Dodaj do ulubionych

Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną

• Gość: grzesio Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.toya.net.pl 03.02.07, 06:39
      Oglądalność TVP w której radzie zasiada taki laik i nieudacznik jak
      Bosak,spadnie teraz do zera.LPR i jej członkowie to żaden aurorytet,widać to
      wyraźnie po Bosaku.Chce więcej Pospieszalskiego-skrajnego prawicowego
      kato-redaktora,który do swoich programów zaprasza specjalnie wyselekcjonowanych
      rozmówców.Oczywiście tylko o poglądach prawicowych.Jego programy są tendencyjne
      i nudne.To właśnie Owsiak napędzał oglądalność TVP,ale skoro Bosak wie lepiej,to
      nie zazdzoszcze TVP która aktualnie znajduje się już na równi pochyłej.Wybór
      Bosaka,to spadanie po równi napewno przyspieszy.
    • Gość: pomysłowy Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 07:01
      Czy nie lepszym członkiem TVP, a najlepiej prezesem byłby ojciec Rydzyk?
      Warto się zastanowić. Może rząd rozważy ten pomysł. Wtedy to nie trzeba
      byłoby ,,kamuflować" różnych spraw tylko śmiało wygarniać o co chodzi.
      Kobylański byłby najlepszym doradcą. Polska byłaby wreszcie dla Polaków.
      • Gość: Bernard Owsiak musi zostac!!! IP: *.ed.shawcable.net 03.02.07, 07:32
        Szable w dlon!!!
        :)
    • Gość: Jerzy Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.strong-pc.com 03.02.07, 08:08
      Ludzie, kto takich depów na takie stanowiska wybiera?? To przecierz idiota!!!!
    • johny74 Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną 03.02.07, 08:18
      Ale fajny , kolejny oszołom . Czekamy na następnych i ich niesamowite i głęboko
      przemyślane pomysły.
    • Gość: hm Gó.., choćby awansowane, zawsze będzie gównem IP: *.jmdi.pl 03.02.07, 08:31
    • Gość: raqi Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.satfilm.net.pl 03.02.07, 08:55
      To jakieś żarty chyba, a bilety na wyspy coraz tańsze...
    • Gość: Bim Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 08:57
      Z tego co sie czyta o jego poglądach wynika ze Pan Bosak sprawi że oglądalność
      TVP spadnie jeszcze niżej...
    • kefas33 Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną 03.02.07, 09:04
      'Kończ waść, wstydu oszczędź'!
    • Gość: aaa Re: Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publi IP: *.magma-net.pl 03.02.07, 09:09
      Ulubiona pozycja polskich gejów? Na bosaka !!!
    • Gość: mazak Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:13
      niech sie poda do dymisji to się sama naprawi
    • Gość: ośko Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 03.02.07, 09:20
      czy rozum nas przed tym nie obroni?!
    • Gość: kazia Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.54.187.248.eltronik.net.pl 03.02.07, 09:21
      drzewiej się mawiało, że puszcza to się panienka przy drodze.
      A teraz młody chce się puszczać w tv?
    • Gość: eternit Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.icpnet.pl 03.02.07, 09:23
      Bo"ss"ak = burak
    • Gość: ee Re: Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:25
      Tropiciele seksafer - str.4
      Leszek Misiak, Piotr Nisztor
      Właścicielka znanej firmy turystycznej z Warszawy Anna R.-K. złożyła skargę w
      prokuraturze na natrętnego erotomana składającego jej sprośne propozycje.
      Prokuratura bada, czy chodzi o Adama Michnika, redaktora naczelnego „Gazety
      Wyborczej”, bezwzględnie ścigającej seksaferzystów i molestujących.

Czy rzeczywiście Adam Michnik jest natrętem, który rzucał kobiecie niemoralne
      propozycje i wysyłał namiętne SMS-y? Prokuratura wyjaśni sprawę; przesłanki,
      które przedstawia kobieta, nie pozwalają rozstrzygnąć tego od razu.

Jakkolwiek zakończy się sprawa prokuratorska, Michnik na własnej skórze
      doświadcza, że wystarczy niepotwierdzone oświadczenie, doniesienie, SMS,
      nieprzesądzające do końca o winie, aby osobę, która została obwiniona, zmieszać
      z błotem. Nazwać „seksualnym zboczeńcem”, wywołać seksaferę, której w
      rzeczywistości mogło nie być.

> Zrób mi laskę

Zdesperowana kobieta złożyła pismo w sprawie składanych drogą elektroniczną
      seksualnych propozycji i miłosnych SMS-ów. 27 listopada 2006 r. w Prokuraturze
      Krajowej, skąd przesłano je do prokuratury śródmiejskiej. Prosi o pomoc w
      wyzwoleniu jej z „nagonki”. W rozmowie z „Gazetą Polską” Anna R.-K. opowiedziała
      całą historię. Ponieważ w dniu oddania numeru do druku wycofała się z
      oficjalnych wypowiedzi na naszych łamach, nie cytujemy jej, opisujemy jedynie w
      skrócie jej sprawę. Zamierzaliśmy nawet zmienić w artykule jej personalia, ale
      ponieważ wcześniej podała je prasa, ograniczamy się do inicjałów nazwiska.

15 lipca 2004 r. w siedzibie „Gazety Wyborczej”, podczas bankietu z udziałem
      komisarza europejskiego Güntera Verheugena, prezydenta Kwaśniewskiego i premiera
      Millera, gdzie poznała Michnika, starała się przekonać naczelnego „Gazety
      Wyborczej”, by zgodził się umieścić reklamę jej firmy na okładce „Wysokich
      Obcasów” z 50-procentowym upustem. Według niej było to zasadne, bo umieszczała
      reklamy w „GW” od 15 lat i współtworzyła dodatek gazety – „Turystykę”.
      Przyznaje, że starała się zdobyć przychylność Michnika, przesyłając mu listy z
      komplementami oraz wręczając upominki. Wówczas otrzymała drogą elektroniczną
      propozycję o treści: „zrób mi laskę”. Od kogo? Anna R.-K. przyznaje, że nie wie,
      ma jednak podejrzenia, że był to Michnik. Zrozumiała wówczas, jak mówi, że
      kwestia reklamy na okładce jest uzależniona od intymnych stosunków z redaktorem
      naczelnym.

> Czuła się zastraszana

Jak opowiadała „GP”, odtąd otrzymywała również SMS-y, jeździły za nią samochody
      z logo Agory. Taka sytuacja trwała prawie dwa lata, kobieta czuła się
      zastraszana. Nie uległa jednak, bo, jak mówi, kieruje się w życiu twardymi zasadami.

Od połowy października i na początku listopada ubiegłego roku na komórkę
      właścicielki biura turystycznego zaczęły lawinowo przychodzić nocne SMS-y, nawet
      po 20. Niektóre były, jak wspomina, nawet romantyczne. „Myślę, że przyjdzie
      czas, że i ty mnie będziesz mogła kochać” czy „Ja jestem twój Adam i to ja cię
      kocham”. Wiadomości przychodziły z dwóch numerów telefonów – jeden należał do
      firmy wynajmującej samochody, pod drugim zgłaszało się biuro turystyczne. Nikt
      pod tymi numerami nie potrafił wytłumaczyć Annie R.-K., kto i dlaczego wysyłał
      do niej po nocach takie teksty. Jednak, jak utrzymuje, na nazwisko Michnik
      wszyscy kończyli rozmowę. Pani Anna zaznacza, że nie ma dowodów, że za tymi
      SMS-ami i e-mailami stał Adam Michnik, którego mimo wszystko, jak mówi, ceni za
      dorobek i osiągnięcia. Jednak poszlaki, zdaniem pani Anny, na to wskazują.
      Kobieta poprosiła o wyjaśnienie sprawy prokuraturę.

Robert Myśliński z Prokuratury Rejonowej Warszawa-Śródmieście potwierdza, że
      zawiadomienie Anny R.-K. wpłynęło do prokuratury. – Prowadzimy czynności
      sprawdzające. Nie jest to jeszcze postępowanie „w sprawie”. Po rozpoznaniu
      zgłoszenia będziemy mieli 30 dni na podjęcie decyzji o wszczęciu postępowania –
      mówi prokurator Myśliński.

Po tym, jak zgłosiła sprawę śledczym, dwukrotnie do Anny R.-K. dzwonił bliski
      znajomy Michnika, znany od lat z ekscentrycznego zachowania jeden z lewicowych
      dziennikarzy – stały bywalec salonów towarzysko-politycznych. Rzekomo namawiał
      ją, by wycofała sprawę z prokuratury.
    • szasza7 A cóż to za matoł?Wszak durniów z całej Polski 03.02.07, 09:45
      pełno w tej kadencji parlamentu.Dobrze,dobrze.Niech się ujawniają ze swoją
      głupotą.Będziemy pamiętać przy wyborach.
      • Gość: miko Re: A cóż to za matoł?Wszak durniów z całej Polsk IP: *.rybnet.pl 03.02.07, 09:48
        ludzie, w jakim kraju my żyjemy... wstyd mi za tych z ... ( tu wstawcie sobie
        miasto)
        • Gość: miecz Demoklesa działacze żydowscy zjadą wkrótce do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 09:57
          "Rzeczpospolita": Czołowi działacze żydowscy zjadą wkrótce do Warszawy, by
          rozmawiać o rekompensacie za utracone mienie.
          Według dziennika, 27 lutego do Warszawy przyjedzie 20 przywódców największych
          organizacji z całego świata zrzeszonych w Komisji Roszczeń do spraw Majątkowych.
          Przede wszystkim chcą spotkać się z polskimi władzami. Twierdzą, że będą
          rozmawiać o rekompensatach za majątek utracony w czasie II wojny światowej.
    • Gość: zaniepokojony Jak poseł Bosak chce naprawić telewizję publiczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:00
      jak czytam wypowiedzi Pana Bosaka to prostują mi się włosy i głowa zaczyna mnie
      boleć..!!hahaha jak taka osoba może wypowiadać się na tematy, o których nie ma
      zielonego pojęcia..niby taki wykształcony, a pokazuje się z najgorszej
      strony..jak małpa albo papuga powtarza to, co mu ktoś podpowiedział i nie ma
      własnego zdania..czy lojalność wobec partii politycznej musi prowadzić do
      degradacji umysłu? tak się chyba dzieje w przypadku Pana
      Bosaka..człowieku..popatrz z boku na siebie i zastanów się, co mówisz i robisz..
    • Gość: Maria A to Bosak właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:01
      Pan Bosak jaki jest każdy widzi. Szkoda tylko, że jest tak promowany człowiek,
      który zasiadając w ciele opiniotwórczym nie ma pojęcia o programach, które ma
      opiniować.Rozumiem, że może mu się nie podobać dowcip Majeswkiego, ale jeśli
      uważa, że Wojewódzki nie przekracza norm to już jest zastanawiające.
    • Gość: Lama Nieopierzony dzieciak, bez doświadczenia i wiedzy IP: *.netcity.pl 03.02.07, 10:04
      Jakie kompetencje, doświadczenie etc. ma ten chłopaszek do piastowania tak
      wysokiej funkcji ! To skandal !
      TVP wg jego wizji będzie bardziej indoktrynować niż ta za komuny !
    • Gość: poznań bosak IP: *.icpnet.pl 03.02.07, 10:12
      kolejne ścierwo chce nam mówić co jest dobre a co złe.
    • Gość: homo homini co z tą telewizją? IP: *.as.kn.pl 03.02.07, 11:03
      Pan Bosak uwaza ze telewizja jest dla niego. Mlody człowieku telewizja jest dla
      wszystkich ludzi a nie tylko dla LPR.Panie Bosak demokracja polega na
      uszanowaniu wartości mniejszości, a nie na decydowaniu mniejszości o większości.
      Osobiście mnie nauka nauczyła trzech rzeczy: wiedzy i myśli innych, szacunku
      dla ludzi, odpowiedniego czytania gazet.A co Pan się nauczył, "być albo nie być
      o to jest pytanie?"
    • Gość: brzeziak boss bosak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:09
      ilu jeszcze nawiedzonych podobnie pseudo intelektualistow wysunie do kierowania
      instytucjami panstwowymi nawiedzony lpr misja to sluzenie obywatelom a nie
      wybranej spelniajacej karnie zachcianki szefow grupie szanujmy innych anie
      udawajmy ze ich nie ma
    • Gość: grzegorz poseł ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:25
      przeciez ten poseł powinien byc w radzie programowej Kosciołam a nie TV
      publicznej ze swoimi pogladami.Czy on uwaza ze tylko mohery ogladaja TV?
    • 1952.r Wywiad z.... 03.02.07, 14:15
      Mam wrażenie że,pan Bosak minoł się z powołaniem,powinien ukończyć seminarium
      zamiast pchać się do polityki.Ręce opadają jak się na niego patrzy a co dopiero
      słuchać!!!!!
    • Gość: student bosak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:40
      To jest śmieszne i oburzające zarazem,że ktoś taki kreuje programy które widz ma
      oglądać za SWOJE abonamentowe pieniądze!Tak mamy to co nam niektórzy
      wybrali.Polska staje się coraz bardziej śmieszna i ciemnogrodzka.No tak te
      manipulowane programy" didżeja" Pospieszalskiego no i "Polacy"-to jest dopiero
      program.Czy my tacy jesteśmy naprawdę-czy jacyś pokręceni wybrali na swój wzór
      TAKą grupę?O POlsko!
    • Gość: zyga zielona gora przeprasza za Bosaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:31
      Jest mi wstyd, ze moje kochane miasto kojarzy sie bardziej z p. Bosakiem niz na
      przyklad z Winobraniem :(
      • babettle666 Bosak jest w porzadku, krytyka bezpodstawna 03.02.07, 17:13

www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka