Dodaj do ulubionych

SP nr 50 we Wrocławiu?

24.04.06, 07:19
Zamierzam przenieść syna do tej szkoły podstawowej. W pobliżu jest jeszcze 20
i ta jest z rejonu. Zastanawiam się, która szkoła jest lepsza. Część dzieci z
rejonu chodzi jednak do 50, nie wiem dlaczego.
Mamy z Rózanki proszę o opinię na temat tej szkoły.
Z góry serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • aniak25 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 24.04.06, 09:46
      tylko nie 20, za moich czasow to najgorsza szkola w okolicy. 50 jest fajna i jest tam basen, kiedys byla tez 102 ale teraz jest tam gimnazjum. A ja chodzilam do 83 tez niedaleko i szkola miala fajna opinie. Tylko to bylo kiedys wiec teraz czasy sie troche zmienily. Mimo to ja bym wybrala 50.
      • monika121975 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 24.04.06, 11:30
        A ja radziłabym 20.
        50 to moloch, dziecko może czuć się tam zagubione.
        Aktualnie do 20 chodzi moja chrześnica i od czasów ukończenia mojej edukacji
        również w tej szkole niewiele się tam zmieniło jeśli chodzi o sprawy
        bezpieczeństwa - nie słyszałam, aby w tej szkole miały miejsce jakieś akty
        przemocy czy też rozprowadzanoby narkotyki czego nie moge powiedzieć o 50.
        Generalnie jest bezpiecznie.
        Nie wiem natomiast jaki poziom nauczania w tej chwili jest w 20.
        • nati_28 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 24.04.06, 11:35
          Ponoć poziom nauczania wyższy jest w 50, jest tam też basen. Ale faktycznie to
          moloch. Obecnie moje dziecko chodzi do 113, to też bardzo duża szkoła. Jest tam
          basen i dwa języki (francuski, angielski). W 20 jest tylko angielski, w 50 ang
          i niemiecki. Najistotniejsze jest dla mnie jednak to, żeby oprócz poziomu,
          który też jest istotny, szkoła była bezpieczna. Dziecko zmieni szkołę, a to
          wiąże się ze stresem. Francuskiego i tak nie ma w żadnej z tych szkół. W 50
          jest basen, ale chodząć do 20 może dodatkowo chodzić na basen do 50. Sama już
          nie wiem, która szkoła lepsza.
          • monika121975 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 24.04.06, 12:30
            Już nie pamiętam, w której klasie, ale przez jeden rok dzieci z 20 chodziły na
            basen do 50. Poza tym zawsze możesz zapisać dziecko indywidualnie.
            Może przejdź siędo obydwu szkół, poobserwuj, porozmawiaj na miejscu z innymi
            rodzicami, z dyrekcją - może to Ci pomoże w dokonaniu wyboru :)
            • nati_28 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 24.04.06, 12:44
              Oczywiście. Przejdę sie do jednej i drugiej szkoły. Jednak zawsze to lepiej
              wysłuchać opinii innych rodziców. Dlatego zapytałam na forum
              • matea4 Re: SP nr 50 we Wrocławiu? 29.04.06, 19:06
                Mój syn chodzi do zerówki w 20. Jestem zadowolona i to bardzo. Od września ma
                być 5 klas pierwszych. W tej chlili są cztery ale rocznik 99 był dość obfity. Z
                zerówki jestem bardzo zadowolon, szkoła jest bezpieczna, każda osoba wchodząca
                do szkoły jest zapisywana. Z resztą panie na portierni dobrze wiedzą kto
                przychodzi po dziecko, więc obcy jest od razu wyłapywany. Nigdy nie widziałam
                pod szkołą kręcących się typków. Basen jest w 3 klasie. Mój syn chodzi
                indywidualnie. Polecam 20-tkę!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka