Dodaj do ulubionych

Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię?

13.10.04, 23:53
Obserwuj wątek
    • mama_wiktora Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 14.10.04, 15:48
      Nie piszesz ile jesteś po porodzie. Przy karmieniu pewnie jeszcze trochę
      szaleją hormony więc żel może się nie przyjąć. No i parę miesięcy po porodzie
      zarówno włosy jak i paznokcie się bardzo osłabiają. Ja w takim momencie po
      pierwszym porodzie zdecydowałam się na allessandro.

Nie znam się na subtelnych różnicach pomiędzy różnymi rodzajami tych paznokci
      (żelowe, akrylowe itp). Z moich doświadczeń jednak wynika, że gdy konieczne
      jest spiłowanie płytki to nienajlepszy pomysł w takim momencie. Paznokcie
      miałam ze dwa miesiące, słabo się przyjmowały (hormony), odchodziły po bokach,
      w końcu sama zdrapałam je i to co było pod spodem leczyłam długie miesiące, bo
      paznokcie jeszcze bardziej się osłabiły i nie miały jak się pod tym cholernym
      żelem zregenerować.

Może jestem odosobnionym przypadkiem, bo podobno właśnie w tym salonie za
      bardzo spiłowują płytkę paznokcia i to to była przyczyna.

Dodam, że panie kosmetyczki zapewniały mnie, że przez te sztuczne żele
      paznokcie się wzmacniają, totalna bzdura, dałam się nabrać jak dzieckosad
      • beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 15.10.04, 11:55
        Witam i dziekuję za radę.
        Jutro miną 3 mies.od porodu więc mam już chęć coś zrobić z paznokciami.Przed
        zajśćiem długie lata miałam akryl ale w ciąży zrezygnowałam.Generalnie nie
        chodzi mi o trwałość bo robię sobie sama.To nawet jeśli czas pozwoli mogę co
        tydzień.Ale czy ta chemia nie przenika przez płytkę paznokcia?Wiesz,aby było
        bez szkody dla maluszka.
        Pozdrawiam.Mama Malwinki.
        • dosiamamafilipa Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 15.10.04, 13:41
          hej
          moze rzczywisci lepiej poczekac bo jak napisalas to przecierz chemia, nurtuje
          mnie laika tylko jedno pytanie nie boisz sie ze porapiesz malenstwo ? to jednak
          przy przewijaniu,kapieli lub przytulakach stanowi zagrozenia dla tak delikatnej
          skorki.
          pzdr.
          dorota
          • beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:47
            Hej!Z tym drapaniem to jest dokładnie tak jak napisała Mama Wiktora i Juleczki.
            Paznokcie są tępe i nie można się nimi podrapać nie mówiąc już o podłubaniu
            sobie w uchu.A w pielęgnacji dzidzi najbardziej będzie wkurzało mnie to,że
            krem zostaje pod paznokciem.
            pozdro.Mama Malwinki.
      • albertyna77 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.01.05, 14:15
        Witam!
        Wiktorio! To nie żel zniszczył Twoje paznokcie, ale Ty sama zrywając go.
        Zrywając żel zerwałaś również cieniutką wierzchnią warstwę Twojego paznokcia i
        osłabiłaś go. Sprawa zupełnie inaczej by się przedstawiała gdybyś oddała się w
        ręce profesjonalistki, która fachowo by Ci żel usunęła. Wierz mi, zajmuję się
        tym zawodowo. Miałam już na swoich rekach wszystko- żel, akryl, jedwab
        (wszystkiego zawsze najpierw próbuję na sobie), a teraz mam swoje naturalne
        paznokcie- żel zdjęłam sobie jakiś tydzień temu. I co? i mam zdrowiuteńkie
        paznokcie!
        Zgadzam się, że w trakcie ciąży i karmienia piersią lepiej nie nakładać na
        paznokcie żadnych mas (żel, czy akryl), ale stwierdzenie, że żel Ci zniaszczył
        paznokcie, niestety nie jest prawdą, zniszczyłaś je sobie sama zrywając żel!
    • mama_wiktora Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 16.10.04, 14:42
      Ja bym powiedziała tak z tą chemią, skoro włosy można farbować to i pewnie
      paznokcie zrobićsmile Nie sądzę żeby tą drogą bardzo coś się dostało, ale nie
      jestem fachowcem.

Za to widzę, że ty bardziej, jaka jest różnica pomiędzy tym akrylem a żelem w
      takim wypadku?

A jeśli chodzi o to drapanie, to łatwiej podrapać dziecko własnym paznokciem
      niż tipsemsmile bo ten jest za gruby i w ogóle nie drapie, nawet to wnerwiające
      jest trochę, bo się nie podrapiesz nawet jak byś chciałasmile
      • doska_r Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 18.10.04, 18:46
        Cześć dziewczyny.
        Jestem z zawodu manikiurzystka i szczerze odradzam akrylu w czasie ciązy i
        karmienia.Jest za bardzo szkodliwy dla naszych dzieciątek.Jeżeli juz bardzo
        chcesz ewentualnie zrób sobie paznokcie żelowe.Ale w zasadzie wstrzymałabym sie
        chwilowo z tipsami.
        Pozdrawiam Dorota
        • beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:50
          Dzięki za radę ale juz chyba za póżno.Zdecydowałam,że raz zrobie ten akryl a
          potem zobaczę.Pozdrowienia.Mama Malwinki.
      • beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:55
        Pojęcia nie mam.Ja robię sobie akryl,który mi służył, od lat a żele weszły
        póżniej więc nie byłam już zainteresowana.POzdro.Mama Malwinki.
        • aasikp Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 21.01.05, 08:02
          Witam,
          Daj znać jak wyszły Ci pazurki. Mam też pytanie do dziewczyn, które same
          zakładają sobie te pazurki - jak i gdzie można kupić cały sprzęt do zrobienia
          sobie samemu takie pazurki?
          pozdrawiam,
          Asik
          • mama_oli_i_tomka Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 26.01.05, 23:01
            Ja robię sama akryle - pierwszy zestaw to kupiłam sobie w jakims sklepie
            kosmetycznym (paznokcie, klej, pilnik, proszek i płyna krylowy, odtłuszczacz
            lub wytrawiacz, wszystko w pudełku które słuzy mi do dziś). Potem dokupowałam
            to co mi sie kończyło na allegro.
            Z gilotyny do cięcia można zrezygnować - ja obcinam cążkami.
            Jak będziesz zaczynała to daj znac na forum - dziewczyny napiszą ci tak
            normalnie co i jak po kolei.
            Pozdrawiam
            • tojaola2 Re: do mamy Oli i Tomka 27.01.05, 07:25
              czy mogłabyś napisać jak zakłada się samemu paznokcie i ile kosztuje taki
              zestaw do zrobienia,ewentualnie polecić sprzedawców na alegro?Pozdrawiam
              serdecznie
              Ola

P.S.jak fajnie widzieć takie zestawienie- Ola i Tomek ,bo to moje imię i imie
              mojego kochanego męża-pozdrowienia dla dzieciaczków!!!
              • mama_oli_i_tomka Re: do mamy Oli i Tomka 28.01.05, 21:25
                Cześć.
                Właśnie przeczytałam Twojgo posta. Napiszę do Ciebie na pocztę gazetową, ale
                później jak dzieci pójdą spać.
                Pozdrawiam
                • inia25 Re: do mamy Oli i Tomka 03.02.05, 22:30
                  akryl to kwas, wiec niszczy paznokcie
                  zel jest o wiele bezpieczniejszy i zdrowszy
                  • albertyna77 Re: do mamy Oli i Tomka 23.06.05, 11:32
                    akryl to kwas????!!!!
                    A skąd masz tę wiedzę?
                    Jestem profesjonalna stylistka paznokci i zapewniam cię, żę akryl ma niewiele
                    wspólnego z kwasem.
                    Chyba Ci sie pomyliło, z primerem do paznokci, który jest uzywany PRZED
                    nałożeniem paznokci!
    • kamczaj Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 04.02.05, 19:24
      Drogie mamy doskonale was rozumiem tez jestem mama ale zastanowcie sie czy nie
      powinnyscie na pierwszym miejscu stawiac jednak wasze malenstwo a nie wasz
      wyglad a w szczegulnosci wyglad waszych paznokci. Co do tego farbowania to
      lepiej jest zeby farba nie dotykala skory. Sztuczny paznokiec jest tepy ale po
      pierwsze zbiera sie pod nim nmnustwo bakteri a po drugie jak chwytasz malenstwo
      pod paszki nie ma mozliwoszi zeby nie wbijac paznokcia w cialoko ndzidzi
      szczegulnie chodzi mi o kciu wiem nto z autopsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka