hela_bertz1 15.12.06, 09:54 Wiem że pewnie to hasło przewijało się 1000 razy przez forum, ale proszę o podpowiedź, bo po ciązy mam koszmarne dziury, co robić, jakie kremy uzywać,plizzzz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aska90 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 10:16 Odpowiem pytaniem na pytanie, choć to mało kulturalne: chcesz się pozbyć problemu czy tylko wmawiać sobie, że coś w tym kierunku robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
hela_bertz1 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 10:18 naturalnie chcę się pozbyć problemu, ale wszędzie słyszę że to genetyczne ze tak naprawdę nikt z tym nie wygrał itd. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9919 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 10:37 Walka z tym problemem wymagac bedzie od ciebie systematycznosci to przedewszystkim.Powiem ci jak ja z tym walcze,codzinnie podczas kapieli masuje cale cialo,od kostek do ramion specjalna myjka(szorstka),po tym dopiero nakladam krem na cellulit.Wszystkie kremy na ten problem maja podobny sklad i dzialaja podobnie,roznica jest tylko w cenie.A cena radze sie niesugerowac. Te z tanszej polki tez dzialaja jak nalezy.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 10:47 OK, skoro chcesz się pozbyć, proszę bardzo Minimum dwa litry wody dziennie, oprocz tej, która wypijasz normalnie bądż zjadasz w postaci zup czy owoców. Minimum pięc porcji warzyw i owoców. Codzienna gimnastyka - ćwiczenia areobowe przede wszystkim, czyli: bieganie, jazda na rowerze, szybkie marsze, marszobiegi, pływanie czyni cuda. Ćwiczenia statyczne nie zaszkodzą oczywiscie, ale efekt będzie (duzo) poźniej. Codziennie masaż rękawocą sizalową, ale masaż, a nie drapanie się do krwi. Po masazu wetrzyj jakikolwiek balsam. Zaden co prawda problemu nie zlikwiduje, bo nie przenika w głąb skóry, ale nawilży ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_bertz1 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 11:08 steper i pilates - mogą być? , masaż to znaczy jak okrągłymi ruchami? a kosmetyki jaki jest dobry? też nie lubię sugerować się cenami bo uzywałam tych najlepszych marek i efekty raczej mierne. Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: cellulit-proszę o odpowiedź 15.12.06, 11:53 Dzięki steperowi pozbędziesz sie tkanki łuszczowej, pilates ładnie wyrzeźbi i wysmukli ciało. Owszem, masaż rękawicą - jak ci będzie wygodnie, ja wolę okragłe ruchy, moja mama pociągłe. Na temat komstyków nie będę się wypowidać, mam swoje ulubione, ale sa dla mnie dodatkiem, a nie podstawą pielęgnacji. Odpowiedz Link Zgłoś