Dodaj do ulubionych

Włosy mi strasznie wypadają - help!

07.10.10, 08:26
Poradźcie coś dobre kobiety. Ja wiem, że one mi lecą po ciąży, ale po umyciu mam całe kępy w wannie sad. I tak już któryś miesiąc. Myję je szamponem joanna czarna rzepa, mam odżywkę do włosów delikatnych i nic tongue_out. Warto zainwestować w jakiś drogi szampon? Sprawdził się Wam? Witaminy jakieś tam na włosy też biorę. W końcu łysa zostanę sad.
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 08:31
      nic nie poradzisz, musisz przeczekac, mi po kazdej ciazy wypadaly tak ze kepy zostawaly na poduszce po nocy, nie wylysialam calkowicie, zwyczajnie po ciazy wypada to co na skutek dzialania hormonow w ciazy nie wypadlo smile
      pamietam ze uzywalam odzywke WAX'a
    • hexella Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 08:32
      skoro przyczyna wewnętrzna (przestrojenie hormonalne) to żadne szampony stosowane zewnętrznie nie pomogą niestety. Zadbaj o stosowną ilośc cynku, witaminy PP, jodu i magnezu i czekajwink wiem, ze to dość brutalne, ale serio- nic innego Ci nie pozostaje. Aha, zrób podstawową morfologię plus żelazo, jeśli wszystko git, to uzbroj się w cierpliwość.
    • julek_i_ja Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 08:35
      Spokojnie. Mi też tak wypadały przez ok 2 miesiące a łysa jakoś nie zostałam. To są martwe włosy i muszą wypaść, a hormony ciążowe sztucznie utrzymują je w miejscu. Brałam witaminy, stosowałam normalny szampon - suplementy oczywiście nie wpłyną zbytnio na te wypadające, ale przyśpieszą odrastanie nowych. Obecnie mam pełno 4cm odrostów, zrobiła mi się nawet grzywka. Nie przejmuj się, to przejdzie.
      • croyance Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 13:54
        BTW, ze sie wetne, na podobnej zasadzie dzialaja modne od niedawna 'zageszczacze rzes'. Historia jest taka, ze okazalo sie, ze leki na glaukome powoduja, ze rosna geste rzesy (skutek uboczny) i przemysl kosmetyczny rzucil sie wykorzystywac. Od niedawna preparat dostepny jest w UK, chcialam sprobowac, ale poczytalam opinie uzytkowniczek w necie i padlam prawie, bo a) srodek jest tak aktywny chemicznie, ze niektorym zmienia kolor oczu (!) b) z opisow wynika, ze srodek zatrzymuje rzesy, ktore normalnie by wypadly, przez jakis czas wyglada wiec, ze ma sie je bardzo geste, a potem wszystkie nagle wypadaja, ciach.
    • kataniera Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:00
      Zależy ile czasu minęło od ciąży, jeśli ostatnie dziecko takie jak w sygnaturce, to chyba już czas na środki zaradcze. U mnie sprawdza się łykanie skrzypu polnego z drożdżami i witaminami (z fioletową etykietką). Szampony na zmianę: dermena, neril i revalid albo coś z szamponów i odżywek profesjonalnych (schwarzkopf, loreal). Widzę poprawę.
      • pamplemousse1 Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:24
        kupiłam szampon Vichy do włosów wypadających i odżywkę waxa + witaminy, nie wiem czy podziałało czy w końcu same przestały wypadaćwink
        • czustka Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:35
          Ja kupiłam spray Vichy on był chyba nowością w zeszłym roku , zawsze w sezonie jesienno zimowym wypadają mi włosy i ostatnio fenomenalnie mi pomógł własnie ten produkt , dodam że podciełam lekko włosy dodatkowo i po problemie.
          • red.sarah Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:41
            Mi zaczęły wypadać,jak mały miał 4 miesiące,teraz ma 6,5 i ciągle wypadają ale już coraz mniej, więc chyba minie.
    • kaamilka Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:39
      rodziłaś w lutym zeszłego roku...? to trochę późno na wypadanie wink
      ja rodziłam w sierpniu '09 i zaczęły mi wypadać dokładnie 3 mce po porodzie, skończyły ja Gówniarz miał pół roku
      obciełam je na krótko - o tyle pomogło, że nie było wszędzie długich kudłów
      teraz też zaczęły mi wypadać, ale to chyba jesień i już
    • anet81 Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 09:47
      Ja niezmiennie polecam Vitapil - włosy przestały mi wypadać już po 2 tygodniach brania tabletek.
    • kamelia04.08.2007 Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 10:06
      to nie wiedziałs, ze beda wylatywały?

s a dwie prawidłowości dotyczace ciązy, po pierwsze w ciązy rosnie brzuch, a po drugie po ciaży lecą włosy garsciami.

Możesz sobie kupowac co chcesz, ale to sa zmiany hormonalne i tyle.
      • mim288 Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 13:48
        Lecą albo nie lecą. Mnie po pierwszej ciąży ani jeden włos z głowy nie spadł, a po drugiej strasznie wypadały mi włosy (przeszły po zaprzestaniu karmienia, braniu tabletek i witamin).
    • fajnykotek Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 12:17
      Tak urodziłam 19 miesięcy temu, ale włosy zaczęły mi wypadać dopiero jakieś 3 miesiące temu, jak przestałam całkiem karmić piersią. Wiedziałam, że kiedyś zaczną wypadać, ale że aż tyle to się nie spodziewałam po prostu. Ale dzięki za info. Swoją drogą myślałam, że wypróbowalyście jakieś super kosmetyki i że one rzeczywiście działają big_grin.
      • ihanelma Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 07.10.10, 13:30
        Mi pomogło Vichy z animexilem (szampon + ampułki) + drażetki Merza (drożdże + coś). Te ostatnie biorę regularnie - pomagają też w przypadku problemów z cerą mieszaną.
    • lidek0 Można sobie pomóc 13.11.10, 15:36
      tylko trzeba chceć. Jałykałam Skrzypo Vitę i używałam szamponu z czarnej rzepy, po 2 tygodniach były efekty, a nie wydałam na to majątku.
      • naumma Re: Można sobie pomóc 30.12.10, 23:28
        Ja stosuję:
        a) kosmetyki Vatika (hinduskie), które ładnie pogrubiają włosy , więc nie widać, że tak ich mało
        b) preparat Inneov
        c) homeopatyczny Dagomed Thallium na wypadanie i on chyba najbardziej mi pomógł
        d) odżywkę Wax

Oczywiście nie wszystko na raz.
    • szacil Re: Włosy mi strasznie wypadają - help! 08.02.11, 21:59
      Polecam zupełną NOWOŚĆ na rynku: orogranulki, które są naturalne, przebadane klinicznie i działają nie tylko na wzmocnienie włosów, ale odżywiają wszystkie komórki. Zwalczają wolne rodniki i uzupełniają brakującą ilość witamin i minerałów w organizmie. Ja zaczęłam stosować Pachira Renew i byłam w szoku co zaczęło się dziać z moim ciałem. Zostało ona zupełnie oczyszczone, przestały boleć mnie nogi, zaczęłam czuć się lżejsza. Zauważyłam również, że moje włosy zaczęły robić się gęste i lśniące. Mam też znajomą, której po stosowaniu Pachira Renew zaczęły wyrastać ciemne włosy pod siwymi - ja osobiście mam farbowane. Jeżeli potrzebujesz więcej informacji napisz na maila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka