Gość: maja IP: *.chello.pl 22.02.06, 10:05 A ja dzisiaj mam zamiar robić faworki - czy ktos ma sprawdzony przepis? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login Re: Faworki - chrust IP: *.area4.il.chicago.comcast.net 22.02.06, 10:18 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Faworki - chrust IP: *.chello.pl 22.02.06, 10:24 chodzi mi o sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Faworki - chrust 22.02.06, 10:28 Na pewno wiekszosc jest sprawdzonych. Najszybciej znajdziesz jeden w Galerii. Byl kilka dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: Faworki - chrust 22.02.06, 10:31 ok.pol kg maki, 5-6 zoltek, cukier wanilinowy, szczypta soli, koniecznie lyzka lub dwie spirytusu i kwasna gesta smietana. make przesiac na stolnice, dodac kolejno skladniki, smietany pol pojemnika, zagniesc i jak nie beda chcialy sie skladniki polaczyc to dodawac po trochu reszte smietany. nie moze byc ciasto zbyt suche i zbyt wilgotne. wybic walkiem, zostawic przykryte na kilkanascie minut, po cym rowalkowac jak najcieniej.smazyc na smalcu (nie oleju!), na niewielkim ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Faworki - chrust IP: *.chello.pl 22.02.06, 10:38 dziękuje Co romantyczko - jedna osoba życzliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: Faworki - chrust 22.02.06, 10:51 Gość portalu: maja napisał(a): > dziękuje Co romantyczko - jedna osoba życzliwa. jak zrobisz podziekujesz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Faworki - chrust 22.02.06, 11:03 Tym bardziej, ze wszyscy wiemy o koniecznosci wlozenia ciasta do lodowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katherine Re: Co to za przepis???????????????????? IP: 72.36.227.* 22.02.06, 11:00 1 cukier waniliowy na pol kilo mąki i pol pojemnika smietany. A pojemnik to ile? 10 litrow czy 100? Smazenie na niewielkim ogniu tez piekne. Z tego co najwyzej guma albo skala granitowa wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś