cicha77 21.06.06, 12:56 Mam pytanie do przyszłych bądź już obecnych mam? jaki krem na rozstępy? Wszędzie czytam lepiej zapobiegać niż walczyć, bo walczyć to trudno. Jestem w 3 miesiącu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaonna1 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:01 cała ciąze stosowałam na brzuch ziajka po ciązy ani jednego rozstepu nie widać Odpowiedz Link Zgłoś
karolisia26 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:03 ja jestem w 25tc i stosuję ZIAJKę jestem z niej zadowolona, a zobaczymy co będzie później... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiol81 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:10 Jestem w 14 tyg i niestety wyszły mi już rozstępy,polecam Ziajke jak dla mnie rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzyppolny Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:18 Szarpnęłam się na mustelę. Na razie jestem zadowolona(22 tc), rozstępów nowych brak, a nawet mam wrażenie, że zmniejszyły się te , których nabawiłam się w burzliwym okresie dojrzewania. Krem jest wydajny i pięknie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
beebee80 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:28 również mam mustelę. jestem w 36tc nic mi nie wyszło. fakt że nie jest tani- w internetowej aptece znalazłam za 80zł. zaczełam stosować w na początku 3 m-ca, teraz używam 3 opakowanie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
dosaf Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 20:22 Ja też stosuję krem Mustella i jestem bardzo zadowolona. Zniły mi drobne rozstępy na piersiach, które miałam sprzed ciąży. Butelka 200ml starczyła mi na 4 m-ce. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
madziasm Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:29 Kupilam sobie FISSAN. Stosuje o czwartego miesiaca ciazy. Obecnie jestem w 27 tyg ciazy ,mam dosc duzy brzuszek i ani jednego rozstepu. Jest rewelacyjny. Polecam go. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Też stosuję FISSAN 22.06.06, 21:19 Jest dość gęsty i tłusty ale narazie nic mi nie wyszło. (28tc) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia1979 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:29 Ja również nabawiłam się rozstępów w okresie dojrzewania, więc postanowiłam zainwestować w dobry krem przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży. Polecam Eancyl firmy Galenica. Kończę 36 tydzień i rozstępów nie widac )) Minusem tego kremu jest cena (ok.100 zł)Jest za to bardzo wydajny. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia1979 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:31 Wkradła mi się "literówka" - krem nazywa się Elancyl, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:59 to wlaoska firma?? taka duza zielona butla??300ml?? ja kupilam Gerbera i dopiero zaczynam smarowanko Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia1979 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 14:23 Tak, to taka zielona tuba. Co do pojemności to jest w niej 150 ml. Firma chyba jest francuska. Naprawdę polecam, szczególnie dziewczynom ze skłonnością do rozstępów. W trakcie ciąży zużyłam 3 opakowania (tzn. to trzecie nadal w użyciu i pewnie starczy mi do porodu Odpowiedz Link Zgłoś
avanita Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 13:32 Ja stosowalam krem na rozstepy z Vichy ale go nie polecam. Jest drogi, ciezko sie wyciska bo ma dosc sztywne opakowanie i na dodatek nie jest zbyt skuteczny. Bardziej mi pomogla galaretka przeciw rozstepom firmy Dax. Ginka mowila mi tez, ze to czy ktos ma rozstepy czy nie zalezy nie od tego jaki krem stosuje ale od tego jaka ma się skore. Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 14:14 ja mam bio oil, ale co do rozstepow to sie zgadzam, ze zaleza glownie od typu skory.. ja mam na tylku a na brzuchu nie mam ani jednego! wiem ze mam bardzo mocne miesnie brzucha, bylam pewna ze mi wszedzie powylaza, bo w okresie dojrzewania to mialam na chudych moich nogach!! ha ha ha i tak powowli bledna, ale ten olejek jakos mi pomaga,a ten bio oil to sklad jest: pure cellin oil. mala buteleczka ale bardzo wydajny.i te co juz sa szybko bledna od niego ) Odpowiedz Link Zgłoś
buzial1 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 14:21 Ja stosowałam FISSAN a teraz SANOSAN.Oby dwa są fajne: ten pierwszy pachnie jak maść a ten drugi ma wspaniały zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
vera_lynn Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 14:29 Też stosuję Fissan, na przemian z Ziajką.. Ziajka- rewelacyjna konsystencja (balsamu), dobrze się wchłania, cudnie pachnie. No i tania jak barszcz Fissan- ma konsystencję maści, ciężko się rozprowadza, nie mówiąc już o wchłanianiu (zostaje tłusta warstwa). Zapach nie z specjalny, ale co kto lubi. Stosuję go tylko na noc. Generalnie w używaniu Fissan nie jest żadnym cudem. Może chociaż skuteczny jest, mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Polecam z Gerbera!!!!! 21.06.06, 14:47 Używam go od 5 miesiąca, teraz to mój 34tc i rozstepów nie ma. Polecam go bo ładnie pachnie, bardzo łatwo się go rozprowadza nie tak jak Fissan (bardzo tłusty) i skóra jest naprawde bardzo gładka po nim!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 15:08 Jeszcze przed ciążą zaczęłam "hartować" skórę brzucha, a przez całą ciążę smarowałam Ellancylem - bardzo dobry, raz kupiłam Mustellę, ale nie mogłam skończyć opakowania bo wyjątkowo mi nie spasował, używałam też Chicco - bardzo fajny i wydajny (300ml około 65 zł). 2x dziennie smarowałam się kremem, a oprócz tego stosowałam olejek pod prysznic Clarins'a - super kosmetyk, lecz niestety bardzo drogi 100ml - 180zł. Już urodziłam, jestem 2 m-ce po porodzie i rozstępu nie mam ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
kafisz Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 15:14 A czy któraś z Was używała lub używa krem na rozstępy z Eris? Miałam małą tubeczkę - próbkę. Używałam i tylko mogę stwierdzić, że pięknie pachnie i fajnie się rozprowadza. Ale nie wiem jak ze skutecznością. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
maksymalnie_zarobiona Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 22:23 Ja używam od 3 m-ca. Jestem na razie zadowolona - nie ma ani jednego rozstępu. W poprzedniej ciąży używałam musteli (też nic nie miałam), ale teraz trochę mi szkoda pieniędzy na mustelę, więc stosuję prawie 3 x tańszy, wydajniejszy i ładiej pachnący Eris. Mam nadzieję że moja skóra da radę z Erisem ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magatrojmiasto Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 23:15 Ja również używam i podpisuję się pod moją poprzedniczką. Polecam. Fajna konsystencja, cudowny zapach - kojarzy mi się z bzem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvia69 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 15:25 WITAJ Rozstepy sa w duzej mierze uwarunkowane genetycznie- popytaj mame czy miala je w ciazy wtedy bedziesz wiedziala z duzym prawdopodobienstwem czy dopadna cie czy nie. Ja niby jestem w grupie zmniejszonego ryzyka ale i tak dla komfortu psychicznego smaruje sie kremem na rozstepy Vichy - podobno rewelacja, ocenie za 4 miesiace pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonia241 Re: jaki krem na rozstępy 21.06.06, 15:31 polecam krem przeciw rostępom FOLIACTI Erisa - tubka kosztuje ok. 36 zł. Jestem w 37 tygodniu i zero rozstępów. Przez całą ciążę zużyłam: 1 tubkę Musteli, 1 Gerbera i 2 Erisa (drugą dopiero zaczęłam). Odpowiedz Link Zgłoś
maksymalnie_zarobiona Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 22:27 a ja kupuję w aptece interetowej Vena-Vita po 27,70 zł. Polecam - dostawa w ciągu kilku dni... Odpowiedz Link Zgłoś
ileczka76 Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 12:55 ja od poczatku uzywam Fissana (polecilo mi go kilka kolezanek, ktore same go stosowaly w ciazy - zadna nie ma rozstepow!!!), ja jestem w 38 tygodniu i poki co - ani sladu rozstepow - odpukac... polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 20:24 Ja też Fissan, jestem w 34 tc. i żadnych rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 Re: To wszystko geny 22.06.06, 20:28 Nie wierze w kremy. Jak masz nieć rozstępy to bedziesz je mieć, nic nie pomoże. Ja w pierwszej ciąży smarowałąm się chyba wszystkim i nie miałam, podobnie robiła koleżanka i ma. Teraz jestem w 32 tygodniu nie używam nic(lenistwo typowe) i nie mam ani jednego rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
hippa1 do cicha 77 22.06.06, 21:46 Joanna czy to ty? Ja jestem w 8 miesiącu ciąży - czyżbyśmy zpotkały się na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 21:46 proponuje avent lub fissan ale rowniez z avonu Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 21:50 używałam kremu Gerber oraz masowałam ciało na mokro oliwką, przed ciążą też dbałam o jędrność skóry i co - do 36tc zero rozstępów a potem nagle brzuch mi wysadziło nieziemsko w ciągu kilku dni - i wszystkie kremy na nic - rzuch zorany jak ziemia po żniwach jestem 10 m-cy po porodzie - rozstępy są wyblakłe czyli srebrzysto białe - ale są Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Re: jaki krem na rozstępy 22.06.06, 23:56 Chciałam tylko napisać, że mi rozstępy wyszły nie w ciąży ale po porodzie. Gdy moje ciało zaczęło "dochodzić do siebie" wyszły mi rozstepy na udach i piersiach ale to dopiero jak przestałam karmić. Być moze dlatego, że po porodzie już nic nie stosowałam-tylko balsam do ciała. W ciąży byłam zadowolona z oliwki Jonson Babi tej co nakłada się na mokrą skórę po kąpieli.Teraz też jej używam. Odpowiedz Link Zgłoś