mpr5 07.03.06, 21:57 Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami z ośrodka w Gorzowie na Czereśniowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabuba Re: Gorzów Wlkp 08.03.06, 10:21 Poszukaj na forum Bociana : www.nasz-bocian.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mama-talki Re: Gorzów Wlkp 20.03.06, 13:06 Rzeczywiście na bocianie jest kilka mam, które adoptowały dzieci przez ośrodek na czereśniowej. ( ja "przez" kazimierza ) nie słyszałam dobrych opinii o czereśniowej. Często po długim czekaniu ( nawet dwuletnim!) pary zapisywały się na kazimierza i tam doczekały się swoich dzieci. Na Czereśniowej polecają samemu sobie szukać dzieci, bo oni korzystaja tylko z banku ogólnopolskiego ( czyli te dzieci tam są, dla których ciężko znaleść rodziców, inne trafiaja od razu do adopcji i ośrodki nie zgłaszają ich do tego banku danych). Dzieci ze szpitali i domu dziecka "przechodzą" przez ośrodek na kazimierza. Też się dowiadywałam przed wizytą i wybrałam Kazimierza. Niezależnie jaki ośrodek wybierzesz - życzę szczęścia. A to są moje odczucia i osób, które znam. Może wiele osób ma inne? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Gorzów Wlkp 20.03.06, 13:16 Mojej koleżance zostało przedstawione dziecko przez ten ośrodek. Jako z uregulowaną sytuacją prawną. Kupili już wszystkie rzeczy. Pojechali na rozprawę adopcyjną i ........ zdziwienie. Była to rozprawa o opiekę, byli rodzice biologiczni, jakaś ciotka, co chciała wziąć tą dziewczynkę jako rodzina zastępcza i oni jako adopcyjni. Dziewczynka nie trafiła do nich. Bardzo to przeżyli. Jeździli do niej wcześniej, nawiazała się więź. A tu...... przykry koniec. Dobrze, że się nie zniechęcili i teraz są szczęśliwą rodziną adopcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś