12.09.03, 08:18
Fajna zabawka.
Polecam, szczególnie dzieciom.
Jak oczywiście będziecie w większym mieście...
Obserwuj wątek
    • klin Re: Kino 3d 12.09.03, 08:44
      aborys napisał:

> Jak oczywiście będziecie w większym mieście...

Widzę, że do Krakowa dotarła nowinka. Sprzed 15 lat.
      • aborys Re: Kino 3d 12.09.03, 08:52
        klin napisał:

> Widzę, że do Krakowa dotarła nowinka. Sprzed 15 lat.
        A do Gorzowa kiedy dotrze?

Do Krakowa dotarło onego czasu, ale bojkotowałem ją jako babilońską część
        zespołu sklepów i butików.
        Ale nie taki szatan szatański, zabawa przednia - jak dzieciaki chcą łapać
        rękami ryby...
        • klin Re: Kino 3d 12.09.03, 09:02
          Onego czasu też oglądałem jakieś podmorskie pejzaże. Fajne. Niektóre reakcje
          widowni rzeczywiście były zabawne. Jakieś 100 lat temu ludzie uciekali w
          popłochu z kinematografu na widok zbliżającej się lokomotywy.
    • martha4 Re: Kino 3d 12.09.03, 09:03
      aborys napisał:

> Fajna zabawka.
      > Polecam, szczególnie dzieciom.
      > Jak oczywiście będziecie w większym mieście...

Jak miałam dziesięć lat to byłam w dużym mieście, największym w Polsce;)
      I tam było takie kino:) Łapałam rękoma motylki, zdaje się;)))))
      Oj, wydaje mi się, że to sto lat temu było....;)))))))
      Przednia zabawa.
      • pontifexmaximus Re: Kino 3d 12.09.03, 09:19
        Ja też widziałem film o motylkach
        kurde.pl/flash/motyl.html
        • aborys Re: Kino 3d 12.09.03, 09:23
          Motylek debilek.
          • martha4 Re: Kino 3d 12.09.03, 09:48
            aborys napisał:

> Motylek debilek.

Nie motylek, a autor - debilek
            • aborys Re: Kino 3d 12.09.03, 09:49
              martha4 napisała:

> Nie motylek, a autor - debilek
              A motyl co...? Pod ochroną?
            • pontifexmaximus Re: Kino 3d 12.09.03, 09:59
              martha4 napisała:

> aborys napisał:
              >
              > > Motylek debilek.
              >
              > Nie motylek, a autor - debilek
              a dlaczego debilek
              ja osobiście mam dość kretyńskich zapowiedzi przed seansami filmowymi, motylek
              jest zgodny z konwencja przyjetą przez holiłód
              • darth4 Re: Kino 3d 12.09.03, 19:41
                Normalnie jesteście teroryści jacyś.
                Opowiadać głodnemu o smakołykach ?
                U nas kino ma na drugie "szczużarnia" i sam słyszałem jak jeden gość przy kasie
                składał reklamacje że, film i owszem, zimno, niewygody i chałas udajacy dzwięk
                zniósłby, tylko ten szczur co mu po nogach latał i chciał podkraść chipsy go
                pół filmu wkurzał. No chyba że to były efekty specjalne 3d + dotyk.

A wy to o motylkach, no terorysty jakieś i to ze szczególnym okrucieństwem.
                • martha4 Re: Kino 3d 12.09.03, 20:33
                  No właśnie, wam się (to znaczy nam;) kino 3d marzy. Poznań buduje kolejny
                  multipleks, nie wierzę, że w Gorzowie im się nie opłaca. Sama jeżdżę
                  specjalnie do Poznania, żeby w przyzwoitych warunkach obejrzeć film, w
                  gorzowskim kinie ostatnio byłam na Titanicu. I więcej tam moja noga nie
                  postanie. Za karę mam się gnieść w twardych, ciasnych, niewygodnych
                  fotelikach??? I wyciągać szyję niemożebnie, żeby cokolwiek zobaczyć???

Jeżdżę do Poznania. Zaliczam operę, kino i dobrą kolację;))))Już jutro;)))

Myślę, że komuś bardzo zależy na tym, żeby nie było takich "luksusowych" kin w
                  Gorzowie.
                  • synbylegoprezydenta Re: Kino 3d 12.09.03, 21:38
                    martha4 napisała:

>
                    > Myślę, że komuś bardzo zależy na tym, żeby nie było takich "luksusowych" kin
                    w
                    > Gorzowie.

W Bydgoszczy (380 tys. mieszkańców) po otwarciu multipleksu padły wszystkie (4)
                    tradycyjne kina - wobec tego jak ocenisz rynek kinowy w Gorzowie, gdzie są
                    tylko dwie wiecznie puste sale kinowe?
                    • martha4 Re: Kino 3d 13.09.03, 11:40
                      synbylegoprezydenta napisał:

>
                      > W Bydgoszczy (380 tys. mieszkańców) po otwarciu multipleksu padły wszystkie
                      (4)
                      > tradycyjne kina - wobec tego jak ocenisz rynek kinowy w Gorzowie, gdzie są
                      > tylko dwie wiecznie puste sale kinowe?

Po pierwsze, należy się zastanowić, dlaczego są puste. Może dlatego, że są
                      brudne, zimne, niewygodne i nic się w nich nie zmieniło od 20 lat??

Po drugie, to oczywiste, że oba kina padną, kiedy stanie multipleks. Więc
                      komuś zależy bardzo, żeby nie stanął.

Po trzecie, małe kina w Poznaniu (Malta, Rialto) konkurują z mega-sieciami
                      ceną biletów, oraz repertuarem. Film "Król tańczy" obejrzałam w Gorzowie, w
                      kinie 60 krzeseł. Idealne miejsce na tego typu filmy, szkoda tylko, że dźwięk
                      paskudny. Więc małe kina mają swoją niszę, którą mogą wypełnić.

• martha4 Re: Kino 3d 13.09.03, 11:44
                  darth4 napisał:

> i sam słyszałem jak jeden gość przy kasie
                  >
                  > składał reklamacje że, film i owszem, zimno, niewygody i chałas udajacy
                  dzwięk
                  > zniósłby, tylko ten szczur co mu po nogach latał i chciał podkraść chipsy go
                  > pół filmu wkurzał. No chyba że to były efekty specjalne 3d + dotyk.
                  >

Darth, twoje żarty są wyjątkowo skuteczne. Nigdy więcej gorzowskich kin.
                  (Oprócz 60 krzeseł;) Głównie z tego powodu, że przeszkadzałabym innym widzom,
                  kręcąc się niemożebnie w foteliku i szukając gryzoni pod nogami.......
        • hiro Re: Kino 3d 15.09.03, 21:05
          przeczytałem tym razem wszysstkie/gollum/ posty-DEBILE!-tylko kto??????/?/
    • proca_toya Re: Kino 3d 12.09.03, 23:50
      aborys napisał:

> Fajna zabawka.
      >

przydałby się taki "iMAX" w Gorzowie lub Zielonej - fajna zabawa, szkoda, że
      mało fabularnych filmów ale i akwaria można pooglądać - widziałem w Katowicach -
      polecam, super :-)
      • bardgorzowski Re: Kino 3d 13.09.03, 23:16
        Gorzow powinno byc stac, jezeli nie na kino 3d, to choc na jakies schludne, z
        dobrym sprzetem naglasniajacym kino. Jezeli warunki w nim beda znosne to
        napewno i klientow, przepraszam, widzow nie bedzie brakowac. Osobiscie znam
        nieduze miasteczko, ktore posiada nieduze kino, ale za to z bardzo dobra
        aparaturka naglasniajaca ... no i FUMKCJONUJE. Wypic (takze procentowo) i zjesc
        (oczywiscie nie mam na mysli obiadu ;-) ) w trakcie seansu rowniez mozna.

Pozdrawiam
        b.G.
      • Gość: Pleple Takie kino może się utrzymać tylko w dużym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 17:31
        Stanowczo powyżej 500.000.mieszkańców i to ze sporą ilością turystów.
        Ja odwiedzam z Gorzowa takie kino w Berlinie. Przecież to niedaleko , a ekran
        1000 m2. Polecam : www.imax-berlin.de/
        • darth4 Re: Takie kino może się utrzymać tylko w dużym mi 14.09.03, 22:59
          Gość portalu: Pleple napisał(a):
          > Stanowczo powyżej 500.000.mieszkańców i to ze sporą ilością turystów.

Prawdę powiedziawszy niespecjalnie interesuje mnie czy kino zarobi. Ja
          chciałbym po prostu obejrzeć dobry film z przyjemnością. I zgadzam się z
          Marthą4 że winę za puste gorzowskie sale kinowe ponosi fatalna jakość odbioru
          filmów !!!. W Słońcu chyba ( ze 3 lata nie byłem ) nadal wystrój ala wczesny
          Gierek, a w Koperniku totalnie fatalny dzwięk. Poszedłbym dalej i na miejscu
          dystrybutorów nie zezwalałbym na emisję "przebojów" w kinach nie spełniających
          dzisiejszych standardów. Byłem z rozpaczy ( nie mogłem wyjechać ) na
          Terminatorze w Koperniku. Tragiczny dzwięk ( a na zajawkach to już makabrycznie
          tragicznie walący po uszach ) uniemożliwił mi oglądanie. Chciałem wręcz wyjść
          po 10-ciu minutach. Pracownica na prośbę o ściszenie stwierdziła że " to taki
          film ze trzeba go głośno oglądać !!!". To wiadomość że wynaleziono mikser
          dzwięków nie dotarła ? Nadal mają tylko jedną wajchę "głośno-cicho" ? Pana
          Kałużyńskiego szlag by trafił jakby się dowiedział że kryterium jakości filmu
          jest to że trzeba go słuchać głośno albo cicho. Czyli Kaczor Donald głośno, a
          Calineczka cicho. W jakiej skali byłaby Pszczółka Maja ???
          I jeszcze o ilości mieszkańców. Sądząc po ilości super i hipermarketów na nasze
          miasteczko, nie jest tu tak biednie. Może jednak kino by się utrzymało. Ja
          poszedłbym ze 4 razy w roku. A chodzę tu raz na 3 lata. To daje wzrost
          kinoklienta o 1200 %. Teraz prosze wyliczyc rentowność :))) .

> Ja odwiedzam z Gorzowa takie kino w Berlinie. Przecież to niedaleko , a ekran
          > 1000 m2.

Przecież to ... po niemiecku.
          • Gość: Pleple Re: Takie kino może się utrzymać tylko w dużym mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:30
            "Prawdę powiedziawszy niespecjalnie interesuje mnie czy kino zarobi."
            I wszystko jasne
            • darth4 Re: Takie kino może się utrzymać tylko w dużym mi 15.09.03, 20:47
              Gość portalu: Pleple napisał(a):
              > I wszystko jasne

Jak to jasne ??? Czy to znaczy że mam przy zakupie bletu składać deklarację
              poparcia ? Niespecjalnie mnie to interesuje bo to nie mój biznes, ale mam
              nadzieję że zarobi czemu dałem wyraz w tekście. Uważam że takie kino do którego
              będą chcieli chodzić gorzowianie bardziej niż jeździć do innych miast w G-wie
              zarobi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka