Dodaj do ulubionych

blizna po cesarce

IP: *.* 29.08.02, 09:49
Witam,2,5 mies. temu urodziłam córeczkę przez cesarskie cięcie. Jak wiadomo pozostała blizna na brzuchu. Poradżcie jakiej maści lub kremów używać, żeby ją rozjaśnić?? Może ktoś ma jakieś sprawdzone specyfiki?Z góry dziękuję,Pozdrawiam, Maćka.
Obserwuj wątek
    • Gość: murzyn Re: blizna po cesarce IP: *.* 29.08.02, 15:50
      na blizny (ale na twarzy) używałam cepan - skuteczny i tani; można kupić w aptecewink
      • Gość: anastazja Re: blizna po cesarce IP: *.* 29.08.02, 16:58
        Tez mam blizne po cesarce-urodzilam 4,5 miesiąca temu i używam nadal maści cepan-wydaje mi sie ze pomaga bo blizna sie rozjasnia no ale nadal jest-na to potrzeba wiecej czasu.Ta masc jest bez recepty ma tylko jeden minus-ohydnie śmierdzi cebulą.Ale czego się nie robi żeby ładnie wyglądać... :) anastazja
    • Gość: magusia Re: blizna po cesarce IP: *.* 29.08.02, 17:54
      eMaćka!Jest maść Zeraderm niestety droga. Można spróbować także contractubex ale przypuszczalnie daje podobny efekt do cepamu. Najlepiej o poradę zwrócic się do dermatologa zajmującego się dermatologią estetyczną ewent. do chirurga plastyka ( porada nie jest taka droga). Czy blizna jest przez środek brzucha? Czy jeszce tak tną?
    • Gość: Ufcio Re: blizna po cesarce IP: *.* 30.08.02, 10:45
      Ja urodziłam co prawda 2 lata temu i na początku używałam maści Cepan(trwało to kilka dni bo cierpliwości zabrakło no i ten zapach)ale prawda jest taka, że już po 6 miesiącach blizna była znacznie jaśniejsza a teraz jest to po prostu biały uśmieszek może więc nie warto tak sie tym przejmować?M
      • Gość: ikasia Re: blizna po cesarce IP: *.* 01.09.02, 21:13
        Otóż to chomiczku, otóż to :) !!!! Z czasem blizna sama wypięknieje :) Cierpliwości ! :)Wiesz, że u mnie było tak samo ? Też używałam Cepan tylko kilka dni, powód był taki sam, jak u Ciebie :)Papatki :hello: ikasia
    • Gość: emama Re: blizna po cesarce IP: *.* 06.09.02, 13:51
      3,5 miesiąca temu urodziłam córeczkę przez cesarskie,ale jakoś nie przyszło mi do głowy,żeby rozjaśniać bliznę.Lekarz mi powiedział,że sama zniknie,mi ona nie przeszkadza.Pozdrowienia.Asik.
    • Gość: jagunia Re: blizna po cesarce IP: *.* 06.09.02, 14:12
      mineły 3 lata od porodu i trzeba się wpatrywać dokładnie, gdzie jest ta blizna. Wszystko zależy od twojego organizmu i od doświadczenia ginekologa, który zabieg wykonywał. Moje rany leczą się szybko i nie miałam z tym żadnych problemów, a jestem dużo starsza od ciebie. Nie stosowalam zadnych masci, bo przeciez nie wiadomo, ktore moga cie uczulac,a ktore nie.Jeżeli nie ma powikłań - zostaw tę blizne - czas wszystko zamarze.
    • Gość: Gdańsk Re: blizna po cesarce IP: *.* 10.09.02, 11:19
      Ja nie miałam cesarki, ale słyszałam, że rewelacyjne efekty daje zwykła oliwka dla dzieci. Powodzenia!
    • Gość: wikus Re: blizna po cesarce IP: *.* 13.09.02, 10:59
      Ja z kolei czytajac te posty wciaz zazdroszcze mama z blizna bez blizny-urodzilam coreczke 2 lata temu a blizna wciaz jest czerwona, bardzo widoczna pomimo stosowania roznych masci, pewnie zdecyduje sie za lat kilka na jej chirurgiczne usuniecie :)ale uwazam, ze lepiej smarowac :)dobry jest conratubexpozdrawiam
      • Gość: harley Re: blizna po cesarce IP: *.* 19.09.02, 15:41
        pierwsza blizna zbladła bez paprania czymkolwiek po około 1,5 roku, pół roku temu urodziłam drugiego brzdąca cieli mnie w tym samym miejscu i znowu jest mocno malinowa, czekam spokojnie w końcu jest w majtkach.Dorcia
        • Gość: annamasica Re: blizna po cesarce IP: *.* 19.09.02, 20:01
          Ja urodziłam syna przez cesarkę 5 lat temu. Nie używałam zadnych maści a blizna sama zbladła i nie ma po niej śladu. jedna rada - dużo ćwiczyć mięśnie brzucha - skóra się uelastycznia. Może to pomogło. Zyczę cierpliwości - Ania
    • Gość: Kasika Re: blizna po cesarce IP: *.* 24.09.02, 12:40
      6 lipca urodziłam swoje bliźniaki przez cesarskie cięcie. Po powrocie do domu (dopiero pod koniec lipca - chłopcy są wcześniakami, więc musieliśmy poczekać z wyjściem do domu) od razu zaczęłam stosować dwa razy dziennie contraktubex (zdaje się, że napisałam fonetycznie, a nie chce mi się drałować do apteczki, ale farmaceuta na pewno będzie wiedział o czym mówię) i moja blizna jaśnieje niemal z każdym dniem, nie mówiąc o tym, że te charakterystyczne grudki pod skórą, też znacznie się zmniejszają. Spróbuj! Jeśli już wcześniej ktoś Ci tej maści nie zproponował (nie przeglądałam odpowiedzi, jakie dostałaś)Pozdrowienia, Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka