beczek2 24.03.06, 14:10 Cześć przyszłe mamuśki )) Mam takie pytanie czy można w ciąży używać kremów do depilacji? A i jeszcze jedno co z maseczkami i farbowaniem włosów? Czekam na info - wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarcia79 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:13 Nie wiem, czy można, ale ja uzywam i krem do depilacji i farbuję włosy. Jak na razie nic się nie dzieje. A przede wszystkim wychodzę z założenia, że kobieta w ciąży powinna czuć się i wyglądać pieknie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:27 Poszukaj sobie w historii takich watków było juz tu tysiace) ja osobiscie farbuje i depiluje nie mam zamiaru wygladac jak straszydło Odpowiedz Link Zgłoś
aska_ou Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:37 Napewno nie depilowałabym kremami do tego przeznaczonymi ale depiluję plastrami gdzie się da i maszynką tam gdzie plastrami się nieda Co do farbowania to jest to oczywiste ze nawet kobietom ktore nie sa w ciazy radza naukowcy zeby wypijaly duzo mineralnej podczas farbowania bo ta chemia w duzym procencie wchlania sie przez skore glowy i moze powodowac choroby pęcherza ( konkretnie raka ) oraz reumatyzm. To jest naukowo udowodnione wiec co do ciązy - farbuj na swoje ryzyko, ja tam wole zeby mój maluszek nie dostawal chemii ponad to co i tak dostaje zapewne bo w takim swiecie zyjemy. Dziewczyny, nie me sie co oszukiwac, przeciez tu nie trzeba lekarza zeby wiedziec ze farba to straszna trucizna i sporo wchlania sie do organizmu, farba ma na to 30 minut, wiec wybor nalezy do was. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:43 wiesz może farba za 5 zł. ma podobne działanie, o którym piszesz, ale pożądne farby są bezpieczne dla zdrowia. Nie wiem skąd masz takie rewelacyjne informacje, ale ja byłabym ostrożna w ich propagowaniu. Poza tym mam wyglądac jak "czupiradło"? Chcę wyglądac elegancko, być zadbana a nie chodzić z odrostami na pół głowy. A na starość, co mam chodzić siwa????? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:47 ola_225 napisała: > A na starość, co mam chodzić siwa????? A co jest złego w siwych włosach jakby tak się zastanowić? Dlaczego siwe są brzydkie, a każde inne o.k.? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:55 Jak lubisz to bądź sobie siwa ja nigdy do tego nie dopuszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
komyszka Re: Krem i depilacja 24.03.06, 14:51 a jakich plastrów używasz?? jeśli inne niż veet(u mnie w ogóle nie zadziałały)to napisz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Krem i depilacja 24.03.06, 16:53 e tam jak zwykle giga przesada idac tym tropem to i odrosty i wogole masakra.ja depiluje sie kremem plastry dla mnie to tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Krem i depilacja 25.03.06, 00:33 aska_ou napisała: > Napewno nie depilowałabym kremami do tego przeznaczonymi ale depiluję plastrami > gdzie się da i maszynką tam gdzie plastrami się nieda > Co do farbowania to jest to oczywiste ze nawet kobietom ktore nie sa w ciazy > radza naukowcy zeby wypijaly duzo mineralnej podczas farbowania bo ta chemia w > duzym procencie wchlania sie przez skore glowy i moze powodowac choroby pęcherz > a > ( konkretnie raka ) oraz reumatyzm. To jest naukowo udowodnione wiec co do ciąz > y > - farbuj na swoje ryzyko, ja tam wole zeby mój maluszek nie dostawal chemii > ponad to co i tak dostaje zapewne bo w takim swiecie zyjemy. > Dziewczyny, nie me sie co oszukiwac, przeciez tu nie trzeba lekarza zeby > wiedziec ze farba to straszna trucizna i sporo wchlania sie do organizmu, farba > ma na to 30 minut, wiec wybor nalezy do was. Świetne. Farba do włosów powoduje raka pęcherza i reumatyzm )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś