Dodaj do ulubionych

nieestetyczne zaskórniaki na nosie

IP: *.* 01.02.03, 21:25
Dziewczyny jak radzicie sobie z tzw wągrami- czarnymi zaskórniakami na nosie i brodzie bo ja już nie wiam jak z tym walczyć .Może macie skuteczne sposoby .Podzielcie się nimi proszę .Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: MałgośkaR Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie IP: *.* 02.02.03, 10:00
      Witam.Ja po przeczytaniu postów na wizażu zakupiłam kren Lysanel Active z Laboratorium SVR. Kosztuje ok. 40 zł za 40 ml, ale jest wydajny. Jest to krem z kwasami AHA i BHA. Kupiłam go na trądzik, który zaczął mi dokuczać :( Stosuję go tydzień i efekty są bardzo dobre :) Wcześniej oczyściłam sobie twarz za pomocą parówki, potem peeling, maseczka i na to na noc krem. Efekty już są widoczne-skóra wygładzona, pryszcze już nie wyskakują w ekspresowym tempie, a pory zmniejszeją się tak, że nowe zaskórniki nie pojawiają się. Niestety, ale stare zaskórniki najlepiej usunąć u kosmetyczki, lub samemu, jak masz wprawę.Pozdrawiam. Gosia. :hello:
      • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face IP: *.* 06.02.03, 10:29
        Cześć, też mam ten problem z oczyszczaniem twarzy. Ostatnio nie mam czasu na zabieg u kosmetyczki a jak sama zaczynam oczyszczć (wyciskać), to efekty są opłakane. Widziałam kiedys taki aparat do czyszczenia w aptece i wspomniałam o tym mężowi - I MĄŻ MI GO WCZORAJ NIESPODZIEWANIE KUPIŁ . Jest to uzrądzenie firmy NAIS (chyba japońska), wygląda troche jak elektryczna szczoteczka do zębów. Słyszłam o nim wiele pozytywnych opinii, ale narazie musze czekac aż minie 12 godzin, żebym mogła sama wypróbować. Mój mąz tylko się uśmiecha, że udało mu się zrobić mi taka niepodziankę. Dodam tylko, że nie jest to tanie urządzenie (prawie 500zł.). Dzisiaj jednak weszłam na stronę polskiego dystrybutora i okazuje się, można kupi c u nich bezpośrednio to urządzenie + urządzenie do pomiaru tkanki tłuszczowej i kosztuje to wtedy razem 400 zł. Wiem, że to też nie jest tanio, ale w przeliczeniu na wizyty u kosmetyczki to wychodzi ok. 2-3 wizyt. Rozmawiałam dzisiaj z ich infolinią i powiedzieli, że wiele salonów kosmetycznych to kupuje. Napiszę Wam (jeśli chcecie)czy jestem zadowolona (jak wreszcie sie naładuje i je wypróbuję)i czy warto rozważyć kupno. Pozdrawiam
        • Gość: Ifona Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face IP: *.* 06.02.03, 11:54
          kochana,jeśli możesz daj link na tę firmępozdrawiamiffona
          • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face-LINK IP: *.* 06.02.03, 13:44
            Podaję adres strony dystrybutora: http://www.hornmedical.poznan.pl/Mój egzemplarz już się naładował,ale nie miałam możliwości wypróbowaćsadPozdrawiam
            • Gość: Ifona Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face-LINK IP: *.* 06.02.03, 22:39
              witam ponownie,dokonałam zamówienia, mam nadzieje, że będę także zadowolona :)dziękuję bardzo :)pozdrawiam cieplutkoiffona
        • Gość: aronka Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face IP: *.* 06.02.03, 14:46
          Ja już jakoś sama "namierzyłam" tę firmę, poczytałam sobie o ich produktach. Ale jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, napisz koniecznie, jakie są efekty. Ze szczegółami!!! ;) Myślę, że więcej dziewczyn będzie zainteresowanych, mimo, że nie jest to tanie urządzenie. :(Pozdrawiam! :hello:
        • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face-WYPRÓBOWAŁAM IP: *.* 06.02.03, 17:15
          Właśnie jestem po "własnym" zabiegu oczyszczania. Pierwsze wrażenie - bardzo pozytywne. Jak wiecie najwięcej tych zaskórników jest na czole, brodzie i nosie i ten aparacik fantastycznie sobie z tym poradził. Napiszę po kolei co robiłam:1. Proponuja w instrukcji aby na twarz położyć gorący mokry ręcznik (aby rozszerzyć pory) na kilka minut. Można tez w kąpieli parowej (ale akurat mam katar i wolałam nie ryzykować)2. Potem przykładamy to urządzenie do skóry, lekko uciskając i przesuwając wolno (w instrukcji jest rysunek w którym kierunku). Kiedy odrywałam przyrząd od skóry widziałam oczyszczone dziurki porów i lekko zaczerwienioną skórę (trochę jak u kosmetyczki, ale bez śladów uciskania).3. Na koniec spryskujemy zimna wodą - w uzrądzeniu jest zbiorniczek do któego wlewamy zimną wodę i naciskając przycisk zraszacza zamykamy pory4. Teraz nałożyłam sobie taka ściągająca maseczkę żeby te pory dodatkowo zamnknąć (instrukcja o tym nie mówi, ale ja lubię maseczki, to zrobiłam)Minusy? Ja zauważyłam jeden:- podczas ładowania nie wiadomo kiedy juz aparat jest naładowany (lampka cały czas jest czerwona i podobno tak musi być). Jestem przyzwyczajona do zmiany lampki na zielona, ale może przesadzam.Osobiście oprócz zaskórników mam problemy z takimi podskórnymi białymi grudkami (pojawiaja się kiedy karmię piersią - tak miałam z synem i teraz z córką), ale złożyło się pechowo i wyjątkowo, że żadnego dzisiaj nie udało mi się namierzyć i usunąć, a więc nie wiem czy aparacik sobie z nimi poradzi.Instrukcja mówi, że nie można używać go do wyciskania ropnych i zapalnych miejsc.Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam w podjęciu decyzji (a swoja drogą to zrobiłam chyba przysługę dystrybutorowi w Poznaniu). Sama się długo wahałam czy kupić, ale mąż uwolnił mnie od tego i po prostu mi kupił.PS. Urządzenie wygląda b.estetycznie.Jest lekkie.Pozdrawiam serdecznie i chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.
          • Gość: aronka Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face-WYPRÓBOWAŁAM IP: *.* 06.02.03, 18:07
            Wielkie dzięki! Masz własny gabinet kosmetyczny w domu! :sol: No i gratuluję Męża! Myślę, że faktycznie zrobiłaś przysługę dystrybutorowi. Powinnaś dostać jakiś poważny rabat na zakup kolejnych produktów! ;) Po takiej Twojej pozytywnej opinii pewnie nieźle sobie zarobią... :crazy::hello:
            • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-aparat Beautiful Face-WYPRÓBOWAŁAM IP: *.* 06.02.03, 22:15
              Nie ma za co. Naprawdę cieszę się, że mogłam jakoś pomóc. W tych czasach kiedy jest na rynku tyle różnych nowinek technicznych musimy sobie pomagać przy wyborze, bo aż trudno to wszystko ogarnąć. A mój mąż jest faktycznie cudownym facetem, m.in. przez to, że bardzo uwaznie wsłuchuje sie w moje marzenia i życzenia, po to żeby je spełnić (i sam ma przy tym wielka frajdę). Ale się nim pochwaliłam :) Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 10.02.03, 16:17
      Pomyślałam sobie, że idąc naprzeciw tym dziewczynom, które chcą kupić Beautiful Face do oczyszczania twarzy napisze jeszcze kilka słów. Otóż wczoraj użyłam tego aparatu jeszcze raz - tym razem solidnie otworzyłam pory (15 min. w saunie parowej) i efekt był rewelacyjny. Du żo lepiej się te zaskórniki usuwały niż przy pierwszym razie (wtedy przyłożyłam ciepłą mokrą pieluszkę na twarz)-pisałam o tym we wczesniejszym poście. Dzisiaj śmiało mogę powiedzieć, że skóra jest czysta, gladka i miła w dotyku - i nie jest to chwyt reklamowy. Nawet podkład lepiej sie nakładał, a twarz wygląda subtelniej. Zresztą same wiecie jak, bo po zabiegu u kosmetyczki tez tak wygląda. Jedyny mankament to taki, że popełniłam dwa błędy:- końcówkę do nosa użyłam na czole i brodzie (w tych miejscach powstały takie zaczerwienienia, ponieważ ta końcówka ma silniejsza moc ssania i nadaje się tylko do oczyszczania nosa- zbyt długo trzymałam aparat w jednym miejscu (tez powstały zaczerwienienia)Dzisiaj rozmawiałam z ich infolinią i wyjasnili mi dlaczego tak sie stało.Jednak ogólnie - polecam ten aparacik. NAprawdę dobrze oczyszcza i śmiem twierdzić jest wart swojej ceny.Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Ifona Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 10.02.03, 16:43
        witam ponownie,ja jutro dostanę przesyłkę i mam zamiar od razu wypróbować, oczywiście po naładowaniu tego sprzętuale mam takie pytanka, jak długo utrzymują się te czerwone ślady , podejrzewam, że ja jako laik i niepewna ręka bede miała ich mnóstwo za pierwszym razem, i nie wiem czy robić się na bóstwo na obronę ( 17 lutego ) czy jednak dac sobie na wstrzymaniepytanko drugie dotyczy maseczki na zwężenie por, no też jestem laik, czy ja kogoś doświadczonego moge zapytać ? wiem, że ten temat był poruszany już parę razy, ale jestem dzisiaj tak znerwicowana ( bo właśnie się dowiedziałam,że ta obrona już w poniedziałek, a ja jeszcze nie mam pracy dokończonej-mój promotor się spieszy, a jak bedzie cosik źle, to się wymienia po obronie w pracy - obłęd ) i nie wiem za co się złapać w pierwszej kolejności, telepie mną popisowo ;)no nic ide sie więcej podenerwować, aha mam raczej skóre normalną ze skłonnościami do wysuszeń ( suchej )pozdrawiam serdecznieiffona
        • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 10.02.03, 17:42
          Ifona,Powiem tak: pierwszy ślad zrobiłam sobie w czwartek (6.02) taki okrągły nieduży czerwony siniaczek przy pierwszym użyciu. Z każdym dniem znikał i dzisiaj go nie ma. Te ślady z wczoraj są słabsze niż wczoraj, ale są. Podejrzewam, że znowu potrwa to jakies 2-3 dni. Ale jak nałożyłam podkład to prawie wcale nie było widać (ja wiedziałam o tym to oczywiście widziałam wszystko wyraźnie).Jeśli chodzi o maseczkę to musi być ściągająca. Ja mam taka Swiss Formula z glinki, a glinka zawsze fajnie napina skórę i zamyka pory. Są tez takie żelowe (zasychają tworząc taką drugą skóre, którą ściągasz), które dobrze ściągąją pory (Swiss Formula z tego co pamiętam tez ma takie). I oczywiście maseczka z ubitego białka - fantastycznie zamyka pory i odżywia.A z ta obroną, to faktycznie masz teraz przezycia. Mimo wszystko trzymaj się i nie stresuj tak bardzo. Trzymam kciuki. Ja kończę moje studia podyplomowe w maju i tez czeka mnie obrona pracy (najpierw muszę ją jednak napisać).Pozdrawiam serdecznie. Jak masz jeszcze jakies pytania, to bardzo proszę - pytaj.
          • Gość: Ifona Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 10.02.03, 17:46
            witaj Basiu (?) dziękuję za szybką odpowiedź, chyba jednak zdecyduję się na zabieg po obronie i to już nie ze względów estetycznych, a jednak czasowych,a gdzie można kupić taką maseczkę , w aptece dostane ? pozdrawiam i dziękujęiffona
            • Gość: bubu Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 14.02.03, 10:03
              A ja mam pytanie dotyczące przepisu na maseczkę z białka.A tak na marginesie po przeczytaniu waszych postuw również zakupiłam maszynkę. Zamierzam wypróbować w niedizelę. Trochę się boję, moja cera jest bardzo trudna i raczej ciężko z niej coś ,,wydusić"". Zobaczymy
              • Gość: Lilly Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-TO JESZCZE RAZ JA IP: *.* 14.02.03, 10:14
                Weszłam na te internetowe strony - czy to ta maszynka za 400 zł? I co - faktycznie warta swojej ceny? Bo jeszcze i ja się skuszę :)
                • Gość: b.suleiman Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-BEAUTIFUL FACE JESZCZE RAZ IP: *.* 14.02.03, 11:23
                  Cześć dziewczyny,Widzę, że narobiłam zamieszania z tym aparatem. W internecie oni oferują ten aparat łącznie z takim urządzeniem do pomiaru tłuszczu. Ja swój Beautiful Face kupiłam w aptece za prawie 500 zł w aptece i dopiero potem zobaczyłam tę ofertę w internecie (ta sama firma, ten sam aparat). Po prostu mają promocję. Moja siostra tez zamówiła taki aparat i dostała łącznie z miernikiem tłuszczu (za 400zł).JA JESTEM BARDZO ZADOWOLONA z efektów tego urządzenia. Oczyszczałam sobie juz 3 razy i skóra naprawdę jest czysta (moja skóra ma tendencje do zanieczyszczania się tymi zaskórnikami). Widać, że skóra jest jaśniejsza i po prostu czysta. Najważniejsze jednak jest rozpulchnienie/rozgrzanie skóry w celu otwarcia porów. Jak już pisałam wcześniej pierwszy raz użyłam mokrej ciepłej pieluszki, ale to nie wystarczyło. Dopiero kiedy drugi raz zrobiłam sobie saunę parową, to dopiero wtedy pory się naprade otworzyły i oczyszczanie było skuteczne. Myślę, że dobrym sposobem dla osób nie posiadających możliwości korzystania z sauny będzie po prostu parówka nad garnkiem (głowę przykrywamy ręcznikiem - sama kiedyś często tak robiłam).Ale po oczyszczaniu koniecznie zamykamy pory. Aparat posiada taki spryskiwacz z zimną wodą, ale ja dodatkowo płuczę twarz w bardzo zimnej wodzie, a ostatnio wymyśliłam przetarcie skóry kostkami lodu (fantastycznie zamykaja pory i łagodzą podrażnienia).Jeśli chodzi o maseczkę z białek, to po prostu ubijam białko i ubite nakładam na twarz na 20-25 minut (aż zaschnie). Skóra fajnie potem wygląda.Uwaga: jak juz p[isałam na początku przy używaniu Beautiful Face moga zostac takie czerwone siniaczki, ale one znikają za 2 dni (najlepiej zabieg zrobic w piątek albo sobotę). DZwoniłam na infolinie do Poznania i powiedziano mi, że na początku wszystkie PAnie mają takie problemy (nieprzyzwyczajona skóra, brak wprawy). NIE WOLNO TRZYMAĆ URZĄDZENIA NIERUCHOMO W JEDNEJ POZYCJI NA TWARZY-TRZEBA CAŁY CZAS PRZESUWAĆ.Caly czas mam nadzieję, że pomogłam osobom z takimi samymi problemami skórnymi jak ja i nie będziecie mnie przeklinać za to, ze Was w jakiś sposób przekonałam. Zawsze chętnie sie dzielę swoimi doświadczeniami i jak coś wiem, to chętnie przekazuję dalej (sama też tego oczekuję od forum).Pozdrawiam Was dziewczyny,Beata
                  • Gość: Lilly Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-BEAUTIFUL FACE JESZCZE RAZ IP: *.* 14.02.03, 11:30
                    Wielkie dzięki :)Coś czuję, że się skuszę... Tym bardziej jak sobie przeliczyłam, że taki aparat to koszt 4-5 wizyt u kosmetyczki.... Czyli... patrząc globalnie - opłacalny zakup :)
                    • Gość: Misi Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-BEAUTIFUL FACE JESZCZE RAZ IP: *.* 18.02.03, 17:06
                      Ja dzisiaj kupilam. U nas w Niemczech kosztuje ten aparat 75 euro. Laduje teraz. Po 8 godzinach zrobie sobie parowke na twarz i wyprobuje co to urzadzenie potrafi. Mam tyle wagrow, ze wiecej miec nie mozna. Moze wkoncu znalazlam cos dla siebie. Mam nadzieje. Po paru dniach sie znowu zglosze i opowiem wam o moich doswiadczeniach z tym aparatem.Misi
                    • Gość: Ismena Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie-BEAUTIFUL FACE JESZCZE RAZ IP: *.* 23.02.03, 18:21
                      Dziewczyny napiszcie czy ten cudowny aparacik naprawdę usuwa zaskórniaki, czy tylko wygładza i rozjaśnia skórę. Czy rzeczywiście są efekty jak po wizycie u kosmetyczki - to znaczy OCZYSZCZONE pory ??
    • Gość: E.T. Re: nieestetyczne zaskórniaki na nosie IP: *.* 16.02.03, 04:46
      Ja na zaskorniki uzywam plastry, np. Yves Rocher. Efekt calkiem niezly. Jedyny minus to ze skora sie troche wysusza.
      • Gość: bubu Beautiful Face -do b. suleiman IP: *.* 17.02.03, 09:24
        W niedzielę pierwszy raz wypróbowałam swoją maszynkę i w związku z tym mam kilka pytań. Po pierwsze miałam problem ze ,,spryskiwaczem"" napełniłam urządzonko wodą tak jak było podane w instrujcji, naciskałam i maciskałam a tu nic nie leci, czy Ty też maiłaś podobne problemy? Poza tym jak długo robiłaś parówkę.Wydaje mi się, że w moim przypadku nie widać żadnej większej różnicy po urzyciu aparaciku, może przesadzam,urzyłam go tylko raz może na efekt należy poczekać . Piszę do Ciebie poniweaż masz już praktykę. Czy miałaś podobne problemy?
        • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face -do b. suleiman IP: *.* 17.02.03, 09:39
          U mnie ze spryskiwaczem było wszystko w porządku. Nalałam wody i nacisnęłam. Zraszanie zaczęło działać. Nie wiem też dlaczego nie widać u Ciebie efektu. U mnie bardzo widać i zresztą w sobote moja siostra tez pierwszy raz zrobiła sobie ten zabieg i była bardzo zadowolona, bo widać było, że skóra jest bardziej jasna i delikatniejsza. Nawet mężowi zrobiłam zabieg na nosie i też się udało. Może po prostu zbyt słabo otworzyłaś pory. Ja siedziałam w tej parze ok.10-15 minut i myślę, że więcej nie potrzeba. Albo też zbyt słabo dociskałaś aparat do twarzy (oczywiście bez przesady). Wypróbuj spryskiwacz jeszcze raz, bo jeśli nie działa, to reklamuj. Oni tam napisali, żeby wysyłać urządzenie do Poznania na ich koszt.Naprawdę nie wiem dlaczego Twoje efekty były gorsze od oczekiwanych. Może następnym razem będzie lepiej. Ja o wiele lepiej się czuję z taką oczyszconą skórą (lepiej "leży" makijaż i skóra jest jasniejsza).Pozdrawiam Cię serdecznie i jak masz jakies pytania, to chętnie odpowiem.
          • Gość: Agunia38 Re: Beautiful Face -do b. suleiman IP: *.* 17.02.03, 21:59
            Ja na zaskórniki (bo zaskórniaki to w portfelu noszę :) ) polecam kremy z kwasami AHA i BHA, np. Cleanance K Avene, kremy Neostraty czy Effaklar K bodajże LRP- wszystkie z apteki. Super zmniejszają pory, likwidują wszelkie wypryski, wygładzają buzię. Najlepiej zacząć je stosować po oczyszczeniu skóry u kosmetyczki (jakoś nie wierzę w aparaciki ;))
            • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face -do aguni 38 IP: *.* 17.02.03, 22:14
              Stosowanie kremów to oczywiście codzienna pielegnacja skóry, a w przypadku tłustej czy "zaskórnikowej" kremy z kwasami dają dobre efekty. Jednak twarz oczyszczać trzeba i mam tu na myśli oczyszczanie jak u kosmetyczki a nie peeling, czy złuszczanie kremem. Sama od lat używam kremów z kwasami firmy Vichy, La Roche Posay, SVR, ale to wcale nie znaczy, że skóry oczyszczać nie muszę. Ostatnio (z braku czasu)zamiast iść do kosmetyczki postanowiłam kupić ten aparat BF i oczyściłam sobie twarz w domu wcale nie gorzej niż u kosmetyczki (tak na marginesie, to za granicą spotkałam się z takim mechanicznym oczyszczaniem twarzy właśnie w salonach kosmetycznych). Ale oczywiście w skuteczność tego domowego zabiegu masz prawo nie wierzyć.Pozdrawiam
              • Gość: Vase Re: Beautiful Face IP: *.* 18.02.03, 13:34
                A jak ten przyrzadzik sie konserwuje? Tzn. czy na przyklad trzeba jakas czesc za jakis czas dokupic? wymienic? Co z czescia ktora przykladamy do twarzy? Myjemy ja mydlem i suszymy? Czy wymieniamy?
                • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face IP: *.* 18.02.03, 16:24
                  Z tego co się zorientowałam z instrukcji i dzwoniąc pod numer infolinii dystrybutora, to na bieżąco myjemy tę nasadkę, która ma bezpośredni kontakt ze skórą, wodą z mydłem. Powiedziano mi też, że można delikatnie przemyć ja spirytusem. W instrukcji mówi się o ewentualnej przyszłej wymianie baterii. Może ona po jakimś czasie ulec zepsuciu a jest to związane z częstotliwością i sposobem ładowania aparatu (raz na jakiś czas podobno trzeba całokowicie rozładować i naładować od początku czyli 8 godzin). Ja miałam podobne wątpliwości jak Ty, Vase, i dlatego próbowałam się wszystkiego dowiedzieć zanim zaczęłam tego aparatu używać.Pozdrawiam
                • Gość: Ifona Re: Beautiful Face IP: *.* 18.02.03, 22:19
                  witaj,nie wiem czy ktoś Ci już odpwiedział, ale zraszanie dopiero wtedy działa jak załączysz maszynkępozdrawiamiffona
                  • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face IP: *.* 18.02.03, 23:15
                    Ifona, a Ty jesteś zadowolona z efektów?Pozdrawiam
                    • Gość: Ifona Re: Beautiful Face IP: *.* 19.02.03, 20:18
                      Beatko :))dokonałam już pierwszej próby, ale nie wiem, czy mogę się wypowiadać, ponieważ jak tylko rozpoczęłam się zasyssać , to mój młodszy obudził się z takim wrzaskiem, że uspokoiłam go po godzinie, i już nawet mi się nie chciało kontynuować ...jutro sobie wieczorkiem przetestuję urządzenie, bo nie wiem, czy teraz mogę, czy muszę jeszcze raz naładować, jedyne to, co zauważyłam, to to , że mam takie miejsca, gdzie ta przyssawka wogóle nie chce się trzymać/zasysać, za cieńka skóra ? a może ta chwilka mojego testowania, to za krótkomam jeszcze pytanko, swojego czasu w liceum pożyczałam od koleżanki takie urządzenie do robienia parówki, nie wiecie, gdzie to moiżna dostać i za jaką kwotę ?pozdrawiamiffonaps. obroniłam się na 5 :)
                      • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face IP: *.* 20.02.03, 00:24
                        Iffonko, bardzo serdecznie Ci gratuluję tej obrony. A wracając do oczyszczania - może zbyt słabo dociskałaś do skóry? A wciskałaś przycisk intensywnego oczyszczania?Te aparaty do parówki gdzies widziałam, ale nie pamiętam gdzie. Spróbuj spytać w jakiejś większej aptece albo EuroAGD.Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję
              • Gość: Agunia38 Re: Beautiful Face -do aguni 38 IP: *.* 18.02.03, 18:17
                mama Omara i Klary napisała/ł:> Sama od lat używam kremów z kwasami firmy Vichy, La Roche Posay, SVR, ale to wcale nie znaczy, że skóry oczyszczać nie muszę. Ostatnio (z braku czasu)zamiast iść do kosmetyczki postanowiłam kupić ten aparat BF i oczyściłam sobie twarz w domu wcale nie gorzej niż u kosmetyczki (tak na marginesie, to za granicą spotkałam się z takim mechanicznym oczyszczaniem twarzy właśnie w salonach kosmetycznych). Ale oczywiście w skuteczność tego domowego zabiegu masz prawo nie wierzyć.> > PozdrawiamU nas też już niektóre gabinety coś takiego mają. Ale to nie dla mnie - moja skóra, chociaż wygląda ładnie, wymaga głebokiego ręcznego oczyszczania u kosmetyczki (i dośc bolesnego, niestety).A Vichy to chyba kremu z kwasami nie ma?Pozdrawiam
                • Gość: b.suleiman Re: Beautiful Face -do aguni 38 IP: *.* 18.02.03, 22:00
                  W tej chwili w Polsce faktycznie Vichy chyba nie ma kremu z kwasami, ale jakies 2-3 lata temu miał. Zresztą odkryłam je wtedy będąc na Bliskim Wschodzie. Potem zmieniłam Vichy na La Roche Posay, a ostatnio podoba mi się SVR.Z jednym się zgodze na pewno, że zabieg u kosmetyczki to zabieg kompleksowy + relaks (kilka godzin dla siebie). Jednak narazie mam w domu zapas maseczek z Morza Martwego + ten aparat i musi mi to wystarczyć (za 3 miesiące kończę studia podyplomowe i wtedy będę mogła wygospodarować więcej czasu).Pozdrawiam Cię serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka