mama_wiktora Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 14.10.04, 15:48 Nie piszesz ile jesteś po porodzie. Przy karmieniu pewnie jeszcze trochę szaleją hormony więc żel może się nie przyjąć. No i parę miesięcy po porodzie zarówno włosy jak i paznokcie się bardzo osłabiają. Ja w takim momencie po pierwszym porodzie zdecydowałam się na allessandro. Nie znam się na subtelnych różnicach pomiędzy różnymi rodzajami tych paznokci (żelowe, akrylowe itp). Z moich doświadczeń jednak wynika, że gdy konieczne jest spiłowanie płytki to nienajlepszy pomysł w takim momencie. Paznokcie miałam ze dwa miesiące, słabo się przyjmowały (hormony), odchodziły po bokach, w końcu sama zdrapałam je i to co było pod spodem leczyłam długie miesiące, bo paznokcie jeszcze bardziej się osłabiły i nie miały jak się pod tym cholernym żelem zregenerować. Może jestem odosobnionym przypadkiem, bo podobno właśnie w tym salonie za bardzo spiłowują płytkę paznokcia i to to była przyczyna. Dodam, że panie kosmetyczki zapewniały mnie, że przez te sztuczne żele paznokcie się wzmacniają, totalna bzdura, dałam się nabrać jak dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 15.10.04, 11:55 Witam i dziekuję za radę. Jutro miną 3 mies.od porodu więc mam już chęć coś zrobić z paznokciami.Przed zajśćiem długie lata miałam akryl ale w ciąży zrezygnowałam.Generalnie nie chodzi mi o trwałość bo robię sobie sama.To nawet jeśli czas pozwoli mogę co tydzień.Ale czy ta chemia nie przenika przez płytkę paznokcia?Wiesz,aby było bez szkody dla maluszka. Pozdrawiam.Mama Malwinki. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 15.10.04, 13:41 hej moze rzczywisci lepiej poczekac bo jak napisalas to przecierz chemia, nurtuje mnie laika tylko jedno pytanie nie boisz sie ze porapiesz malenstwo ? to jednak przy przewijaniu,kapieli lub przytulakach stanowi zagrozenia dla tak delikatnej skorki. pzdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:47 Hej!Z tym drapaniem to jest dokładnie tak jak napisała Mama Wiktora i Juleczki. Paznokcie są tępe i nie można się nimi podrapać nie mówiąc już o podłubaniu sobie w uchu.A w pielęgnacji dzidzi najbardziej będzie wkurzało mnie to,że krem zostaje pod paznokciem. pozdro.Mama Malwinki. Odpowiedz Link Zgłoś
albertyna77 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.01.05, 14:15 Witam! Wiktorio! To nie żel zniszczył Twoje paznokcie, ale Ty sama zrywając go. Zrywając żel zerwałaś również cieniutką wierzchnią warstwę Twojego paznokcia i osłabiłaś go. Sprawa zupełnie inaczej by się przedstawiała gdybyś oddała się w ręce profesjonalistki, która fachowo by Ci żel usunęła. Wierz mi, zajmuję się tym zawodowo. Miałam już na swoich rekach wszystko- żel, akryl, jedwab (wszystkiego zawsze najpierw próbuję na sobie), a teraz mam swoje naturalne paznokcie- żel zdjęłam sobie jakiś tydzień temu. I co? i mam zdrowiuteńkie paznokcie! Zgadzam się, że w trakcie ciąży i karmienia piersią lepiej nie nakładać na paznokcie żadnych mas (żel, czy akryl), ale stwierdzenie, że żel Ci zniaszczył paznokcie, niestety nie jest prawdą, zniszczyłaś je sobie sama zrywając żel! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wiktora Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 16.10.04, 14:42 Ja bym powiedziała tak z tą chemią, skoro włosy można farbować to i pewnie paznokcie zrobić Nie sądzę żeby tą drogą bardzo coś się dostało, ale nie jestem fachowcem. Za to widzę, że ty bardziej, jaka jest różnica pomiędzy tym akrylem a żelem w takim wypadku? A jeśli chodzi o to drapanie, to łatwiej podrapać dziecko własnym paznokciem niż tipsem bo ten jest za gruby i w ogóle nie drapie, nawet to wnerwiające jest trochę, bo się nie podrapiesz nawet jak byś chciała Odpowiedz Link Zgłoś
doska_r Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 18.10.04, 18:46 Cześć dziewczyny. Jestem z zawodu manikiurzystka i szczerze odradzam akrylu w czasie ciązy i karmienia.Jest za bardzo szkodliwy dla naszych dzieciątek.Jeżeli juz bardzo chcesz ewentualnie zrób sobie paznokcie żelowe.Ale w zasadzie wstrzymałabym sie chwilowo z tipsami. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:50 Dzięki za radę ale juz chyba za póżno.Zdecydowałam,że raz zrobie ten akryl a potem zobaczę.Pozdrowienia.Mama Malwinki. Odpowiedz Link Zgłoś
beta7 Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 20.10.04, 00:55 Pojęcia nie mam.Ja robię sobie akryl,który mi służył, od lat a żele weszły póżniej więc nie byłam już zainteresowana.POzdro.Mama Malwinki. Odpowiedz Link Zgłoś
aasikp Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 21.01.05, 08:02 Witam, Daj znać jak wyszły Ci pazurki. Mam też pytanie do dziewczyn, które same zakładają sobie te pazurki - jak i gdzie można kupić cały sprzęt do zrobienia sobie samemu takie pazurki? pozdrawiam, Asik Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli_i_tomka Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 26.01.05, 23:01 Ja robię sama akryle - pierwszy zestaw to kupiłam sobie w jakims sklepie kosmetycznym (paznokcie, klej, pilnik, proszek i płyna krylowy, odtłuszczacz lub wytrawiacz, wszystko w pudełku które słuzy mi do dziś). Potem dokupowałam to co mi sie kończyło na allegro. Z gilotyny do cięcia można zrezygnować - ja obcinam cążkami. Jak będziesz zaczynała to daj znac na forum - dziewczyny napiszą ci tak normalnie co i jak po kolei. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tojaola2 Re: do mamy Oli i Tomka 27.01.05, 07:25 czy mogłabyś napisać jak zakłada się samemu paznokcie i ile kosztuje taki zestaw do zrobienia,ewentualnie polecić sprzedawców na alegro?Pozdrawiam serdecznie Ola P.S.jak fajnie widzieć takie zestawienie- Ola i Tomek ,bo to moje imię i imie mojego kochanego męża-pozdrowienia dla dzieciaczków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_oli_i_tomka Re: do mamy Oli i Tomka 28.01.05, 21:25 Cześć. Właśnie przeczytałam Twojgo posta. Napiszę do Ciebie na pocztę gazetową, ale później jak dzieci pójdą spać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: do mamy Oli i Tomka 03.02.05, 22:30 akryl to kwas, wiec niszczy paznokcie zel jest o wiele bezpieczniejszy i zdrowszy Odpowiedz Link Zgłoś
albertyna77 Re: do mamy Oli i Tomka 23.06.05, 11:32 akryl to kwas????!!!! A skąd masz tę wiedzę? Jestem profesjonalna stylistka paznokci i zapewniam cię, żę akryl ma niewiele wspólnego z kwasem. Chyba Ci sie pomyliło, z primerem do paznokci, który jest uzywany PRZED nałożeniem paznokci! Odpowiedz Link Zgłoś
kamczaj Re: Czy mogę zrobić paznokcie akryl jeśli karmię? 04.02.05, 19:24 Drogie mamy doskonale was rozumiem tez jestem mama ale zastanowcie sie czy nie powinnyscie na pierwszym miejscu stawiac jednak wasze malenstwo a nie wasz wyglad a w szczegulnosci wyglad waszych paznokci. Co do tego farbowania to lepiej jest zeby farba nie dotykala skory. Sztuczny paznokiec jest tepy ale po pierwsze zbiera sie pod nim nmnustwo bakteri a po drugie jak chwytasz malenstwo pod paszki nie ma mozliwoszi zeby nie wbijac paznokcia w cialoko ndzidzi szczegulnie chodzi mi o kciu wiem nto z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś