Dodaj do ulubionych

Krem i depilacja

24.03.06, 14:10
Cześć przyszłe mamuśki smile))
Mam takie pytanie czy można w ciąży używać kremów do depilacji? A i jeszcze
jedno co z maseczkami i farbowaniem włosów?
Czekam na info - wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • klarcia79 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:13
      Nie wiem, czy można, ale ja uzywam i krem do depilacji i farbuję włosy. Jak na
      razie nic się nie dzieje. A przede wszystkim wychodzę z założenia, że kobieta w
      ciąży powinna czuć się i wyglądać pieknie !!! smile
      • jasminar Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:27
        Poszukaj sobie w historii takich watków było juz tu tysiacewink) ja osobiscie
        farbuje i depiluje nie mam zamiaru wygladac jak straszydłosmile
        • aska_ou Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:37
          Napewno nie depilowałabym kremami do tego przeznaczonymi ale depiluję plastrami
          gdzie się da i maszynką tam gdzie plastrami się nieda smile
          Co do farbowania to jest to oczywiste ze nawet kobietom ktore nie sa w ciazy
          radza naukowcy zeby wypijaly duzo mineralnej podczas farbowania bo ta chemia w
          duzym procencie wchlania sie przez skore glowy i moze powodowac choroby pęcherza
          ( konkretnie raka ) oraz reumatyzm. To jest naukowo udowodnione wiec co do ciązy
          - farbuj na swoje ryzyko, ja tam wole zeby mój maluszek nie dostawal chemii
          ponad to co i tak dostaje zapewne bo w takim swiecie zyjemy.
          Dziewczyny, nie me sie co oszukiwac, przeciez tu nie trzeba lekarza zeby
          wiedziec ze farba to straszna trucizna i sporo wchlania sie do organizmu, farba
          ma na to 30 minut, wiec wybor nalezy do was.
          • ola_225 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:43
            wiesz może farba za 5 zł. ma podobne działanie, o którym piszesz, ale pożądne
            farby są bezpieczne dla zdrowia. Nie wiem skąd masz takie rewelacyjne
            informacje, ale ja byłabym ostrożna w ich propagowaniu. Poza tym mam wyglądac
            jak "czupiradło"? Chcę wyglądac elegancko, być zadbana a nie chodzić z
            odrostami na pół głowy. A na starość, co mam chodzić siwa?????
            • blaszany_dzwoneczek Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:47
              ola_225 napisała:
              > A na starość, co mam chodzić siwa?????

A co jest złego w siwych włosach jakby tak się zastanowić? Dlaczego siwe są
              brzydkie, a każde inne o.k.?
              • ola_225 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:55
                Jak lubisz to bądź sobie siwa ja nigdy do tego nie dopuszcze....
          • komyszka Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:51
            a jakich plastrów używasz?? jeśli inne niż veet(u mnie w ogóle nie
            zadziałały)to napisz prosze.
            • jasminar Re: Krem i depilacja 24.03.06, 16:53
              e tam jak zwykle giga przesada idac tym tropem to i odrosty i wogole masakra.ja
              depiluje sie kremem plastry dla mnie to tragedia
          • dorianne.gray Re: Krem i depilacja 25.03.06, 00:33
            aska_ou napisała:

> Napewno nie depilowałabym kremami do tego przeznaczonymi ale depiluję
            plastrami
            > gdzie się da i maszynką tam gdzie plastrami się nieda smile
            > Co do farbowania to jest to oczywiste ze nawet kobietom ktore nie sa w ciazy
            > radza naukowcy zeby wypijaly duzo mineralnej podczas farbowania bo ta chemia w
            > duzym procencie wchlania sie przez skore glowy i moze powodowac choroby
            pęcherz
            > a
            > ( konkretnie raka ) oraz reumatyzm. To jest naukowo udowodnione wiec co do
            ciąz
            > y
            > - farbuj na swoje ryzyko, ja tam wole zeby mój maluszek nie dostawal chemii
            > ponad to co i tak dostaje zapewne bo w takim swiecie zyjemy.
            > Dziewczyny, nie me sie co oszukiwac, przeciez tu nie trzeba lekarza zeby
            > wiedziec ze farba to straszna trucizna i sporo wchlania sie do organizmu,
            farba
            > ma na to 30 minut, wiec wybor nalezy do was.

Świetne. Farba do włosów powoduje raka pęcherza i reumatyzm smile))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka