malsad Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:11 Witam. Jestem na diecie ze "Studia Zdrowia", stronka to www.studiozdrowia.pl I nie jest to żadna reklama. Teraz jestem na niej już przeszło trzy miesiące i schudłam do tej pory 17 kilo. Według mnie jest fantastyczna. Chudnie się około 1,5 do 2 kilo tygodniowo na początku. W drugim i trzecim miesiącu do 1,5 kilo tygodniowo. Nigdy nie chodziłam głodna. Jeśli chcesz to mogę podesłać Ci na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 10:52 a mi mozesz? please? Odpowiedz Link Zgłoś
malsad Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 11:26 Ok. Wyslę Ci wieczorem. To spory plik, w formacie worda. Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 12:13 Dzieki jak sie uda schudnac, to zadedykuje ci pierwsze piec kilo Odpowiedz Link Zgłoś
malsad Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 12:25 No mam nadzieję, że Ci się uda Ja pierwsze pięć kilo na tej diecie straciłam w ciągu dwóch i pół tygodnia. Chociaż trudno było zmienić nawyki żywieniowe i trochę się męczyłam przez pierwsze dwa tygodnie, to potem już było z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
rubia88 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 13:39 mogłabyś mi wysłać również? na mejl gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
kasik.6 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 20:33 jeśli można to ja też poproszę: magistrantka24@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 06.05.10, 21:00 Elza, owszem, jest dieta, która jest zbilansowana i dostarcza wszystkie niezbedne składniki odżywcze - Montignac. Odpowiedz Link Zgłoś
groch27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 07.05.10, 10:03 Witam Cię,jestem 9 miesiecy po porodzie i przybyło mi 15kg, pomaga mi dieta dukana...zajzyj na mój blog rodzinny tam opisałam całą dietę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
groch27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 07.05.10, 10:04 m.avital.pl/?page_id=339 Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 anyx 07.05.10, 12:25 anyx27 napisała: > Elza, owszem, jest dieta, która jest zbilansowana i dostarcza wszystkie > niezbedne składniki odżywcze - Montignac. anyx, w przypadku odpisywania konkretnej osobie polecam albo podpinanie się pod jej post, albo wpisanie nicka w tytule własnego postu;PP ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 07.05.10, 14:06 anyx przeczysz sama sobie... dieta odchudzajaca nie moze dostarczac wszelkich skladnikow wiec sama w sobie nie jest zbilansowana = zadna dieta odchudzajaca nie jest zbilansowana Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 07.05.10, 21:28 elza78 napisała: > anyx przeczysz sama sobie... dieta odchudzajaca nie moze dostarczac wszelkich > skladnikow wiec sama w sobie nie jest zbilansowana = zadna dieta odchudzajaca > nie jest zbilansowana > Nie masz pojęcia o diecie Montignaca - to nie jest dieta odchudzająca! To jest TYLKO rezygnacja z produktów o wysokim indeksie glikemicznym oraz niełączenie pewnych produktów ze sobą. Jest to dieta jak najbardziej zbilansowana, można ją stosować do końca życia, czego nie mozna powiedzieć o Dukanie. Chudnięcie przy diecie MM to niejako efekt uboczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik30 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 27.05.10, 17:09 bardzo prosze o przesłanie dla mnie na e-mail kowalik30@gazeta.pl bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
ulla1983 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 12.07.10, 08:20 Nie zawsze trzeba sie obrzeraz aby tyle przytyć, wystarczy przez 9 miesięcy nosić pod serduszkiem małe cudeńko Pożniej jak się urodzi to zostaje kila - kilkanascie kilo do zrzucenia. Moze podacie jakes sprawdzone przepisy dla mam karmiacych Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik30 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 27.05.10, 17:13 to ja też poprosze na kowalik30@gazeta.pl dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 07.05.10, 14:40 Ja na diecie Dukana (białkowa) schudłam 13 kg w 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
wspinaczka73 Re: Jak najskuteczniej schudnac (tak gdzies 20 kg 28.07.10, 10:16 moni692 napisała: > W ciagu 5-6 miesiecy? > Tylko bez diet cudow, bo po tych ma sie najlepszy efekt jojo! > Jak to zrobilyscie ze tyle schudlyscie? > osobiście dużo nie musiałam zrzucać, tylko 5-6 kg i to w krótszym czasie. Diet nie stosowałam, żadnych wspomagaczy też nie bo wg mnie to nie działa długofalowo. Wg mnie ważne aby pobudzić przemianę materii, spalanie tłuszczów a to można uzyskać poprzez odpowiednią ilość ruchu połączoną z rozsądnym odżywianiem się. Co od odżywiania - warto zmienić nawyki żywieniowe bo to skutkuje długofalowo i w pewnien sposób zapobiega tyciu - czyli zamiast smażyć pieczemy (mięso, ryby), polecam stosowanie do sałatek oliwy z oliwek zamiast np. majonezu, eliminację tłustych i mącznych sosów, ograniczenie słodyczy i nadmiaru potraw mącznych na korzyść warzyw, owoców i białka (zwłaszcza polecam chude mięso i ryby). Na pewno warto zadbać aby w diecie nie brakowało błonnika (owoce, warzywa, otręby, pieczywo i ryż z pełnego przemiału, ryż naturalny zamiast białego oczyszczonego) i także regularnie jeść jogurty. Jak gotujesz ryż czy makaron to pilnuj aby nie był rozgotowany tylko al'dente - rozgotowany ma wyższy indeks glikemiczny i przyczynia się do gromadzenia nadmiaru cukrów w postaci tkanki tłuszczowej. Aha, należy jeść często ale mało, około 5 posiłków mniejszych objętościowo zamiast 2-3 dużych i rzadko. Jak jesz często masz lepszą przemianę materii, jedząc rzadko - przemiana materii się spowalnia bo organizm ma sygnał, że trzeba magazynować rezerwy w postaci tłuszczów gdyż go rzadko "zasilamy". Teraz sprawa ruchu - nie jest to łatwe mając małe dziecko, będąc zmęczoną i permanentnie niedospaną zmobilizować się ale nie ma wyjścia (krew, pot i łzy). Polecam pływanie - 3 razy w tygodniu po 50-60 minut dość szybkim tempem (tak żeby się nie obijać i wychodzić z wody z wypiekami na twarzy) - raczej stylem grzbietowym (wzmacnia mięśnie brzucha i ud a jednocześnie spala tam tkankę tłuszczową). Dobre są też codzienne spacery z wózkiem - ok. godzinę-półtorej takim dosyć szybkim tempem bez zatrzymywania się i odpoczywania w trakcie w miarę możliwości tak abyś po przyjściu do domu była wręcz spocona z wysiłku i musiała wziąć prysznic. Najlepsze efekty daje bieganie - wystarczy 3-4 razy w tygodniu co najmniej 30 minut (czyli najlepiej 40-60 minut) - biegamy na niskiej częstotliwości tak aby był to wysiłek tlenowy, wówczas organizm spala nadmiar tkanki tłuszczowej oraz cukry z danego dnia zapobiegając odkładaniu się cukru w postaci tkanki tłuszczowej. Pamiętaj też, żeby po wysiłku zjeść coś lekkiego - wówczas pobudzona przemiana materii zostaje utrwalona i organizm dostaje sygnał, żeby nie spowalniać przemiany materii ale ją wzmóc co sprzyja spalaniu nadmiaru tkanki tłuszczowej. Żeby zacząć skutecznie bieganie, nie zniechęcić się i nie wykręcać na zasadzie "to nie dla mnie" itd. polecam link www.bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=256 gdzie jest mowa o odchudzaniu z bieganiem oraz podany 12-tygodniowy program "treningowy" dla osób początkujących chcących się odchudzić. Sama stosowałam ten program i nie żałuję, zadziałał, dlatego z czystym sumieniem go polecam. Generalnie wszystkie rady jakie tu podałam są z mojego własnego doświadczenia - pływam, biegam, odżywiam się w sposób zarysowany. Dzięki temu nigdy nie miałam problemów z nadwagą, a i po ciąży szybko zrzuciłam kilka nadmiarowych kg. Jakby coś podaję prywatny mail agnieszkahlebowicz5@gmail.com - służę bardziej szczegółowymi radami. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś