie nawet calkiem do przejechania w 30 min bez wstretu miasto:)..." Tu sie nie popisales gluptasku,bo po 2007 bedziesz mknal obwodnica o parametrach autostrady przez nowoczesny w wygladzie i w rowiazaniach technicznych most na rzece Warcie...Ominiecie miasta zajmie Ci gora 10 min,no moze troche mniej:D Wiem,ze duzo tego,ale Ty lubisz przesiadywac na forum i drazyc gorzowskie teksty,szukajac dziury w calym...Poczytaj sobie,ladnie skomentuj-spelnisz swoja role na tym forum (nie powiem jaka,bo i po co-i tak wszyscy wiedza:D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Hey pablos, IP: *.ed.shawcable.net 03.02.06, 01:20 Zamknij sie, prosze... Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Hey pablos, 03.02.06, 09:56 Ty tez sie zamknij-do Ciebie nie pisalem tego postu.Ta moja tyrada byla skierowana tylko i wylacznie do jednej osoby,ktorej intelekt wymaga takich postow... Odpowiedz Link Zgłoś
kapslarz Re: Budujemy nadwarciański bulwar 03.02.06, 20:25 Hej Pablos, Sam bym lepiej nie odpowiedział :) Własnie to mi sie podoba, rzeczowe argument w odpowiedzi na zwykły bełkot, z którego zg już chyba słynie na tym forum (na zielonogórskim chyba też). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berba Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.06, 18:09 Wszystko to pięknie. Jest tylko jeden problem. Doświadczenie uczy, że każda nowa inwestycja, bądź tylko pomalowana fasada domu jest zajadle atakowana przez wsciekłych grafficiarzy. Oni znaczą te nowe inwestycje swoimi podpisami tak jak psy obsikiwaniem. Mam w związku z tym pytanie do władz miejskich, czy przewidziały możliwość monitorowania poprzez np. kamery. Jeżeli nie będą wprowadzone jakieś zabezpieczenia przeciw wandalom marnie to wszystko widzę. W bardzo szybkim czasie nowa inwestycja ulegnie dewastacji vide przejścia podziemne na Piłsudskiego i Górczyńskiej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 18:14 Z tego,co slyszalem,to ma byc on (bulwar) monitorowany...Mam nadzieje,ze grafficiarze okaza sie rozsadni i nie beda szpecic tego miejsca swoimi rysunkami...A moze by tak miasto wybudowalo mury,na ktorych moglyby sie odbywac zawody graficiarzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legwan Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 18:43 Wszystko pieknie... Cóż nowy most, nowy bulwar jak nad nim straszy PKP wiadukt po którym TGV nie jeździ... (chociaż w animacjach stoi nad maistem TGV lokomotywa "...ciężka, ogromna..") i most kolejny - kolejowy aż sypie się od rdzy. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 19:35 Wiadukt kolejowy jest klasyczny i nie zycze sobie krytyki pod jego adresem. To jedyny mi znany wiadukt kolejowy WZDLUZ rzeki. A Gazeta nie moze projektu pokazac na fotce? Hem? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 19:57 Mnie jeszcze zastanawia kilka "drobiazgów": 1. co z remontem wiaduktu i przebudową pustych placów i ruder w okolicach Alibi i ul. Garbary. 2. Co z terenami po drugiej stronie Warty? Czyżby miasto szykowało się do samodzielnej budowy nowego budynku MOS i BWA? Słyszałem o takiej koncepcji z ust Jędrzejczaka. No cóż, mozna było wybudować za pieniądze inwestora... W każdym razie cieszę się niezmiernie, bo oprócz Parku Róż, nie ma w Gorzowie przyjemniejszego miejsca do spacerów i wypicia chłodnego piwka w upalne popołudnie:))))))) Nawet w Poznaniu nie będzie takiego bulwaru, nie mówiąc o lodowisku i basenach:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.06, 20:02 Co raz lepsze wieści płyną. Bulwar ok. Nowy most ok. Ale jeszcze te garaże na ul Składowej przy Młyńskiej. Może te paskudztwa rozwalą i postawią coś ciekawszego? Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Budujemy nadwarciański bulwar 03.02.06, 12:46 >Co raz lepsze wieści płyną Co dwa i co trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Budujemy nadwarciański bulwar 03.02.06, 12:46 >co z remontem wiaduktu i przebudową pustych placów i ruder w okolicach Alibi Plac naprzeciw Alibi po wyburzonym budynku należy do prywatnej firmy, która na razie nie ma zamiaru nic z nim robić (tak powiedzieli kilka miesięcy temu) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 19:59 czesc pablos05 , nareszcie to zrobia i bedzie w gorzowie piekniej! robmy i robmy , to miasto zasluguje na takie inwestycje! jeszcze pare lat i falubaziakom kopareczka opadnie!! tak trzymac i nie popuszczac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 20:13 > jeszcze pare lat i falubaziakom kopareczka opadnie!! Ty nieswiadomie teraz przyznajesz sie ze wszycy gorzowianie ktory pisali o pieeeeeeknym GW i brzydkiej ZG to banda durni????????:) No to jak takie zaleglosci macie to nie wiem nie wiem czy nas dogonicie:) Ale robcie swoje a my swoje tak bedzie najlepiej PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 20:28 oczywiscie zg , bedziemy robic swoje , no chyba ze sie nam trafi taki prezydent miasta jak wasza ronowicz!! Odpowiedz Link Zgłoś
m200249 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 02.02.06, 21:25 Popieram likwidację garaży przy ul.Składowej. W to miejsce należy przenieść handel spod wiaduktu. Wiadukt otworzyć. Nabrały lekkości. Ostatecznie przewidzieć tam letnie ogródki piwne i kawiarenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legwan Tymczasowemu... loginowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:20 niejakiemu ...tymczasowemu <Wiadukt kolejowy jest klasyczny i nie zycze sobie krytyki pod jego adresem. To jedyny mi znany wiadukt kolejowy WZDLUZ rzeki. A Gazeta nie moze projektu pokazac na fotce? Hem?> Więc niech klasyka ... usycha. Jaka krytyka "tymczasowo" czytać zapomniałeś? Mi chodziło, że straszy ... czas odnowić., solidnie naprawić i zlikwidować szpetne rury grzewcze biura niejakiego architekta Wójcika i jemu podobnych, niech wiadukt wygląda jak widukt nie zaś jak ciąg sklepików... Co do mostu kolejowego - czas malować już. Co do pozostałości "zabudowy śródmiejskiej za wiaduktem" burzyć burzyć i jeszcze raz burzyć - prywatne układy... (naraziłem się) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Brawo Gorzow... IP: *.ed.shawcable.net 03.02.06, 01:23 Doczekac sie nie moge kiedyto bedzie skonczone... Tyle klopotow, tyle opozyucyjnych utrudnien... Wreszcie zaczynaja.. Swietnie Pozdrawiam PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Brawo Gorzow... 03.02.06, 07:21 > Tyle klopotow, tyle opozyucyjnych utrudnien... O czym Ty piep-rzysz? O jakich utrudnieniach ze strony opozycji? Znowu mitoman Benek zabłysnął intelektem jak umyty sedes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piczu Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 03.02.06, 18:51 Tak w gwoli wyjasnienia dla tych , którzy nie wiedzą dlaczego nie rozpoczęto przebudowy mostu staomiejskiego to proponowałbym abyu autor artykułu zaintersował się tematem pozwolenia na budowę. Do dnia dzisiejszego wykonawca nie otrzymał jeszcze pozwolenia na budowę mostu - tak więc jak ma przystąpić do prac, żadne kierownik nie pozwoli sobie na samowolę bodwlaną. Zamiast pisać o opóźnieniach proonowąłbym autorowi artykułu zainteresowanie się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 03.02.06, 19:08 Hey Piczu, Ty nie wiesz gdzie most ulokowany a zgrywasz sie bambusie ze wiesz co jest grane??? Przestan. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 03.02.06, 19:10 Dobrze,niech pisze prawde...Od poczatku twierdzilem,ze przyczyna ewentualnych opoznien bedzie firma Budomex-Dromex,a nie pogoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 03.02.06, 19:15 Hey pablos, Jaka prawde??? Prtzeciez pacasn wymysla - to oczywiste. Ty dajesz sie zal;apac na tekie durnoty... Co za pacany... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 03.02.06, 19:23 Co za pacan... A skad wiesz,ze zmysla??Przysnilo Ci sie to,a Twoje sny nalezy traktowac jako prawde objawiona?? Podejrzewam,ze pracuje w nadzorze i wie o wiele wiecej na ten temat niz wszyscy na tym forum razem wzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 03.02.06, 21:52 Hey pablos, A skad pacanie wiesz ze pisze prawde??? Wszystko co nie jest udowodnione jako prawda nalezy traktoiwac jako nie-prawde. Proste.. Takich sk...wialych prowokatorow pelno na tym forum.. A idioci kupuja bo im sensacji brakuje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 04.02.06, 11:06 Hej Kochany Bernadzie: Po pierwsze: idiota to mozesz siebie nazywac (taka masz przynajmniej opinie na forum gorzowskim) Po drugie: Tobie sie wydaje,ze na forum wchodza same tluki,ktore nic nie wiedza.A zdziwilbys sie co do niektorych osob,jakie one w rzeczywistosci zawody wykonuja.I byc moze ten gosc pracuje w nadzorze,albo przynajmniej ma dostep do informacji o pozwoleniach na budowe wydanych dla tej firmy.Ja z gory nie przekreslam tego,co on pisze... Po trzecie: wspolczuje Twojej zonie (o ile ja masz)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 11:25 Hey pablos, Z kim na forum mam doczynienia sam widze... Swoja wiedze i inteligencje prezentuja codziennie. Madrzy, inteligentni ludzie nie plotkuja i nie produkuja glupot. Udawanie ze sie cos wie i swiadome pisanie glupot to obrazanie forumowiczow... Trzeba naprawde ludzi za idiotow uwazac by myslec ze uwierza... Nudno mi sie robi... Jest kilka osob z ktorymi naprawde na temat pozna powalczyc - to jak perelki w tym bagienku Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 04.02.06, 11:32 Gość portalu: Bernard napisał(a): "...Udawanie ze sie cos wie i swiadome pisanie glupot to obrazanie forumowiczow... Twoje posty to obrazanie forumowiczow...Szkoda,ze tego nie widzisz... "...Madrzy, inteligentni ludzie nie plotkuja i nie produkuja glupot...." Wypowiadam sie na temat ineteligencji rozmowcy po kilku zdaniach,bo po prostu nie sposob tego ocenic...Ale Ty to widocznie potrafisz... "...Jest kilka osob z ktorymi naprawde na temat pozna powalczyc - to jak perelki w tym bagienku..." Ja Ci wymienie te "kilka" osob: ant777 i epi40...Reszta Cie szczerze nie znosi...A po ostatnich Twoich postach w watku o kierowniczce DS Desant dolaczylo do wiekszosci osob na forum okolo 400 studentow mieszkajacych w tym akademiku - szybko sobie robisz wrogow (lol)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 11:35 Hey pablos, Pisze to co uwazam za sluszne. Na forum przyjaciol nie szukam. O ludzi z akademika sie nie martwie, tylko o ich bezpieczenstwo.. Zadnego konkursu popularnosci wsrod nich wygrywac nie mam zamiaru. Mam po prostu racje.. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 04.02.06, 19:59 Gość portalu: Bernard napisał(a): "...Mam po prostu racje.." Caly "witz" z Toba na tym forum polega na tym,ze uwazasz ze Ty masz racje i wszyscy musza Twojemu zdaniu przytaknac i uznac je za "jedynie sluszne"...tym sposobem dlawisz normalna dyskusje i za to jestes tak niepopularny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 21:40 Hey pablos, Przekonaj mnie ze sie myle.. Jak dotychczas nie udalo ci sie... Powodzenia... he he he Pozdrawiam PS. Czy wspomnialem, ze Jedrzejczak to dobry Prezydent??? NIe??? To wspominam: Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 05.02.06, 02:22 Jak dla mnie to w wielu sprawach sie mylisz...No ale taka jest natura czlowieka,iz ciagle bladzi... Co do Jedrzejczaka-mozesz sobie pisac co chcesz,ale on (o ile wystartuje) nie wygra kolejnych wyborow... Odpowiedz Link Zgłoś
landy ja to benka podziwiam 03.02.06, 21:56 wielokrotnie juz mu udowodniono na tym forum chocby ja lub budrys ze nie ma chlopina racji albo jest o dekade do tylu czesto samo zycie potwierdzalo informacje ktore przeciekaly najpierw na forum a benio z uporem maniaka zawsze twierdzi ze jak nie dostal informacji z ''wiarygodnego'' zrodla czyli wprost od jedrzejczaka to informacja jest ''na pewno'' trefna dla ciebie beniu kultu jednostki to pewnie nie bylo do zjazdu kpzr i referatu tow. chruszczowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: ja to benka podziwiam IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 00:34 Hey landy, Duren jestes ktory albo szuka albo produkuje klamstwa... Dla mnie jesli dowodow nie ma to sie nie liczy.. Kazdy moze cos wymyslec a ty sie zloscisz ze ci to wypominaja??? Nie pozdrawiam bo mnie klamstwami i przekretami zloscisz... Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: ja to benka podziwiam 04.02.06, 14:18 tobie mam cos udowadniac? a po co? jak mam grzebac w gownie to wole w polskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar do Benka IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.06, 13:17 Benek pozwolenia nie ma i nie będzie, dopuki nie zakończą przebudowy ulic połączonych z ul. Grobla. Jak skończą jeden temat będą dopiero mogli zabrać się za kolejny, czyli most. Nastąpić to może na przełomie lutego i marca. Oczywiście pod warunkiem że nie nawalą czasowo na ul. Grobla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: do Benka IP: *.ed.shawcable.net 04.02.06, 21:44 Hey Rangar, Nie chce mi sie zapytac w Magistracie... Wynika z tego ze pozwolenie istnieje na budowe w okreslonej kolejnosci... Czy tak? Twoja interpretacja sugeruje, iz firma w ogole nie otrzymala pozwolenia ... Jeli dobrze pamietam wypowiedzi Magistratu to wszystko bylo juz dopiete dawno temu.. Teraz charmonogram i pogoda decyduja... Kretacz jestes i nawet sprawdzac nie musze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guciu123 Re: do Benka IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.06, 03:07 prace miały się rozpocząć od początku roku,potem od 1 lutego,a teraz od kiedy,bo już się pogubiłem?Poza tym wykonawcą jest ta sama "firma",która nie zakończyła jeszcze inwestycji na ul Podmiejskiej,gdzie termin upłynął z końcem pażdziernika 2005!!!Czy miasto coś na tym zyska?Umowa na wykonanie inwestycji na Podmiejskiej była podpisana tuż przed aresztowaniem T,natomiast przetarg na Przemysłową ta sama firma wygrała o bodajże 1 % Dziwne? ależ skąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: do Benka IP: *.ed.shawcable.net 05.02.06, 03:55 Hey gociu, Konspiracja, konspiracja.... Pozdrawiam. Tez konspiracyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu wszechobecny kicz i tandeta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.06, 22:44 burwar-rzecz mila i potrzebna, ale historyzujący tandetny styl realizacji świadczy tylko o zacofaniu, zaściankowości, historycznym fałszerstwie obrazu miasta, ciągotach do świetności niemieckiego miasta, tak jakby Gorzów polski swojej własnej świetności nie umiał wypracować. Jarmarczny kicz i tandeta za miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: wszechobecny kicz i tandeta 05.02.06, 22:53 Czy Ci się to podoba czy nie, wyrośliśmy w tej architekturze i jest nam ona tak samo bliska, jak Kresowianom bukowe dworki. Dla mnie nie jest to "niemiecka" architektura, tylko architektura mojego regionu i małej ojczyzny! Klasyczna secesja i szachulec są bliskie mojemu sercu jak wieżowce mieszkańcom Nowego Jorku. Jestem dumny z niemieckojęzycznych Gorzowian i historii Gorzowa w granicach Nowej Marchii! Nie dzielę historii na przed i po 1945r. A jakie są przykłady tej poprawnej "polskiej" architektury w śródmieściu Gorzowa? Blokowisko zamiast starówki? Jedynym wartościowym budynkiem w centrum jest katedra i dlatego cieszę się, że bulwar i most będą do niej nawiązywały stylkowo i kolorystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos05 Re: wszechobecny kicz i tandeta 06.02.06, 00:31 budrys77 napisał: "...jak Kresowianom bukowe dworki...." Chyba modrzewiowe,co nie??:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: wszechobecny kicz i tandeta IP: *.ed.shawcable.net 05.02.06, 23:16 Hey gosc portalu, Z calym szacunkiem... Popatrz wokolo... Te "polska swietnosc" widac ze az w oczy kluje.. Pol wieku socjalistycznej polskosci dobijalo to czego Ruskie nie zniszczyli... Dopiero od pary lat istnieje szansa ze Gorzow moze powoli wlasny charakter przedstawic a nie jakis "socrealizm"... POzdrawiam PS. Kto ten Titanic zacumowal na starym Rynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: wszechobecny kicz i tandeta IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 23:29 > Kto ten Titanic zacumowal na starym Rynku??? < no właśnie - kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: wszechobecny kicz i tandeta IP: *.ed.shawcable.net 05.02.06, 23:48 Hey nicelus, A jaki ladny...ten Titanic... he he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrze Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:02 I sie cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord_maciek Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 14:28 Niech przebuduja ten stary bulwar, na nowszy w starym stulu. Zreszta most bedzie jak dawniej przed kilkudziesieciu laty wygladal, na wzor pierwotnego. A to chyba logiczne ze nie przerabiaja mosty jak robia grobla. Wg. mnie to i tak za duzo robia bo najpierw powinni otworzyc zachodnia obwodnice a pozniej brac sie za zamykanie centrum miasta i przebudowe mostu. ALe jak wiadomo pieniadze z UE moga przepasc, wiec robia wszystko naraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 07.02.06, 18:23 Hey pan maciek, Dlatego zostawiam sprawe fachowcom... Magistrat i kontraktorzy to fachowcy ( w przeciwienstwoe do forumowych "kiedys widziolem to sie znom) i zrobia kiedy i jak trzeba... Nie widzialem niestety projektu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 07.02.06, 19:30 To jest właśnie mankament gorzowskiej strony www miasta a także gorzowskiego wydania www Gazety. Brak linka do opisu i zdjęć prowadzonych inwestycji z wizualizacjami. Tym czasem, biuro projektowe przygotowało bardzo fajny filmik o bulwarze i moście Staromiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 20:58 Masz słuszną rację.Zarówno na tym forum, na na miejskiej stronie internetowej, na gorzowskiej stronie gazety wyborczej systematycznie brak aktualnych wydarzeń.Ciągle te uwagi spływają po osobach odpowiedzialnych za ten stan rzeczy jak po kaczce i ciągle brak reakcji.KTO ZA TO ODPOWIADA ? Może wreszcie się dowiemy.Pytanie to dręczy napewno nie tylko mnie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.orange.pl 07.02.06, 22:20 Oby jak najszybciej. Zobaczcie jak puste jest centrum Gorzowa wieczorem. Może to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Budujemy nadwarciański bulwar 07.02.06, 22:31 W Poznaniu zimą podczas tygodnia niewiele lepiej:) Tylko w weekendy zamieszanie do 5ej rano. Nawet w niedzielę popołudniu czuję się jak w Gorzowie:P Polskie miasta poza wakacjami ożywają w piątek i sobotę. A co do miejskiej strony www, pisałem w tej sprawie do odpowiedzialnych osób i uzyskałem informację, że każdy wydział miasta odpowiada za fragment strony www... Na dodatek nie ma osoby odpowiedzialnej za koordynację strony i aktualizację wiadomości!!!!!!!! Pouczono mnie jedynie, że uruchomienie platformy internetowej już wkrótce poprawi sytuację:))))) Jak wiem platforma padła pod ciostem marszałka, a na otarcie łez dostaniemy środki na rozbudowę biblioteki:)))))))) Ps. filmik o bulwarze i moście jest naprawdę wart umieszczenia na stronie www Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord_maciek Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.06, 23:32 a ktos widzial filmik?? Ja widzialem czesc na jakichs targach ale nie pamietam dokladnie na jakich.... to co widzialem zaskoczylo mnie...oczywiscie pozytywnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 08.02.06, 00:39 Hey pan maciek, Te "obrazki" powinny byc w oczach Gorzowian 24 na dobe... Wydawaloby sie ze jest to w interesie Magistratu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Budujemy nadwarciański bulwar IP: *.ed.shawcable.net 08.02.06, 00:38 Hey budrys, Tu sie zgadzam z twoja opinia.. Pisalem juz kiedys iz spodziewalbym sie od stron miejskich na internecie informacji dotyczacych pracy Magistratu a nie nieaktualnych przedrukow z gazet i nieaktualnej statystyki... Jedyne co jest "up-to-date" to...WebCam. Wzorem moglaby byc strona UW. Podaje na bierzaco co, kiedy i gdzie dzieje sie w Urzedzie Ryszard stworzyl swietna rzecz lecz realizacja pozostawia bardzo wiele do zyczenia. Oczywiscie to Ryszarda problem ktory powinien poprawic... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś