Dodaj do ulubionych

Składam glęboką samokrytykę!!!

25.02.08, 12:20
Idąc za głosem prawdziwego ludu gorzowskiego na naszym forum, ogłaszam uroczyście, że kończę z dotychczasowym hurraoptymizmem i składam głęboką samokrytykę!

Moje dotychczasowe działania pozostawały w sprzeczności z logiką i zdrowym rozsądkiem, co wielokrotnie pokazywali mi wspaniali forumowicze. A ja zaślepiony trwałem w błędnym przekonaniu, że Gorzów to coś więcej niż mała mieścina in the middle of nowhere!

W związku z powyższym ogłaszam powstanie forumowego stowarzyszenia pod roboczą nazwą "PO CO!".

Forumowe stowarzyszenie zajmie się przywracaniem normalności w głowach chorych wizjonerów, którym zdaje się, że Gorzów to coś więcej niż prowincjonalny megagrajdół.

W pierwszej kolejności potępiam z całego serca pomysły na tworzenie Akademii Gorzowskiej. Ba, z całych sił domagam się zamknięcia ze skutkiem natychmiastowym PWSZ, AWF, WISZ i WSB!!! Nie może być, by gorzowska młodzież kształciła się w tych podłych uczelniach. Samo istnienie tych "uczelni" woła o pomstę do nieba i służy jedynie wyciąganiu kasy z gorzowskich kieszeni.

Domagam się także likwidacji większości gorzowskich liceów. Można zostawić co najwyżej 2, tak by ci bardziej ambitni młodzi Gorzowianie mogli podejmować studia w Poznaniu czy Szczecinie. Trzeba za to maksymalnie rozbudować technika i zawodówki, by nie zabrakło klasy robotniczej do nowootwieranych zakładów przemysłowych.

Budowa sali koncertowej to nieporzebny wydatek, skoro równie dobrze służy hala targowa na Zawarciu! Gorzowianom w zupełności taki obiekt wystarczy.

Budowa S3 na Zieloną Górę jest oczywistą koniecznością, ponieważ przybliży Szczecin i Górzów do ośrodka wysoce wykształconych kadr oraz szybko rozwijającej się gospodarki. Wspomoże również rozwój Gorzowa, ponieważ szybciej będzie można dojechać do urzędów przyznających unijne dofinansowania w celu złożenia wniosku. Istnienie delegatur takich urzędów w Gorzowie straci sens, co przyczyni się do ogromnych oszczędności.

Dzięki S3 szybko dojadą do Gorzowa wykładowcy z UZ na wieczorowe i zaoczne zajęcia z gorzowską klasą robotniczą.

Kieruję w tym momencie imienne zaproszenia do Nicelusa, Zetkafa, którzy swoją postawą pomogli mi zrozumieć moje dotychczasowe naganne postępowanie. No i zapraszam całą grupę niezalogowaych Marzen i Zoś, które pokazały mi swiatło w tunelu.

Zmieniam się na lepsze, bo macie rację!!!:)))
Obserwuj wątek
    • login_tymczasowy Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 12:56
      Wzruszająca egzaltacja.
      • budrys77 Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 13:08
        Zaprawdę Loginku - zastanów się nad sobą jak i ja uczyniłem:)
        Nie można trwać w błędnym przekonaniu i żyć ułudą!
        Wierzyłem ślepo w coś co nie istnieje! Biję się w pierś i będę dążył do poprawy!
        • login_tymczasowy Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 13:15
          budrys77 napisał:

> Wierzyłem ślepo w coś co nie istnieje! Biję się w pierś i będę
          dążył do poprawy

ufff...

Gdzie są moje skrzypce???
          pl.youtube.com/watch?v=e13VfFHB1eM
        • redcloud Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 14:13
          Budrys!!! - nie jestes szczery! oj nie...
          Zapomniales nadmienic, ze „prezydent to dobry i uczciwy
          jedrzejczak” - jakos tak to szlo :P
          howgh
          • budrys77 Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 14:32
            No patrz Redcloud! Masz 100% racji!:) Ten okres budrysowego życia również musi zostac wymazany z kart pamięci, a rany zadane przez Budrysa muszą zostać zaleczone. Zbiorowa mądrość Gorzowian jest od dzisiaj wskazówką dla Budrysa!

A wiec wszycy razem:

Jędrzejczak to dobry i uczciwy prezydent!!!
        • e_werty Re: Składam glęboką samokrytykę!!! 25.02.08, 18:14
          "...Biję się w pierś i będę dążył do poprawy..."

... dąż do piersi i bij sie z Poprawa!
    • forumowy.komentator sprzeczności 25.02.08, 13:21
      Poudawajmy, że to poważny watek.
      1. Do WSB i WISZ nic mieć nie możesz, bo to szkoły prywatne. Równie
      dobrze mógłbyś postulować, żeby zamknąc ten czy inny sklep.
      2.Jeśli nie będzie szkół wyższych w Gorzowie, to wykładowcy z UZ nie
      mieliby po co przyjeżdzać.
      • budrys77 Re: sprzeczności 25.02.08, 14:12
        Bładzisz Forumowy.Komentatorze! I ja błądziłem! Gorzowscy forumowicze otworzyli mi oczy!

Co z tego, że prywatne - WISZ i WSB beznadziejne i poniżej poziomu szkołki niedzielne. Już lepiej, by gorzowska młodzież kończyła technika i studiowała zaocznie w Poznaniu czy Szczecinie. Gorzów nie potrzebuje podrzędnych szkółek poniżej wszelkiego poziomu. Mają rację ci, co twierdzą, że nie puszczą swoich dzieci na takie "studia". Już lepiej nie kończyć żadnych!
        No chyba, że powstanie w Gorzowie filia UZ czy UAM, prowadząca zajęcia zaoczne! Jakie znaczenie ma dyplom czy tryb nauki??? Po co Gorzowowi kolejna pseudouczelnia, na którą wszycy będą pluć, tak jak plują na PWSZ czy WSB????? Liczą się umiejętności. Akademia Gorzowska to opium dla naiwynych mas i wymysł polityków! Nam potrzeba porządnej uczelni z renomą, choćby w formie studiów zaocznych! No a studia zaoczne nie będą przeszkadzały w pracy w nowootwartych zakladach przemysłowych. Kto zamarzy o studiach dziennych wyjedzie tam gdzie powinien - do Poznania czy Szczecina!
        Po co ma się marnować w gorzowskich szkółkach????

Otworzyłem oczy i czas byś i Ty przjrzał Forumowy.Komentatorze!
        • forumowy.komentator Re: sprzeczności 25.02.08, 15:15
          Podejrzewam, że ani nie masz pojęcia o poziomie nauki w WSB, ani w
          szkółkach niedzielnych.
          Rozumiem, że jesteś w głębokiej sarkastycznej depresji ale nie
          używaj słów typu "że, wszyscy..". Nie wiesz, nie masz pojęcia "co
          wszyscy.."
          • budrys77 Re: sprzeczności 25.02.08, 15:25
            Nie licząc tych kilku forumowych entuzjastów, do których i ja się zaliczałem - wszyscy! Pytam zatem PO CO tworzyć coś, co i tak będzie dnem opluwanym przez wszystkich? Nie lepiej pracować przy tasmie, zarabiac i uczyć się weekendowo w renomowanej filii UZ czy UAM?

No i po co sala koncertowa? Hala na Zawarciu w zupełności wystarcza!

Deptaki i strefy bez samochodów w centrum??? PO CO? Robotnicy gorzowscy muszą szybko powrócić z pracy przy taśmie do swoich odbiorników TV! Egzaltowane pomysły wielkomiejskich fantastów są godne Poznania i Wrocławia, a nie pracującego Gorzowa!
            Komunikacja miejska godna jest zachodnich wykształciuchów a nie robtniczego miasta z regionalnymi ambicjami. Jeśli gorzowski robotnik pojedzie z rodziną na spacer, to tylko samochodem. I musi ten samochód zostawić 10 m od restauracji w ktróej zajada niedzielny kebeb.

Otworzyłem oczy dzięki Wam gorzowscy forumowicze! Będę walczył o Gorzów waszych marzeń!
            • hiiro Re: sprzeczności 25.02.08, 15:36
              no w końcu coś co się przyjemnie czyta!:-)
              a nie jakieś :...magistrzy, doktorzy,strefy ciszy i sielanka....:-
              )))))))))))))))
              pozdro hiro
              • Gość: Bernard Intel;igencja pracujaca... IP: *.dial.telus.net 25.02.08, 18:53
                Hey hiro,
                A ty co sie z inteligencji pracujacej miast i wsi nabijasz????!
                Zaraz, zaraz...z miast i wsi byli...jak im tam...acha, ludzie
                pracujacy....
                Inteligencja pracujaca to klasa sama w sobie...
                A wiec sie niem nabijaj..
                Niech pracuja...
                Niech byduja, szyja, matuja i zmywaja...
                I sprzataja...
                Sprawiedliwosc dziejowa...mowie ci...
                Psia krew...
                he he he he
                ale jaja
                • hiiro Re: Intel;igencja pracujaca... 25.02.08, 18:57
                  no wiem,ze mi mówisz....przeczytałem...:-)
                • hiiro Re: Intel;igencja pracujaca... 25.02.08, 19:00
                  ma nadzieję,że nie jesteś tak głupi jak kaczyński!jak ktoś zarabia
                  ponadprzeciętną to na szafot!1789?!
            • Gość: Bernard Re: sprzeczności IP: *.dial.telus.net 25.02.08, 18:48
              Hey budrys,
              Kiedy gorzowiakow taki wizje jak twoje w nocy nacxhodza....oni
              nazywaja to "zmora"...
              Budza sie z przerazeniem w oczch.i krzykiem: O Boze!!!NIE!!! PiS
              wraca!!! Chron nas....lud wierny (przewaznie)...
              he he he he
              • budrys77 Re: sprzeczności 25.02.08, 19:37
                Ello Benisław:)
                Hmm, a ja odniosłem wrażenie, że to dosyć powszechne oczekiwanie:)
                Po co, na co, za co??? Ja jedynie dostroiłem się do oczekiwań większości i głoszę głośno wolę tejże!
                precz z akademią
                precz z deptakami
                precz z CEA
                precz z nowymi drogami wparkach
                precz z preczem!

Błądziłem ale przejrzałem na oczy. Gorzowska klasa robotnicza pod rękę z pracującą inteligencją wykładającą w szkołach zawodowych, zawiedzie to miasto do świetlanej przyszłości! Tego pragną wszyscy, a Ty nie???:)
                • andrzejusa Re: sprzeczności 25.02.08, 22:17
                  i tu sie przyjacielu gorzowa okazales w calej okazalosci!

bo i racje ma nicelus i zetkaf i Bernard!

sol ziemi czarnej, praca z kilofem i lopata,
                  zastepy ,szeregi ludzi i kabiet i mezczyzn,
                  po zawodowkach,
                  niosacy kaganek dobrobytu i komputery...
                  dobrobytu!!

jak chlop nie zaorze, jak gornik nie zafedruje,
                  jak lopatowy nie wykopie,
                  to ko-wa postepu nie bedzie i zycia nie bedzie!!!

ten werty to jakis durny jest!
                  siedzi w polsce a gdzies przy klawiaturze posiedzi,
                  i do wloch jakies wypociny wysyla,
                  a oni mu za to 40 zlotowk na godzine placa zboczency!!!

nie tedy droga do postepu moi drodzy,

chlop i robotnik ,
                  to jest przyszlosc swiata!!!!!

a te cale uniwersytety i akademie,
                  te komputery i myslace maszyny,
                  i ci wyksztalceni ,
                  to zaraza tej ziemi!!!!!!

i kazdy kosciol to potwierdzi!!!

bo slonce kreci sie dookola ziemi.

pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się