Dodaj do ulubionych

Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ?

27.04.09, 21:57
To jakieś rozdwojenie jaźni radni maja "kłopot" z prezydentem bo ich
nie słucha i olewa .
Nie dostrzegaja faktu ,że gorzowianie są facetowi wdzięczni za
dotychczasowe dokonania tak widoczne od 50 lat.
Natomiast radnych uważają za nieudaczników i kłótliwych nierobów.
Może radnych należy wymienić ,a nie próbowac odwołania
prezydenta.
Co do osiagnięć to jakie dokonania(dla Gorzowa) posiada radny Rawa?
Obserwuj wątek
    • Gość: djradzik Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.09, 22:06
      thebird1 , czy możesz mi rozpisać jakie Twoim zdaniem są RZECZYWISTE osiągnięcia
      jędrzejczaka? bo ciekaw jestem niezmiernie...
      • thebird1 Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 27.04.09, 22:16
        Wyjdź na ulicę na pieszo możesz rowerem .
        Jeżeli jesteś starym repem to bez trudu zuważysz różnicę .
        Jeżeli młody szczyl, to faktycznie możesz miec problem bo wydaje
        sie ,że to wszytsko przejęto po niemcach ze "Słowianką" włącznie.
        • Gość: djradzik Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.09, 22:23
          no i widzisz, dałeś mi gó... a nie odpowiedź. Tak samo jak gó... dała
          prezydentura jędrzejczaka. W sytuacji w której on się znalazł podobne inwestycje
          to by i tresowana małpa poczyniła, także zastanów się nad sobą. A jak się już
          zastanowisz to napisz co NAPRAWDĘ zrobił prezio. A co do wieku to ani szczyl ani
          stary rep jak to nazwałeś...
          • cajmero Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 28.04.09, 11:01
            Przeczytałem Twój komentarz i mam pytanie.
            Jeśli w-g ciebie Jędrzejczak jest taki zły, że tak mu idzie dobrze /ZAWIŚĆ TO
            CECHA POLAKA I PiSowca/, to dlaczego poprzednicy Jędrzejczaka wykazywali się
            taką indolencją i lenistwem, takim brakiem wyobraźni, że śmię twierdzić, że ich
            osiągnięcia to tylko"kasa"w ich kieszeni. Jędrzejczak to jest facet z Gorzowa,
            nasz, ma wizję, ma pochodzenie tutejsze /z Wielkopolski/ i ma dokonania
            POZYTYWNE. Wbrew głupocie, płynącej z"warszawki" doprowadził stosunki z Niemcami
            do takich relacji, że w Herford zawsze przyjmowani gorzowianie są dobrze / no,
            chyba, że jak p. Rokita się będziesz zachowywał/Ta współpraca jest modelowa,
            jest w Niemczech dawana za przykład. Wielu mieszkańców innych miast, nawet
            Szczecina czy Bydgoszczy zazdrości nam takiego"prezia" Ma stosunki z wieloma
            wpływowymi środowiskami i kontakty w sferze kulturalnej. Co proponowali jego
            poprzednicy? Pokaż ich dokonania? Są? jakie? Co mają do zaproponowania inni,
            szczególnie Rafalska, Surmacz czy nasz "ukochany" Rawa. Nic, tylko kontrolować,
            rozliczać i trwać, zrobić"stołki"dla PiSu, wzbudzić fobie antyniemieckie
            /wzorcem - wizyta"Pana K. z ,warszawki", w AWF/ budować pomniki, osobowościom
            które z Gorzowem nie miały nic wspólnego. PUSTKA. Jeszcze jeden aspekt, ci co
            przyjdą, będą"chapać" a tu towarzystwo nachapane.
            Ps. wiele działań Jędrzejczaka mnie też wq..ale jestem za nim, bo CHCE COŚ ROBIĆ
            SENSOWNEGO!
            Jest w Berlinie , w pobliżu Bramy Brandenburskiej, specyficzny Pomnik Ofiar
            Holokaustu, kamienne bloki. Jak będziesz tam , wejdź miedzy te bloki i poczuj tą
            pustkę, poczuj przytłoczenie tym samym i własną bezradność, tak będzie wyglądał
            Gorzów pod rządami obecnej opozycji. Przepraszam za [porównanie Pomnika do tak
            niskiego przykładu.
            • djradzik Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 28.04.09, 11:31
              cajmero, nie jestem ani zawistny ani Pis-owiec. Ja po prostu nie lubię tego co robi prezio. Nie rozumiem tez dlaczego porównujesz go do poprzedników gdyż dobrych przywódców powinno się równać do lepszych a nie gorszych, czyż nie? Oczywiście ja uważam, że jędrzejczak jest niestety złym przywódcą. Muszę się jednak przyznać, że kiedyś na niego głosowałem, ale wtedy nie potrafiłem dostrzec tego, że niestety ten wybór przyniesie więcej zła niż dobra.

Rzeczy których można by mu zarzucić jest mnóstwo: pijaństwo, wszechobecna arogancja, nepotyzm, brak wizji, łapówkarstwo itp. Tak, tak niby jeszcze sprawa się nie zakończyła, ale osoba na tym stanowisku powinna być krystalicznie czysta. W dupie mam słowianki, bulwary itp. "Najpierw gospodarka, później chodniki"!!! A uwierz mi, że na stanowisku prezydenta miasta powinna stać osoba, która ma wizję managera!!! a nie towarzysza!!! i nie uważam, żeby jędrzejczak zrobił cokolwiek sensownego, gdyż jak już wspomniałem to wszystko w okresie koniunktury mogła zrobić tresowana małpa!
              Rozpisałem się, ale jeszcze na koniec pytanie do Ciebie cajmero i do innych, tak dla zastanowienia: ile miasto straciło na pospiesznym podpisaniu w grudniu(?)umowy na budowę CEA? Ja odpowiedź znam z szacunków osób z tzw. branży.

Pozdrawiam
        • djradzik Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 27.04.09, 22:24
          a teraz się zalogowałem żeby nie było że się ukrywam :)
        • Gość: spokospoko Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.echostar.pl 28.04.09, 09:31
          > Wyjdź na ulicę na pieszo możesz rowerem .
          > Jeżeli jesteś starym repem to bez trudu zuważysz różnicę .
          > Jeżeli młody szczyl, to faktycznie możesz miec problem bo wydaje
          > sie ,że to wszytsko przejęto po niemcach ze "Słowianką" włącznie.

Ostatnio wyjechałem rowerem - ulice i chodniki wyglądają dokładnie tak, jakby
          wszystko przejęto po Niemcach. Drogi są w fatalnym stanie! Do tego całe miasto
          wymazane sprayem, beznadziejne tagi pokrywają kamienice od kazimierza wielkiego
          do mieszka I, zresztą - pozostałe części miasta również.

Jędrzejczak to d..pa nie prezydent. Brak mu spójnej wizji miasta. Skupia się na
          stosunkowo efektownych (ale nie efektywnych) inwestycjach pozwalając, aby miasto
          niszczało.
          • Gość: Żanna Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:55
            spokospoko: "ulice i chodniki wyglądają dokładnie tak, jakby
            wszystko przejęto po Niemcach. Drogi są w fatalnym stanie! Do tego
            całe miasto wymazane sprayem, beznadziejne..."

noooooooo, tak jest: po prostu obrzydliwie, do tego ta obleśna
            discopolowa Letnia, która dopełnia obrazu miasta zabiedzonego.
            Wolałabym mieszkać w mieście bez dominanty, bez słowianki, ale z
            równymi chodnikami,jezdniami, ścieżkami rowerowymi, z centrum, do
            którego nie wstyd zabrać przyjezdnego. W tej chwili zwyczajnie nie
            ma co pokazać, nie ma gdzie pójść. dlatego wszystko, co ma trochę
            więcej pieniędzy, ucieka z miasta za. centrum opustoszało, stało się
            brudne, puste i menelskie. spróbujcie się przejść w sobotę po
            południu. :-(
            to miasto niszczeje!!! czy nikt tego nie dostrzega, czy zza
            kierownicy samochodu wszystko wygląda tak dobrze???
            • Gość: zuza Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.09, 20:14
              Racja Żanna.
              To miasto umiera.., i umrze smiercią naturalną- młodzi uciekną,
              starzy "przeniosą" sie w inny wymiar. Przejęte po Niemcach, jeszcze
              jakoś wyglądalo, oczywiście pomijając zniszczenia wojenne.
              Ja równiez wolę jeździć po równych drogacy, przechadzać się po
              centrum, które nie wionie pustką i beznadzieją, i nie straszy
              menelami. Nie chce słowianek, ani innych pomysów prezia.
              Chcę porządnych ulic i uliczek, takich, które będą wizytówką tego
              miasta- również najlepszą reklamą!
    • e_werty Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 27.04.09, 22:27
      czeka nas rozpisanie nowych wyborów do rady miasta. Czy jest sens
      na rok przed wyborami robienie takiego zamieszania?

... orzechy przeciw dolarom ze Prezio dostanie absolutorium!

Radni potrafia liczyc - maja do spłacania zaciągniete prywatne
      kredyty. A groźba wyborow do Rady wisi nad ich dietami! Szkoda kasy.
      Tej ktora idzie do własnej kieszeni - diabli z miejskimi milionami!
      • Gość: teekaa Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:32
        Jeśli rajcy udzielą absolutorium, to mieszkańcy Gorzowa powinni wyciągnąć z
        tego wnioski przy wyborach samorządowych.
        • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 27.04.09, 22:38
          Hey,
          Jest to oczywiste od "zawsze"...
          Jednym zadaniem fanatykow PiS w Gorzowie to wykonczyc i wykopac
          popularnego i przez Gorzowiakow lubianego Prezydenta...
          PiS nie chce czekac na wybory - wie doskonale ze Jedrzejczak je
          wygra...
          Stosuja wiec swoja metode atakow, oskarzen i zarzutow...
          Sie nie uda...
          Jedrzejczaka wybrali wielokrotnie Goprzowianie i jedynie oni
          go "odglosuja"...
          Do diabla z PiS-em...
          :):)
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
          • Gość: mar Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:46
            Radni narzekają a o ich poziomie przygotowania świadczy ich nieznajomość prawa:
            art.67 ust. 3 Ustawy o referendum lokalnym: "Jeżeli w ważnym referendum o
            odwołanie wójta(burmistrza, prezydenta miasta), przeprowadzonym na wniosek rady
            gminy z innej przyczyny niż nie udzielenie absolutorium, przeciwko
            odwołaniu wójta(burmistrza, prezydenta miasta) oddano więcej niż połowę ważnych
            głosów, działalność rady gminy ulega zakończeniu z mocy prawa"
            Tak więc nie trzeba się bać o posady!!!
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 28.04.09, 05:44
              Hey,
              Jedrzejczak to dobry i uczciwy Preydent
              :):):)
              • djradzik Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 28.04.09, 11:36
                parafrazując:

Yeh,
                Jędrzejczak to zły i nieuczciwy (p)rezydent
                :(:(:(
          • Gość: spokospoko Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.echostar.pl 28.04.09, 09:41
            Mam nadz., że gruby Tadzio znajdzie w końcu silnego konkurenta z wizją rozwoju
            miasta. Wyprowadziłem się z Gorzowa 7 lat temu, jednak co miesiąc, dwa wracam na
            kilka dni do rodziny. Miasto wygląda coraz gorzej i biedniej. Gorzów to fatalne
            drogi i tragiczny stan chodników, tagi pokrywające całe fronty budynków, brud i
            brak jakiegokolwiek pomysłu na promocję miasta, ale również na jego życie
            kulturalne i organizację przestrzenną.

Budowa drogi średnicowej (z dużą aferą w tle), obwodnicy i Słowianki to nie
            żadne wielkie osiągnięcia, którymi mógłby szczycić się nasz prezydent. To norma,
            którą najprawdopodobniej wykonałby jakikolwiek inny prezydent. Poza w/w
            inwestycjami zmiany w Gorzowie są tylko na gorsze.
        • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 27.04.09, 22:38
          Hey,
          Jest to oczywiste od "zawsze"...
          Jednym zadaniem fanatykow PiS w Gorzowie to wykonczyc i wykopac
          popularnego i przez Gorzowiakow lubianego Prezydenta...
          PiS nie chce czekac na wybory - wie doskonale ze Jedrzejczak je
          wygra...
          Stosuja wiec swoja metode atakow, oskarzen i zarzutow...
          Sie nie uda...
          Jedrzejczaka wybrali wielokrotnie Goprzowianie i jedynie oni
          go "odglosuja"...
          Do diabla z PiS-em...
          :):)
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
    • Gość: ghjfsdhjkfsd Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:41
      Jędrzejczak jest ślepy i nie ma wizji ani strategii. Ale skutecznie realizuje
      swoje zamierzenia na poziomie operacyjnym. Umie załatwiać sprawy i budować
      drogi/mosty/słowianki. Ci jego 3 nowi doradcy to jakieś tępaki. W spr gospodarki
      będzie mu doradzał prezio stilonu który padł. Lepiej by się poradził jakiegoś
      milionera-przedsiębiorcy który zbudował biznes od zera i wyrósł na giganta a nie
      bankowca, bo w banku prezesem się zostaje po układach a nie dzięki ciężkiej pracy.
      • Gość: twertwertwetw Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 22:46
        A jego prawa ręka (kneć) to du*eń i błazen który zatrudnia tam bezmózgą chołotę
        na swój wzór. Dlatego wydział promocji Gorzowa odwala takie cyrki jak chociażby
        pompowanie milionów do kieszeni Rubika albo szuka gorzowskiej marki na siłę
        zamiast zbudować coś w tym mieście co nas będzie wyróżniać na tle kraju.
        • Gość: spokospoko Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.echostar.pl 28.04.09, 09:33
          > zamiast zbudować coś w tym mieście co nas będzie wyróżniać na tle kraju.

przecież zbudowali - dominantę, hahaha!
      • danny_boy Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 27.04.09, 23:55
        > Lepiej by się poradził jakiegoś milionera-przedsiębiorcy
        No przecież poradził się Władka K. i odpuścił mu 6 baniek kary
    • Gość: piezdz Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.pl 28.04.09, 00:48
      a Radny Rawa to chyba powinien przestać być radnym w Gorzowie bo
      mieszka w Kłodawie(co z tego, że jest zameldowany w Gorzowie Wlkp.)
      • Gość: err Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 02:10
        prezio też mieszka w kłodawie a jest prezydentem gorzowa. bo oficjalnie
        zarejestrowany w GW u jakeigos znajomego. tymczasem jak się ubiegasz o
        stanowisko urzędnika to cie kneć pogoni bo powie ze nie jesteś gorzowianinem a
        on nie będzie zatrudniał mieszkańców sąsiednich gmin
        • Gość: z branzy Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 08:30
          tymczasem jak się ubiegasz o
          > stanowisko urzędnika to cie kneć pogoni bo powie ze nie jesteś
          gorzowianinem a
          > on nie będzie zatrudniał mieszkańców sąsiednich gmin

Nie sądzę żeby tak było. My samorządowcy wiemy od dawna
          (potwierdzają to nam na naszkoleniach) że dla dobra gminy ważniejszy
          jest fachowiec na danym stanowisku aniżeli tylko "sztuka" z własnej
          gminy. Wyborcy też są tego w większości świadomi.
          • Gość: nie Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:32
            tymczasem jak się ubiegasz o
            > stanowisko urzędnika to cie kneć pogoni bo powie ze nie jesteś
            gorzowianinem a
            > on nie będzie zatrudniał mieszkańców sąsiednich gmin

>>Nie sądzę żeby tak było. My samorządowcy wiemy od dawna
            >>(potwierdzają to nam na naszkoleniach) że dla dobra gminy ważniejszy
            >>jest fachowiec na danym stanowisku aniżeli tylko "sztuka" z własnej
            gminy. Wyborcy też są tego w większości świadomi.

nie? to czemu mojej znajomej na rekrutacji tak powiedział? "Wszystko pięknie
            tylko ja nie będe preferował osób z sąsiednich gmin" do mieszkanki jenina
            kandydującej na stanowisko. Kneć to jest burak i każdy to wie kto miał z nim do
            czynienia.
    • elsby rawa już 28.04.09, 09:02
      dawno skończyła
    • Gość: MK Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.chello.pl 28.04.09, 09:57
      W kwestii estetyki miasta Jędrzejczak dokańcza dzieło zniszczenia rozpoczęte
      przez radzieckich towarzyszy - dyskonty za zabytkowym spichlerzem, dominanta,
      plastikowy bulwar - można wymieniać w nieskończoność.

Ponadto w czasie, kiedy swoje szkoły wyższe mają Sulechów, Oświęcim i wiele
      innych niewielkich miast w Gorzowie nie ma żadnej wizji co do tego, jak rozwijać
      szkolnictwo wyższe - gospodarka leży, nie ma podstawy do budowania rozwoju
      gospodarczego w regionie, jakim są małe i średnie przedsiębiorstwa - ich liczba
      w województwie lubuskim jest taka sama jak w województwach tzw. ściany
      wschodniej! Specjalne strefy ekonomiczne nie załatwią problemy bezrobocia,
      emigracji (spora część mieszkańców Gorzowa wyjeżdża za granicę lub do innych
      miast) etc..

Gorzów od lat się stacza i każdy, kto nie siedzi w tej zapchajdziurze, tylko
      jeździ trochę po świecie i kraju, oraz przygląda się budżetom miast podobnej
      wielkości, to widzi jak to naprawdę wygląda.

• nojman0 Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 28.04.09, 11:16
      Znam wielu radnych Gorzowa.Wielu z nich to prywatnie całkiem rozsądni ludzie.Jak
      są razem to głupota rzuca im się nagle na mózg.Prześcigają się w "dokładaniu"
      prezydentowi.Jest paru mistrzów - Szczyt to p.Rawa .Czy ktoś mu radzi takie
      wojenne głupoty? A Prezydent? O ile 50% czasu musi poświęcić na opędzanie się od
      'rawów" to zdarzają mu się błędy.A i tak cud POMIMO INTENSYWNYCH WYSIŁKÓW
      RADNYCH COŚ W TYM MIEŚCIE SIĘ JESZCZE ROBI.A gdyby tak radni nie przeszkadzali?
    • nojman0 Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 28.04.09, 11:42
      Nie jestem bezpośrednio zainteresowany Gorzowem,ale jak sie przeczyta "ciurkiem"
      wypowiedzi na jakiś temat miasta to widać "dyżurnego" dyskutanta PiS-u,widać
      "rzecznika" Magistratu i widać to samo co wśród radnych-dokopać,dobić ,zniszczyć
      .Czy można było zrobić więcej dla Gorzowa?Chyba tak.Czy zrobił Jędrzejczak dużo
      ?Chyba tak.Wydaje mnie się,że Prezydent ma wizję miasta,jego rozwoju,jego
      przyszłości.Brak pełnego poparcia radnych lewicy,małość intelektualna Platformy
      i świńska głupota prawicy (szczyt -Rawa.Wszyscy to wiedzą,a go wybierają-to jest
      fenomen) naprawdę nie pomagają.Ktoś napisał "kasa".I ma rację. Popatrzcie na
      zeznania majątkowe radnych.Za wyjątkiem chyba Bukartyka reszta naprawdę
      poprawiła swój byt.Własny interes,ewentualnie interes "własnej" partii,(żeby nie
      wykopali) i "dołożyć Jędrzejczakowi -cała praca radnych Gorzowa.Głupota radnych
      nie ma koloru.Na lewicy,na prawicy i w centrum głupota jest równie porażająca.
      • Gość: nicelus Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.09, 12:57
        nojman0 napisał:

> Nie jestem bezpośrednio zainteresowany Gorzowem, ...

a rzecznik magistratu powinien.

• cvacva Jak sie ma za prezydenta - kryminala, to nic 28.04.09, 12:16
      dziwnego, ze miasto podupada
      • Gość: xcxzcxzc Re: Jak sie ma za prezydenta - kryminala, to nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:38
        >> w Gorzowie nie ma żadnej wizji co do tego, jak rozwijać
        szkolnictwo wyższe

bo to nie na ręke poiltykom - łatwiej rządzić masą robotniczą której
        można wciskać kity i którzy są zadowoleni z bulwaru askany i słowianki,
        niż ludźmi inteligentnymi którzy widzą co jest nie tak.
        Poza tym miejscowi przedsiębiorcy uważają ze studia są niepotrzebne
        bo oni potrzebują robotników do łopaty. Bo taki jest charakter miasta.
        Miasto robotnicze a nie inteligenckie. Politykowi łatwiej jest na pokaz
        ściągnąć dużego inwestora jak TPV który dobrodziej zapewni miejsca
        pracy setkom ludzi na tasmie produkcyjnej za minimum krajowe. Polityk
        przecina wstęge kolejny sukces. Ilościowy a nie jakościowy.
        Podobnie szkolnictwo w Gorzowie wyższe stawia na ilość a nie na jakość.
        Wypuścić dużo magistrów a więcej niż połowa to jelenie.

p.s. jaką wizje ma jędrzejczak jeżeli w spr edukacji doradza mu profesorek
        AWF-u? a nie PWSZ-tu który jest większy silniejszy niż jakiś poznański oddział
        szkolący wuefistów?
        • Gość: nicelus Re: Jak sie ma za prezydenta - kryminala, to nic IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.09, 13:01
          xcxzcxzc napisał:

> doradza mu profesorek AWF-u

jak się w sądzie gimnastykować?

• calama Re: Jak sie ma za prezydenta - kryminala, to nic 28.04.09, 13:02
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> jak się w sądzie gimnastykować?
            >
            kijkami!
            przecia mówią, że kijki teraz modne ;)
    • Gość: thebird Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.09, 13:26
      Mozna stawiac zarzuty ale te o których wspominacie to nie wynik
      nieudolności prazydenta .
      To wynik ,wpojonego narodowego niehlujstwa (vide kładka)
      urzedników ,wykonawców ,przedsiebiorców , równiez społeczenstwa
      Gorzowa .Was -forumowicze- również !
      Do bólu syfiastego i niechlujnego.
      Za syf panujacy na ulicy i w obejsciach winimy jedna osobę ?
      On ma problem ze swoimi urzedasami, którym zachciewa się utrudniać
      rozwój ogródków kawiarnianych (wspominałem na innym wątku )
      • Gość: login_t Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 13:37
        Gość portalu: thebird napisał(a):

> On ma problem ze swoimi urzedasami, którym zachciewa się utrudniać
        > rozwój ogródków kawiarnianych

Car dobry, urzędasy i forumowicze niedobre.
        Urzędasów mógłby wymienić (w końcu odpowiada z UM), ale nie chce.
        Forumowiczów by chętnie wymienił, ale nie moze.
        • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 28.04.09, 15:30
          Hey,
          • Gość: Jaracz Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 23:22
            Znowu się najarałeś Bernardzie? Czy wiesz, że to nielegane?

To nie teatr jednego aktora a cyrk i błazen w roli głównej.

Hej! Hej! Chop! Sasa! Bęc!
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 30.04.09, 04:51
              Hey Jaracz..
              Zabawne...he he he he he
              PS.Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
      • Gość: nicelus Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.09, 15:47
        thebird napisał:

> Mozna stawiac zarzuty
        > ale te o których wspominacie
        > to nie wynik nieudolności prazydenta.

a czego?

ps. zarzuty w wyniku zaradości postawił prokurator.

• Gość: thebird Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.09, 21:15
          Dzisiaj na pasach przy dworcu PKP facet najechał kobietę na pasach -
          żyje!
          O braku świateł w tym miejscu pisałem wielokrotnie .
          Czy wina prezydenta , radnych czy inżyniera od ruchu?
          Rozjechany chodnik ,brak koszy na śmieci ,brak ławek,setki gum do
          zucia na chodnikach i pluwocin, brak patroli policji w centrum etc,
          etc...
          Wszystko wina prezydenta?
          Trzeba niebyć katolikiem by wydawać takie osądy
          • nojman0 Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 28.04.09, 21:54
            Nie pracuję w magistracie,nie jestem niczyim rzecznikiem.Ja oceniam-mam
            prawo.Staram się być w miarę obiektywnym.Obarczam winą prezydenta,za zbyt małe
            "dzierżymorstwo" w swoim urzędzie,obarczam za urzędniczą indolencje,za to ,że
            urzędas ma pietra przed tyci,tyci decyzją,aby podjąć decyzję czy estrada ma
            stać tutaj,czy 20 m dalej na wizję lokalną przychodzi 3 urzedników.Są w
            magistracie wydziały,które mają połowę obowiązków niż np.w latach 60-70 i tyle
            samo urzędników.Po co?Ale czy można go obarczać winą za konieczność poruszania
            się w obrębie głupiego prawa?np komunikacyjnego,np budowlanego itp?Poprzednicy
            Jędrzejczaka to zbiór bezbarwnych istot,których mało kto już pamięta (no może
            Kempa).No może jeszcze intensywnie przypomina o sobie błazen-Woźniak,typowy
            przedstawiciel karierowiczowskiej Platformy.W sumie mogę tylko podziwiać
            Jędrzejczaka(choć nie jest on z mojej "bajki")za upór,za konsekwencje i chyba za
            wizję.Obrzucany świniami przez nędzną intelektualnie prawicę ,cwaniacką
            Platformę i dziwaczną pełną sprzecznych interesów lewicę --TRWA I ludzie to
            widza i ludzie go wybierają.I to by było na tyle
            • Gość: wizjatv Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 01:57
              powiedzcie mi jaką wizje ma prezydent?
              • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 29.04.09, 04:32
                Hey,
              • Gość: teekaa Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 09:20
                Parę razy pisano na tym forum o "wybiórczości" Prezia. Zgadzam sie z teza, że
                brak prezydentowi wizji Gorzowa. Ale z drugiej strony ponad połowa Gorzowian nie
                może sie mylić. I ja to uznaję.
                • e_werty Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 29.04.09, 09:32
                  ponad połowa Gorzowian nie może sie mylić

... miliony much również...
                  • Gość: nicelus Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.09, 09:55
                    e_werty napisał:

> ... miliony much również...

a
                    propos much,
                    przyjechał czołowy lubuski poseł z łodzi. (widać jakieś
                    wybory się zbliżają). jest propozycja surowca, aby centrum gorzowa wyglądało,
                    jak centrum łodzi. poseł czułby się jak u siebie w domu.
                    :)

• e_werty Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 29.04.09, 10:12
                      centrum łodzi

... myśle że powinien wsiąść do łodzi Zacharka. Na środku!
          • djradzik Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 29.04.09, 09:07
            taaaa, a ja słyszałem że prezio chce w tym miejscu "puścić" tramwaje co ma
            zapewnić bezpieczeństwo ruchu...
            • Gość: f16 Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.09, 10:13
              Myślę że najlepszym przykładem oceny pracy prezia jest wygląd centrum
              naszego miasta,bogacone przez bezguście papierowego figuranta jakim
              jest miejski plastyk ( chyba że jest ślepy - albo zbiera na dom)
              godzi się on na rożne kioski typu jajecznica z ofertą lodów,
              fajerwerków i wielkanocnych zajączków wszystko w jednym miejscu tuż
              przy parku i eleganckiej bibliotece,wszystko to w kurzu i
              brudzie,ruch bowiem w tym miejscu jest duży.Podobnie z dawnym kinem
              słońce- zgoda na szkaradne ofoliowanie kina itp. -ten folkowy
              jarmarczny styl, pokazuje że w tym mieście rządzi były I sekretarz
              partii -czas jakby się zatrzymał w latach siedemdziesiatych.
              Ktoś tu mówi o wizji?

• Gość: gorzowianin Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: 217.98.96.* 29.04.09, 10:57
      Nie oni go powołali, nie oni go odwołają
    • mateczko Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? 29.04.09, 17:12
      Ludzie opamiętajcie się. Nic tylko zioniecie nienawiścią. Aż przykro jest
      czytać te wypowiedzi. Prawdą jest, że najlepiej oceniać innych, wrzucając im
      wszystko zło które mamy wokół siebie. A może by tak zrobić coś dobrego, nawet,
      gdy jest to tylko słowo dziękuję. Bo jak mi wiadomo rządzi nie tylko
      Prezydent, ale i nasza Rada. Może zamiast kłótni i wytykania sobie nawzajem
      udałoby się zrobić coś razem. A przecież już raz nasza Rada pokazała, że może.
      Ludzie dogadajcie się. Szanowna Rado Miasta, a może byś też, zamiast wytykania
      wskazała co można dobrego zrobić, ale nie wytykać Prezydentowi spraw, które
      nie są do końca tylko Jego dziełem, tylko dlatego, że nie załatwiło się swojej
      sprawy! (chociażby temat zakupu mieszkań)
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 29.04.09, 17:45
        Hey,
        :):):):):)
        • Gość: f16 Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.09, 18:00
          Twierdzisz że wygląd naszego miasta nie jest w gestii prezydenta?!
          • e_werty Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 29.04.09, 18:11

To jest czerwonoskóry z plemienia Komuchów kanadyjski pociotek
            czerwonego Prezia ze szczepu Komuchów gorzowskich. Przezarty przez
            indiański samogon. Preziowi i jego paczce słuzy za ksiegowego...

traktowac go trzeba ulgowo - skaza genetyczna.
            • Gość: Bernard Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 29.04.09, 19:02
              Hey werty,
              Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
              :):):):):):)
    • e_werty orzechy przeciw dolarom 29.04.09, 21:42
      ... ze Prezio dostanie absolutorium!

absolutorium
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 29.04.09, 22:28
        Hey,
        :):):):):)
    • marek_p Może trochę nie na temat 30.04.09, 07:33
      Są tematy ważne i ważniejsze. Dla polityków najważniejsze są wybory,
      trzeba więc dobrze się sprzedać w każdych warunkach.

Nie istotne jest, że Gorzów poprzez mało ambitne podejście władz
      miasta i przedstawicieli społeczeństwa pracujących w Radzie Miasta
      traci historyczną szansę do nadgonienia zapóźnień cywilizacyjnych
      (brak lotniska, skostniała, ukształtowana 50 lat temu i nie
      przystająca do obecnych potrzeb sieć trakcji tramwajowej).

Ważne jest, żeby Niesiołowski uzyskał więcej głosów do
      europarlamentu w Gorzowie niż w Zielonej Górze (o ile ten
      Niesiołoski startuje, bo (ziew) nic mnie to nie rajcuje).

Miejscową tradycją jest brak rozliczania ludzi na świeczniku za ich
      arogancję, lenistwo, nieudacznictwo, a nawet złą wolę.
      Tak było z winnymi za doprowadzenie szpitala do 300 milionowego
      zadłużenia, tak będzie z Jędrzejczakiem w przywołanym temacie
      wzrostu kosztów budowy CEA.

Następną bezpowrotnie zmarnowaną szansą może być skreślenie Gorzowa
      z listy ośrodków, w których miała powstać baza lotniczego
      ratownictwa medycznego.
      Szansę na podniesienie prestiżu miasta wypracował poseł SLD Jakub
      Derch-Krzycki. Stutecznie lobbował za Gorzowem.
      Baza dla śmigłowca ratownictwa medycznego to nie tylko kilkadziesiąt
      miejsc pracy dla specjalistów (ludzi wszechstronnie wykształconych,
      nie tylko w lutowaniu elcedeków).
      Baza śmigłowca ratownictwa medycznego położona w okolicy Gorzowa,
      to szansa na szybki ratunek dla ofiary wypadku drogowego, poczucie
      bezpieczeństwa, że gdzieś blisko stoją ludzie gotowi nieść pomoc.

Opowiadamy bzdety o atrakcyjnośc miasta i jakości życia w nim.

Słowianka to nie wszystko. Złą opinię obecnym Radnym wystawia fakt,
      że opowiadając o Wielkości Gorzowa :))) podpierają się tą Słowianką,
      za którą z wielkim sercem biegał Jędrzejczak, który teraz stał się
      wrogiem Rady.

Wielkie serce Jędrzejczaka dla spraw miasta się skończyło, następcy
      nie widać, ale to jeszcze nie największy problem (problem jednostki,
      następca może nabrać pewniści siebie i nauczyć się wielu rzeczy w
      trakcie rządzenia miastem).

Problemem jest to, że jako zbiorowość nie wyksztaciliśmy odruchów
      obronnych, nie ma bowiem listy spraw, które bezwzględnie należy
      pilnować (nie próbując nic wygrać dla swojej partii), dopytywać się
      w urzędach (wojewódzkim zlokalizowanym w Gorzowie i tych
      centralnych) o postęp w ich realizacji.

Oczywisty brak winny radnych i nieradnych ma ładzić uśmiechnięta
      buzia Przewodniczącej. Lubię kobiety, ale sprawy ogółu..., tych
      którzy Wam zaufali powinny dodać Wam, Drodzy Radni, więcej animuszu,
      odwagi, osłabić niechęci wzajemne.
      Nikt Wam tego nie powie, jak marekpe Wam tego nie powie.
      • thebird1 Re: Może trochę nie na temat 30.04.09, 22:16
        Pięknie napisane! A odczytać na Radzie ...
      • Gość: teekaa Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:41
        Żal, że to tylko forum...
      • Gość: wolfenstein3d Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.09, 23:45
        Fontanny bardzo ożywiają miasto.

A jakość życia w mieście Gorzów to nie są bzdety - młodzi ludzie wyjeżdżają za
        granice i wyludniają Gorzów. Bo nie ma w nim warunków do godnego życia tzn.
        dostać tyle wypłaty żeby starczyło na wynajęcie mieszkania + opłaty i żeby
        jeszcze coś zostało na życie.
        Weszliśmy do unii i się wszystko zmienia na lepsze. Za parę lat pewnie nie
        będzie problemu bo będzie tak jak w krajach rozwiniętych. Kryzys finansowy
        dobrze nam zrobił bo zablokował te wyjazdy za chlebem do anglii. Polacy już nie
        będą w najbliższym czasie nabijać PKB obcym państwom. A nie ma co się oszukiwać
        - wyjechali nie bezrobotni tylko fachowcy budowlani z doświadczeniem, przez co u
        nas wzrosły koszty budownictwa i tym samym - większe ceny mieszkań, wynajmu i
        kredytu.

Nie ma warunków w Gorzowie do życia, zakładania rodzin itd. Nie tylko w Gorzowie
        ale i Polsce tyle że w większych miastach jest pod tym względem lepiej bo masz
        więcej możliwości.

Nie ma co płakać że jest źle bo się polepsza.
        Prezydent został wybrany przez gorzowian i każda próba odwołania go jest
        zamachem na demokrację. Na h**j rada? Coś ci radni robią prócz blokowania
        zamierzeń prezydenta? Jemu to się akurat nie dziwię że tylko te fontanny stawia
        bo już jest zmęczony wszyscy tylko krytykują a sam nikt nic nie zrobi żeby żyło
        się w tym mieście lepiej. Jędrzejczak jest jedynym który to robi i wiesza się na
        nim psy za rzekome afery. Nie było żadnych afer. Przetargi ustawiał żeby nie
        było paraliżu. Czytałem to w ukrytym nagraniu dziennikarza parę lat temu z
        podsłuchu prezydenta. Ustawiał przetargi dla firm które to wykonają dobrze a nie
        jakaś biedna firma rozwali się na środku żukiem nie zorganizuje objazdów i
        sparaliżuje pół miasta. Jeżeli działania Jędrzejczaka były wbrew prawu to może i
        tak ale robił to żeby być skutecznym. Prawo trzeba naginać, nikt z milionerów
        nie dorobiłby się bogactwa gdyby grał 100% uczciwie. Każdy mądry to szerzej
        widzi niż takie bezmyślne podporządkowywanie się istniejącemu prawu nakazom
        zakazom. Jakbyśmy mieli się tego tak kurczowo trzymać to ludzie traciliby
        prawictwo i dziewictwo dopiero po ślubie jak nakazuje prawo.

Trzeba byś skutecznym i działać w dobrej sprawie. I Jędrzejczak to robi. Czy
        Jędrzejczak brał łapówy? Nie wiem myślę że nie. Bo takiemu prezydentu wszyscy
        patrzą na ręce i boi się cokolwiek zrobić wychylić się żeby nie zostać o coś
        pomówionym. Działał skutecznie za rzeczy które się brał. Że nie ma wizji to już
        inna sprawa. I że tego knecia trzyma i zrobił z niego sekretarza - to ten gamoń
        odpowiada za katastrofę w promocji miasta i wypłynięcie milionów do kieszeni
        Rubika itd.

Mądry polityk powinien być uczciwy wobec siebie i wyborców bo oni nie są tępi i
        sie nie dadzą nabrać na sztuczki socjotechniczne. Wyborcy ocenią. Czemu ci
        politycy są tacy ciemni i robią proste rzeczy pod publiczkę? Licząc że naród
        głupi da się na to nabrać.

Niech powstanie jeden polityk co będzie miał w d***ie stołek a który będzie
        chciał rozwiązywać problemy i trudności miasta. To ten zostanie prezydentem pod
        warunkiem że większość głosujących gorzowian nie okaże się tępa jak młotki
        którymi napier**lają w gorzowskim przemyśle.
        • Gość: Żanna Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:22
          wolfen: ludzie traciliby prawictwo i dziewictwo dopiero po ślubie
          jak nakazuje prawo.

hę? ;-))
          • Gość: kk Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:33
            >> wolfen: ludzie traciliby prawictwo i dziewictwo dopiero po ślubie
            jak nakazuje prawo.

>>>hę? ;-))

prawo moralne i kościelne :)
        • Gość: nicelus Re: Może trochę nie na temat IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.09, 03:25
          wolfenstein3d napisał:

> Niech powstanie jeden polityk co będzie miał w d***ie stołek a który będzie
          chciał rozwiązywać problemy i trudności miasta. <

ze stołkiem w dupie nie będzie łatwo.

• Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.19.* 05.05.09, 05:36
            Hey,
            :):):):)
          • Gość: www Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:37
            >> ze stołkiem w dupie nie będzie łatwo.

Pierwotnie demokracja w starożytnym antyku polegała na tym, że posłowie z całego
            kraju zbierali sie na radzie która uchwalała ustawy. Nie dostawali za to
            wynagrodzenia. Należeli do warstwy bogatej, jak oni tam się nazywali
            możnowładcy, wpływowi przedstawiciele proletariatu. Władzę dzierżyli na zasadzie
            że nie potrzebują mieć stołka a chcieli współuczestniczyć we władzy i
            ustanawiania prawa.
            • Gość: www2 Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:38
              >> antyku

tzn atenach
            • Gość: Żanna Re: Może trochę nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 17:47
              www:
              "Pierwotnie demokracja w starożytnym antyku"

bardziej pierwotnie niż w starożytnym antyku się nie dało? ;-)))))
    • Gość: Kosta Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.09, 19:49
      Muszę wyjaśnić co niektórym Pan Rawa nie jest Gorzowianinem ponieważ mieszksa na wsi w Kłodawie i ewentualniew móg ł by zostać radnym Gminy Kłodawa nop może powiatowym zwolniło się tam miejsce po nieodżałowanym radnym mołodciaku który wolał posadę w śtarostwie a może też się czaji na szefa bezrobotnych poPanu Hurce.
      • Gość: wolfenstein3d Re: Spór w ratuszu: odwołać prezydenta ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 19:56
        ww6.tvp.pl/VFIC?Cat=%2016093
        tutaj macie rozmowę prezia wywiad telewizyjny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka