Dodaj do ulubionych

Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak

10.10.07, 06:48
Tak czy owak,zawsze nam wychodzi,jaki Marszałek taka i kultura
Obserwuj wątek
    • Gość: aniolek Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 157.25.31.* 10.10.07, 10:19
      I slusznie! Panu Gerardowi nalezy sie dyrektorstwo! Pracuje tam od
      poczatku trwania RCAK-u. To złota osoba, która kocha tą prace... to
      jego zycie! Nie wyobrazam sobie, by teraz po tylu latach to
      stanowisko przejal ktos, kto nie ma o zyciu i funkcjonowaniu RCAK-u
      pojecia! Bardzo sie ciesze z decyzji Marszalka :)
      • Gość: kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.07, 11:11
        Aniolku! Jestes chyba "faworyta"nowaka,ale spojrz na to trzezwym(nie
        fanatycznym)okiem. Ten pan bardzo chcial byc dyrektorem, stanal,jak inni, do
        konkursu i ....przegral.To pierwszy fakt. Drugi- przeszedl z dniem 1 wrzesnia na
        emeryture, czyli jego pracodawca jest ZUS, a nie RCAK.Czyli od 1.09. jest dla
        bylej swojej firmy... czlowiekiem z ulicy. Pytam-na jakiej podstawie Pan
        Marszalek powolal tego faceta na p.o.. dyrektora.Jesli juz musial kogos powolac,
        to powinien byc to pracownik placowki. To tyle spraw formalnych.
        Co do Twoich peanow na temat nowaka, to pozwol, ze uswiadomie Ci, ze dyrektorem
        sie bywa z wyboru (konkurs ), a nie przez "zasiedzenie"
        (Pracuje tam odpoczatku trwania RCAK-u.)
        "To złota osoba, która kocha tą prace"-to chyba dobrze-jesli to prawda, ale czy
        kocha tez SWOICH PRACOWNIKOW???
        "Nie wyobrazam sobie, by teraz po tylu latach to
        stanowisko przejal ktos, kto nie ma o zyciu i funkcjonowaniu RCAK-u
        pojecia!" To chyba najwyzszy czas, zebys sobie zaczela wyobrazac, szok bedzie
        mniejszy, a korzysci dla RCAK-u wieksze. Przyjscie kogos, kto "swiezym okiem"
        spojrzy na placowke,DOCENI JEJ PRACOWNIKOW wplynie pozytywnie dla wszystkich.
        nowaka czas minal, przegral konkurs, przeszedl na emeryture i tyle...
        Mam nadzieje,ze Marszalek zweryfikuje swoja decyzje i, dla dobra RCAK-u jak
        najszybciej.
        • Gość: aniolek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 157.25.31.* 11.10.07, 09:26
          Oj, powiem Ci szczerze, ze współczuję Ci bardzo. Mimo tego ze -ku
          Twojemu zdziwieniu - nie jestem pracownikiem RCAK-u, wiem w jaki
          sposob Pan Nowak traktuje podwładnych. A Ty wydajesz sie byc
          zwyczajnie zakompleksionym pionkiem, który nie jest własnie
          tym "faworytem". Współczuje szczerze. Smutne jest to, ze po tylu
          latach oddanej pracy mowisz o Panu Nowaku, ze... "od 1.09. jest dla
          bylej swojej firmy... czlowiekiem z ulicy" Moze dla Ciebie. Ja
          slysze inne glosy. Naprawde nie umiesz docenic kogos pracy?? Czyzbys
          sie uwazal za Takiego Einsteina??? Ogolnie zastanawia mnie wciaz
          powtarzanie o "niedocenieniu pracowników"- jestem ciekawa który to
          taki oddany :) I czym Cie tak strasznie Pan Nowak skrzywdzil :):):)
          Smiac mi sie chce... :) Powodzenia! Zycze Ci abys (po 2-3latach
          sprawowania wladzy p. Nowaka oczywiscie :)) - spojrz na sondarz :)
          Nie jestes w wiekszoci, która tak mysli :) Coz... sa jeszcze osoby -
          wbrew temu co mowisz- trzezwo myslace). w koncu mial takiego
          Dyrektora o jakim marzysz - KOCHAJACEGO swoich pracownikow. Ha ha ha
          • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.07, 14:34
            Kochajacego? O w ryj! No tos polecial(a) w kosmos teraz.. Niestety
            widzialem pare razy jak ten ojciec opatrznosciowy za jakiego go
            chyba masz traktowal pracownikow na imprezach organizowanych przez
            rcak. Rece opadaly wiec nie mow tutaj ze on taki slodki i kochany bo
            tylko zaciemniasz obraz tego pana.

A tak wogole co do Twojej wypowiedzi:
            - nie jest własnie tym "faworytem" - byc faworytem nowaka znaczy
            byc takim jak on

-
            • Gość: Maciey ...cd IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.07, 14:39
          • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.10.07, 15:05
            hmm i sie nie zapisalo wiec...

- slyszysz glosy? czy aby to nie jest uleczalne? zapytaj lekarza lub
            farmaceuty :-)

- wbrew temu co mowisz- trzezwo myslace - widac udzielila ci sie
            atmosfera wyborcza... kreowanie irzeczywistosci nadal widze w modzie.

Powodzenia w kuracji...3mam kciuki

Pozdrawiam
            • Gość: okaz zdrowia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 157.25.31.* 12.10.07, 09:44
              Oj kolego, chyba z Tobą niedobrze... radze - z dobrego serca- wizytę
              u jakiegos psychiatry. Nie ublizajac. Kompleksy, kiepskie i
              niesmieszne poczucie humoru, zwidy i tworzenie swoich historyjek..
              to naprawde dobrze nie wrozy.
              A co do Twojej wypowiedzi - jakos znam kilka osob pracujacych
              podczas imprez RCAKu i jakos nikt sie nie skarzyl. Ty chyba to taki
              francuski piesek i delikatny taki, ze nie mozesz zniesc, ze masz
              kogos "nad soba" i moze Ci powidezic co masz robic. No coz... chyba
              za wysoko mierzysz.

Zycze duzo zdrowia - przyda Ci sie - uwierz mi.

Okaz zdrowia
              • Gość: Ara w "Dyrektorzy od kultury w mieście" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 11:04
                czytaliśmy: Autor: Gość: mariu IP: *.ctinet.pl 04.10.07, 16:54

na mieście mówią: tak czy owak zawsze nowak, ten pan jest już
                starszym, zchorowanym człowiekiem, z dniem 1 października nabył
                prawa emerytalne to juz emeryt!
              • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.07, 14:27
                Kompleksow nie mam, szczegolnie wobec kogos takiego jak Nowak,
                poczucie humoru mam widac nie w Twoim typie i trudno nad tym sie
                rozwodzic dluzej. Jednak zasadnicza roznica pomiedzy nami polega na
                tym ze Ty polegasz na glosie innych (zaufanych?) a ja na wlasnej
                obserwacji. Wiec prosze Cie nie mow mi ze konfabuluje bo wiem co
                widze a nie co slysze. Nowaka tez nie mam nad soba gdyz w rzeczonym
                rcaku nie pracuje ani nie lacza mnie z nim wiezy zarobkowe. Ot
                instytucja ktorej prace oceniam jako obywatel krytycznie (prace
                BYLEGO dyrektora)i osmielilem sie nie zgodzic z Toba. Szkoda ze
                reagujesz na krytyke tak alergicznie. Mysle ze przydaloby Ci sie
                wiecej obiektywizmu. Bo obiektywnie patrzac, co takiego wielkiego
                Nowak za minionej kadencji zrobil aby rozwinac RCAK? Kupil nikomu
                tak naprawde niepotrzebna scene? Zrobil mase marszalkowskich i
                okolopolitycznych imprez? Na boga! Tobie to imponuje? Szkoda wielka,
                mi nie - i nie mam zamiaru za to przepraszac.

Pozdrawiam jesiennie :P

Aha...tak nawiasem mowiac i lekko ironizujac - mysle ze masz
                rozdwojenie jazni bo sadzac po numerkach ip Ty i "aniolek" to ta
                sama osoba :-) Lub pracujecie w tej samej instytucji :) Oszczedz
                wiec sobie dalszych "obiektywnych" wypowiedzi jesli nie mozesz
                firmowac swoich wypowiedzi od poczatku do konca chocby jednym
                nickiem :-)

Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi NowakIP: 157.25.31.*
                Gość: okaz zdrowia 12.10.07, 09:44 Odpowiedz

Tak czy owak, zawsze nam wychodzi NowakIP: 157.25.31.*
                Gość: aniolek 10.10.07, 10:19 Odpowiedz

• Gość: maria Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.07, 22:41
                Jesli Okaz zdrowia to Twoj nick, to proponuje go zmienic.wypowiedz Macieya
                zrozumialam zupelnie inaczej. Aniolek nie pracuje z Nowakiem a swa opinie opiera
                na tym "co slyszala, co inni mowia" I musisz przyznac ze to malo zeby wydac taka
                opinie, jaka wydal aniolek.Proponowanie komus psychiatre tylko dlatego ze opiera
                sie na czyms wiecej niz "slyszalam, tak mowia" jest lekkim naduzyciem
                >znam kilka osob pracujacych podczas imprez RCAKu i jakos nikt sie nie skarzyl."
                NO to zycze Ci MILEJ WSPOLPRACY Z NOWAKIM-GWARANTUJE,ZE DRUGI RAZ NIE BEDZIESZ
                CHCIAL!!!
                > francuski piesek i delikatny taki, ze nie mozesz zniesc, ze masz
                > kogos "nad soba" i moze Ci powidezic co masz robic. No cozslyszalam, tak
                mowia" to lekkie naduzycie.
          • Gość: kacha Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.07, 22:28
            Podobnie jak Ty nie jestem pracownikiem RCAK-u, ale tez mialam "niewatpliwa
            przyjemnosc" wspolpracowania z p.Nowakiem (ty aniolku wiesz jak on traktuje
            pracownikow )I niestety nie mam z tej wspolpracy dobrych wspomnien.Bylam w tej
            szczegolnej korzystnej sytuacji, ze nie jestem etatem zwiazana z RCAK-iem, bo
            nie wyobrazam sobie "na stale" takiego szefa.Brak szacunku dla innych,
            lansowanie swoich, czesto bzdurnych koncepcji, ktorych poziom jest b.mierny,
            sprzed conajmniej 20 lat. I dlatego uwazam ze czas tego pana sie skonczyl. Ty
            aniolku uzurpujesz sobie prawo do wyrazania woli wiekszosci.-ciekawa jestem na
            jakiej podstawie!
            > Nie jestes w wiekszoci, która tak mysli :)Na jaki sondaz (nie pisze sie przez
            rz!)sie powolujesz?
          • Gość: Zadra10 Aniołku! " faworytą", a "faworytem". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 18:48
            Proszę cię nie kompromituj się jak już wazelinujesz Nowakowi.
      • Gość: Zibi Odejdź !wstydu oszczędź IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.07, 11:29
        mając 67 lat trzeba iśc na emetyturę, i zwolnic przestrzeń młodszym (może
        lepszym) Nowak jak sięgnę pamięcią uprawiał lizod...two z każdą władzą a
        szczególnego rodzju obrzydliwośc wzbudza układanie się z marksistami PRLu po
        czym gdy padła komuna odkrył wielką miłośc do prawicy, gdy SLD doszło do władzy
        szybko sobie przypomniał, że kiedyś kochał komunistów, po czym znów zapałał
        wielką estymą do samego Biskupa (gdy nastał AWS)
        To rodzaj chorągiewki, jeśli chce się mu popatrzec w twarz, to ma się z tym
        sporo problemów bo widzi się wielotwarz w jedny człowieku.
        Poza ty kultura amatorska i ludowa jaką Gerard wyniósł na sztandarach swjej
        aktywności to co najwyżej dobra zapchajdziura dla powiatowego pospółstwa rodem z
        KW PZPR
        Brak w tym mieście ludzi z górnej półki wartości kulturowo ważkich (no może
        poza Filharmonią), którzy mogliby np przekształcic prowincjonalne Muzeum Z.
        Lubuskiej w Muzeum Narodowe i wygrzebac się z regionalnych centrów
        amatorszczyzny jakim jest RCak i jemu podobne ośrodki
        Jednym słowem więcej kultury wysokiej (przez właściwe intytucje) i mniej
        powiatowgo postpezetpeerowskiego aktywizmu kulturki z chołubcem masowej
        • julka.4 Re: emeryci niech odpowczywają 10.10.07, 12:02
          na tych swoich emeryturach, jeżeli chcą pracować to niech zawieszają
          emeryturę. Społecznie szkodliwe jest tolerowanie takiego zjawiska,
          które skutkuje bylejakością i trwaniem w tym maraźmie. Podziękujmy
          za to emerytom. To jest odpowiedź dlaczego ludzie wyjeżdżają z
          kraju, dla jednych jest wypasiona emerytura i 3-4 posadki po
          urzędach, a inni w wieku 40-50 lat sa niby już do pracy za starzy.
    • Gość: Zniesmaczony Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 12:10
      Te wszystkie dyrektorskie konkursy trzeba po prostu jeszcze raz przeprowadzić!
      Słyszałem, że do każdego z nich można mieć zastrzeżenia: a to kandydatów nie
      było, to wybrano kogoś "przez zasiedzenie", albo ktoś inny wygrał w konkursie...
      Widać rządząca ekipa z powodu wakacji czy zbliżających się wyborów nie miała do
      tych konkursów "głowy". Tak nie może być!
    • Gość: mariu Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ctinet.pl 10.10.07, 13:13
      wstyd i skandal Panie Marszałku! wiele osób opowiadało o wyjątkowej
      aktywności nowaka od dnia ogłoszenia konkursu. Nowak chodził do
      biskupa, marszałka, jechał do warszawy m.in do ministerstwa. Omamił
      marszałka i naobiecywał. Marszałek naiwnym jest człowiekiem, nie
      orientując się, że za chwilę nowak odwróci się na pięcie. Teraz
      gerard dopilnuje żeby największa w europie, najbardziej
      profesjonalna sala koncertowa na świecie oraz wielki parking dla
      tysiaca samochodów, zostało wybudowane i oddane do użytku. Duże
      przetargi, duże możliwości korupcji. Ja już wiem kto wygra przetargi
      na poszczególne etapy budowy i wyposażenia.
      • Gość: k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.07, 22:55
        Naprawde szukal wsparcia u biskupa? Wlasciwie wszystkim "wchodzil w d...." to
        teraz czekal na rewanz i poparcie. Ale w takim razie po co konkursy? Trzeba
        umiec z honorem odejsc!!!
    • Gość: ele. Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 10.10.07, 18:26
      skandal panie marszałku ! tak nie mozna , konkurs to konkurs i
      przydupasy [ czyjes ] nie mogą łamac praw komisji ! wstyd panie
      marszałek !
    • Gość: ja Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 213.199.251.* 14.10.07, 23:26
      A juz myślałem że skończył się się układ,okazuje się że nie.Smutne to
      tymbardziej że wierzyłem w Szymańskiego
      • Gość: Ludek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.07, 19:59
        Mam jedno pytanie - jaki jest cd.sprawy nowaka.Jest czy nie dyrektorem? w
        audycji radiowej wyrazil sie,ze nie ma jeszcze nic na pismie, nie bylo z nim
        rozmow, a o sprawie dowiedzial sie z mediow. ciekawy jestem czy marszalek,mimo
        kontrowersji chocby prawnych, o moralnych nie wspomne, "mianowal" emeryta nowaka
        na p.o. dyrektora RCAK-a? Musimy o tym dyskutowac, drazyc temat, by nie wzieli
        nas "na przetrzymanie" i zrobili swoje.W ten sposob-zwlekajac z decyzja- nie
        uznano wynikow wyboru komisji konkursowej.
        CO DALEJ Panie Marszalku? Mam nadzieje,ze Pan nie postawil juz ostatecznie na
        nowaka!
        A moze ktos z pracownikow napisze kto jest obecnie ich szefem!
    • Gość: K.Ś. Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 08:36
      Nikt nic nie wie?
      • Gość: SP Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.07, 22:29
        Przypuszczam, a raczej jestem pewna, ze wiele osob wie, ale jesli chodzi o
        pracownikow RCAK-u to najzwyczajniej boja sie cokolwiek mowic. To efekt
        "ciezkiej" pracy nowaka, ktory pracownikow(oprocz pewnej grupy) traktowal
        przedmiotowo.
    • Gość: bard Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.10.07, 10:18
      No to wybory mamy za soba, Pan Marszalek "nie przeszedl" i teraz czas zajac
      konkretne stanowisko w sprawie "dyrektorowania" w RCAK-u. Mam nadzieje, ze
      zostaniemy OFICJALNIE poinformowani o ostatecznej decyzji urzedu
      Marszalkowskiego. CZEKAM!
      • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.10.07, 16:43
        A co na to TEN PAN, ktory wygral konkurs. Nic nie slychac o Nim?
        • Gość: norek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 19:15
          Pan, który wygrał konkurs nie może zrobić nic, bo to przecież
          decyzja marszałka. Słyszałem,że sam biskup popierał starca Nowaka,
          więc jak tu odmówić. Czeka nas kolejne kilka lat z najlepszym
          reżyserem na świecie!!! pierwsza impreza reżysera to pewnie wigilia
          dla miasta i pewnie zrobi to za darmo, mało tego, przywiezie na
          deptak scenę za darmo, i może jeszcze zatańczy na scenie obok
          biskupa
    • Gość: Grono Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 09:54
      Będziemy przypominać o przeprowadzonych "konkursach" na dyrektorów!
      • Gość: Kapa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.07, 18:44
        Oj trzeba przypominac!!!
        Ale z drugiej strony co da przypominanie, skoro konkursy sobie a nominacje
        Marszalka sobie!
        Myslalam, ze milczenie Marszalka w sprawie RCAK-u spowodowane jest wyborami, ale
        sedno tkwi gdzie indziej. Chyba jest to czekanie az sprawa "ucichnie" i potem
        "zrobi swoje"-oby nie byla to nominacja Nowaka. Bo jesli faktycznie Pan
        Walenciak nnie mial wygrac, to po co organizowac konkursy, stwarzac fikcje.
        NALEZY TERAZ JAK NAJSZYBCIEJ OGLOSIC KONKURS NA NA NOWEGO DYREKTORA RCAK-u!
        Panie Marszalku-Pan to obiecal! Trzeba odswiezyc kadry, a nie wybierac, poza
        konkursem, nowaka, tylko dlatego, ze jest wygodny dla Urzedu, dyspozycyjny....
        Tak wiec, jak na wstepie - przypominam o konkursie!
        • Gość: mariu Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ctinet.pl 31.10.07, 10:37
          zgadzam sie z kapa, ważne nowak z uwagi na wiek nie powinien mieć
          prawa do startu w nowym konkursie, stawiajmy na młodych !!!
        • Gość: eMeN Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:56
          Czy to ten Marszałek, który nie pokaże umowy z firmą Jet Air?
    • Gość: TAA Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.07, 19:26
      Brawo Panie Prezydencie!
      Decyzja o nieprzekazywaniu srodkow na wyimaginowane Centrum w RCAK-u jest
      strzalem w "10".
      Dosyc dawania publicznych pieniedzy na "pomysly" nowaka. Nie wiadomo komu i
      czemu to Centrum mialoby sluzyc, prawdopodobnie tylko "dyrektorowi" - znow
      moglby chwalic sie swymi osiagnieciami...
      Mam dosyc pomyslow tego pana, dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje w kulturze,
      szkoda, ze prowadzi "zajecia" z nami-studentami, bo prosze mi wierzyc, ze za
      duzo nie ma do powiedzenia.
      Przylaczam sie do glosu wiekszosci poprzednikow na tym forum-TEMU PANU JUZ
      DZIEKUJEMY, CZAS NA EMERYTURE!!!
      • Gość: zenek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 11.11.07, 06:43
        Widocznie nie chodzisz na wykłady Pana Nowaka, skoro niczego się od niego nie
        nauczyłeś. Byłem studentem jego i innych mgr i prof.Nikt nie przekazał mi takiej
        wiedzy do pracy w KULTURZE jak Pan Nowak.Jego teoria zawsze przekładała się na
        praktykę. Dzisiaj samodzielnie podejmuję zadania dzięki jego głównie
        instrukcjom. To wspaniały człowiek. Braku kompetencji nie można mu zarzucić.
        Reżyseria jego koncertów, sceneriusze trafione są zawsze w 10. Nowak to
        fachowiec w tej branży.
        • Gość: gONZO Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.07, 10:47
          Marku nie wiem gdzie widziales te tylko trafione produkcje Nowaka. Nas
          zielonogorzan raczy niezmienna sztampa i szablonem. Niestety zgadzam
          sie ze nie ma wiele do powiedzenia na swoich wykladach... moze
          zwyczajnie miales szczescie. Inni go nie maja.
        • Gość: zaba Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 11.11.07, 19:17
          jestes cudem nadWisla-podjales prace w kulturze.szepnij gdzie?a po
          drugie-nie wielu przystap.do konkursu a ilu sie madrzy,i do tego
          anomimowo.......
        • Gość: Kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.11.07, 18:49
          No niestety nie za dobrze o Tobie swiadczy skoro korzystasz z "instrukcji". Zero
          polotu, typowa "sztampa", zero innowacji!

>Reżyseria jego koncertów, sceneriusze trafione są zawsze w 10. Nowak to
          fachowiec w tej branży.
          Nie wiem o jakiej branzy piszesz- z pewnoscia nie o kulturze!
          Ciekawe ktore rezyserie i scenariusze jego koncertow masz na mysli-moze wiecej
          konkretow-umiram z ciekawosci!
          Pozdrawiam
      • Gość: gb Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.01.08, 10:07
        Przylaczam sie do tego glosu w 100%,choc wiem, ze ten facet nie "popusci". W
        kablowce widzialam relacje z jakiegos szkolenia w Urzedzie Marszalkowskim, i kto
        siedzial w 1 rzedzie-zgadywanka (jak powiedzialby Ziobro)
        On dalej walczy o swoje (doslownie ), bo ani miastu, ani tym bardziej
        wojewodztwu to Centrum nie jest potrzebne. Slychac, ze ul.Fabryczna ma byc
        "zakatkiem kultury"-warto na to dawac pieniadze, a nie na "urojenia nowaka".
    • Gość: mariu Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:29
      nowak walczy o reżyserowanie nowego festiwalu piosenki radzieckiej,
      były marszałek jest pracownikiem firmy finansujacej nowy festiwal,ze
      starcem na czele to będzie totalna klapa,
      • Gość: PeeS Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:22
        To na uczelni mimo emerytury p. Nowak też pracuje?
        • Gość: kazek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 19.11.07, 20:10
          Jak mu zazdrościsz, to sam sie zatrudnij na uczelni.
          Ludzie, Wy chyba macie za dużo wolnego czasu.Zatrudnijcie się również w
          dodatkowym miejscu pracy, nie będziecie mieli czasu na zaglądanie w cudze oko,
          ani w cudze okno.Dojrzyjcie belkę w swoim oku, zanim zajmiecie się drzazgą w cudzym.
          Widocznie go tam potrzebują.Czy to jedyny emeryt zatrudniony na naszej uczelni?
          Chyba nie!
          • Gość: ja Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.11.07, 19:47
            Ty Kazek chyba z innego swiata jestes.
            "zatrudnij sie na uczelni,zatrudnij sie w dodatkowym miejscu pracy..."
            Mam wyzsze mgr-pedagogiczne, jestem emerytem. Czekam od Ciebie Kazek na
            propozycje-z gory dziekuje!
            A swoja droga nie badz tak "drazliwy"-po to jest forum, zeby ludzie mogli sie
            wypowiadac.
            Pozdrawiam
            • Gość: sa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.07, 11:33
              I znow nowak "dal glos". Tym razem w Wyborczej stwierdzil, ze zna jeszcze innego
              krzysztofa Szymanskiego, oprocz Marszalka i przew. Sejmiku. Ktoz to taki-ano
              organizator nowego festiwalu piosenki rosyjskiej. Jak te wypowiedz nalezy
              czytac? Ja-Gerard Nowak ten festiwal bede rezyserowal!!! Zobaczycie,ze tak bedzie!!!
              • Gość: zocha Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 24.11.07, 22:41
                To małe piwo z tym reZyserowaniem,gorzej z programem-ktoś go już
                cytowł-ktory wymyślił.Klapa na całego i prazka Januszai wstyd.Poraż
                to ze omotał kolejnego człowieka I Z PRZYZWOLENIA MARSZAŁKA
                BOCHEŃSKIEGO-dyrektora festiwalu?K.........jaja jak berety...
              • Gość: ha, ha Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.07, 10:19
                No i prosze bardzo-dzis w Radio Zielona Gora informacja: Gerard Nowak organizuje
                Wigilie Miejska!!!Ale "dupowlaz", chce koniecznie wejsc urzednikom miejskim w
                ...,pokazac ,ze jest niezastapiony. Skandal! Co na to marszalek-RCAK podlega pod
                Urzad Marszalkowski!
                Nie chcemy juz wypocin Nowaka, Czy naprawde nie mozna komus innemu powierzyc tej
                wigilii?
                • Gość: mariu Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ctinet.pl 03.12.07, 12:42
                  Każda gmina raz w roku ma jakiś festyn. Gerard proponuje scenę i
                  nagłośnienie gratis, ALE reżyserowaniem festynu powinna zająć sie
                  osoba z doświadczeniem i takiej osobie trzeba zapłacić np 5000zł. A
                  kto jest najberdziej profesjonalnym rezyserem w Polsce? Nasz emeryt
                  oczywiście. Wsystko zgodnie z prawem bo reżyserowanie to usługa
                  artystyczna i emeryt może sobie do emerytury i pensji po dyrektora
                  dorobić.
                  • Gość: księgowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 04.12.07, 08:15
                    A kim ty jesteś, że masz takie informacje? Kolejny księgowy czy inkasent? żeby
                    oskarżać trzeba mieć dowody, a nie domysły.
                    Na drugi raz pomyśl nim zaczniesz gadać i to byle co.
                    • Gość: pa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.07, 10:40
                      Przeciez o tym wszyscy wiedza!
                  • Gość: vip Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.12.07, 21:55
                    To nie tylko festyny, ale takze imprezy typu jakies mistrzostwa w akrobatyce
                    sportowej.
                    • Gość: CeeL Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 07:19
                      I do Wigilii coraz bliżej...
                      • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.07, 13:28
                        Ciekawe czy na ludowo... :)
                      • Gość: k Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.07, 16:47
                        A po niej Nowak oglosi kolejny "sukces". Z pewnoscia bedzie mozna go zobaczyc
                        zawsze w okolicy "oficjeli"-to jego sposob wchodzenia w d... kazdemu kto "cos
                        moze"...
                        • Gość: qba Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 22:43
                          Jak ten czas szybko leci...
          • Gość: Arda Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:22
            Przy okazji ciekawy temat... Ilu emerytów zatrudnionych jest na "naszej" uczelni?
    • Gość: tik Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 11:57
      tia
    • Gość: Be Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.07, 11:25
      Szkoda, ze to nie Gerard N. nie odchodzi ( z honorem )z RCAK-u, tylko inny
      Nowak-z teatru! A mialam taka nadzieje.
    • Gość: kadrowa Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.07, 16:57
      Bylam dzis na spotkaniu wigilijnym w Urzedzie Marszalkowskim i widzialam
      szanownego p.o. dyrektora RCAK-u jak krecil sie wokol "wladczych U.M ", malo im
      w d...ę nie wszedl.
      I wiem juz dlaczego Dyrektorem RCAK nie zostal kto inny-gerard zrobi wszystko co
      mu kaza i nawet jeszcze wiecej-taki wielki lizus!!!
      A fe!!!
    • Gość: kaska Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.07, 18:33
      Ogladalam godzine "produkcje" tego pana i mam dosyc!
      Mowie o transmisji "na zywo" wigilii miejskiej przy ratuszu w rezyserii
      Nowaka. Skandal! Jako mieszkanka tego miasta protestuje przeciwko finansowaniu z
      miejskich srodkow "wypocin" tego faceta.ZENADA!
      • Gość: zocha Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 21.12.07, 22:50
        zenada?skandal.czy widzial to marszalek?Aco PREZYDENT?W jego imieniu
        nowak organizowaLnie bylo luda'''po co ta wielka scena brrrrrr
        • Gość: Mirka Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 23:38
          Hej, forumowicze. Nikt z Was nie napisał nic mądrego. Większość pisze o nim
          EMERYT, jeśli to zarzut, to bzdura, bo co w takim razie z prof.Bartoszewskim,
          którego połowa Polski uwielbia i uważa za autorytet?! Ja się pytam, gdzie są ci
          młodzi do objęcia fotela dyr.RCAK-u?! Dlaczego nie stanęli do konkursu i byli
          lepsi od Nowaka i tego drugiego?!
          • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.12.07, 01:45
            Byl jeden mlodszy lepszy ale przegral z nowakiem "po konkursie"...

...porownywanie nowaka z Bartoszewskim (pisownia z premedytacja) przyjmuje z
            niesmakiem.

Wesolych swiat
            • Gość: Mirka Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.07, 00:02
              Nie porównuję, Macieyu. Wskazuję tylko na bardzo zaawansowany wiek profesora,
              aktywnego w wielu dziedzinach, jako kontrargument wobec tych, którzy uważają, że
              ludzie w wieku emerytalnym powinni odejść.
              • Gość: Maciey Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.12.07, 22:58
                Mirko: Oczywiscie ze nie twierdze ze "emeryci wypad"... to byloby zbytnie
                uproszczenie problemu... to akurat nie jest problem w przypadku nowaka...
                problemem jest forma dzialan podjetych po przegranym konkursie.

Studencie: jakos nieprzyjemnie politycznie sie zrobilo. A mamy swieta :-) Wiek
                moj dojrzaly i moze dlatego potrafie wyciagac wnioski (chyba nieglupie). Jesli w
                Polsce brak fachowcow to ich do szukajmy, dajmy szanse innym zamiast popadania w
                szarzyzne i miernote - bo tak komus wygodniej. Wiecej zdrowego dystansu i
                zdroworozsadkowego myslenia zycze studenciku :-)

Wesolych Swiat!
            • Gość: student Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 24.12.07, 08:52
              Myślę Macieyu, że porozmawiać z Tobą będzie można gdy osiągniesz dojrzały wiek.
              To doświadczenia życiowe sprawią, że spojrzysz na życie z innej perspektywy. I
              Ty będziesz kiedyś emerytem szukającym pracy.
              Już w naszym rządzie podjęte zostały działania skierowane na wykorzystanie
              wiedzy i doświadczeń emerytów, gdyż młodzi korzystają z globalizacji.Nie ma dla
              nich granic. Ich dom jest tam gdzie oni.A w Polsce brakuje fachowców. Pracuj na
              to, aby i o Ciebie zabiegali szefowie firm.
              Powodzenia Macieyu.
              • Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.07, 12:08
                W tej calej "dyskusji" pominiety jest watek zasadniczy. Nie chodzi o to czy
                emeryci powinni pracowac, czy nie, ale o respektowanie wynikow konkursu na
                stanowisko dtrektora. Nowak startowal, przegral, przeszedl na emeryture-i tyle.
                Ktos wygral konkurs w oczach komisji i..... nie zostal dyrektorem. Pytanie-dlaczego?
                Zachowania nowaka opisane chocby na tym forum, "popisy rezyserskie" kolejnych
                imprez swiadcza o tym, ze Urzad Marszalkowski nie wie co robic z RCAK-iem, a
                nowaka powolali na p.o. dyr. dlatego, ze jest on dla nich wygodny, dyspozycyjny,
                zrobi wiecej niz mu kaza, byleby tylko zdobyc ich laskawosc.
                Pozdrawiam
                • Gość: ka Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.07, 22:13
                  A jak to robi "doskonale" wszyscy widza! Wstyd-pelna komuna!!!
              • Gość: Czyż Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 18:45
                Czytaliśmy w poprzednich postach, że p. Nowak "mając 67 lat", będąc "starszym
                zchorowanym człowiekiem" przeszedł "1.IX. na emeryturę". Myślę, że skoro
                pracował "od początku trwania RCAK-u" na dyrektorskim stanowisku ma dyrektorską,
                niezgorszą emeryturę i chyba nie musi być "emerytem szukającym pracy" tym
                bardziej, że jak się dowiadujemy p. Nowak to także "emeryt zatrudniony na naszej
                uczelni". W sumie więc mając "dobrą" emeryturę zajmuje dodatkowo dwa miejsca
                pracy, które mogli by objąć ludzie młodsi. Nie obejmują ich jednak i wyjeżdżają
                za granicę...
                • Gość: student Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 05.01.08, 19:17
                  Ich decyzja - wyjeżdżających.
                  • Gość: Czyż Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.08, 20:33
                    A czy Gość:student raczy się zastanowić dlaczego wyjeżdżający muszą podejmować
                    takie decyzje?
                    • Gość: kaowiec Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 13:16
                      Przypominam Wam, ludzie, że do konkursu na dyr. RCAK-u stanął poza panem
                      Nowakiem jeden jedyny człowiek (który nie soełniał podobno warunków). Gdzie więc
                      byli wszyscy ci młodzi, którym Nowak zajmuje to miejsce?
                      • Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.08, 11:31
                        Drogi Kaowcu!
                        Prosze nie wprowadzaj ludzi w blad!
                        Do konkursu stanelo trzech(!) chetnych, a nie dwoch!-to po pierwsze!
                        Ten, o ktorym piszesz, ze nie spelnial warunkow,wygral konkurs!_to po
                        drugie.Piszesz,ze nie spelnial PODOBNO warunkow-tu masz racje-wszystko bylo
                        dobrze dopoki nowak po przegranym konkursie nie zaczal bruzdzic.
                        Ciekawe kiedy ogloszony zostanie nowy konkurs,jak dlugo nowak bedzie p.o.
                        dyrektora! Panie Marszalku-pora zrobic nowy konkurs-mlodzi kandydaci czekaja!!!
                    • Gość: student Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 06.01.08, 19:23
                      Nie bądź Czyżu śmieszny(a). Przecież nie z powodu Nowaka ludzie: młodzi, starsi
                      i Ci w wieku średnim emigrowali, emigrują i będą emigrować.
                      Kto w POLSKIEJ KULTURZE za psie pieniądzę chce pracować w świątek, piątek i
                      niedziele?
                      Spytaj ilu młodych ludzi startowało w konkursie i dlaczego poza Nowakiem tylko
                      jedna osoba? To jest odpowiedź na ten polski miód.
                      Nie trać energii na rozpamiętywanie.Skup się na swej pracy lub emigruj jak inni,
                      zdesperowani nie nominacją Nowaka, tylko perspektywą pracy w Polsce.
                      • Gość: do studenta Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.08, 02:01
                        do rzeczy gadasz.
                      • Gość: HaHa Kto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 08:40
                        "Kto w POLSKIEJ KULTURZE za psie pieniądzę chce pracować w świątek, piątek i
                        niedziele?"
                        Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak!
                        • Gość: g-g Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.08, 09:40
                          Za psie pieniadze?
                          Chyba masz zle wiadomosci. A "swiatek,piatek i niedziele" nowak "rezyseruje"
                          imprezy-oczywiscie za inne pieniadze!
                          Tez czekam na nowy konkurs!!!
                          • Gość: zocha Re: Kto? IP: *.ztpnet.pl 21.01.08, 01:19
                            no i znowu zarobiL.rezyserował bal sportu,znowu koszmarek,czesc
                            artystyczna?z pania z plastyka w roli głownej.....nikogo to nie
                            bawiło...
                            • Gość: ja Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.08, 18:27
                              A ja tylko widzialam w Kablowce, ze roznosi szampany na scenie. Myslalam, ze
                              "kelneruje", ale rezyseria??? Tam nie bylo widac reki rezysera, byc moze gdyby
                              poszli "na zywiol" to byloby efektowniej?
                              to kolejny przyklad "fachowosci" nowaka.
                              • Gość: student Re: Kto? IP: *.wlb.vectranet.pl 21.01.08, 20:45
                                Moim zdaniem Nowak ma świetne pomysły reżyserskie. Zajęcia z nim, to rewelacyjne
                                spotkania z fachowcem w tej branży. Nie widziałem imprezy o której piszesz, lecz
                                nie uwierzę, by był to kicz.
                                • Gość: zocha Re: Kto? IP: *.ztpnet.pl 21.01.08, 23:27
                                  powiedz student ilu was fachowcow od p.Nowaka zatrudnilo sie w
                                  kulturze.Gdzie wy jestescie,Atak powaznie wejdz na strone rcaku i
                                  zobacz w statucie coma robic rcak.marszalkowi tez taka wycieczka sie
                                  przyda,moze konkurs bedzie konkursem.teren lezy odlogiem..
                                  • Gość: ja Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.08, 09:37
                                    Brawo!
                                • Gość: Eryk Re: Kto? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.08, 13:04
                                  Studencie... niestety widzialem te impreze i fachowosci i profesjonalizmu tam
                                  nie widzialem. Nowakowe popluczyny....
                                  • Gość: kadr Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.08, 16:25
                                    Typowe dla Nowaka popluczyny. A student niech sie bierze za nauke, bo sesja
                                    blisko. U Nowaka z pewnoscia zda egzamin, bo to ten sam stopien "profesjonalizmu!!!
                                    • Gość: Zielonogórzanin Re: Kto? IP: *.wlb.vectranet.pl 22.01.08, 19:04
                                      Znam wiele dzieł Nowaka, były zawsze profesjonalne.Myślę, że te wypowiedzi na
                                      forum są głosem osoby, która nie umie przegrywać. Daj przykłady swoich dzieł,
                                      porównamy. Czekam na zaproszenie, na imprezę przez Ciebie reżyserowaną lub
                                      organizowaną. Nawet kupię bilet w loży. Podaj termin i miejsce, napewno przybędę.
                                      • Gość: parobek rcak-u Re: Kto? IP: *.zielman.pl 22.01.08, 21:21
                                        gdybyś wiedział drogi zielonogórzninie jak to wszystko się odbywa to
                                        byś milczał. ja i inni parobkowie przy tych reżyseriach jesteśmy po
                                        12 a czasami więcej godzin na dobe i p.o dyrektora nie interesuje że
                                        mamy rodziny ważne jesst jego wyngrodzenie za reżyserie. ięc milcz i
                                        nie opowiadaj bzdur że on jest ok bo nie jest
                                        • Gość: jaja Re: Zawsze Nowak?! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.08, 11:30
                                          Wiele sie mowi "w miescie" o fuchach nowaka (czesto kosztem pracownikow rcak-u )
                                          Szkoda ,ze nie mowilo sie glosno o tym przed konkursem, ale z drugiej strony
                                          rozumiem pracownikow tej firmy. Nowak jest "dyspozycyjny" dla
                                          wszystkich-czerwonych i czarnych, organizuje dla nich imprezy "za grosze",
                                          oczywiscie on musi na tym zarobic (marne 4000 zl-jak pisze inny internauta , a
                                          pracownicy mu nie wychyla sie, bo po ludzku sie boja. Przez te imprezy jest
                                          "wygodny", ma "znajomych" i tak to sie toczy.Ale czy jest NIETYKALNY?
                                          Panie Marszalku! Najwyzsza pora by oglosic nowy konkurs, albo powolac kogos
                                          nowego na stanowisko dyrektora RCAK-u! Dla Pana dobra, by przeciac wszelkie
                                          dewagacje na temat obecnego dyrektora, konkursu i jego wynikow ( wygral inny
                                          kandydat, a i tak Go nie powolano, na stanowisko P.O.dyr. wrocil emeryt nowak )A
                                          swoja droga chyba nalezaloby sprawdzic jak nowak traktuje swoja firme-czy jest
                                          to odskocznia dla swoich dodatkowych zarobkow kosztem pracownikow? Przeciez jak
                                          kazda firma ma jakies cele, zalozenia, no i oczywiscie regulamin.
                                          • Gość: xxx Re: Zawsze Nowak?! IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.01.08, 16:31
                                            Ciekawe czy Nowak byl "rezyserem" Ingresu nowego biskupa, bo widzialam go
                                            "szalejacego" w kosciele, a i jego Pracownicy obslugiwali te impreze, bo kilku
                                            widzialam.Nie ma to jak dobrze zyc ze wszystkimi "prominentnymi", bo nawet po
                                            przegranym konkursie czlowieka wespra! Ciekawe czy RCAK jest stworzona do
                                            robienia tego typu imprez czy to znow fanaberia jego dyrektora.
                                            • Gość: Zielonogórzanin Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 29.01.08, 00:50
                                              Co by Nowak nie robił, czy zrobił, to będzie Ci przeszkadzało. Widać, że to już
                                              Twoja obsesja. Nudzisz się po przegranej. Radzę poszukać nowego konkursu i
                                              wystartować obok Kowalskiego Jana. Może wówczas się uda.Nowak wyszkolił mnie i
                                              wielu innych w tej branży.Znam jego wiedzę i doświadczenie, które przekazuje do
                                              dziś zainteresowanym tą profesją.To fachowiec bardzo wysokiej klasy !!!! Nasza
                                              uczelnia jest dumna z takiego belfra. Zajęcia z nim, to nie tylko teoria podana
                                              na tależu - to również możliwość zdobycia wiedzy praktycznej,idealnie
                                              pokrywającej się z tym co niezbędne w pracy animatorów kultury.
                                              • Gość: RoMa Re: Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.08, 02:46
                                                "Teoria podana na ...". Nie chcę utrwalać tego błędu, więc nie
                                                cytuję dokładnie. Może trzeba się doszkolić także u innego
                                                nauczyciela? Nie tylko u Nowaka.
                                              • Gość: wszechwiedzący Re: Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.08, 08:22
                                                drogi zielonogórzaninie chcesz zdobyć wiedzę praktyczną na temat
                                                branży i imprez realizowanych przez tego pana to wproś się do ekipy
                                                realizującej pracującej dla tego pana i zmienisz zdanie po 3 dniach
                                                tyrki po 12 a czsami więcej godzin bez zapewnionych jakichkolwiek
                                                posiłków czy napojów, bieżącej wody i wc
                                            • Gość: nowy biskup Re: Zawsze Nowak?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.01.08, 08:13
                                              drogi XXX oczywiście że był reżyserem a pracownicy nie robili tego
                                              ze względu na swoją wiare, ani dla przyjemności tylko
                                              dla " kochanego dyrektorka" który liże wszystkim i
                                              wszędzie nawet na poświęconej ziemi
                                              • Gość: xxx Re: Zawsze Nowak?! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.08, 10:54
                                                Ale nadal nie wiem czy RCAK jest instytucja do organizowania tego typu imprez
                                                (akurat nie mam nic przeciw kosciolowi ),czy jest to prywatny folwark Nowaka.
                                                Wg mnie sama nazwa firmy wskazuje czym sie powinna zajmowac, a chociazby z
                                                postow "czujnych" internautow wynika, ze jest "uzupelnieniem prywatnych
                                                przedsiewziec jej dyrektora ( a raczej p.o.dyrektora)
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: gospodyni biskupa Re: Zawsze Nowak?! IP: *.ztpnet.pl 29.01.08, 14:40
                                                  nie badz leniwy-wejdz na strone RCAK i poczytaj statut i bedziesz
                                                  wiedzal do czego powołany.Panie NOWAK-używajac słow
                                                  kard,Wyszynskiego-pan juz tylko kopci i trzeba pojsc.
                                      • Gość: kadrowa Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.08, 09:32
                                        Oj panie nowak! wiem, ze jest pan "Zielonogorzaninem", ale zeby siebie oceniac.
                                        Troche skromnosci, ale jednak to chyba w pana przypadku nie jest mozliwe.
                                        Zarozumialosc i buta przez pana przemawia-to raczej normalne u pana.
                          • Gość: ktoś z branży Re: Kto? IP: *.zielman.pl 22.01.08, 21:25
                            psie pieniądze: reżyseria 4000 zł( ściśle tajne ), widok twarzy
                            gerarda jak to zobaczy : bezcenne
                            • Gość: zoch Re: Kto? IP: *.ztpnet.pl 23.01.08, 11:54
                              PANIE MARSZAŁKU-CZY PANU NIE ZAL SWOJEGO SZEFA-PLUJAC NA NIEGO
                              OBRAZAJA PANA DECYZJE.,I KONTROLE PODPOWIADAJA..NIE ROZUMIEM UPORU
                              P.GERARDA-
                              • Gość: Moni Re: Kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 01:49
                                Nowak mnie ani ziębi, ani grzeje. Nikt z Was, mądrale, poza hasłem mniej więcej
                                -"precz z Nowakiem" nie proponuje KOGOKOLWIEK w jego miejsce - dyrektora RCAK-u.
                                A może nikogo takiego nie ma w ZG? Zwłaszcza, że poza Nowakiem, tylko jeden gość
                                ubiegał się o stanowisko dyrektora i nie był reżyserem. Nowak spełnia więc
                                niejedną rolę i przyszło mi do głowy po Waszych komentarzach, że być może jest
                                on jednak NIEZASTAPIONY?..... Co o tym myślicie?
                                • Gość: Papi Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.08, 09:43
                                  W konkursie oprocz nowaka startowalo dwoch kandydatow-to po pierwsze. Po
                                  drugie-srodowisko czeka na ogloszenie konkursu na dyrektora, wiem conajmniej o
                                  dwoch powaznych kandydatach na dyrektora RCAK.
                                  Po trzecie- gdybys dokladnie przeczytala posty to nie doszlabys do wniosku, ze
                                  piszacy kieruja sie haslem "precz z nowakiem", a forum nie jest od rzucania
                                  nazwisk potencjalnych kandydatow, bo oni moga sobie tego nie zyczyc.
                                  Najlepszym rozwianiem Twoich watpliwosci bedzie ogloszenie konkursu-PANIE
                                  MARSZALKU! DO DZIELA!
                            • Gość: ab Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.08, 18:28
                              przyjmuje propozycje pracy dla 'BIEDNEGO" NOWAKA ZA "PSIE PIENIADZE"=MARNE 4000ZL.
                              Moze jakas parafiada-trzeba sie odwdzieczyc za wsparcie kleru-chociaz to dopiero
                              na wiosne. Teraz nalezy "pomoc" czerwonym,organizator festiwalu piosenki
                              rosyjskiej ma szmal, wiec warto tam "uderzyc"-moze jakis psi grosz uda sie
                              zarobic za jakas "rezyserie', a moze cos innego?
                              • Gość: Zielonogórzanin Re: Kto? IP: *.wlb.vectranet.pl 06.02.08, 22:13
                                Ile w Tobie GOśCIU zajadłości i zawziętości do Nowaka. Pomyśl, co tu wypisujesz.
                                Wiadomo, że każdy Dom Kultury czy Centrum Kultury ma
                                w zakresie swoich zadań, obsługę imprez miejskich, lokalnych czy wojewódzkich,
                                bez względu na panującą obcję. Czy to Nowaka wina, że
                                w naszym kraju, przez kolejne lata jego pracy zawodowej, imprezy były
                                organizowane przez kolejne ugrupowania? On je realizował, bo tego oczekiwały
                                władze, średnio co 4 lata inne i każde współdziałające z klerem.
                                Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie jest ważne co robi Nowak, tylko to, że ON a
                                nie TY.Zrób rachunek sumienia, dzisiaj śRODA POPIELCOWA.
                                • Gość: ktoś z branży Re: Kto? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.08, 14:12
                                  oczywiście że to nie wina nowaka że on to reżyseruje, za marne 4000
                                  zł, ale uwaga za festiwal piosenki rosyjskiej przewidziane
                                  chonorarium za scenariusz i reżyserie ma wynieść 20000 zł i nie jest
                                  to działanie statutowe rcak-u a pracownicy będą przy tym tyrać w
                                  ramach swoich obowiązków
                                  • Gość: 76 Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.08, 18:28

Czy Wielki Pan Dyrektor RCAK-u zajmujac sie Festiwalem wzial na te okolicznosc
                                    urlop?
                                    Pytanie jest proste-od kilku dni staram sie umowic z nim na spotkanie zwiazane z
                                    dzialalnoscia statutowa RCAK i nigdy go nie ma-ciagle "wyjechal"-slysze w
                                    sluchawce-kiedy bedzie? Tego nie moga mi powiedziec, bo "ma duzo pracy zwiazanej
                                    z festiwalem"!
                                    Czyzby "cwaniak" festiwal wpisal w dzialalnosc statutowa RCAK? wcale bym sie nie
                                    zdziwila, ale jesli tak jest to zal mi pracownikow firmy, ktorzy znow w ramach
                                    etatu beda robic to, za co ich dyrektor wezmie niezla kase! (zreszta nie
                                    pierwszy raz)
                                    Panie Dyrektorze! Jest pan PO Dyrektora RCAK i to pan jest dla terenu a nie
                                    odwrotnie.
                                • Gość: ab Re: Kto? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.02.08, 16:07
                                  Proponuje Zielonogorzaninie abys dokladnie wczytal sie w posty, czytal lokalna
                                  prase no i poznal srodowisko.

Piszesz - cyt. "Wiadomo, że każdy Dom Kultury czy Centrum Kultury ma
                                  w zakresie swoich zadań, obsługę imprez miejskich, lokalnych czy
                                  wojewódzkich,bez względu na panującą obcję."
                                  Akurat w statucie RCAK nie ma tego.(polecam str. internetowa RCAK)A nawt jesli
                                  byloby to w zakresie obowiazkow firmy to dyrektor, TAK JAK INNI PRACOWNICY
                                  powinien robic to tez w ramach swojego etatu, a nie zarabiac "marne" 4000zl.

"Z Twoich wypowiedzi wynika, że nie jest ważne co robi Nowak, tylko to, że ON a
                                  nie TY." I tu sie mylisz, bo w odwrotnosci do Nowaka ja nie biore sie za to
                                  czego nie umiem robic!
                                  A belkot o zmianach co 4 lata rzadzacej obcji pomine milczeniem-swoj honor
                                  trzeba miec!!!
                      • Gość: Czyż Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 09:01
                        Nie sądzę abym był śmieszny... Oczywiście, że to nie z powodu Nowaka tysiące
                        ludzi młodych, starszych i tych w wieku średnim wyemigrowało, emigruje i będzie
                        emigrować... ale dwie osoby mogły to uczynić - bowiem dwa miejsca pracy mogły
                        być wolne (RCAK i uczelnia), a nie są... Myślę, że dużo więcej ludzi chciałoby
                        pracować za te "psie pieniądze" o których piszesz! A propos: Może ktoś wie jaki
                        jest termin ogłaszania konkursów na zwalniane stanowiska?, gdzie o konkursach
                        można się czegoś dowiedzieć? Czy to są tylko informacje dla wtajemniczonych?
                        • Gość: xxx Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.08, 16:34
                          Tez czekam na ogloszenie konkursu i mam nadzieje, ze nastapi to niebawem. Z
                          pewnoscia Nowak w nim wystartuje i ......przegra, bo z tego co slyszalam to
                          szykuje sie POWAZNY KONTRKANDYDAT. Mam rowniez nadzieje, ze historia z
                          pierwszego konkursu sie nie powtorzy i dyrektorem zostanie ten kto wygra konkurs
                          a nie ten co "wychodzi" swoja posade od lewa do prawa, z biskupem wlacznie.Czas
                          Nowaka juz minal, zobaczymy ile jest wart po przegranych wyborach na dyrektora
                          RCAK, jak niemozliwe bedzie "wyslugiwanie sie" swoimi pracownikami i zarabianie
                          ich kosztem.
                          Panie Marszalku-czas dzialac, a nie udawac, ze sprawa jest zalatwiona!
                        • Gość: ktoś z branży Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.08, 14:15
                          czyż informacje o konkursach na dyrektorów instytucji podległych
                          marszałkowi znajdziesz na stroach urzędu marszałkowskiego w zakładce
                          aktualności, informacja jest jawna, powodzenia w konkursie na
                          dyrektora rcak każdy lepszy od nowaka pozdro
                        • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.08, 10:01
                          Mysle, ze termin EWENTUALNEGO konkursu oglaszane sa w prasie, ale widzac
                          pociagniecia nowaka to watpie ze to szybko nastapi-tu ingres, tu piosenka
                          rosyjska...
                          A poniewaz marszalek boi sie wlasnego cienia to milczy, chyba czeka az koledzy z
                          PO go wykurzai nie narazi sie nikomu.
                          Wydaje mi sie ze to najwyzszy czas aby tym tematem zajeli sie dziennikarze
                          lokalnej GW (red.Lukaszewicz)Wtedy moze ktos dalby jakas konkretne odpowiedzi,
                          chocby o terminie konkursu.
                          Pozdrawiam
                        • Gość: mariu Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ctinet.pl 07.03.08, 16:21
                          czy to prawda, że gerard zawiesił pobieranie swojej pensji w rcaku w
                          okresie kiedy zajmuje się festiwalem piosenki rosyjsko-radzieciej?
                          Pan Bocheński przesiaduje u gerarda w gabinecie kilka godzin
                          dziennie, więc gerard nie ma czasu na zajmowanie się czymkolwiek
                          innym niż nowy festiwal. Bardzo słuszna decyzja Panie Gerardzie.
                          popieram
                          • Gość: SOSNA Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 07.03.08, 21:36
                            jak się chodzi do pracy to nie można nie pobierać pensji.Aktualny
                            Marszałek w kablowce powiedział zze nie wiele może o FESTIWALU
                            powiedziec-apodległa mu instytucja zatopiona w nim po
                            łokcie.Marszałek nie czyta forum i pewnie nic nie wie.może. mu to
                            wszystko listem wysłac
                            • Gość: K Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.08, 12:22
                              Marszalek nie tylko niewiele moze powiedziec o festiwalu, ale rowniez o
                              podleglych sobie jednostkach.Najlepszym przykladem jest Nowak i RCAK-tak dlugo
                              jak Nowak wchodzi w ... Marszalkowi to tego nic wiecej nie obchodzi-wszystko
                              jakos sie kreci. I nic Go nie obchodzi co tam sie dzieje-b.wygodne i problem z
                              glowy.
                          • Gość: Ksiegowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.08, 19:18
                            Oj Mariu-ales Ty naiwny
                        • Gość: a Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.08, 11:28
                          Cos dziwna cisza zalegla wokol "naszego ulubienca"!!!
                          A to zwiastuje cos niedobrego!
    • Gość: student Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 17.02.08, 10:00
      G. Nowak uczy studentów UZ w siedzibie RCAK podczas godzin pracy, czyli 8-16.
      Jak to się ma do prawa pracy, wykonywania obowiązków, czy pan Nowak w tym czasie
      ma urlop. Czy pan marszałek o tym wie, że jego podwładny emeryt pracuje na dwóch
      etatach w tym samym czasie pracy. Czyli za te same godziny pracy bierze dwa razy
      kasę.
      • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.08, 11:10
        Zeby tylko na dwoch!
        W tych samych godzinach pracy biega po miescie i zalatwia sobie "fuchy", widac
        go z Bochenskim, bywa tez w innych miejscach-przeciez jakos trzeba zyc i
        utrzymac rodzine!
        Powtarzam pytanie-czy Pan Marszalek o tym wie? Ajesli tak to dlaczego i jak
        dlugo to bedzie tolerowal?
    • Gość: aa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 88.156.160.* 17.02.08, 10:18
      zeulandia.myminicity.com/sec
    • Gość: Pracuś Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 20.02.08, 18:46
      Amator szybkiej jazdy na motocyklu próbuje pobić własny rekord prędkości. Jedzie
      coraz szybciej, i szybciej, jeszcze szybciej. Nagle traci panowanie i upada na
      asfalt. Konsekwencje upadku są ogromne. Motor do kasacji, kupa złomu.
      Motocyklista ciężko poturbowany. Noga złamana w trzech miejscach, pęknięte dwa
      żebra, łokieć wybity, twarz solidnie podrapana, dwa zęby wybite, kombinezon
      podarty. Z trudem podnosi się z ziemi, ogląda to co pozostało z motocykla i
      swoje rany. I mówi - ale i tak lepiej niż w pracy w RCAK.
      Były podwładny G.N.
      • Gość: kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.08, 10:04
        To jest przerazajace!!!
        Panie Marszalku-pora wejsc do RCAK-u i przeswietlic dzialania Nowaka.
      • Gość: xy Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.08, 11:39
        Az mi sie wierzyc nie chce, ze ktos taki pozostaje jeszcze "zwierzchnikiem"
        kogokolwiek
        Ludzie z RCAK-u, zgloscie to gdzies, bo inaczej ten .... was wykonczy dla
        swojego dobra! Trzymam za Was kciuki!
        • Gość: Zielonogórzanin Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.wlb.vectranet.pl 25.02.08, 21:44
          Człowieku XY ! Ty już musisz leczyć swoją nienawiść do Nowaka.Poszukaj dobrego
          specjalisty.
          Logujesz się pod różnymi hasłami i myślisz, że ktoś uwierzy w to, że raz jest XY
          a innym razem YX. Przedstaw się i przyznaj - to ja PRZEGRANY !!!!!
          Aż robi się niedobrze od twoich wyplucin.Nowak nie będzie wiecznie pracował, a
          ty pokażesz co potrafisz,gdy wygrasz kolejny konkurs. Już zacznij czyścić buty
          Nowakowi.
          • Gość: XY Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.08, 09:58
            Drogi Zielonogorzaninie!
            Az by sie chcialo odpowiedziec Tobie Twoim jezykiem, ale nie zamierzam schodzic
            do Twego poziomu,wiec tylko wyjasnienie-nie jestem przegranym, bo nie
            startowalem w konkursie.Nie jestem tez pracownikiem RCAK-u-to po drugie.
            A na dyskusje na tym poziomie mnie nie wciagniesz-to wszystko na ten temat.
            Mimo wszystko pozdrawiam
    • Gość: działacz Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 21.02.08, 17:55
      Ten marszałek to zdaje się palcem robiony skoro G. Nowak zdołał go omotać i
      owinąć wokół palca. GN dokonał cudu, przekonał marszałka, ze tylko on i nikt
      inny, potrafi kierować RCAK. Żeby wbić do głowy marszałkowi taki nonsens, trzeba
      mieć talent do manipulowania, kręcenia, intrygowania, dyskredytowania innych,
      kłamania, oszukiwania, prezentowania własnych zasług, bardzo wątpliwych i
      najczęściej tandetnych.
      • Gość: ba Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.08, 18:58
        Brawo!
        I to jest sedno sprawy.
        Niestety nie za dobrze to swiadczy o Marszalku-na co On czeka?
        • Gość: Z boku Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:08
          Bo kiedyś to było tak, że gdy ktoś "na stanowisku" szykował się do odejścia na
          emeryturę to przygotowywał swego następcę... Teraz, okazuje się, na emeryturę
          przechodzi teoretycznie...
          • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.02.08, 09:27
            To w przypadku GN byloby niemozliwe-po prostu jest to facet "niezastapiony"!!! I
            co by bylo gdyby jego Nastepca okazal sie lepszy od swego pryncypala???
            Faktem jest, ze GN "przeszedl na emeryture teoretycznie", mimo, ze przeciez
            teraz sa konkursy na stanowisko dyrektora. Ale okazuje sie ze w przypadku GN
            mozna ten konkurs przegrac, uruchomic poplecznikow, a Marszalek nie wiem z
            jakiego powodu (chyba nie strach)bierze tak bardzo ich glosy pod uwage, ze
            "przywraca" emeryta na stanowisko (tym razem p.o.dyrektora)
            Ciekawe kiedy zostanie ogloszony nowy konkurs? Z pewnoscia nie za szybko, bo
            przeciez GN "macza palce" w festiwalu piosenki rosyjskiej i musi sie wykazac!
            Oby nie bylo obciachu!
      • Gość: kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 10:19
        No i mielismy najlepszy przyklad tego co powyzej na koncercie Biczewskiej.Co tam
        robil Nowak-"prezentowal sie " jako ten niezbedny, a co robili pracownicy RCAK-u
        na tej imprezie? Zasuwali-pewnie w ramach etatu
        • Gość: sasza Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 04.03.08, 14:55
          piekny garnitur.A.B,G,N i szachrajka KRYSTYNA M z WITNICY-ZDROWO
          ZERZNĘLA za udostepnienie gwiazdy.Ten zestaw calkiem kładzie
          imprezę....zaraz sie odezwa wszyscy ktorzy z powodu kasy szukaja
          Krystyny M......OJ.musi byc ciezko organizatorom skoro w takim
          towarzystwie fe.
          • Gość: Kadr Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 18:37
            A kim jest Krystyna M? Prosze o informacje kto doszedl do tego "towarzystwa"?
          • Gość: Rafał Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:46
            Dosyć niejasna jest ta wypowiedź! Czy można prosić o przybliżenie sprawy?
            • Gość: ... Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 19:42
              ...
            • Gość: miki Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 10.04.08, 10:33
              Krystyna M. to znana w branży estradowej naciągaczka i hochsztaplerka a nawet
              można powiedzieć oszustka. Wypisz wymaluj osoba bardzo podobna z charakteru i
              sposobu postępowania do GN.
    • Gość: Bery Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 10.04.08, 11:14
      To bardzo dziwne i zastanawiające, daje także wiele do myślenia, że na tyle
      wypowiedzi na internetowym forum gazety, ile już padło na to hasło, nie
      zareagowały jeszcze władze samorządowe województwa. Milczą także lubuskie media,
      w tym GW na której forum ta dyskusja się odbywa.
      • Gość: kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 10.04.08, 12:52
        wczoraj była rosyjska piosenka w N.Saczu-ciekawe czy w jury by<GN?NA JAKIEJ
        ZASADZIE?-URLOP?namawiam.odp.za kulture u marszałk a aby polatali po innych
        podobnyck rcakach w kraju i zobaczyli co te firmy robia -rcak lubuski podpina
        sie do innych,a przedstawiciele siadają do jury i biorą... kaske.Polatali rzecz
        jasna w internecie...PANIE SZACHOWICZ PAN TEż NIC NIE WIDZI?
      • Gość: KADROWA Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 10.04.08, 12:56
        CD.ZOBACZCIE NA STRONIE rcaku CZYM SIE ZAJMOWAł W 1 KWARTALE,TYCH RóZNYCH
        ELIMIN.NIE ROBIą TYLKO JEZDZA''
        A
        • Gość: doswiadczony Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:19
          jestem przekonany, że gerard ciągle działa przy festiwalu. Bocheński
          przesiaduje godzinami w rcaku. oficjalnie były marszałek twierdzi,
          że pogonił gerarda a tu w godzinach pracy na ul Sienkiewicza praca
          wre. gdzie jest marszałek? czemu wydaje nasze pieniądze na
          pracownika, który ciagle w godzinach pracy zajmuje się zupełnie
          innymi sprawami. pogonić staruszka gerarda,
    • Gość: somek Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 14.04.08, 11:21
      GN został oficjalnie przedstawiony w mediach jako opiekun artystyczny festiwalu.
      Wiadomo zatem, że macza w tym przedsięwzięciu palce. Pytanie w jakiej formie.
      Jako osoba prywatna? Jako działacz kultury? Jako zasłużony na tym polu? Czy może
      jako dyrektor RCAK? W tym ostatnim przypadku firma powinna być oficjalnie
      zaangażowana w to przedsięwzięcie. A z tego co wiem nie jest. Czyli prywata GN,
      okazja do wydarcia paru groszy do których i tak sie nie przyzna. Przerażające
      jak zwierzchnia władza pozwala GN na takie numery i twierdzi, ze nic się nie dzieje.
      • Gość: ww Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 14.04.08, 12:16
        Ciekawa jestem komu tak zależy na jego stanowisku?Podpisz się
        nazwiskiem.
        • Gość: ewka Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 14.04.08, 18:21
          chodzio porządek a nie stanowisko,ale..polecam cos innego wywiad z
          p.A.Bochenskim w PRZEGLADZIE LUBUSKIM-w internecie.
        • Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.08, 19:12
          To moze zacznij od siebie?
          WW czyli GN ????
    • Gość: Dysan Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ztpnet.pl 05.06.08, 18:56
      I stał się cud. G.Nowak nie jest reżyserem FPR. Biedaczek nie wydrze kasy i jest
      zapewne bardzo z tego niezadowolony. Może stanie się kolejny cud i władze
      samorządowe województwa wygonią go z RCAK.
    • Gość: miki Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.net 24.09.08, 09:23
      GN już zapowiedział, że wystartuje w kolejnym konkursie na dyrektora
      RCAK i chcialby być jeszcze co najmniej cztery lata, czyli do 70
      roku zycia. Prawie jak biskupi, ktorzy odchodza na emeryturę w wieku
      75 lat. Może po tych czterech latach zechce być dyrektorem do 75
      lat.Kompletna paranoja, po to jest emerytura aby z niej korzystać.
      Może w końcu zarząd województwa zrozumie, że czas tego pana jako
      dyr. sie skonczył. Przy innym dry. RCAK będzie lepiej działał.
      • Gość: Kadrowa Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.223.* 24.09.08, 10:34
        Masz Miki racje.Ludzie roznie sie starzeja,ale w przypadku GN to idzie jak
        blyskawica.Postepujaca cukrzyca daje coraz bardziej znac,choc jakbyl "zdrowy" to
        tez byl nie do wytrzymania.A do tego skleroza...
        Stara sie zostac dyrektorem roznymi sposobami-patrz ostatni jego "wystep" na
        finale Festiwalu Folkloru,kiedy to chcial uczcic imieniny Pani Wontor-zony
        Wicemarszalka odpowiedzialnego zreszta za kulture...Skomentowal to "wydarzenie"
        w G.L. R.Gromadzki.W pelni sie z nim zgadzam i dlatego nie skomentuje.Powiem
        tylko, ze jest to typowe "dupowlastwo" GN,wg niego kazda droga jest dobra dla
        zdobycia "stolka".
        Czas tego pana w RCAK-u juz sie skonczyl!!!
        Mam nadzieje,ze nowy Marszalek to zrozumie i nie da sie nabrac na "fachowosc" GN.
    • Gość: jet Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.net 25.09.08, 09:55
      Podczas finałowego koncertu MFF pan dyrektor przeszedł samego
      siebie, jak mawia młodzież - poszedł ostro po bandzie. Dedykując
      koncert żonie wicemarszałka i zaparszając ją na scenę poniewaz tego
      dnia miała urodziny. Tego chyba nawet Mrożek by nie wymyślił. Cóż
      każda droga jest dobra ktora doprowadzi GN do celu, nawet jeżeli
      trzeba sie przecisnąć przez odbyt.
    • Gość: ASK Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 22:43
      a tak przy okazji skladanych życzen przez pana G.N, przestroga dla
      p.Wontora-wicemarszalka, niech Pan dokladnie przemysli sklad komisji
      konkursowej, aby nie byc posadzonym o nepotyzm,wprawdzie p.G.N. to
      nie rodzina,ale od dawna znane sa zazylosci tego Pana z Panskim
      nazwiskiem.
      zycze wszystkiego dobrego,oczywiscie KULTURZE w Zielonej Gorze
      • Gość: kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.220.* 30.09.08, 10:15
        Nie wiem kiedy jest konkurs, ale juz teraz czekam z niecierpliwoscia na jego
        rozstrzygniecie.To na jego podstawie bede mogla ocenic nowego v-marszalka-czy
        stare trzyma sie mocno.A moze wreszcie cos sie zmieni i komisja wybierze jakas
        swieza krew.Czy ktos wie kiedy jest konkurs?
        Pozdrawiam
        • Gość: x Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: 78.8.221.* 24.10.08, 11:22
          No wlasnie-kiedy jest konkurs i czy GN ma kontrkandydatow.Czy ktos ma takie
          wiadomosci?
          • Gość: Kasia Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.08, 09:41
            Ta cisza jest niepokojaca.Moze jednak ktos cos wie.
            • Gość: mariu Re: Tak czy owak, zawsze nam wychodzi Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 12:49
              znowu śmieją się wszyscy, bo gerard łazi od drzwi do drzwi z chęcią
              załatwienia czy wkupienia się; pracownicy zauwazyli zmianę: nagle
              dyrektor stał sie łagodny jak baranek, uśmiecha się, słowem bardzo
              sympatyczny, starszy pan; myślę, że tym razem tego cięzko chorego na
              cukrzycę człowieka, który notorycznie zasypia w czasie imprez, nikt
              nie będzie brał pod uwagę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka