budrys77
25.02.08, 12:20
Idąc za głosem prawdziwego ludu gorzowskiego na naszym forum, ogłaszam uroczyście, że kończę z dotychczasowym hurraoptymizmem i składam głęboką samokrytykę!
Moje dotychczasowe działania pozostawały w sprzeczności z logiką i zdrowym rozsądkiem, co wielokrotnie pokazywali mi wspaniali forumowicze. A ja zaślepiony trwałem w błędnym przekonaniu, że Gorzów to coś więcej niż mała mieścina in the middle of nowhere!
W związku z powyższym ogłaszam powstanie forumowego stowarzyszenia pod roboczą nazwą "PO CO!".
Forumowe stowarzyszenie zajmie się przywracaniem normalności w głowach chorych wizjonerów, którym zdaje się, że Gorzów to coś więcej niż prowincjonalny megagrajdół.
W pierwszej kolejności potępiam z całego serca pomysły na tworzenie Akademii Gorzowskiej. Ba, z całych sił domagam się zamknięcia ze skutkiem natychmiastowym PWSZ, AWF, WISZ i WSB!!! Nie może być, by gorzowska młodzież kształciła się w tych podłych uczelniach. Samo istnienie tych "uczelni" woła o pomstę do nieba i służy jedynie wyciąganiu kasy z gorzowskich kieszeni.
Domagam się także likwidacji większości gorzowskich liceów. Można zostawić co najwyżej 2, tak by ci bardziej ambitni młodzi Gorzowianie mogli podejmować studia w Poznaniu czy Szczecinie. Trzeba za to maksymalnie rozbudować technika i zawodówki, by nie zabrakło klasy robotniczej do nowootwieranych zakładów przemysłowych.
Budowa sali koncertowej to nieporzebny wydatek, skoro równie dobrze służy hala targowa na Zawarciu! Gorzowianom w zupełności taki obiekt wystarczy.
Budowa S3 na Zieloną Górę jest oczywistą koniecznością, ponieważ przybliży Szczecin i Górzów do ośrodka wysoce wykształconych kadr oraz szybko rozwijającej się gospodarki. Wspomoże również rozwój Gorzowa, ponieważ szybciej będzie można dojechać do urzędów przyznających unijne dofinansowania w celu złożenia wniosku. Istnienie delegatur takich urzędów w Gorzowie straci sens, co przyczyni się do ogromnych oszczędności.
Dzięki S3 szybko dojadą do Gorzowa wykładowcy z UZ na wieczorowe i zaoczne zajęcia z gorzowską klasą robotniczą.
Kieruję w tym momencie imienne zaproszenia do Nicelusa, Zetkafa, którzy swoją postawą pomogli mi zrozumieć moje dotychczasowe naganne postępowanie. No i zapraszam całą grupę niezalogowaych Marzen i Zoś, które pokazały mi swiatło w tunelu.
Zmieniam się na lepsze, bo macie rację!!!:)))